amigdas.com

Butterfly ciclu de viata de viermi de mătase

Mămăligă de mătaseViermii de mătase este o insectă foarte interesantă, care a fost cunoscută de om încă de atunci o sursă de mătase

. Potrivit unor rapoarte, menționate în cronici chinezești, se știe că insecta a devenit cu 2.600 de ani înainte de epoca noastră. Procesul de a obține mătase de secole în China a fost un secret de stat, iar mătasea a devenit unul dintre avantajele comerciale evidente.

Din secolul al XIII-lea, tehnologia producției de mătase a fost stăpânită de alte țări, inclusiv Spania, Italia, țările din Africa de Nord. În secolul al XVI-lea, tehnologia a ajuns în Rusia.

Mulberry de viermi de mătase

Acum, viermii de mătase sunt crescuți în mod activ în multe țări, iar în Coreea și China este folosit nu numai pentru mătase, ci și pentru mâncare. Mâncărurile exotice, preparate din aceasta, se disting prin originalitate și utilizarea larvelor de viermi de mătase pentru nevoile medicinii tradiționale.

India și China sunt liderii producției de mătase, iar în aceste țări numărul de viermi de mătase este maxim.

Cum arată viermele de mătase?

Numele său neobișnuit, această insectă merită mulțumită pomului, pe care îl mănâncă. Mulberry - un copac numit și dud, este singura sursă de hrană pentru viermele de mătase.

Caterpillar de viermi de mătase mănâncă copac zi și noapte, ceea ce poate duce chiar la moartea sa, dacă omizile ocupă astfel de copaci în fermă. Pentru producția de mătase la scară industrială, acești copaci sunt crescuți în special pentru hrănirea insectelor.

Viermii de mătase trec prin următoarele cicluri de viață:

 • Ciclul de viață al viermii de mătaselarva;
 • Caterpillar;
 • Cocoon;
 • fluture.

Fluturi de mătase tip fluture - o insectă este mare, iar gama de aripi ajunge la 6 centimetri. Are o culoare albă cu pete negre, pe aripi, în partea din față, există crestături. Foarte pronunțată mustață în formă de pieptene disting bărbații de femele, în care un astfel de efect este practic invizibil.

Fluturele a pierdut practic abilitatea de a zbura, iar oamenii moderni își petrec toată viața, fără a urca în cer. Acest lucru a condus la conținutul lor foarte lung în condiții nenaturale. În plus, conform faptelor disponibile, insectele nu mai consumă alimente după ce se transformă în fluturi.

Astfel de trăsături ciudate ale viermii de mătase dobândite din cauza conținutului său la domiciliu timp de multe secole. Acest lucru a dus la faptul că acum o insectă nu poate supraviețui fără tutela unei persoane.

Viermii de mătase în anii de reproducție au reușit să se reînnoiască în două tipuri principale: monovolină și polivotină. Prima specie prezintă larvele o dată pe an, iar cea de-a doua - de mai multe ori pe an.

Viermii de mătase hibrizi pot avea multe diferențe în privința unor caracteristici precum:

 • forma trunchiului;
 • culoarea aripii;
 • dimensiunile generale și forma generală a fluturelui;
 • Dimensiunile pupa;
 • colorarea și forma omizi.

Fluturi larve de viermi de mătase

Ciclul de viață - Viermii de mătaseLarvele sau ouăle acestui fluture în comunitatea științifică sunt denumite verzui. Ele au o formă ovală aplatizată lateral, cu film transparent elastic. Dimensiunile unui ou sunt atât de mici încât pentru un gram de greutate numărul lor poate ajunge la două mii de bucăți.

Imediat după ce fluturele a pus ouă, au o culoare ușoară a laptelui sau o culoare gălbuie. În timp, apar modificări care duc la apariția unei nuanțe roz în larve și apoi la o schimbare completă a culorii în violet. Dacă culoarea ouălor nu se schimbă în timp, înseamnă că larvele au pierit.

Ouăle de viermi de mătase au o maturare suficient de lungă. El le amână în lunile de vară: în lunile iulie și august, iar apoi iarnă până în primăvara anului. Procesele care apar în acestea în acest moment sunt încetinite semnificativ pentru a supraviețui impactului temperaturilor scăzute ale iernii.

În cazul în care iernile grena la temperaturi sub + 15 grade, atunci există riscul de a dezvolta o săraci în viitor omizi, astfel încât în ​​timpul iernii este necesar asigurați căldură regimul optim de temperatură. Spărturile apar mai devreme decât frunzele cresc pe copaci, astfel încât grenada este depozitată în frigidere la temperaturi între 0 și -2 grade, întreaga perioadă.

Spărgătorii de viermi de mătase

Șapoldurile acestui fluture sunt numite și viermi de mătase, care nu pot fi considerați un nume științific. În afară, omizi de viermi de mătase arată astfel:

 • Mulberry de viermi de mătaseexistă un cap și un piept distinct;
 • corpul are o formă alungită alungită;
 • prelungiri îngrozitoare pe cap;
 • trei perechi de labe pe piept și cinci perechi de labe pe abdomen;
 • chitinous croitorie.

Imediat după nașterea omidinii are o dimensiune și o greutate foarte mică, care nu depășesc jumătate de miligram. În ciuda acestor dimensiuni, toate procesele biologice din omidă sunt normale și încep să se dezvolte și să se dezvolte în mod activ.

Oamenii au falcile foarte dezvoltate, gât și esofag, datorită cărora toate alimentele consumate foarte repede și bine absorbite. Fiecare astfel de omidă mică are mai mult de 8.000 de mușchi, ceea ce îi permite să se îndoaie în situații complexe.

Timp de patruzeci de zile, omida crește până la 30 de ori mai mare decât dimensiunile originale. În perioada de creștere, ea își pierde pielea, care din motive naturale devine mică. Aceasta se numește molotare.

In timpul molting de viermi de mătase Caterpillar nu mai mănâncă frunze și găsește un loc special, de obicei, sub frunze, care este strâns pe lângă acestea picioare pentru unele ingheata timp. Eu numesc această perioadă un vis de o omidă.

La apariția timpului, șeful omidinii reînnoite începe să treacă de piei bătrâne, apoi merge complet. În acest moment nu le puteți atinge. Acest lucru poate duce la faptul că omida doar nu are timp să arunce pielea veche și să moară. Pentru viața sa, omida se topește de patru ori.

Coconul de viermi de mătase

Cocon de viermi de mătaseEtapa intermediară a degenerării osoasei într-un fluture este un cocon. omidă creează un cocon în jurul său și în interior se transformă într-un fluture. Aceste coconi sunt de mare interes pentru oameni.

Momentul în care fluturașii ar trebui să apară și să-și lase coconul este foarte simplu - începe să se miște literal cu o zi înainte și prin ureche puteți vedea lumina care atinge interiorul. Acest bat apare pentru că în acest moment fluturele coapte încearcă să scape de pielea omidă. Curios este faptul că timpul de apariție a unui fluture de viermi de mătase pe lumină este întotdeauna același - de la cinci la șase dimineața.

Un lichid special, care amintește de consistența lipiciului, care este alocat de fluturi, îi ajută să scape de cocon, împărțind-o.

Lut de viermi de mătase

Lut de viermi de mătaseTimpul de viață al moliei este limitat la doar douăzeci de zile, iar uneori nu supraviețuiesc până la 18 zile. În același timp, pentru a întâlni între ei ficat de lungă durată, care trăiesc timp de 25 de ani și chiar de 30 de zile.

Datorită faptului că fălcile și gurile fluturilor nu au o dezvoltare suficientă, ele nu se pot hrăni. Sarcina principală a fluturelui este continuarea genului și în viața lor scurtă reușesc să plaseze o mulțime de ouă. Pentru o zidărie, o vierme de mătase de sex feminin le poate pune la o mie de bucăți.

Este demn de remarcat că, chiar și în cazul pierderii capului unui insect, stabilirea ouălor nu vor fi întrerupte. Corpul fluturelui are mai multe sisteme nervoase, ceea ce îi permite să continue să opereze și să trăiască mult timp, chiar și în absența unei părți atât de importante a corpului ca și capul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se aplică tapet lichid la tavan?Cum se aplică tapet lichid la tavan?
Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum se utilizează o masă de bambus de masajCum se utilizează o masă de bambus de masaj
Specificitatea mătăsii umede de acoperire decorativeSpecificitatea mătăsii umede de acoperire decorative
Creștere de rase decorative de puiCreștere de rase decorative de pui
Tehnica de aplicare a tencuielii decorative "mătase umedă"Tehnica de aplicare a tencuielii decorative "mătase umedă"
Tipuri de vopsea decorativă pentru pereți cu efect de mătaseTipuri de vopsea decorativă pentru pereți cu efect de mătase
Cele mai bune rase de pui decorativiCele mai bune rase de pui decorativi
» » Butterfly ciclu de viata de viermi de mătase
© 2021 amigdas.com