amigdas.com

Oțel colț egal, oaspete 8509-93

Colțul echinocțiuluiMetalul laminat în formă de profil asemănător cu litera G a fost numit "colțul echilateral". Astăzi, acesta rămâne cel mai popular și mai solicitat într-o gamă largă de industrii. Este dificil să ne imaginăm asamblarea oricărui cadru fără astfel de detalii. Colțul egal este folosit în timpul lucrărilor de reparații, construcții și multe alte operații.

Tipuri de material din oțel

Există un număr destul de mare de parametri pentru determinarea unghiului. Dintre acestea, cele mai importante sunt procesul tehnologic de fabricație, precum și scopul colțului. Se produce o laminare metalică:

 • Fierbinte.
 • Bent.
 • Echilateral.
 • Inegale.

Fabricarea produselor metalice laminate plate

Dimensiuni colțuri egalePentru a face un colț de oțel cu unghi egal la cald, este utilizată o tehnică specială. Mai întâi, piesa metalică trece prin arbori puternici rotativi, prin intermediul cărora se formează anumite dimensiuni ale părții. În cea de-a doua etapă, partea sub presiune ridicată este transferată la laminorul.

Produsele finite nu ar trebui să aibă o răsucire de-a lungul întregii axe. Coeficientul de curbură este permis să fie mai mic de 0,4% pentru întreaga lungime a produsului laminat. Abaterea maximă în raport cu lungimea piesei nu trebuie să depășească 0,75%.

Producerea unui colț cu unghi egal cu utilizarea tehnologiei laminate la cald se realizează în conformitate cu GOST 8509-93. Pentru a obține un astfel de material rulant de oțel, utilizați tăblițe pătrate. Se dovedește produsul, ale cărui rafturi au aceeași lățime.

Precizia sau abaterile de la dimensiunile normale împart materialul rulant în mai multe tipuri:

 • Precizie mare - "A".
 • Precizia obișnuită este "B".

Pentru a produce diferite operațiuni tehnologice, utilizați un colț cu precizie normală (normală).

Pentru a crea un design complex care va experimenta sarcini grele, setați produse metalice de înaltă precizie. Are proprietăți îmbunătățite de rezistență.

Deviații admise față de standard

Prețul colțului echinocțiuluiDacă lățimea raftului piesei este mai mică de 45 mm, este permisă o eroare de 1 mm. Dacă lățimea ajunge la 90 mm, este permisă o deschidere de 1,5 mm. Când această dimensiune este de 150 mm, este permisă o toleranță de 2 mm. Pentru un colț din oțel cu unghi egal, când lățimea este apropiată de 250 mm, este permisă o eroare de cel mult 3 mm.

Curbura unui produs de înaltă precizie este permisă în limitele a 0,2%. Toleranțele obișnuite pot avea o eroare de 0,4%.

Clasificarea după lungimea piesei de prelucrat

Există mai multe tipuri de astfel de metal laminat - acesta este împărțit în grupuri în funcție de lungimea sa:

 • Dimensionale.
 • Nu conteaza.

Lungimea standard a unghiului obișnuit de măsurare este cuprinsă între 4-12 metri. În astfel de părți, uneori există și profile imorale. Acestea nu depășesc 5% din greutatea întregului lot.

Spre deosebire de laminarea măsurată, lungimea minimă a colțurilor ned dimensionale ajunge la 3 metri, iar maximum - 12 metri. Aceste dimensiuni pot fi modificate numai în cazul unei comenzi individuale. Este permisă o eroare de cel mult 70 mm.

Material pentru produs

Mai multe tipuri de oțel sunt folosite pentru fabricarea unor astfel de produse. În majoritatea cazurilor se utilizează oțel slab aliat:

 • 17G1S;
 • 10HSND;
 • 09G2S;
 • 15HSND.

Utilizarea unor astfel de oțeluri corespunde GOST 19281-89 curent.

Când se instalează un colț în structuri unde este necesară o rezistență mai mare, precum și o performanță anticorozivă ridicată, Materialul optim este din oțel:

 • 10HSND;
 • 15HSND.

Aceste produse au o greutate redusă și sunt concepute pentru o funcționare pe termen lung.

Domenii de aplicare a pieselor

În prezent, colțul metalic este utilizat în multe sectoare industriale. A devenit indispensabilă în construcția tuturor tipurilor de structuri din beton, instalarea de cadre metalice. Este imposibil de a construi fără un colț poduri complexe, copertine și multe altele.

Produsele au devenit utilizate pe scară largă în arhitectură pentru decorarea diferitelor obiecte:

 • Scari.
 • Gazebo.
 • Garduri.
 • Poarta.
 • Uși.

Aplicare colțar echilateralIndustria mobilei nu poate face fără o astfel de laminare a metalelor. Ramele de mobilier sunt realizate din acesta, decorarea se face, se fac accesorii. Înainte ca produsul să fie trimis pe piață, acesta este certificat. Certificatul primit este o confirmare a calității mărfurilor, precum și a acurateței acestora. Valabilitatea unui astfel de document nu depășește trei ani. Pentru a reînnoi certificatul, producătorul este recertificat într-un centru special de certificare.

Fiecare producător trebuie să obțină un astfel de certificat. Procedura de obținere este reglementată de legislația în vigoare. Producătorul depune cererea împreună cu atașamentul detaliilor tehnice ale piesei. Documentul se eliberează numai după prezentarea documentelor constitutive ale producătorului.

Dacă colțul de oțel cu unghi egal este realizat în conformitate cu cerințele tehnologice, acesta va fi caracterizat printr-o performanță ridicată, precum și o funcționare pe termen lung în cele mai severe condiții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
Tipuri de formare a metalelorTipuri de formare a metalelor
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Caracteristicile utilizării colțului magic pentru bucătărieCaracteristicile utilizării colțului magic pentru bucătărie
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționareGreutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
» » Oțel colț egal, oaspete 8509-93
© 2021 amigdas.com