amigdas.com

Descrierea unui animal numit salamanderul cu foc

Descrierea unui animal numit salamander punctatAcest animal este referit la clasa de amfibieni (sau amfibieni) și ordinea de coada. Dacă traduceți termenul "salamander" din limba persană, înseamnă "ardere din interior".

În afară, acest amfibian aminteste o șopârlă, dar două animale aparțin unor clase complet diferite. Pentru a le distinge, trebuie să înțelegeți: pielea salamandrului este întotdeauna umezită și moale la atingere, iar membrele nu sunt echipate cu gheare.

Corpul amfibiului are o formă alungită și curge uniform în coadă.

Interesant!

În antichitate exista o credință că salamandrul este înzestrat cu un caracter agresiv și este un animal otrăvitor care comandă elementul de foc. Uneori, un amfibian mic s-a târât dintr-o flacără neașteptat de disparut în fața ochilor călătorilor obosiți care se încălzeau de foc. De fapt, focul sa oprit din cauza unui jurnal umed, iar salamandrul nu ardea doar pentru că se formează pe trupul său.

Caracteristicile și structura animalului

Caracteristicile salamandrului de focUnele specii din aceste amfibieni au un corp dens și puternic (aici includ un salamandru de foc), alți reprezentanți au o moară subțire și grațioasă. Dimensiunea celui mai mic amfibian poate fi de 5 cm, cea mai mare atinge o lungime de un metru de 80 cm, inclusiv coada.

Culoarea amfibienilor este plină de nuanțe bogate. Schema de culori a animalului este maro, galben, saturată cu verde deschis, gri deschis și roșu. Amfibieni pot fi vopsite într-un ton sau au nuanțe diferite, care se transformă în modele geometrice.

Salamandrul de foc este încadrat de o culoare negru-portocalie strălucitoare și este considerat a fi cel mai atrăgător specimen din punct de vedere estetic al întregii clase.

Absolut fiecare reprezentant are labe scurte. Pe marginea anterioară a majorității speciilor, inclusiv salamanderul cu foc, patru degete, în spate - cinci. La unele specii labele sunt foarte slab dezvoltate, în altele sunt mai puternice și mai atletice.

Capul salamandrului cu foc are o formă convexă și parțial aplatizată. Acesta conține glandele pielii parotide, care produc toate amfibienii. Secretele produc secreta toxica a bufotoxinei, care are alcaloizi si substante in structura care provoaca paralizii la mamifere mici. Ochii negri ai amfibiului sunt oarecum convexe, iar pleoapele se formează, ceea ce nu este întotdeauna observat la alte specii.

La nota!

Otrava salamanderului de foc nu este deloc periculoasă pentru om. Cauzează doar arsuri și roșeață pe membranele mucoase. Otrava amfibiului are un efect antibacterian și este folosită pe scară largă de medicina populară.

Salamandrul de foc este un animal dotat cu o caracteristică excepțională regenerați membrele pierdute și parte caudală. În medie, amfibiul trăiește aproximativ 18 ani, însă durata existenței variază în funcție de aspect. Un salamander de foc, închis într-o închisoare îngustă, poate supraviețui timp de 50 de ani.

Cele mai multe soiuri de amfibieni uimitori sunt enumerate în Cartea Roșie. Mulți dintre aceștia sunt amenințați de distrugerea completă. Ei îi extermesc nemilos pentru a obține delicatese pentru bucătăria națională și otrăvire, care vindecă multe patologii.

Habitat al salamandrului de foc

Structura salamandrului de focUnele specii trăiesc exclusiv în apă și sunt înzestrate cu branhii complete. Astfel de amfibieni se dezvoltă în SUA, China și insulele Japoniei. Alți reprezentanți nu au deloc plămâni, așa că respiră prin piele și membranele mucoase ale gurii. ei trăiesc în păduri tropicale fierbinți, în munți joase, pe plantații culturale și în așezările satului din Lumea Nouă.

Mulți reprezentanți au un sistem respirator cu drepturi depline și conduce un stil de viață terestru. Acestea sunt răspândite în regiunile Europei, Chinei și Africa de Nord-Vest.

Salamanderul de foc îi place să exploreze zonele de păduri deciduoase sau mixte din apropierea râurilor și lacurilor. Această specie este distribuită pe scară largă pe continentul european și în Orientul Mijlociu. Uneori, un animal poate fi văzut în Ucraina. Salamandrul reperat este extrem de lent în timpul zilei, când se ascunde în ciocăni despicate, nisipuri abandonate sau iarbă înaltă. Deoarece ea este un animal cu sânge rece, ea trebuie să se ascundă de razele soarelui care ard. Din mijlocul porului de toamnă și până când se topeste zăpada la începutul primăverii, salamandrul de foc intră într-un somn profund. Cel mai bun loc pentru asta este o grămadă mare de frunze căzute. Reprezentanții preferă să adune o companie mare (10-12 persoane) și să petreacă o iarnă atât de rece.

Ratiunea si reproducerea salamandrului de foc

Reproducerea salamandrului de focBucurați-vă de acest negru și portocaliu amfibian mic păianjeni, și bea dimineața roșie. Animalul nu dezaprobă viermi, moluste, insecte diverse și larvele lor. Câteodată poate înghiți un mic fân sau broască. Amfibia în sine este o cină pentru unele animale. Cel mai mic dușman este ea, iar păsările și mistreții mănâncă acest animal mic cu apetit apetisant. Când un animal se află în iazuri sau lacuri, devine o victimă a colții ascuțite de șobolan și alte pești predate.

Sezonul de reproducere pentru salamanderul de foc începe imediat după ce iese din hibernare. Jocurile de căsătorie apar pe uscat. Pe corpul masculilor din această perioadă se formează saculete specifice cu celule germinative (spermatofor). Când femeia apasă împotriva testiculelor, are loc fertilizarea. Unele ouă sunt depozitate în apă, restul rămân în corpul mamei.

Rezultă că există două modalități de producere a unui salamander de foc: originea din uterul femelei și apariția unui ou fertilizat în mediul acvatic. Un amfibian mic devine adult după ce atinge vârsta de trei ani. Ei au posibilitatea de a se înmulți.

Caracteristici ale dezvoltării puiilor

 • Ratiunea salamandrului de incendiuTrei perechi de margini externe sunt vizibile în larve.
 • Pe talpa membrelor există pete de culoare galbenă.
 • Coada aplatizată are o lungime lungă, este tăiată cu o pliantă largă, transformându-se într-un pieptene mică pe spate.
 • Capul rotund este mare, corpul este alungit și comprimat din lateral.
 • Larvele salamanderului de foc își mănâncă adesea frații lor slabi.
 • Perioada de coacere durează toată vara. După ce puiul este complet format și atinge o lungime de 5-6 cm, acesta părăsește rezervorul și începe să respire cu ajutorul plămânilor.

Informații interesante despre salamandrul reperat

Informații interesante despre salamandrul de focRenumitul scriitor roman antic, Plinius Bătrân, a susținut acest lucru otravirea acestui amfibian poate otrăvi o națiune întreagă. Știința a spus că atingerea obișnuită a ei va duce la pierderea întregului păr pe piele. Dacă salamandrul reperat intră într-o sursă de apă dulce, otravă va rămâne acolo pentru totdeauna. Numai în secolul al XVII-lea al erei noastre, oamenii de știință au demonstrat inofensivitatea amfibiului reperat. Ea nu atacă niciodată prima, dar într-o stare de stres este capabilă să răspândească o substanță protectoare cu un miros de migdale.

Într-o carte despre salamandrul reperat, puteți sublinia câteva enunțuri poetice îndepărtate.

 • În zilele însorite, amfibiul nu părăsește adăpostul rece și întunecat. În mod similar, cei care intenționează să comită o crimă sub acoperirea noii se comportă.
 • Salamandrul nu este o șopârlă, ci aparține clasei de amfibieni. În același mod, nu confundați limba greșită și demonul din adâncurile iadului.
 • Dacă părul salamandrului reperat iese din otravă, atunci onoarea și numele bun al persoanei sunt pierdute din calomnie.
 • Ei spun că un salamander fieros (reperat) se reproduce numai atunci când o furtună violentă se dezlănțuie. În mod similar, în timpul tulburărilor, oamenii ignoranți încearcă să obțină o anumită poziție în societate.
 • Petele frumoase pe spatele unui animal pot simboliza ipocrizia, care poartă întotdeauna o mască atrăgătoare.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuieșteTărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuiește
Triton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăieșteTriton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăiește
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
Surpriza. Stilul de viață și reproducerea broaștelorSurpriza. Stilul de viață și reproducerea broaștelor
» » Descrierea unui animal numit salamanderul cu foc
© 2021 amigdas.com