amigdas.com

Conținutul de dihor acasă: argumente pro și contra

Dihorii ca animale de companieFerretii sunt, fara indoiala, foarte atragatori si minunati. Acest animal va câștiga inima aproape a oricărei persoane care nu este indiferentă față de animale. Mulți visează un animal de companie, dar rareori se gândesc dacă îi vor putea oferi toate condițiile necesare pentru o ședere confortabilă. Între timp, conținutul de dihori nu este o sarcină ușoară, necesită anumite cunoștințe, multă putere și timp. În acest articol, vom vorbi despre modul în care să ne îngrijim de dihor acasă, pentru a ajuta animalele și proprietarii lor să coexiste în armonie și liniște, aducând bucurie unii altora.

Toate varietățile de ciorapi, cu excepția uneia dintre ele, sunt sălbatice. Domesticat a fost o singură specie, numită "fretka". Ferretii s-au îndrăgostit repede de crescătorii datorită blanii fine și moi de blană, corpului flexibil și coada lungă de lux. Ținând acest animal minunat, cald și moale este o plăcere. Soiurile sălbatice au doar o culoare maro închisă, dar dihorii acasă pot avea o varietate de culori, de la cea mai ușoară albă până la cea mai neagră.

Dihorii ca animale de companie: avantajele și dezavantajele

Conținutul dihorului din apartamentDihorii nu sunt deosebit de sociabili pentru prima dată în casa ta, cum ar fi puii și pisoii. Dar tocmai se poate spune că nimeni nu se va plictisi de aceste animale. Avantajul fără îndoială este jocul și jucăușia lor, care nu va părăsi animalul nici măcar la bătrânețe.

goodies

În conținutul de dihor, se pot observa următoarele aspecte pozitive:

 • un dihor acasă nu ocupă mult spațiu. În plus, pot fi ușor transportate în saci speciali. Se referă calm la tot felul de mișcări și nu vor rezista, spre deosebire de multe pisici și câini;
 • dacă comparați dihorul cu alte animale, de exemplu, cu un catelus, atunci, așa cum am menționat deja mai devreme, au același caracter și rapiditate jucăușă și te pot înlocui practic cu un câine. Dar nu trebuie să meargă în fiecare zi. Dar, în cazul în care proprietarul va avea o astfel de dorință, animalele de companie nu vor rezista la mersul în ham, la fel ca majoritatea reprezentanților pisicii;
 • dihorii sunt animalele nocturne, cu toate acestea, ei vor reconstrui cu ușurință regimul lor în modul care este convenabil pentru tine;
 • dihorii nu sunt doar incredibil de frumoși și animale fermecătoare, dar și foarte inteligente și inteligente. Cunning aceste animale nu dețin. Dacă doriți, vă puteți antrena animalul. Acest proces este lung, dar interesant, iar rezultatul vă va mulțumi cu siguranță;
 • ele sunt cu mare plăcere vor fi prieteni cu restul animalelor;
 • mulți oameni spun Pentru a determina ce miros neplăcut provine de la dihoră. Pentru a evita acest lucru, este suficient să vă spălați animalul și să monitorizați puritatea cuștii lui. De fapt, dihorii au un miros specific, dar nu neplăcut, care este ceva de genul musculos. El nu irită mulți oameni, ci, dimpotrivă, atrage;
 • în cazul în care mirosul de ferret nu-ți place, castrate-o și mirosul neplăcut va dispărea.
 • acest animal va deveni un animal de companie excelent chiar si pentru persoanele cu alergii. Dacă nu aveți alergii, dar există copii în casă, acesta va fi un plus imens;
 • un strat de blană de dihori păstrează perfect căldura, astfel încât, chiar și în sezonul rece, puteți să mergeți în siguranță fără să vă temeți că animalul va îngheța.

contra

În ciuda demnității lor, dihorii nu sunt animale simple. Au un șir de dezavantaje, care sunt necesare pentru a familiariza pe toți cei care doresc să devină astfel de pufos, astfel încât el nu a fost atunci pe stradă din cauza nepregătirii proprietarilor lor:

 • așa cum am menționat deja mai devreme, dihorii au un miros specific. Cineva îi place, unii nu. Va fi dificil să vă înțelegeți cu fiara dacă începeți să vă îndepărtați nasul de "arome" care vin din el;
 • ar trebui să ia în considerare, de asemenea, că dihorii au un mod neplăcut de protecție. În cazul în care sunt speriate, atunci glanda lor prianală începe să funcționeze. În același timp, mirosul nu este deloc plăcut;
 • dacă sunteți o persoană, care are un caracter blând, un animal viclean va înțelege imediat acest lucru și se va permite prea mult. În procesul de jocuri, va afecta unele obiecte sau se va comporta puțin agresiv;
 • masculi în timpul împerecherii marchează teritoriul, care, desigur, este foarte neplăcut și dificil pentru proprietarii lor. Cu femelele, de asemenea, nu face fără dificultăți. Rareori pot să iasă din căldură fără ajutor;
 • Dog dihori - caracteristici comportamentalela chestiunea alimentării cu dihori trebuie abordată cu toată seriozitatea. Aceste animale, cum ar fi pisicile și câinii, adesea cerșesc pentru mâncare chiar de la masa ta. Nu este necesar să le răsfățăm, după ce toate aceste "delicatese" nu pot crea numai probleme cu digestia și sănătatea animalului, ci și pentru a duce la un rezultat letal;
 • înainte de a cumpăra ferret, asigurați-vă că în orașul dvs. există într-adevăr un bun specialist care nu numai că poate trata animalul dacă este necesar, dar oferă și sfaturi despre îngrijirea acestuia, pentru că va fi foarte util pentru începători;
 • rețineți că dihorii place sa mestece orice, de exemplu, lucrurile din plastic. Țineți-i departe de animal sau vizionați-l în timpul jocurilor.

Studiind cu atenție toate argumentele pro și contra, gândindu-vă dacă aveți nevoie de un astfel de animal de companie, luați o decizie.

îngrijire

Dacă ați decis încă acest lucru, fără îndoială, un pas responsabil, începeți să studiați toate subtilitățile conținutului de dihori, deoarece acestea sunt destul de multe și va trebui să faceți totul dacă doriți ca animalul dvs. să fie fericit.

Dimensiunile dihorului sunt mici, ceea ce vă permite să păstrați animalul într-o casă mică. În cazul în care dihorii trăiesc într-o cușcă, ține cont de faptul că aceste animale sunt, prin natura foarte activă și mobile, astfel încât în ​​momentul în care trebuie să-și petreacă în afara zidurilor de celule. Acest lucru este necesar nu numai pentru confortul și buna lor dispoziție, ci și pentru evitarea problemelor de sănătate.

Dihorii sunt animale foarte curate si, de asemenea, foarte ingrijite. Nu vă vor sparge pantofii și nu aranja o mizerie mare în apartament.

Un dihor într-un hamac este o distracție plăcutăAnimalele nu se vor atașa de tine, la fel ca și câinii, dar, totuși, ei vă vor urmări cu interes și se vor așeza pe mâini cu plăcere. Puteți să vă faceți prieteni rapid, să jucați cu animalul dvs. de companie la orice. Ei sunt la fel de îndrăgostiți să se joace cu mingea și să se învârtă în hamac.

Dihori de mers pe jos este o placere. Sunt foarte amuzante când urc în zăpadă uriașă sau se plimbă pe iarbă verde proaspătă. Asigurați-vă că vă asigurați că hamul pe care îl alegeți este destul de solid, deoarece dihorii nu arata atât de tari. De fapt, ei nu ocupă puterea.

Cum să obișnuiți cu tava

Dihorii sunt buni, deoarece nu merg neapărat și puteți să vă obișnuiți cu tava, la fel ca pisicile. Această sarcină nu este ușoară, dar este destul de fezabilă.

Conținutul corect al dihorului din casăMai întâi trebuie să existe o umplutură în tavă, în caz contrar, fiara o înghită pur și simplu în câteva secunde. În al doilea rând, trebuie remarcat faptul că metabolismul dihor diferă de alte animale: este foarte rapid, și mamifere mici pot vizita tava de câteva zeci de ori pe zi. De asemenea, trebuie să cumpărați mai multe tăvi, de preferință trei, deoarece dihorii pot tolera foarte puțin. Așezați tăvile în colțurile camerelor, care vor fi împrejmuite în întreg spațiul sau în colțurile cuștii.

În cazul în care aveți mai multe dihori, ei vor putea folosi tava obișnuită. Cu toate acestea, dacă aveți o pisică care va defeca în aceeași tavă la care vreți să obișnuiți dihorul, animalul va ignora cu ușurință existența acestuia.

Merită să te uiți atent, la ce loc ți-a plăcut animalul tău și ai pus un toaletă acolo. Apoi, pentru a obișnui animalele de companie la tavă va fi mult mai ușor.

Ferretii sunt foarte inteligenți și inteligenți, dar au nevoie de ajutor. Urmăriți cu atenție animalul. Va avea nevoie cu siguranță de o toaletă după ce a dormit și a mâncat. Când vedeți că animalul de companie caută un loc, indicați-l în direcția cea bună.

De asemenea, dihorii nu vor merge în tava murdară, așa că urmăriți cu atenție curățenia. Nu spălați tava cu substanțe cu aromă puternică, deoarece animalele nu sunt destul de plăcute. Dacă tava este goală, asigurați-vă că ați spălat-o cel puțin o dată pe zi. Și în cazul în care există o umplutură în tavă, păstrați-o cu ochii pe ea și curățați-o după cum este necesar.

Vii cu alte animale

Cum se fac dihorii domestici cu alte animale?Dihorii sunt destul de prietenos, dar încă nu merită să facă cunoștință cu un nou chiriaș cu restul animalelor de companie imediat după sosirea lui în casă. Animalul trebuie să se obișnuiască cu noul teritoriu, să simtă că nimic nu îl amenință. Dacă aveți deja un dihor acasă, nu vă faceți griji cu privire la cel nou: se vor întâlni repede.

Cu o pisică, dihorii sunt de asemenea ușor de a-și face prieteni, dar ar trebui introduși treptat, reunind noi vecini în fiecare zi tot mai mult. Primul pas este acela de a da animalelor un sniffing profund unul altuia. Dar cu câinii totul este mai complicat. Faptul este că, dacă aveți un câine mare, cel mai probabil se vor converti. Dar, în cazul în care câinele vânează, va fi foarte dificil să-i suprimați instinctul. Vânătorul va vedea întotdeauna pradă într-un animal mic. De asemenea, acest animal nu se va întâlni cu câini mici, pentru că ei încearcă să fie favoritele tuturor și să domine printre animalele de companie, astfel încât catelusul tău să se poată bucura de un nou chiriaș.

Acvariul trebuie mutat într-o zonă inaccesibilă animalului, sau capacul acestuia trebuie închis. Și e mai bine că amândoi. Pentru că în caz contrar acestea pot suferi nu numai pește, ci și cel care le-vânat, deoarece păsărică poate cădea doar în rezervor și înece.

Pentru rozătoare, precum cobai și hamsteri, precum și pentru păsări, dihorul nu ar trebui să fie permis, deoarece el îi va mânca pur și simplu. În habitatul natural aceste animale sunt pentru el o gustare dorită. Ar trebui să fiți atenți și să așezați cușca cu potențialul de dihor departe de acele locuri în care acesta are acces liber.

Ce să mănânci

Chorook acasă mănâncă alimente uscate. Hranirea animalului cu alte tipuri de hrană nu este recomandată pentru siguranța acestuia. Mâncarea uscată bună și faptul că, cu ajutorul ei, animalul poate curăța dinții prin îndepărtarea tartrului. Când alegeți un feed, trebuie să acordați prioritate clasei premium. Dintr-o hrană de calitate medie, animalul dvs. nu va crește sănătos și puternic.

Dacă dați alte animale unui animal, pe lângă alimentele uscate, nu le amestecați deloc! Acest lucru poate duce la astfel de consecințe neplăcute ca urolitiaza. Mâncarea ar trebui să fie în castron în jurul ceasului, iar lângă el ar trebui să fie întotdeauna apă proaspătă.

Chorus, în primul rând - nu un animal de companie, ci un prădător. El are nevoie de carne bună în dieta sa, precum și de pește și ouă. Dar nu te duce prea departe, pentru că dacă volumul produselor naturale depășește două procente, va avea consecințe neplăcute. Ei iubesc frescele de ouă care sunt consumate crude în sălbăticie, dar acasă ar trebui să li se dea doar ouă fierte, cum ar fi ouăle de pui și prepelițe. Dihorul poate fi vindecat cu brânză sau brânză. Dacă hrăniți produsele de ferret natural, asigurați-vă că adăugați vitaminele sale în dietă.

Subtilitatea îngrijirii și întreținerii în casă

 • În timpul perioadei de moarte Dihorii sunt obișnuiți să se lingă, ceea ce poate fi în detrimentul sănătății lor. Părul poate ucide intestinele și poate duce la consecințe ireparabile. Îndepărtați cu atenție animalul de companie pentru a evita astfel de probleme.
 • Nu este necesară îmbăierea unui animal. Dar o puteți face de mai multe ori pe lună. Dihorii nu vor rezista în nici un caz, ci, dimpotrivă, vor stropi fericit în apă. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mică de treizeci și nouă de grade.
 • Curățarea urechilor ar trebui să fie făcut, dar nu prea des, aproximativ o dată pe lună.

În general, îngrijirea acestor animale nu este atât de complicată cum pare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrănești un dihor acasăCum să hrănești un dihor acasă
Cum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companieCum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companie
Cum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de puiCum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de pui
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Cât costă un dihor acasă?Cât costă un dihor acasă?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Negru ferret - locuitor de pădureNegru ferret - locuitor de pădure
Cum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandăriCum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandări
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
» » Conținutul de dihor acasă: argumente pro și contra
© 2021 amigdas.com