amigdas.com

Animale pe cale de dispariție pe teritoriul Rusiei, specii de plante pe cale de dispariție

Animalele pe cale de dispariție - care specii pot dispăreaOamenii de știință spun că un număr mare de plante, păsări, animale și insecte încetează să mai existe în Pământ de 1.000 de ori mai rapid decât nivelul natural. În general, aceasta înseamnă că 10-130 de specii de animale și plante mor din zi în zi.

Într-un raport care a fost publicat oficial în 2010, Comisia responsabilă de biodiversitatea UNU atrage atenția cititorilor asupra schimbărilor teribile care au avut loc în natură sălbatică - habitatul natural al tuturor animalelor. Autorii acestui raport compară situația care se petrece acum și procesul de dispariție a dinozaurilor, care a avut loc cu 65 de milioane de ani în urmă.

În prezent, aproximativ 40% din toate animalele sunt în pericol grav și se distrug treptat. Dacă o astfel de rată de dispariție a animalelor persistă sau chiar depășește rata, atunci numărul de specii dispărute animalele în următorul deceniu vor fi măsurate în milioane. Desigur, o astfel de declarație este un motiv serios de a în jurul valorii de gândire, deoarece dispariția fiecărei specii de organisme vii conduce irevocabil la marile probleme ale naturii ecologice în întreaga lume, în a da starea proastă a întregului teritoriu al Pământului.

Tipuri de animale supuse la dispariție pe teritoriul Rusiei

Iată o evaluare a speciilor de animale pe cale de dispariție, care sunt cele mai susceptibile la o astfel de problemă ca extincția totală. Va fi foarte dificil pentru o persoană să-și imagineze viața sălbatică fără existența lor.

  • Koala.

Koala este listată în Cartea RoșieAcest animal este considerat foarte vulnerabil la această problemă. Pe baza rezultatelor calculului din fondul Australiei, în condiții naturale, trăiesc doar aproximativ 100 000 de persoane de corali.

Aceste animale au fost atacate de vânători până la începutul secolului XX, când specia a devenit brusc pe punctul de a dispărea. Milioane de piei de acest animal au fost vândute în întreaga Europă și Statele Unite.

Cea mai mare vânătoare a fost efectuată pe koalas în Queensland în 1915, 1916 și, de asemenea, în 1919. În acel moment, cu arme, bucle și diverse substanțe chimice mai mult de un milion de animale au fost distruse. Un astfel de eveniment de mare amploare a provocat o mare nemulțumire în rândul populației și a fost prima problemă cu mediul înconjurător, care a adunat ferm populația Australiei.

Dar, în același timp, în ciuda mișcării apărut pentru protecția cola, foametea și sărăcia larg răspândită, care a avut loc în această țară, ca urmare a secetei din anul 1926-1928, a condus la o altă vânătoare de crimă pe scară largă. Timp de o lună după deschiderea sezonului de vânătoare, în august 1927, numărul de koalas, egal cu 600.000, a fost pierdut.

Aceste zile, principalul pericol pentru marsupialele sunt puii: urbanizarea, degradarea de reședință fiare tăierea pe scară largă a eucalipt - principala sursă de alimente de koala, accidente rutiere, atacuri de câini. Recent, grupurile mici de animale sunt foarte puternice suferit de infecție boli, în special din cauza chlamidiei. Chlamydia, comună în koala, este relativ diferită de cea umană. La animale, chlamydia duce la pierderea completă a vederii, precum și la dezvoltarea infertilității. Estimările mondiale au arătat că aproximativ 50% din numărul de coalii au fost deja infectate cu chlamydia și retrovirus, care afectează puternic organismul animalului și îl slăbesc.

  • Cimpanzei.

Chimpanzeii - habitate și problemeÎn decursul celor 20-30 de ani puteți observa o scădere importantă a numărului de persoane care trăiesc pe cimpanzeu la sol. Din păcate, previziunile pentru viitor nu sunt, de asemenea, foarte bucuroase. Principalul motive de reducere Populația cimpanzeu este considerată distrugerea și degradarea habitatului lor (la scară largă exploatare forestieră și agricultură podsevnyh focului), menținând braconajului producție pentru carnea animalelor, precum și comerțul ilegal cu copii.

Împreună cu aceste pericole, există acum o problemă cu infecția persoanelor cu boli. Deci, datorită faptului că cimpanzeii sunt susceptibili la boli umane și, datorită numeroaselor comunicări ale maimuțelor cu oamenii, există o creștere a posibilității de îmbolnăvire a animalelor.

  • Tigrul Amur.

Specii dispărute - tigrii AmurÎn anii 30 ai secolului trecut, numărul tigrilor Amur a atins cifra de 50 de persoane și, potrivit unor surse? numai până la 30. Acțiune treptată și neîngrijită pentru conservarea și reînnoirea populațiile acestor feline au condus la faptul că în 1980 a fost posibil să numărați 200 de unități de tigru Amur.

Principalul motiv pentru dispariția persoanelor a fost creșterea vânătorii și braconajului. Deci, osul acestei ființe pe piața ilegală chineză era comparabil cu aurul, iar pielea era o răsplată bună.

La sfîrșitul anului 1980, cererea pentru osul fiarei a crescut semnificativ, astfel că la acel moment grupurile de braconaj au exterminat în mod semnificativ numărul de persoane. De exemplu, numai până în 1993 au fost reluate legile privind conservarea populației de tigru Amur, iar până în 1996 numărul tigrilor a ajuns la 430 de unități.

Până în prezent, rezultatele cercetărilor au arătat că în condiții naturale circa 431-529 unități de tigru Amur trăiesc liber.

În ceea ce privește animalele de mai sus, principalele amenințări la adresa tigrilor sunt incendiile forestiere, tăierea copacilor pe scară largă, care îi privează pe fiara preferatului loc de reședință.

Elefant african

Elefantul african este, de asemenea, om pe punctul de a dispăreaÎn secolul trecut, numărul populației elefante africane a fost inexorabil târâtor. Braconajul pentru animale de dragul fildeșului a ajuns la o scară monstruoasă. Timp de 10 ani, care a precedat interdicția internațională privind comerțul cu oase elefante, numărul de elefanți de coborâre africană a scăzut cu un factor de două. Deci, abia în 1970 existau aproximativ 400.000 de persoane pe planetă, dar până în 2006 elefanții aveau doar 10.000.

Kenya a devenit una dintre țările în care elefanții rasei africane au fost distruse aproape complet. Între 1973 și 1989, numărul de elefanți africani aici a scăzut cu 85%. În țări precum Gambia, Mauritania, Swaziland și Burundi, elefanții au murit definitiv.

Acum, elefanții africani au protecția guvernului, iar în unele părți ale lumii, în ultima perioadă, puteți vedea creșterea din elefanți cu 4%. Dar cu toată această braconaj continuă să existe și să câștige impuls. Astfel, în 2012, a fost observată cea mai mare creștere a producției și a comerțului ilegal cu oasele unui elefant.

Galapagos Sea Lion

Galapagos leul de mare - ce fel de animal este acest lucruGalapagos leu de mare - este un fel de lei de mare, care trăiesc numai în Insulele Galapagos, precum și o cantitate mică de pe Isla de la Plata în Ecuador.

Numărul de persoane în 1978 a fost de aproximativ 40 000, acum populația acestor animale a scăzut cu 50% din numărul total.

Principalii factori periculoși pentru reducerea sigiliilor de blană pot fi numiți - tendința de dispariție și scădere a indicilor de reproducere în perioada El Niño (într-un alt mod este fluctuația de temperatură din stratul superior al apei în Pacificul Ecuatorial, care are un impact semnificativ asupra climatului global), atacuri de la diverse prădători, precum și boli care pot apărea din contactul cu câinii sălbatici.

ghepard

În antichitate, ghepardul putea fi întâlnit cu ușurință în întreaga Africa, Orientul Mijlociu și, de asemenea, în Asia Centrală. Până în prezent, ele trăiesc numai în Africa, la sud de Sahara și în Asia, unde există grupuri mici de gheparde pe cale de dispariție.

Cheetahii din lume devin mai miciUn număr mare de reprezentanți ai gheparților nu se află pe amplasamentele protejate, ceea ce duce la nemulțumirea agricultorilor. Datorită unei mici zone de reședință, ghepardii se pot intersecta cu oameni care locuiesc în apropierea lor, precum și de a vâna pentru gospodării. Populația locală consideră că acestea sunt fiare periculoase și se află în conflict constant. În plus față de toate acestea, pielea animalului este încă o valoare specială pentru braconieri și vânători. Toți acești factori pot duce la dispariția și dispariția acestei specii, în ultimii 20 de ani numărul acestor reprezentanți ai familiei de pisici a scăzut cu 30%.

Principalele cauze ale dispariției unor specii de animale

Pierderea reședinței obișnuite este principalul motiv pentru dispariția animalelor. În orice caz, principalul vinovat al acestor procese este persoana în sine, tocmai pentru că se întâmplă: tăierea copacilor, munca asociate cu mineritul, poluarea mediului, dezvoltarea excesivă a agriculturii, creșterea gradului de urbanizare a populației. Un alt factor de impact redus asupra vieții animalelor de pe marginea drumului este modificarea parametrilor climatici.

  • Încălzirea globală.

Încălzirea globală - cauze și consecințeTemperatura generală a pământului în ultimii 100 de ani a crescut brusc cu 17 grade Celsius. Deci, ultimii 50 de ani pentru creșterea indicatorilor de temperatură mondială sunt direct responsabili pentru populația în sine, deoarece activitățile oamenilor pot provoca un efect de seră.

Oamenii de știință prognozează că în următorii 100 de ani în Europa climatul va fi cel mai instabil, iarna va deveni mult mai umedă, iar vara este mai uscată.

În ultimii 25 de ani, numărul de ghețari din Arctica a scăzut drastic cu 7%, iar grosimea gheții a scăzut cu 40%, ceea ce reprezintă o amenințare gravă pentru urșii polari.

Datorită dezvoltării încălzirii globale în sezonul de primăvară, gheața se desprinde de țărm și se lasă atât de repede și departe, încât purtă simplu nu are timp să se mute în altă parte acoperirea cu gheață. Bineînțeles, urșii sunt tăiați de la sursa sigiliilor lor de hrană și pleacă într-un voiaj liber către regiunile locuite din Arctica.

Încălzirea globală poate distruge complet urșii albi care trăiesc în regiunile din Rusia. De-a lungul anilor, urșii ajung până la coaste mai târziu - un astfel de climat cald împiedică formarea de gheață pe teritoriul Chukotka.

Urșii albi sunt marcați de o scădere a activității vitale și de oprirea instinctelor naturale de reproducere. Biologii cred că acest lucru se datorează procesului timpuriu de topire a zăpezii.

  • Dezvoltarea vânătorii și braconajului.

Vânătoarea activă și, în special, braconajul reduc numărul de animaleVânătoarea ilegală și comerțul cu carne de animale sălbatice sunt cele mai periculoase pentru elefanții pădurii, gorile și, de asemenea, pentru maimuțe. Din cauza consecințelor războiului și a foametei, în țările africane, viața oamenilor depinde direct de carnea animalelor sălbatice. În unele regiuni din Africa comerțul cu produse din carne sa transformat într-un fel de afacere. Carnea proaspătă poate fi transportată nu numai către cele situate în apropierea orașului, ci și către teritoriul altor țări în care are loc vânzarea ilegală.

  • Constructii de drumuri si autostrazi.

În fiecare an pe autostrăzi un număr mare de animale sălbatice mor. Potrivit datelor, peste 130 de milioane de persoane din animale sălbatice mor pe drumul din Statele Unite.

Plante care pot dispărea iremediabil

Urmărind cele mai rare animale, există numeroase specii de plante.

  1. Arizona Agave. În 1984, această plantă avea aproximativ 100 de unități. Dar Arizona Agave a reușit să depășească pragul de scădere a specimenelor sale. Deși până acum numai două specii din această plantă au supraviețuit, ambele sunt situate în Arizona, în pădurea națională Tongo. De asemenea, această plantă este considerată montană. Se găsește în munții din Sierra Ankas, râul New River.
  2. Enrubio. În timpul anului 1992, Enrubio avea doar 150 de unități. Acest bush sa adaptat să crească în Puerto Rico, are vârfuri ascuțite care o protejează de cădere. Această plantă este pe punctul de a dispărea, din cauza pășunatului există o reducere bruscă a acestui arbust.
  3. Acalypha. Akalifa Vingisi este un reprezentant foarte vechi al zonei minuscule a insulelor Galapagos. Principalii factori ai unei scăderi puternice a specimenelor sunt lucrările de construcție continuă, precum și pierderea locului rădăcinii creșterii. Potrivit fundației caritabile a Marii Britanii, această specie de plante are nevoie de mai multă conservare și protecție decât altele.
  4. Rafflesia. Rafflesia Arnoldi înlocuiește pe bună dreptate locul celei mai mari flori de pe Pământ. Floarea în structura ei nu posedă anumite frunze, rădăcini sau tulpini. Dar el are un miros ascuțit de carne putrezita, de la acest fapt, și există un nume de plante - floarea-cadavru. Dimensiunile florii sunt introduse în stupoarea oricărei persoane: un diametru de 3 picioare și o greutate de aproximativ 11 kilograme. Rafflesia se referă la culorile paraziților, crește în pădurea din Borneo și Sumatra, precum și tetrastigma de viță de vie.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Plantele amenințate și pe cale de disparițiePlantele amenințate și pe cale de dispariție
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Plantele care sunt enumerate în cartea roșie a RusieiPlantele care sunt enumerate în cartea roșie a Rusiei
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
Maimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mareMaimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mare
» » Animale pe cale de dispariție pe teritoriul Rusiei, specii de plante pe cale de dispariție
© 2021 amigdas.com