amigdas.com

Cocker Spaniel rusesc: descriere și descriere a rasei

Dog breed Spaniel - caracteristiciDin cele mai vechi timpuri, acești câini au fost obișnuiți să vâneze jocul. Chiar și lupii și urșii s-au născut chiar și din rase separate, cu o putere incredibilă, iar pentru vânătoare de păsări au fost necesare persoane foarte rezistente.

În acest scop, în sfârșitul secolului al XIX-lea în Rusia a adus Cockerul Spaniel engleză, cu toate acestea, pentru a opera în medii dure necesită îmbunătățiri rasei și, prin urmare, la mijlocul secolului trecut, o nouă rasă de câini de vânătoare - cocker Rusă spaniel-ul, cu proprietăți de câmp bune.

Spaniel rus: caracteristicile rasei

Este un câine de dimensiuni medii, cu un fizic muscular, dar auster. Are un păr lung și un temperament activ. Cocker Spaniel din Rusia este ușor de antrenat, este un câine foarte loial, prietenos și curajos. Bărbații se disting prin capul masiv și pronunțat întins, cu spatele scurt și cu un craniu mai larg. Greutatea adulților ajunge la 10-18 kg, înălțimea căței - 38-43 cm, câinii masculi - 40-45 cm.

Rasă standard

Standardul de rasă Spaniel implică următoarele caracteristici:

 • Care este diferența dintre un cocker spanielCapul nu este foarte mare, proporțională cu corpul, acoperită cu piele strânsă. Lungimea craniului și a botului sunt aproape la fel. Linia frontală este moderat largă, partea din spate a capului este medie, iar examinarea vizuală de deasupra craniului pare ușor convexă. Oasele prizelor de ochi sunt clar exprimate, trecerea de la frunte la bot este netedă, dar foarte vizibilă. Buzele sunt complet pigmentate, strâns adiacente botului, practic ascunzând maxilarul inferior. Nasul este mobil, plat, larg, are nări rotunde. Pigmentarea sa este determinată de culoarea de bază sau de culoarea semnelor - nuanțe negre sau maro.
 • Danturi livrate dens și vertical, proporțională cu mărimea, cu o mușcătură de foarfecă.
 • Ochii sunt expresivi, mijlociu cu o tăietură ovală, moderat superficial și larg stabilit. Culoarea lor este determinată de nuanța stratului.
 • Urechile sunt moi, Lungă, omisă, situată ușor deasupra liniei colțului ochilor sau coincide cu ea. Cartilajul urechii este mobil la baza. Lungimea urechii în poziția extinsă trebuie să atingă lobul nasului.
 • Corp de formă dreptunghiulară, linia spatelui cade de la greaban la crupă (ramura este lăsată să aibă o spate dreaptă). Pielea este elastică, întinsă, fără semne de slăbiciune și exces de falduri. Gâtul este proporțional, muscular, învelișul este mediu. Pieptul este profund, nu foarte spațios, alungit, cu coaste elastice, clar definite. Spatele este larg, elastic, nu foarte lung cu o coapsa înaltă, musculatura este musculară și înclinată. Linia de înghițit.
 • Picioarele sunt puternice cu articulații puternice. Lungimea membrelor anterioare la coate este de 0,5 înălțime la greabăn. Lămpile drepte, poziționate puțin mai mari decât liniile extreme ale pieptului, au o musculatură uscată.
 • Rusă de vânătoare spaniel - standard de rasăUmerii sunt bine definite cu antebrațe drepte, cu paste fixate oblic, puternice. Picioarele din spate set puțin mai lată decât partea din față, cu o înclinatie partea inferioară a piciorului, coapse musculare si alungi, metatarsiană jaret abrupte, puternice. Degetele sunt arcuite, strânse, îndoite, între ele un strat gros.
 • Coada este mobilă și puternică. Pentru a evita rănirea în timpul muncii, este de obicei tăiat la jumătate din lungime, cu toate acestea, acest lucru nu este necesar. În procedura de standardizare, o coadă de andocare nu este un avantaj. Este o continuare a coloanei vertebrale sau este ușor mai mare (dacă câinele este excitat).

Culoarea și tipul de lână de spaniolă de vânătoare rusă

Acoperirea de lână a spaniolului de vânătoare rusesc constă dintr-un păr oval și un substrat dense, impermeabil la umiditate. Genunchiul este drept sau ușor ondulat, de lungime medie, cu un luciu sănătos. Pe partea frontală a membrelor și a botului, este foarte densă și scurtă, pe partea din spate a gâtului și corpului - de lungime medie. Pe spatele membrelor, pieptului, urechilor, abdomenului și coamei există un păr lung și moale.

Un animal cu o haină ondulată, precum și un câine fără păr, nu are niciun avantaj în evaluare.

Colorarea spaniolului rus poate fi diferită:

 • Monocrom cu un bronz sau fără ea - maro, negru, roșu până la un roșu închis.
 • Spaniel rus - Cum să ridici un câinedouă tonuri. Culoarea principală este albă, marcajele au limite clare, pot exista nuanțe de contrast maro, negru sau roșu. Este permis să se observe în pete, creșterea mixtă a firelor de păr colorate și albe.
 • Tricolora - combinații similare cu două culori, numai cu un bronz care ar trebui să se armonizeze cu culoarea generală. De asemenea, este permisă stropirea și amestecarea petelor cu culoarea albă.

Descrierea naturii spaniolului de vânătoare rus

Spaniolul rusesc nu este numai un câine bun de vânătoare, ci poate deveni pentru dvs. un prieten loial și devotat. Câinii din această rasă sunt puternic atașați de proprietarul lor și sunt gata să-l petreacă aproape tot timpul. Poți chiar să-l iei în condiții de siguranță pentru pescuit, unde el va sta liniștit alături de el, fără să se gândească chiar să te împiedice.

Spaniolii de vânătoare din Rusia iubesc să înoate, astfel încât, dacă este posibil, să nu le privești de o astfel de plăcere. Nu este necesar pentru a menține câinele în cameră, și dacă locuiți într-o casă privată, de multe ori da drumul animalului în curte, unde va fi suficient de capabil să zburde.

Reprezentanții acestei rase sunt foarte pasionați de copii și se joacă cu ei cu mare plăcere. Ei vor sări, vor alerga, vor executa diverse comenzi ale copilului. Nu vă fie frică să lăsați singur cu spaniolul vânătorul spaniol rusesc - câinele este foarte prietenos și nu va ofensa niciodată un tânăr prieten.

Ce este interesant rasa spaniel rusescÎn ceea ce privește relația cu alte animale domestice, câinii spaniel îi tratează fără probleme, fără a manifesta agresivitate. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai animalelor care trăiesc în același apartament. De exemplu, pentru pisicile străine rus spaniel nu se confruntă cu astfel de sentimente calde și le va interzice imediat de pe teritoriul său.

Dacă decideți să aveți la spaniel-ul acasă rus, trebuie să vă amintiți că aceste animale nu tolerează prezența speciilor exotice (porci de guineea, hamsteri și așa mai departe. D.). Este posibil ca la un moment dat animalul dvs. să se trezească brusc cu un instinct de vânătoare și să accepte o creatură mică pentru pradă.

Spaniolii spanioli sunt câini activi, puternici și persistenți cu un comportament excelent. Ei au o bună dispoziție, o dispoziție calmă, sunt ușor de învățat și foarte devotați stăpânului lor.

Alte tipuri de spanioli

Spaniel, ca o rasă, a apărut inițial în Spania, unde acești câini erau obișnuiți să vâneze un joc diferit. In timp ce Spaniel au fost considerate cei mai buni vânători, dar mai târziu au fost retrase, precum și alte specii, printre care sunt câini de talie mare, precum și decorative.

Cocker Spaniel este considerat un vânător care se simte minunat atât în ​​apă cât și pe uscat. Puii se nasc cu păr lung, îngroșând treptat și cresc pe măsură ce câinele crește.

Tibetan spaniel

Spaniel tibetan - câini neobișnuițiSunt câini mici, înălțimea lor este de aproximativ 24 cm și greutatea - nu mai mult de 6 kg. Ei au o botă puțin scurtată cu urechi înalte, membre scurte și spate drept. Cu toate acestea, în ciuda dimensiunii miniatură, spanielul tibetan este excelent pentru a face față rolului de paznic și chiar ia parte la luptele pentru câini.

Animalele nu tolerează spațiul închis, deoarece suferă disconfort mental și fiziologic. Câinii din această rasă devin foarte curând atașați de proprietarii lor, străinii nu prezintă răutate, cu toate acestea, ei sunt tratați cu prudență. Acest câine jucăuș, vesel și vesel, cu o minte ascuțită, va deveni prietenul tău credincios și sigur. Patria spanielului tibetan este China.

Welsh Springer Spaniel

Au fost folosite pentru vânătoarea de păduchi (de aici și numele). În aparență, aceste animale par a fi creaturi jucăușătoare și binevoitoare, cu toate acestea, instinctele de vânătoare iau propriile lor. Springers au dimensiuni mici: creșterea unei cățea ajunge la 43 cm, un câine masculin - 43-48 cm, greutatea unui adult este de aproximativ 16-21 kg.

 • Welsh Springer Spaniel - ce fel de câine sunt eiCorpul nu este foarte lung, capul este de dimensiuni medii, membrele sunt puternice.
 • Urechi atârnate în jos, strâns adiacente pomeților.
 • Constituția este puternică, musculară, haina este ușor cretată.
 • Acestea sunt animale foarte amuzante, jucăușe, care cu mare plăcere vor participa la jogging cu proprietarul.

Field Spaniel

Rasa a apărut în Marea Britanie. Câmp - câine proporționat și elegant, cu un caracter echilibrat și flexibil. Câine destul de suplu și îndemânatic, bine instruit. Greutatea unui adult este de 16-30 kg, înălțimea - aproximativ 46 cm.

 • Spaniel de câmp - rasa de câiniCorp de dimensiuni medii, membrele puternice, lungi, spate puternice.
 • Capul câinelui este alungit cu o proeminență occipitală bine definită. Ochi în formă de migdale, de culoare maroniu închis.
 • Urechile se agață, complet acoperit cu lână.
 • Coada este scăzută, aceasta este, de regulă, tăiată cu o treime din lungimea totală.

Un strat de blană strălucitor și neted necesită pieptănare zilnică, altfel va începe să se piardă în bucăți, ceea ce strică în mod semnificativ tipul de animal.

Irlandeză apă spaniel

Este una dintre cele mai vechi specii. Inițial, câinele a fost folosit doar pentru a vâna pentru jocul de apă, care cu mare plăcere a fost extras din rezervor. Acesta este un câine destul de rezistent, care se ocupă în mod adecvat chiar și cu o vânătoare de 15 ore și în orice condiții. O caracteristică a acestei specii este creșterea animalului - aproximativ 60 cm.

 • Corpul unui spaniel musculare și puternice.
 • Șeful unei forme pătrate, proporțională și volumetrică, cu o tranziție clar exprimată de la bot până la frunte.
 • Ponei mic, se înclină spre vârf.
 • extremitate formă rotundă.
 • Lână groasă, partea din față este puțin mai scurtă. Culoarea este maro închis, cu un luciu strălucitor.

Irish Water Spaniel - câini frumoșiEste animale destul de zgomotos, energice și excitabile, astfel încât acestea să li se recomandă să înceapă cu cel puțin un proprietar activ, care va fi capabil de a oferi animalului de companie plimbări lungi în aer curat, în imediata apropiere a rezervorului. O parte integrantă a menținerii sănătății și a educației câinelui reprezintă activități fizice active.

Apa Spaniel este ușor cedat la formare, cu toate acestea, ar trebui să fie respectate și nu pot tolera atitudinea nepoliticos din partea proprietarului, în caz contrar acesta din urmă riscă să piardă pentru totdeauna încrederea și dragostea animalele de companie. Dacă în mod corespunzător de îngrijire pentru animale și de a face educația lui în fața lui, puteți găsi un prieten credincios și companion loial.

Continental Spaniel

Acesta este un câine miniatural cu un caracter blând afectiv. O caracteristică distinctivă a acestei specii este dimensiunea, care este de numai 20-28 cm, iar greutatea - nu mai mult de 4 kg.

 • Capul mic, cu o tranziție clar exprimată de la frunte până la bot, vârful nasului este întunecat.
 • Ochii sunt mari, în formă de migdale, set scăzut, de culoare maro închis.
 • Urechile mari, au o fringă lungă suspendată, ca aripile unui fluture. De aceea, spanielul are un al doilea nume - Papillon, care în limba franceză înseamnă fluture.
 • Gâtul câinelui este alungit, abdomenul întins, drept în spate.
 • Picioare ușor unghiulare, scurt. Pe partea exterioară a membrelor, precum și pe bot, blana este mai scurtă.
 • O coadă alungită, cu păr gros.

Culoarea câinelui este albă, cu diverse pete colorate, dar există și persoane de culoare neagră și cafeniu.

Continental Spaniel - rase de câini decorativeSpanielul continental are două soiuri: phalen și papillon. Papillon este proprietarul unor urechi erectate, foarte bine amplasate, care sunt acoperite cu lână groasă în exterior. Fahlen are urechi mai degrabă mobile, situate într-o poziție semi-în picioare. Lana animalului este densă și ondulată, ceea ce îi conferă animalului un aspect elegant.

Continental Spaniel este un câine vesel și vesel, îi place să se mângâie și să se distreze. Câinele este foarte prietenos, credincios, nu tolerează o atitudine nepolitică față de el însuși. Găsește ușor un limbaj comun cu toți membrii gospodăriei, iubește jocuri cu copii. Pentru aceste animale, o caracteristică caracteristică este inteligența și învățarea lor. Ei pot comunica cu ușurință cu pisicile, nu manifesta agresiune față de alte animale de companie.

Clumber Spaniel

Strămoșii Clumber spaniel considerat blanhaund, Basset Hound și Sf. Bernard, astfel încât animalul are o culoare și de creștere, care a scăzut la el din strămoșii mei. Înălțimea câinelui este de 51 cm, greutatea corporală este de aproximativ 39 kg.

 • Capul este mare, cu urechi înăbușitoare și nas pătrate.
 • Haina este densă, strânsă de corp.
 • Culoare albă cu tort portocaliu sau maro.

Clumber Spaniel - câine frumosClumber are o natură calmă și blândă, tratează străini cu neîncredere. Excelentă se alătură cu alte animale de companie, îi iubește pe toți membrii familiei, dar alege un singur maestru care își păstrează devotamentul pentru viață.

Spaniel rus - o rasă destul de neobișnuită de câini, care combină calitatea unui animal de companie și caracteristicile unui câine de vânătoare bun. Cu o bună educație, aceste abilități se completează bine și se armonizează între ele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
English Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectuluiEnglish Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectului
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Câine de câine de papillon: continentală că spanielCâine de câine de papillon: continentală că spaniel
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
» » Cocker Spaniel rusesc: descriere și descriere a rasei
© 2021 amigdas.com