amigdas.com

Descriere jumper de elefant cu ureche scurtă

elefant scorpieSoarele de elefant cu gât scurt (Macroscelides proboscideus) este, de asemenea, cunoscut sub un alt nume - scorpionul elefant

. Toate datorită unui nas lung, subțire și mobil, care face ca o mică creație să arate ca un elefant miniatural.

Așa cum ați putea ghici, animalul se referă la familia de jumpers, ocupând în mod individual o nișă din genul de jumper cu păr scurt. Inițial, ele au fost împărțite în două subspecii: proboscideus și flavicaudatus, ultima dintre ele fiind acum independentă.

apariție

trăsăturăUitându-te la acest mic animal, poți să te întrebi involuntar despre felul în care creaturile uimitoare creează natura. În ciuda prefixului "mare" al numelui său, jumperul de elefanți cu șuvoi scurți este cel mai mic reprezentant al familiei de jumperi. Dimensiunile corpului său nu ajung la mai mult de 12-13 centimetri, fără a număra coada. Care, dimpotrivă, se distinge printr-o lungime impresionantă, adesea egală cu vițelul însuși: de la 9 la 14 centimetri.

Aspectul în sine nu diferă mult de alte jumpers, cu excepția principalelor caracteristici distinctive - nasul. Datorită strălucitoarei sale boturi alungite, care se termină cu o gură lungă, asemănătoare proboscisului, au primit numele de jumperi de elefant. Ele sunt, de asemenea, urechile scurte: au urechi mici și, spre deosebire de membrii familiei lor, sunt puternic rotunjite.

Spoturile din jurul ochilor, adesea găsite în diferite jumperi, această specie este absentă. Lama groasă și moale are o culoare dublă. Și dacă pusiko este mai des alb sau gri, atunci jumătatea superioară a corpului poate avea mai multe culori, în funcție de habitatul specific:

  • gălbui sau galben-portocaliu,
  • gri,
  • maro deschis,
  • "Murdar" galben,
  • nisip,
  • gri închis, aproape de negru.

Habitat și populația jumperului de elefant

Condiții de viațăHabitatul natural pentru bouncers este Africa aridă. În principal, jumătatea sudică a continentului, teritoriul Namibiei și, în parte, Botswana. Suprafața lor totală ajunge la o jumătate de milion de kilometri pătrați. În acest caz, acestea se găsesc cel mai adesea în acele zone care practic nu au fost afectate de factori antropici, preferând un teren deșert cu iarbă rară și arbuști de arbust.

Este interesant faptul că datorită dispersiei puternice a populației pe o suprafață vastă în 1996, jumperii au fost catalogați eronat în Cartea Roșie drept una dintre speciile vulnerabile. Dar după 7 ani, oamenii de știință și-au revizuit decizia, înlocuind statutul animalului cu obișnuitul: "în afara pericolului". În prezent, singurul pericol care are un efect negativ asupra așezării acestor animale este dezertificarea naturală a zonei ocupate.

Comportament, stil de viata si nutritie

Prin comportamentul bouncers lui poate fi numit sinele real - Un astfel de animal, în ciuda dimensiunilor sale foarte mici, ocupă o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat și cea mai mare parte a vieții sale încearcă să nu se intersecteze cu rudele sale. Numai pe durata sezonului de împerechere, jumperii cu o scurtă durată pot merge în căutarea "a doua jumătate".

Cei mai mulți jumperi cu șarpe scurte preferă un stil de viață de zi cu zi într-un amurg sau, să nu mai vorbim de o viață de noapte. Și soarele african fierbinte, care nu se opune dimpotrivă, aceste animale le place să iasă din adăposturi lor într-o după-amiază deosebit de cald pentru a sta la soare sau pobarahtatsya în nisip fierbinte, luând o baie de praf. Modificați obiceiurile lor și începeți să vă manifestați activități seara sau noaptea pe care le pot face, dacă nu sunt inamicii naturali, printre care și păsările de pradă.

Baza nutriției bouncerului este:

  • o varietate de insecte,
  • mici nevertebrate.

Majoritatea animalelor, cum ar fi furnicile și termitele, dar în timpurile înfometate nu vor fi, de asemenea, împotriva consumului de alimente vegetale: rădăcini, fructe de padure sau lăstari de plante foarte tinere.

Dacă vorbim de locuință sau adăpost, atunci jumperul de elefant este extrem de modest și puțin leneș, deoarece preferă să se agite în "casele" goale ale altor rozătoare. Dar chiar dacă acest lucru nu a fost găsit, nu contează! Șarpele de elefant poate săpără cu ușurință o locuință fără mari dificultăți, mai ales când sub picioarele sale este un sol moale nisipos.

Reproducție și pui de sulițe

populațieSezonul de reproducere începe la sfârșitul verii sau începutul toamnei, care se încadrează în august-septembrie. Sarcina durează în intervalul de 50-60 de zile, după care femelele dau naștere la două sau, care apare mult mai rar, un pui. Cu toate acestea, nu le plac locuri speciale sau cuiburi pentru nașterea viitorului lor descendent.

Mici poprigunchiki uriași cu o scurtă durată s-au născut dezvoltați și după câteva ore se pot mișca și explora spațiul. Dar ele nu pot fi complet independente, deoarece, ca toate mamiferele, trebuie să mănânce pentru prima dată laptele matern. Prima hrănire are loc imediat după apariția puiilor. Toate ulterioare - mai ales noaptea.

Aici este demn de remarcat, că femeia de cele mai multe ori se comportă ca și cum nu avea nici un pui. Barbatul uită complet de existența lor, în timp ce copiii înșiși stau liniștit în adăpostul pe care îl găsesc, uneori urcând să exploreze zona. Numai până la sfârșitul zilei, mama neglijabilă își amintește responsabilitățile părintești. În timpul nopții, ea își poate hrăni copiii de 3-5 ori. Dar, pe măsură ce puștii cresc, numărul lor scade rapid la unul pe zi. Și deja, în vârstă de 16-20 de ani, jumperii își părăsesc propriul burrow și încep o viață independentă.

Conținutul în captivitate

Short-elephant jumper de elefant nu aparține animalelor de companie populare. Și, în general, în casă, în principiu. Nu sunt îmbelșugați și cu greu pot fi găsiți într-un magazin de animale de companie. Cel mai probabil, dacă doriți să obțineți o astfel de fiară, o persoană va trebui să meargă la una dintre grădinile zoologice care le reproduc. Și există și puțini dintre ei. Să nu mai vorbim că un expert în obiceiurile unui animal va începe să descurajeze o astfel de achiziție.

În ciuda asemănării externe cu rozătoarele, este destul de dificil să păstrăm un astfel de "miracol" acasă și chiar mai greu să începem să le planteze. Aceste dificultăți sunt asociate în primul rând cu modul de viață ascetic al animalului, cu hrana insectelor și cu specificul conținutului însuși.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Visele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de visVisele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de vis
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Descriere jumper de elefant cu ureche scurtă
© 2021 amigdas.com