amigdas.com

Descrierea și caracteristicile conducătorului local

Ce este o linie de riglăPentru a efectua lucrări de asamblare necesită adesea instrumente speciale care vă permit să faceți produse de înaltă precizie. Verificatoarele de control sunt utilizate pentru localizarea exactă a suprafețelor care urmează să fie unite, a lor dreptate și planeitate.

Soiuri de conducători

În funcție de scopul lor, ele sunt împărțite în:

  1. Localul.
  2. Rigle cu suprafețe largi speciale.

Prin metoda de fabricație, acestea sunt:

  1. Înclinarea în două direcții (LD). Lungimea unei astfel de scule poate varia de la 25 la 500 mm.
  2. Cu secțiunea triedică (LT). Ele au o lungime de 200 și 320 mm.
  3. Cu secțiune transversală tetraedrică (LP). Produs cu o lungime de 200, 320, 500 mm.

Straightness test

Aplicarea rigleiAplicarea instrumentului local pentru verificarea rigidității produsului se realizează pe lumen, adică folosind o fantă ușoară. Într-un alt mod, această metodă se numește metoda slotului.

Pentru a utiliza această metodă, Este necesar să aplicați marginea ascuțită a sculei pe suprafața de testare, astfel încât sursa de lumină să fie în spatele acesteia și piesa. Ar trebui să fie poziționat vertical la nivelul ochilor. Este necesar să controlați spațiul liber în diferite locuri ale sculei, între ea și suprafața produsului.

O abatere de la liniaritate poate fi considerată prezența unui spațiu între dispozitivul de calibrare și partea măsurată. Un maestru experimentat poate vedea abateri de 0,003-0,005 mm cu această metodă de control.

Când utilizați metoda de urmărire, utilizați marginea de lucru a riglei, care trebuie să fie trasă pe o suprafață curată pentru a fi inspectată. În privința directă, în acest caz, judecată de piesa rămasă: o urmă netedă indică prezența unei suprafețe plane și intermitentă - vorbește despre deficiențele detaliului.

Unelte cu suprafață de lucru largă în funcție de domeniul de aplicare pot fi produse cu diferite tipuri de secțiuni:

  1. Dreptunghiulară (ШП).
  2. Dvutavrovye (SM).
  3. Sub forma unui pod (CMM).
  4. Unghi triunghiular (UT).

Caracteristicile folosirii rigleiUneltele cu o suprafață largă de lucru ШП, ШД, ШМ se încadrează în trei clase în funcție de destinație: 0,1,2. Regulatoarele triunghiulare unghiulare au două clase: 1 și 2.

Când efectuați lucrări de înaltă precizie, utilizați unelte 0 și 1 clase. Atunci când se efectuează lucrări de instalare care necesită precizie normală, se utilizează rigle de gradul 2.

Instrumentele de acest tip sunt utilizate pentru a verifica flatuitatea și rigiditatea vopselei sau abaterile liniare. Pentru a măsura abaterile liniare, scula este pusă pe suprafața produsului sau două plăci de măsurare identice. Folosind manometrul, se măsoară decalajul format între riglă și produs.

De asemenea, puteți utiliza benzi de hârtie absorbantă aflate sub instrumentul de măsurare. Măsurați abaterile de la liniaritate în acest caz prin forța de presare a benzilor în momentul îndepărtării uneia dintre ele.

Definiția paint

Efectuarea testului de vopsea, Este necesar să se acopere suprafața de lucru a riglei cu un surrey sau funingine și să se pună o riglă pe suprafața produsului care trebuie verificat. Pentru acuratețea măsurătorilor, rigla este deplasată fără presiune pe suprafața articolului.

Apoi, rigla trebuie să fie îndepărtată cu grijă de pe suprafață și să priviți locul și numărul de pete. Un produs executat calitativ și o planeitate bună pot fi spuse cu un aranjament uniform de pe suprafața produsului.

Pentru unitatea de măsură în acest caz, luați o dimensiune pătrată de 25 până la 25 mm. Pentru a aprecia nivelul mare de planeitate a produsului poate fi numărul mare de pete din acest pătrat.

Utilizarea plăcilor de calibrare

Cum să alegeți o riglă de măsurareVerificarea suprafețelor largi ale produselor nu se poate face întotdeauna cu rigle. În acest scop, folosiți plăcile de testare cu metoda de verificare pentru vopsea. Plăcile sunt utilizate în principal pentru efectuarea de lucrări de control la întreprinderile industriale.

Plăcile sunt realizate din fontă fină de culoare gri. Plăcile sunt împărțite în patru clase în funcție de precizia suprafeței de lucru. Pentru a testa produsele utilizați primele trei clase. Clasa a patra a plăcilor este utilizată ca material de marcare.

Tehnica de lucru cu plăci este similară cu metoda de lucru cu o riglă prin metoda de verificare a vopselei. Manipulați cu atenție plăcile astfel încât acestea să ofere măsurători clare. Acest instrument trebuie protejat de lovituri, murdărie și zgârieturi. După lucru, scula este curățată cu o cârpă curată, lubrifiată cu jeleu de petrol, terebentină sau ulei mineral. Când se pune instrumentul pentru depozitare, acesta este acoperit cu un scut din lemn.

Achiziționarea produsului

Cum să utilizați riglaConducătorii locali pentru verificarea avionului pot fi cumpărați în magazinele de unelte sau pot găsi oferte mai rentabile pe site-urile companiilor de construcții.

Prețul unui astfel de produs depinde de performanță, de materialul instrumentului și de producător. Întreprinderile mari comerciale oferă clienților o gamă largă de instrumente plasate în catalogul de pe site.

Prețul pentru diferite modele variază de la 1000 de ruble la 22 500 de ruble. Cumpărătorul poate alege bunurile, poate ordona livrarea și, dacă este necesar, obține sfaturi detaliate de la managerul de pe site.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este necesitatea unui indicator ecologic?Care este necesitatea unui indicator ecologic?
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircularGOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Cât de ușor și ușor să faceți un scaun pliabil cu propriile mâiniCât de ușor și ușor să faceți un scaun pliabil cu propriile mâini
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Filetare filetată sau tăiereFiletare filetată sau tăiere
Moduri de tăiere, Formula de adâncime și vitezăModuri de tăiere, Formula de adâncime și viteză
» » Descrierea și caracteristicile conducătorului local
© 2021 amigdas.com