amigdas.com

Spider-silverfish - un locuitor neobișnuit de apă

Spider de apă - caracteristici și stil de viațăArtropodii cad în mod constant în câmpul vizual al unei persoane. Spiderii sunt de obicei creaturi terestre, excepția fiind un păianjen de argint. Acest reprezentant are caracteristici unice ale vieții și comportamentului interesant. Numele său se datorează "plăcii de argint" pe corp.

habitat

Spiderul de apă trăiește într-o zonă vastă, de la Insulele Britanice până în Japonia. Aproape în întreaga Europă îl puteți întâlni:

  • Fotografie interesantă: păianjen-argint în apăîn Caucaz;
  • pe Siberia;
  • în Tibet;
  • În sudul Orientului îndepărtat;
  • în Coreea.

Spider-silverfish se poate deplasa pe uscat, dar principalul habitat este apa. El preferă iazuri cu apă în picioare. Uneori poate fi găsită în cursuri și râuri cu un curent slab. Datorită anatomiei sale pot trăi pe uscat, dar principala cale de viață este apa.

Descrierea speciei

Spider-hydropsy diferă puțin de omologii săi. La fel ca toți artropodii, are un abdomen și un cefalotorax, care sunt clar împărțite în segmente. Culoarea este maro închis, cu linii și pete. Membre și membre abdomen acoperit cu fire de păr speciale, care dau ambalajului o nuanță de argint. Cefalotoraxul este gol, iar pe el sunt opt ​​bulgări. Ei văd puțin. Pe abdomen există două rânduri de puncte abia vizibile. Culoarea devine saturată odată cu vârsta. Persoanele tinere gri-galbene, vechi aproape negre. Spider-argint are caracteristici interesante:

  • Barbatul este mai mare decât femela (aceasta este de obicei opusul acestei familii).
  • După împerechere, femela nu ucide bărbatul.
  • Abdomenul masculin este ușor alungit.
  • Femela are o culoare gri deschis în partea inferioară a abdomenului.

În general, corpul are forma unui cilindru. Pe abdomen sunt opt ​​picioare, care sunt împărțite în segmente. Ele sunt acoperite cu peri, care sunt impregnate cu secretul hidrofug al păianjenilor.

Partea inferioară a abdomenului deschide plămânii și traheea. În partea superioară a cefalotoraxului - două perechi de fălci. Mărimea masculului este de aproximativ 1,5 cm. Femelele sunt puțin mai lungi.

Cum inota?

Aproape toți păianjenii sunt prădători terestre, argintul este o excepție plăcută față de reguli. E vorba de anatomia unică. Abdomenul, acoperit cu fire de păr și grăsimi speciale, are capacitatea de a acumula bule de aer. În final, între corp și fire de păr se formează un fel de pernă de aer. Datorită ei, femeia de argint se simte perfect sub apă. Ea trebuie să plutească în mod regulat pentru a umple aerul. Grăsimea este modificată prin compoziția secretului glandelor păianjen.

Există o caracteristică distractivă care vă permite să faceți distincția între sexul păianjenului de argint. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă uitați la vezica din jurul corpului: în partea masculină, partea superioară a abdomenului este liberă de aer. Femelele au o vezică în jurul întregului corp și înoată cu capul în jos. Bărbații înoată mai des orizontal și folosesc picioarele ca vâsle. Un păianjen de apă poate acoperi o distanță de două centimetri pe minut. Aceasta este o distanță decentă pentru o astfel de crumb.

Dezvoltarea și modul de viață

Spiderii de apă - dezvoltarea și modul de viațăSerebryanka, ieșită din ou, este încă în cocon pentru o vreme. Numai indivizii eclozati au culoarea gri deschis, maro sau galben. Din moment ce devine întuneric și devine saturată. În cocon trăiesc timp de zece zile, după care începe procesul de molotare și începe o viață independentă.

Locuința este un cocon de păianjen în formă de clopot. Mărimea pe care o atinge cu un ou de alune sau de porumbei. El continuă să întindă păianjenul între plante. cupolă stochează bule de aer în sine. Un păianjen de apă îi poate elibera de pe suprafață. Pentru a face acest lucru, el se ridică deasupra suprafeței apei, se extinde la capătul abdomenului, se răspândește negii păianjenului, apucă bulele de aer și se scufundă repede în cupola. Astfel reușește să construiască o bule de aer în casa lui.

O atenție deosebită este solicitată de casa păianjenului de apă. Este situat sub apă. Arată ca un cuib sub formă de pâlnie țesută dintr-o rețea. Este atașată de pungi, pietre, plante. Femeie după fertilizare face un compartiment pentru viitorii descendenți, În acest fel, coconul este împărțit în două jumătăți - cel viu și cel al copiilor. De obicei, ambreiajul atinge 160 de ouă. Femela o păzește cu fidelitate, agățându-se cu capul în jos și așteptând independența puilor. Numai păianjenii de incubație pot respira exclusiv în cocon. Femela își protejează în mod activ descendenții.

Spider de apă - alimente

Mutarea păianjenului de argint peste pământ și apăToți păianjenii sunt prădători, iar păianjenul de apă nu face excepție. El conduce o viață excepțional de nocturnă. Principala sa pradă sunt peștii și crustaceele mici. Nu disprețuiște larve de insecte. Un mod interesant de vânătoare: păianjenul de apă își întinde frânghia între plante și așteaptă victima. Prăjeții sau alte crustacee mici se încurcă în ea. Apoi păianjenul de apă confunde victima și îl trage în locuință.

Acolo el își împinge picioarele pe peretele clopotelor, pune gura victimei în gură și o umple cu un secret special digestiv. Sub influența enzimelor interioarele se dizolvă. Spiderul de apă mănâncă totul delicios, restul se aruncă departe. Este demn de remarcat faptul că, asemenea tuturor păianjenilor, acest păianjen posedă nutriție extraintestinală. În interiorul apei pătrund intrări de pește sau crustacee dizolvate, după care păianjenul bea această supă.

Există vreun beneficiu sau pericol pentru oameni?

Fiecare insectă sau animal aduce anumite beneficii. Serebryanka distruge larvele și insectele adulte. țânțarii muște și alți dăunători care zboară poate deveni o cină pentru argint. Adesea mănâncă prăjituri slabe sau bolnave, ajutând la formarea unei selecții naturale. Ele sunt otrăvitoare și acest lucru le protejează de apariția dușmanilor naturali.

Serebryanka este atacată rar de către fosta, deoarece nu are agresiune dezvoltată. Cu toate acestea, atunci când apare o amenințare, se poate mușca puternic. În ciuda faptului că otravă nu este fatală pentru oameni, muscatura poate provoca o mulțime de probleme. Rana crește zgomotos, durerea se intensifică, uneori apare amorțeală. Dar, după câteva zile, toate senzațiile dureroase ajung la nimic. Unele soiuri de păianjen de apă sunt pe punctul de a dispărea și sunt enumerate în Cartea Roșie, astfel încât să nu le distrugeți din cauza displății personale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
» » Spider-silverfish - un locuitor neobișnuit de apă
© 2021 amigdas.com