amigdas.com

Țevi groase: caracteristici și aplicații

Pipete groaseO conductă fără sudură cu pereți groși este proiectată pentru mișcarea calitativă a gazului și lichidului în sistemele de conducte. Astfel de țevi sunt produse pe baza aliajelor de oțel printr-un proces deformat la cald sau deformat la rece.

Spre deosebire de tuburile sudate, structurile cu pereți groși fără sudură pot suporta presiuni ridicate ale mediului de lucru și datorită costului redus, acestea pot fi utilizate în aproape orice domeniu.

Caracteristicile cheie ale țevilor cu pereți groși

Majoritatea rețelelor de comunicații existente sunt realizate pe baza materialelor polimerice, profil oțeluri cu pereți groși sunt încă comune. Foarte diferite rezistențe ridicate și capabile să furnizeze lichid sub presiune înaltă. Acestea sunt fabricate pe baza oțelului de înaltă calitate, utilizat adesea în fabricarea mașinilor și a navelor.

Otelul este un material care este rezistent la coroziune si agenti chimici. Dacă vorbim despre compoziția chimică a aliajelor utilizate în fabricarea structurilor cu pereți groși, atunci este strict reglementată de GOST. Deseori, țevi din oțel fără sudură sunt realizate prin adăugarea de metale neferoase, iar gama de produse finite este realizată din diverse motive.

Sunt luate în considerare următoarele:

 • metoda de fabricație;
 • grosimea pereților;
 • parametrii generali ai produsului finit;
 • domeniul de aplicare;
 • forma secțiunii.

Luând în considerare dimensiunile necesare, produsele pot avea o lungime de 0,5 până la 12 metri. Secțiunea transversală poate fi, de asemenea, diferită, iar atunci când conducta este instalată, piesele sunt fixate împreună de ambreiaje.

Dimensiunile produsului

Ne întoarcem la o analiză mai detaliată. Țevile din oțel cu pereți groși pot avea dimensiuni diferite. Dar ele pot fi numite doar așa, unde există o anumită corespondență între dimensiunea peretelui și diametrul exterior. Acest raport ar trebui să fie de la 0,5 la 1.

Dimensiunile sunt reglementate de standardele GOST. Documentația conține astfel de date referitoare la standarde:

 • secțiunea de la 3,5 la 75 mm. Grosimea crescută a peretelui este de 6 mm;
 • Conducta metalică are o lungime de 4 până la 12,5 m. Este posibilă o eroare de 5 mm.

GOST permite posibile abateri atât în ​​lungime, cât și în masă și în diametrul exterior. Acestea depind de parametrii generali ai produsului.

clasificare

Ținând cont de toate caracteristicile, conducta este împărțită în patru categorii:

 • Cum se utilizează țevi cu pereți groșicategoria B - țevi fără sudură cu pereți groși de acest tip sunt realizate pe baza unui aliaj de oțel, compoziția sa chimică este optimă. În etapa finală a producției, calitatea este controlată strict și numai atunci conducta finită este trimisă clienților;
 • categoria B - produsele sunt supuse unui tratament termic preliminar;
 • categoriile de țevi E nu sunt supuse întăririi;
 • categoria D - reprezentanți ai acestei categorii în etapa finală de producție sunt supuși testării hidraulice.

Alegerea produselor dintr-o anumită categorie, este necesar să se țină seama de domeniul de aplicare al aplicației lor în viitor. Dar toate au un coeficient mic de expansiune, sunt tratate cu un strat anti-coroziv, în plus, sunt bine tolerate de schimbările de temperatură.

De asemenea, produsele pot avea diferite forme de eliberare în funcție de scopul lor:

 • peretele gros al profilului de țeavă - poate fi dreptunghiular și pătrat, este utilizat ca suport pentru rulmenți pentru structuri de construcții mari;
 • rotund - aceste produse sunt utilizate pentru deplasarea lichidelor agresive sub presiune înaltă, sunt utilizate în industria de inginerie și pentru foraj;
 • oval - introduceți ciclul de producție, unde trebuie să răciți rapid lichidul.

Pentru lucrările de construcție, țeavă se bazează în principal pe oțel negru și nu oțel inoxidabil, deoarece în acest caz, amorsarea și vopsirea vor fi mai ușoare.

După cum am menționat deja, diferite materiale sunt utilizate pentru producerea țevilor. Astfel, structurile de cupru sunt utilizate pentru alimentarea cu apă caldă, sistemele de condiționare și alimentare cu apă potabilă, deoarece nu afectează în nici un fel calitatea acesteia. Țevi din aluminiu cu pereți groși pot fi profilate sau rotunde. Sunt foarte inerte și pot fi utilizate în următoarele domenii:

 • industria chimică;
 • producția de alimente;
 • construcții (schelete încadrate).

Metode de producere a țevilor fără sudură

În producția de produse sudate se folosește un semifabricat special plat care este capabil să se îndoa și să formeze forma unei țevi. Pentru fabricarea structurilor fără sudură Pentru tăblițe se utilizează o piesă solidă cilindrică. Există două metode de producere a țevilor fără sudură:

 • deformare la cald;
 • deformare rece.

Metoda de deformare fierbinte include următoarele etape:

 • Producția de țevi cu pereți groșiPreparatul este preparat;
 • metalul este încălzit;
 • piesa de prelucrat este modelată în forma dorită;
 • răcirea rapidă;
 • calibrarea se face;
 • tăierea este efectuată.

Mai întâi, preforma trebuie încălzită la o temperatură care este mai mare decât pragul de cristalizare a materialului. Ca rezultat, materialul devine elastic, dar nu se va răspândi. Apoi, piesa de prelucrat este trimisă la presa de coasere, unde este creat un cilindru gol din metalul fierbinte.

În procesul de deformare fierbinte, produsul are forma dorită și, de asemenea, conferă o grosime pereților. Apoi, piesa de prelucrat coboară în apă pentru răcire. Trecând prin role, conductele sunt calibrate. Produsul este tăiat în funcție de cerințele clientului și ținând seama de regulile GOST.

A doua metodă - metoda de deformare la rece - constă în faptul că țeava este răcită după calibrare, iar calibrarea preliminară este de asemenea efectuată în stare răcită. Și înainte de a trece prin rulouri, produsul nu se recuperează, ceea ce elimină stresul intern din metal, astfel încât acesta să obțină vâscozitate și elasticitate.

Funcții de conectare

Cum sunt conectate țevile cu pereți groșiDatorită pereților destul de groși ai țevilor, este posibil să se utilizeze racordurile filetate. Procesul de filetare este simplu, deoarece nu există o îmbinare de sudură. La sudare, se recomandă ca marginile să fie separate în prealabil, trebuie să fie necesară o șanfrenare pentru o conexiune de bună calitate.

Cea mai puternică legătură utilizează o mașină de sudat invertor. Diametrul electrodului trebuie să fie de cel puțin 4 mm. Acest tip de laminat are performanțe bune în ceea ce privește funcționarea, țevile garantează funcționarea eficientă a sistemelor, pot fi utilizate în diferite tipuri de industrii.

Domenii de aplicare

Produsele cu pereți groși din oțel sunt utilizate în următoarele industrii:

 • construcția de sisteme hidraulice;
 • industria petrolului și gazului;
 • energie electrică;
 • industria chimică;
 • construcții navale;
 • construirea de avioane.

În cazul utilizării țevilor cu pereți groșiDacă vorbim despre ridicarea sistemelor hidraulice, atunci părțile lor individuale sunt capabile să funcționeze la presiunea cea mai mare posibilă. Țevile fără pereți groși au o rezervă bună de rezistență și resurse. Hidraulica este utilizată într-un număr de noduri de structuri sau mașini de ridicare, în construcția de mașini-unelte, echipamente militare, unelte și multe altele.

Structuri din oțel cu pereți groși sunt pur și simplu indispensabile pentru extracția petrolului, deoarece pentru găurirea puțurilor la o adâncime mare, materialele pentru carcasă trebuie să fie de înaltă calitate și fiabile. Datorită dimensiunilor compacte, o astfel de conductă este capabilă să asigure o funcționare confortabilă a stației de foraj chiar și în condiții de deplasări în solul subteran, iar rezistența ridicată este capabilă să reziste la presiunea rocii.

În industria energetică, când schimbătoarele de căldură funcționează, este foarte important ca acestea să poată funcționa indiferent de cât de mare este temperatura ambientală și cât de mare este presiunea internă. Structuri din oțel fără sudură de asemenea, rezolva bine problema funcționării neîntrerupte a dispozitivelor la încărcături agresive ridicate.

Folosite în mod activ structuri cu pereți groși în industria chimică, pentru că sunt capabili să prevină scurgerile de gaze și lichide corozive, să reziste la presiuni ridicate și pot asigura mișcarea în siguranță a elementelor toxice și toxice. Ele sunt adesea utilizate ca echipament de laborator și în fabricarea de instrumente medicale.

În construcția de avioane și construcția navală, țevile din oțel contribuie la reducerea semnificativă a ponderărilor finale ale diferitelor elemente. Sarcina cheie a designerului este de a reduce greutatea dispozitivului pentru a îmbunătăți parametrii aerodinamici ai instrumentelor. Materialul trebuie să aibă o greutate redusă și, în același timp, să aibă performanțe ridicate. Iar conductele fără sudură îndeplinesc aceste cerințe.

Și așa, am revizuit caracteristicile cheie structuri din oțel fără sudură, caracteristici ale producției și domeniului lor de aplicare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutateTabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutate
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Proprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentarăProprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentară
Caracteristicile oțelului rezistent la căldură și a metalelor rezistente la căldurăCaracteristicile oțelului rezistent la căldură și a metalelor rezistente la căldură
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Țevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificareȚevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificare
Țevi și fitinguri din polietilenă pentru sistemele de alimentare cu apăȚevi și fitinguri din polietilenă pentru sistemele de alimentare cu apă
Caracteristici ale oțelului aliat: soiuri, aplicareCaracteristici ale oțelului aliat: soiuri, aplicare
Diametrul țevilor din oțel în milimetri și inciDiametrul țevilor din oțel în milimetri și inci
» » Țevi groase: caracteristici și aplicații
© 2021 amigdas.com