amigdas.com

Cele mai interesante și neobișnuite fapte despre elefanți

Elefanții: Fapte realeDe obicei, zoologii determină două tipuri de giganți uimitori: africani și asiatici.

Gama lor este imensă, astfel încât africanul trăiește în Africa de Sud, în Sahara și în Asia, în Asia de Sud și de Sud-Est. Este important să ne amintim că elefanții sunt cele mai mari animale de pe uscat din lume.

Din cauza numeroaselor motive, cum ar fi braconajul sau distrugerea habitatului, populația de elefanți din lume a fost dramatic redusă. Elefanții elefanti sunt listați ca fiind vulnerabili de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, în timp ce Asiaticul definește Cartea Roșie drept pe cale de dispariție.

Informații interesante despre elefanți

Studiind și observând aceste mamifere frumoase, foarte inteligente și, de asemenea, foarte pașnice, am colectat o listă incompletă, dar interesantă de 25 de fapte

25 fapte interesante

25. Elefanții produc mai multe tipuri de sunete. Cel mai adesea sunetul este foarte asemănător cu sunetul unei țevi. Acestea sună animalul publicând în timpul emoției, primejdiei sau agresiunii. Audibilitatea atinge, de obicei, până la 6 mile.

Elementele de viață ale elefantului24. Femeile pot avea copii sub 50 de ani. De regulă, au un copil nou la fiecare doi sau patru ani. De obicei, au un singur copil, gemenii sunt foarte rare.

23. Pielea mamiferelor este atât de sensibilă pot simți cum stau pe o pasăre mică sau chiar pe o muscă.

22. Principalul motiv pentru care animalele sunt ucise masiv de braconieri sunt colții lor. Deși cercetările științifice recente de la universitățile din Marea Britanie au dovedit acest lucru Ivory este 100% dentină - țesut, care este similar cu osul și nu are proprietăți și calități specifice.

21. Un fapt interesant despre portbagaj. Deși trunchiul este într-adevăr imens, cântărind aproximativ 400 de lire sterline, este așa de atrăgător pot ridica lucruri foarte mici, de exemplu, un boabe de orez sau o mică creangă.

20. Povestirile subspecii africane, care beau fructele alcoolice ale lui Marula, sunt o ficțiune îndelungată. Animalele nu mănâncă fructe și chiar dacă au făcut-o, ar necesita aproximativ 1400 de bucăți, astfel încât un animal să se îmbete.

19. Copiii nou-născuți se pot ridica repede în picioare. Elefanții s-au născut orbi, cântărind până la 260 de lire sterline.

18. Din cele mai vechi timpuri, animalele au fost folosite pentru muncă. Ele au fost folosite de oameni pentru diferite sarcini, uneori chiar abuzate de ajutorul lor. Pentru că taurii pot fi prea periculoși și de cele mai multe ori trebuiau să fie înlănțuiți. Povestea spune despre participarea elefanților în războaie, unde au fost considerați o armă formidabilă de război. Exploatarea acestor giganți extraordinar de pașnici a fost dezgustătoare.

Motivele pentru reducerea numărului de elefanți17. Un fapt interesant este animalele au o memorie excelentă. Aceasta poate avea o bază reală. Poate că au hărți cognitive care le permit să memoreze spații de mari dimensiuni pe o perioadă lungă de timp.

16. Studiile efectuate de oameni de știință în sălbăticie au arătat că speranța medie de viață este de 45 până la 65 de ani. Cel mai vechi dintre giganți a fost vreodată Lin Wang, un elefant asiatic care a murit în februarie 2003, iar gigantul a trăit în vârstă de 86 de ani.

15. Aceste animale uimitoare iubesc apa, sunt bune la înot și, de asemenea scurta scufunda in apa și bucurați-vă de jocurile cu valuri. În acest fel, articulațiile picioarelor se odihnesc de greutăți mari în pauze atunci când animalele sunt pe linia de plutire.

14. Ca și copiii umani, gorile, magii și delfini, trăsătura este autoidentificarea în oglindă.

13. Aceste animale uimitoare sunt capabili de emoții umane, cum ar fi un sentiment de pierdere, durere și chiar plâns, amintiți-vă și plângeți pe cei dragi la confluența multor ani după moartea lor.

12. Cele mai apropiate rude vii:

  • giraksy,
  • acasă.

11. Acești giganti nu se teme de soareci, după cum ne spun niște mituri. Dar aici furnicile și albinele le este frică de groază. În consecință, fermierii africani, pentru a-și proteja câmpurile de giganți buni, puse pe frontierele posesiunilor de la Ulia cu albinele.

Elefanții sunt animale care iubesc pacea10. Animalele se pot mișca înainte și înapoi, dar nu pot să se miște, să sară sau să sară. Ele sunt atât de grele încât, în principiu, nu pot rupe patru picioare de la pământ la un moment dat.

9. În lumea pământească, elefanții sunt uriași, dar în comparație cu balenele, ele sunt mai mult ca niște gnomi. O limbă a unei balene albastre poate depăși uneori greutatea unui adult.

8. Un alt fapt interesant - elefanții pot detecta semnalele seismice de către celulele senzoriale în picioare.

7. Minte și ingeniozitate. În loc de protecție solară, care protejează pielea de radiațiile ultraviolete, animalele au ghicit să folosească noroi și noroi. În ciuda rigidității, pielea este foarte sensibilă.

Fără băile obișnuite de nămol, nu puteți face acest lucru pentru ao proteja de arsuri, pierdere de umiditate și mușcături de insecte tropicale pesci.

6. Elefanții sunt mâncămi lacomi. În fiecare zi pot mânca până la 16 ore și consumă până la 600 de kilograme de mâncare.

Elefanții le place să-și curețe trunchiurile5. Atingerea este o formă importantă de comunicare între animale. De obicei, salutați-vă unul pe celălalt, mângâind sau îmbrățișând trunchiurile. Bărbații mai vechi folosesc de asemenea urechi și picioare pentru a disciplina tinerii.

4. Studiile au arătat că majoritatea speciilor de mamifere care au în primul rând dinți de copil și apoi un singur set de dinți adulți, în timp ce elefanții - polifinodonty. Dinții cresc pe tot parcursul vieții.

3. În corpul unui elefant adult, mai mult de treizeci și nouă de mii de mușchi.

2. Cel mai mare bărbat înregistrat a cântărit 26.000 de lire sterline și a fost de 13 metri înălțime.

1. Femelele suferă cea mai lungă perioadă de sarcină a tuturor mamiferelor - sunt însărcinate timp de 22 de luni.

concluzie

Elefantii africani sunt mai asiatici si au doua subspecii, care sunt elefantul african Bush si padurea africana.

Dintre alte informații interesante despre elefanți, trebuie să știți că:

  • Acest gigant este singurul mamifer cunoscut care, în ciuda articulațiilor genunchiului, nu poate sări! Se crede că acest lucru se datorează în primul rând mărimii elefanților, dar și pentru că picioarele elefanților sunt scurte și îngrădite pentru a menține o greutate fenomenală.
  • Elefanții sunt erbivore, care petrec aproximativ 16 ore după consumarea alimentelor! Ei caută frunze verzi în vârfurile copacilor, dar nu este neobișnuit atunci când pot rupe un copac pentru a obține frunzele.

Una dintre legendele asociate cu elefanții este că elefanții sunt îngroziți de șoareci. Aceasta este o minciună!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Visele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de visVisele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de vis
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Plantele care sunt enumerate în cartea roșie a RusieiPlantele care sunt enumerate în cartea roșie a Rusiei
Informații interesante despre plantele cultivateInformații interesante despre plantele cultivate
Indian sau asiatic: caracteristicile speciilorIndian sau asiatic: caracteristicile speciilor
» » Cele mai interesante și neobișnuite fapte despre elefanți
© 2021 amigdas.com