amigdas.com

Tipuri de păstori: Specii de specii de specii

Ciobănețul german crescut cu urechi amuzanteO astfel de rasă de câini, cum ar fi câinii de oaie, au fost cunoscuți omului pentru o lungă perioadă de timp. Ei au fost crescuți pentru vânătoare, pentru protecția animalelor, oamenii caută, și așa mai departe. D. In majoritatea acestor caini arata un pic diferit unul de celălalt. Caracteristicile distinctive se bazează pe lână, înălțime și fizic.

Mulți nu știu nici măcar că există multe tipuri de câini de oaie. În prezent, au fost crescute peste 40 de subspecii de câini de oaie. Interesant, majoritatea acestor rase nici măcar nu arată ca un câine de oaie în forma sa tradițională. Cele mai renumite rase sunt cele germane, caucaziene, scoțiene și collie.

Micul Păpușar Ciobănesc GermanCel mai popular dintre toate este germană. Ele sunt cunoscute pe scară largă în întreaga lume. Și sunt populare deoarece sunt utilizate în lucrările de căutare, precum și în serviciul poliției. Și ei, de asemenea, au devenit faimosi datorită lor un miros extraordinar de ascuțit.

Rusia a fost întotdeauna populară Ciobănești caucazieni. Ele au fost folosite în antichitate pentru a proteja bovinele din zonele montane. În nordul țării, câinii erau cumpărați adesea. În țările din America Latină, preferă să înceapă coli și malinoizi. Europa dă preferință păstorilor polonezi, precum și câinilor de oi cu vârstă inferioară.

Specii de ciobani

Păstorul german

Familia de ciobani germaniDupă cum am menționat deja, linia germană este cea mai populară din lume. Puțini știu cealaltă denumire a acestei rase - Câine ciobănesc alsacian.

Rădăcinile acestei rase sunt în Germania. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, unul dintre cei mai cunoscuți crescători germani a traversat multe tipuri de câini între ei, în încercarea de a se retrage cainele de serviciu perfect. După multe încercări, el a reușit să scoată la iveală rasa germană, care era perfect potrivită pentru acest scop.

Deja în primul război mondial, acest câine sa dovedit el însuși fermecată și nepretențioasă rasa. La începutul secolului al XX-lea, fiecare locuitor al planetei noastre dorea să aibă un păstor german. Mai târziu, această rasă a început să fie traversată cu alte rase de câini de oaie, astfel, au apărut aproximativ două duzini de noi subspecii.

Există multe soiuri de germani. Cel mai faimos este germană obișnuită, care este considerat elită. Sunt foarte dedicați. Sunt populare în rolul de câini de ghidare, câini de căutare.

linia de operare de acest tip este usor de dresat, și din acest motiv este foarte popular printre militare, poliția și angajații serviciilor canine. Dar acest câine frumos are un dezavantaj - agresivitate crescută.

Deci, a sunat estul germanilor este oarecum lentă și încăpățânată, dar este foarte calmă și are un corp fizic excelent.

Linia cehă se referă și la muncitori, iar câinii din această ramură se disting printr-un grad ridicat de anduranță.

Este, de asemenea, demn de menționat Linia americană separat. Reprezentanții acestor specii se caracterizează printr-un caracter îndrăgit de pace și un apetit excelent. Această linie are anumite dezavantaje: sănătatea fragilă și psihicul instabil.

Corpul acestei linii este destul de disproporționat și are o unghiularitate specială. Nu este destinat unei curse pe distanțe lungi, iar în câmpul de sărituri nu sunt puternice.

Culoarea americană nu este mult diferită de cea germană de păstor-negru, uneori cu semne de culoare roșie.

Linia engleză mai nobil. Câinii din aceste specii sunt foarte masivi și cu o coajă largă. Ele au fost emise pentru afacerile militare, dar ele nu diferă în ceea ce privește dispoziția strictă. Adesea folosite ca ghiduri.

Este important să știți că în câinii de rasă pură pigmentarea neagră predomină nu numai în linia părului, ci și în oase, ochi și chiar pe piele.

Ca urmare a încrucișării diferitelor rase într-o anumită etapă, a apărut o mutație genetică și, astfel, a apărut o rasă de câine de oaie panda. Acești câini sunt una dintre cele mai scumpe rase.

Ciobăneții belgieni

Ciobănesc belgian cu proprietarul pe josSe consideră că această rasă a fost scoasă pentru prima oară în Anglia. Acești câini au o colorare destul de neobișnuită. A devenit astfel din cauza faptului că, pentru a obține această rasă, ei au traversat în mod special mastiful și dirhound-ul. Deși această rasă a fost crescută de mult timp, însă oficial a fost înregistrată abia la sfârșitul secolului al XIX-lea la Bruxelles. De aici și numele - Shepherd belgian. Total pentru ciobanul belgian eExistă 4 linii principale: malinois, lakenua, grunnendal și tervenură. Toate liniile diferă puțin unul de celălalt.

Ciobăneții belgieni neobișnuit de răbdătoare și persistentă. Au o frunte lungă, masivă și dreaptă. Ochii sunt adesea negri. Urechile au o formă triunghiulară, sunt situate destul de înalte. Belgii sunt o rasă foarte mare și masivă.

Ciobănești caucazieni

Mare câine ciobănesc pufos caucazianMajoritatea crescătorilor sunt siguri că sucursala caucaziană a provenit din dane tibetane. În prezent, tot felul de păstori caucazieni reprezintă doar o linie.

De obicei, caucazieni cresc până la 75 cm la o greutate de 70 kg.

Ciobănesc caucazian - una dintre cele mai mari rase de caini din lume. Ele sunt proprietarii de lână groasă, a cărei lungime uneori ajunge la 10 cm. De aceea, acest tip de ciobanesc preferă zonele cu temperaturi scăzute datorită rezistenței la îngheț. Culoarea acestor câini este destul de diversă - de la alb și gri până la maro, devenind aproape negru.

Caucazieni - deținători de natură persistentă. Sunt agresivi, supărați și au încredere în foarte puțini oameni, cu excepția stăpânului lor. Ei au dreptate sunt considerați cei mai buni câini de securitate. Nu se recomandă păstrarea unei astfel de rase într-un apartament. Sunt prietenoși cu copiii și pot chiar să se joace cu ei. Ei nu manifestă o agresiune puternică în timpul plimbărilor, însă pot muri pentru teritoriul lor.

În această rasă, urechile se opresc, de obicei.

Există mai multe tipuri de ciobani caucazieni:

  • fără coama și fără pantaloni, dar cu păr lung;
  • cu o haină densă, cu părul și pantalonii alungiți pe toate labe;
  • cu păr scurt, fără coama și pantalonii

Câinii ciobănești din Asia Centrală

Două AlabaiRasa din Asia Centrală este unul dintre cei mai cunoscuți câini de ovine din Rusia, în special în Siberia. Se crede că strămoșul acestei rase este mastifful tibetan. Această rasă are o secundă, mai bine cunoscută de numele poporului - Alabai.

Alabai este o rasă bine formată de câini, caracterizată printr-o creștere mare și un fizic mare. Pot ajunge la 70 cm cu o masă de 50 kg. Ei au un cap masiv și fălcile puternice. Această rasă este cu păr scurt, dar foarte densă, care permite acestui tip de ciobanesc să reziste la înghețuri chiar severe. Culoare - diverse, astfel încât să puteți întâlni Alabai de orice culoare.

La fel ca și ciobănescul caucazian, această rasă copiază de obicei urechile.

Natura acestei rase este calmă. ei foarte loiali și inteligenți. Adesea, ei nici nu au nevoie de o pregătire intensivă, deoarece pot învăța totul înșiși. Puii Alabai - unul dintre cei mai inteligenti caini din toate speciile.

Ciobanii din Asia Centrală se încadrează, de asemenea, în mai multe tipuri principale:

  • Turkmen Alabai în timpul ierniiTurkmen Alabai caracterizată ca animale uimitor de mari, puternice și elegante, sensibile la durere și schimbări de dispoziție, precum și cu o minte uluitoare;
  • Tajik Alabai, spre deosebire de tipul anterior de câini de oaie, au un păr mai gros și mai lung, iar structura lor este mai masivă;
  • Uzbek Alabai au un nucleu moale și o creștere mică în comparație cu alte specii;
  • Caucazianul Alabai - principala lor diferență față de ceilalți indivizi este o fizică mică și o natură bună.

Alte tipuri de ciobani

Ciobănești greci

Păstorul alb-negru grecDin numele acestui câine puteți înțelege că a fost crescut în Grecia, și anume în zonele sale înalte. Majoritatea acestor animale au servit ca păstor pentru vite. Această rasă de câini se distinge prin devotamentul său, ea va sluji stăpânului ei până la moartea ei. Dar natura acestei rase este neliniștită, acest animal va necesita multă atenție, formarea este necesară. Dar nu necesită nici o grijă deosebită.

Reprezentantul filialei grecești are mușchi puternici și un corp bine construit. Culoarea rasei este destul de diversă - de la negru la maro deschis și chiar alb. Haina este groasă și densă, nu foarte lungă. Această rasă cântărește până la 50 kg, înălțime - până la 70 cm.

Ciobănești elvețieni

Ciobănesc alb elvețian care se odihneșteAceastă specie este una dintre cele mai tinere rase. Această rasă a devenit populară numai până la sfârșitul secolului al XX-lea. Aceste animale foarte activ și prietenos, dacă aveți copii mici, atunci puteți începe această rasă în siguranță. Ei sunt foarte pasionați de copii de toate vârstele. Interesant este faptul că această rasă este dominată de culoarea albă.

Acești câini sunt de două feluri:

  • longhair
  • tunsa

Sweet Elvețian alb de ciobanesc FotografieUna dintre regulile importante pentru proprietarii unor astfel de câini - aveți grijă de haina în mod regulat animalul tău de companie. Câinele acestei rase sunt destul de masive și foarte active, din acest motiv este necesar să mergem cu ele de mult timp. Acestea sunt câini eleganți, fotografiile din care sunt uluitoare și veți dori imediat să devină un fericit proprietar al acestei ființe magice. Greutatea corporală la acești câini poate ajunge până la 40 kg, iar înălțimea - până la 60 cm.

Ciobanii croați

Crocantă mini păstor cu blană buclatAceastă rasă de câini poate fi atribuită piticii pitic. Acest subspeci a apărut ca un rezultat aleator al traversării. Este crescut ca câine ciobănesc, dar, în ciuda creșterii sale pitic, această rasă sa prezentat numai din partea cea mai bună.

Croații sunt animale de companie inteligente și amuzante. Ei sunt ușor instruiți și foarte devotați stăpânului lor. Culoarea principală a rasei este negru, cu toate acestea, există și câini rare de păsări de oaie cu semne de culoare de culori diferite.

Greutatea corporală - 20 kg, creșterea poate atinge o notă de 45 cm.

Catarane de ovine

Ciobanesc catalan pufosAcesta este altul mini ciobanesc, deduse special pentru zonele montane. Terenul nativ al acestei specii este munții Pirinei. Acest câine este foarte independent și chiar într-o oarecare măsură independent. Ele se disting prin curaj, tărie și loialitate față de stăpânul lor. Cu toate acestea, merită să știți că această specie necesită instruire strictă și dominare asupra ei înșiși.

Aspectul acestor câini este destul de neobișnuit pentru reprezentanții păstorilor: lână groasă și densă, care necesită o grijă deosebită, precum și urechi neobosite. Ei sunt niște mini păstori foarte frumoși și mândri. Greutatea corporală poate ajunge până la 20 kg, o creștere standard de până la 50 cm.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Tipuri de păstori: Specii de specii de specii
© 2021 amigdas.com