amigdas.com

Argentinian Mare Dane - om frumos alb din America de Sud

Cum arată câinele argentinian?Mulți fericiți că vor să aibă un catelus, dar nu pot decide asupra rasei. Proprietarii câinilor cred că alegerea unui animal pentru fiecare persoană este de dorit, în funcție de natura sa, precum și de oportunitățile și condițiile de trai. Câinele argentinian nu este potrivit pentru toată lumea. Nu este nici măcar o înfățișare înfricoșătoare și dimensiunea ei, ci în natura câinelui.

Prin natura lor, danezii argentinieni sunt vânători, deci plimbările pe stradă, instruirea și formarea activă sunt doar necesare. Deși, dacă aveți suficient timp liber pentru a vă ocupa de animalul dvs., atunci animalul imperios, dar pașnic, vesel, curajos și nobil din această rasă vă va potrivi și nu vă va dezamăgi.

Albă de Crăciun Frumusețe America de Sud

Câine argentinian este considerat un câine de serviciu. Scopul său principal este vânătoarea de vânat periculos și mare (jaguar, puma, mistreț, etc.). De obicei, în vânătoare, pe lângă câini, participă și alte rase de câini, dar trebuie remarcat forța și rezistența "argentinianului", care până la ultima își urmărește pradă și câștigă mereu în bătălia finală.

Aspectul câinelui este foarte solid. Acesta este un câine destul de mare, cu un corp atletic construit, musculatură dezvoltată și un craniu mare. Completați acest stil militar puternic gât puternic și maxilar puternic. Lana "argentiniană" este strălucitoare și nu are culori deosebit de albe.

Originea rasei

Cum a crescut câinele argentinianIstoria originii acestei rase probabil va fi interesant pentru mulți. A început cu faptul că teritoriul Argentinei în secolul al XVI-lea a fost importat de mastifi. De-a lungul timpului, ei treptat "s-au transformat" în danezi argentinieni moderni.

Dezvoltarea lor îi datorează mult profesorului argentinian și crescătorului de câini Antonio Nores Martinez. El a atras atenția asupra mastifurilor puternice și curajoase și a decis să creeze o nouă rasă, a cărei gamă de caracteristici de calitate ar deveni mult mai amplă. Și, în plus față de luptele pentru câini, această rasă ar putea vâna jocul mare, va proteja proprietatea, va fi un ghid și doar un prieten fiabil și credincios și însoțitor.

Candidații pentru trecere au fost aleși de Martinez cu atenție și pentru o lungă perioadă de timp. În timpul formării stâncii Acești câini au fost implicați ca:

 • boxerul german;
 • Bulldog;
 • Cordoba Great Dane;
 • Bordeaux Great Dane;
 • bull terrier;
 • Irlandeză Wolfhound;
 • o rasă mare de pirinee albă.

Formarea a fost finalizată abia în 1947 și, în același timp, a prezentat primul standard pentru această rasă. Recunoașterea lumii câine argentinian primit în 1964. Și trebuie remarcat faptul că această rasă din Argentina este deocamdată singura rasă recunoscută. Nu pentru nimic, acest caine este un simbol al Argentinei, cu astfel de calități excelente și fiind apărător curajos, un vânător mare, un paznic curajos, un companion mare, și povodyrom credincios prieten de neînlocuit. Toate acestea combină armonios, la prima vedere, câine formidabil, dar foarte prietenos - doge argentinian.

Argentinian Mare Dane și caracterul său

Descrierea rasei câine argentinian"Câinele ucigașului" sau "Mașina de ucidere", poate aici, cele mai răspândite zvonuri despre danezul argentinian. Dar acest lucru este confirmat doar de cei care sunt puțin familiarizați cu "argentinianul" și nu au nici cea mai mică idee despre toate virtuțile și calitățile pozitive ale acestui câine. Și acei oameni care a apreciat această casă "Un miracol al naturii" și sunt fericiți proprietari îl numesc "fiara mea afectivă și afectuoasă".

Aspectul este de multe ori înșelătoare, asa ca nu face concluzii pripite privind doar puternice fălcile și aspect de temut, și chiar și cu atât mai mult pentru a atribui câine etichetele nefondate pe care le introduceți un agresiv și brutal. În anumite situații, și modul în care, în principiu, și toți câinii, agresiune și tenacitate pot fi prezente, dar voioșia și prietenia sunt predominante calitățile Dogo Argentino.

Recenzii ale acestui câine în majoritatea cazurilor numai pozitive. Singurii proprietari negativi sunt acei proprietari care, neștiind cum, au antrenat și au crescut un câine, permițând în același timp o mulțime de greșeli.

Caracterul "argentinian" este o combinație a unui instinct de vânătoare, curaj, iubire incomensurabilă pentru copii și adulți, precum și multe alte calități remarcabile. Mulți cred că "argentinianul" este un câine de luptă, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. El, desigur, are date fizice excelente care îi permit să participe la lupte și să iasă victorios, dar mintea lui naturală și capacitatea de a evalua situația sunt preluate. El nu va pur și simplu "lupta" cu alți câini.

În formare, câinele argentinian arată abilități remarcabile și își amintește toate comenzile de la început. În afară de tot ceea ce are un nas excelent, adesea ajută poliția ca un caine de serviciu sau motoare de căutare, ajutându-i în operațiunile de salvare.

Atitudinea față de copiii din "argentinian" este foarte prietenoasă, ca într-adevăr pentru toți oamenii. Dar copiii nu ar trebui să manifeste agresivitate, ci să fie reciproc binevoitori, prin urmare, cu dragoste și înțelegere reciprocă, se poate observa de multe ori relația delicată și tremurândă dintre câine și toți membrii familiei.

Singurul dezavantaj în caracter "Argentina" este sentimentul său natural de dominație. Prin urmare, prezența în casă a altor câini sau pisici poate distruge idila calmă a vieții domestice, deși de obicei agresiunea se manifestă numai câinilor. Și pentru a evita astfel de situații neplăcute în timpul unei plimbări, trebuie să vă plimbați pe o lesa.

Principalele caracteristici ale rasei "argentinian" standard

Descrierea generală a aspectului:

 • Contemplarea marilor daneziproporțional construit aspectul atletic;
 • musculatura dezvoltată;
 • cap mare;
 • mandibule puternice;
 • piele groasă și suplă;
 • muschi puternici;
 • culoarea albă de zăpadă.

Întreaga apariție a danezului argentinian dă impresia puterii și forței, iar pentru unii se pare minunat, deși este un câine prietenos, ascultător, inteligent și inteligent. El nu latră fără motiv, va putea să-și evalueze capacitățile și puterea, curajos, îndrăzneț și neagresiv.

Parametrii fizici și caracteristicile fiziologice ale "Argentinei" sunt următoarele:

Înălțimea și greutatea unui câine adult (mascul) este de 60-68 cm și de 40-45 kg, respectiv.

Înălțimea și greutatea unui câine adult (cățea) este de 60-65 cm și, respectiv, 40-43 kg.

 • Cum este aranjat corpul câineluiCapul este de asemenea mare, dar este proporțional cu un trunchi.
 • Linii și tranziții sunt netede fără unghiuri. Capul și gâtul formează un arc puternic muscular.
 • În partea din față a craniului oasele sunt ușor convexe, dar compacte.
 • Oasele occipitale nu ies prea puternic.
 • Nările sunt largi, nasul este negru.
 • Puternic, lung bot, dar nu larg și plat. Linia superioară este concavă, care este una dintre principalele caracteristici care distinge mastiff-ul argentinian de rasele similare.
 • Buzele puțin groase, scurte și dense.
 • Fălcile bine dezvoltate, converg puțin omogen, ceea ce garantează o prindere puternică și o mușcătură maximă.
 • Dinți albi și mari.
 • Obrajii sunt plane, fără depresiuni și falduri, acoperite cu piele.
 • Ochii în formă de migdală de nuc sau de culoare închisă sunt larg depărtați unul de altul și localizați la înălțime medie. Aspectul este viu, alertă și cam greu.
 • Urechile au formă triunghiulară și sunt în picioare destul de înalte, acoperite cu păr neted, mult mai scurt decât pe corp. Acestea trebuie să fie acostate. Urechile neprotejate sunt de lungime medie, sunt groase și late, cu vârfuri rotunjite. Pe urechi sunt permise pete negre mici, care nu strică aspectul estetic general al "Argentinei".
 • Cazul este puternic și are un format dreptunghiular.
 • Varsta dezvoltata usor protrudeaza, linia superioara este dreapta si dreapta.
 • Un gât puternic cu piele groasă și suplă. Plitele cervicale mici în față nu trebuie să se înțepene puternic. Haina de pe gât este puțin mai lungă decât pe corp.
 • Piept larg și adânc, coborând aproape la nivelul coatelor.
 • Abdomenul este strâns, iar coaste ușor curbate permit câinelui să facă cele mai profunde respirații în timp ce rulează.
 • Spatele este larg și puternic.
 • Membrele din față și din spate sunt paralele și paralele. Nu sunt coate și riduri pe coate.
 • Umerii sunt puternici și bine dezvoltați.
 • Poziția coada groasă și lungă este destul de ridicată. Când se mișcă, se ridică ușor, asemănătoare cu forma unei sabie.
 • Lana este uniformă și scurtă (aproximativ 2 cm), netedă la atingere.
 • Culoarea este albă. Micile puncte negre în jurul ochilor și urechilor sunt permise.
 • Ritmul este liniștit și abia audibil.

Educația și formarea profesioniștilor "argentinieni"

Experții recomandă ca această rasă să fie făcută numai pentru proprietarii experimentați. Deși dacă sunteți nebun îndrăgostiți de acești câini și sunteți pregătiți să stocați o mulțime de răbdare, atunci puteți încerca să vă educați corespunzător animalul. Ar trebui remarcat, că, în ciuda naturii sale pașnice și calme, prin formarea și educarea danezilor argentinieni, pot apărea numeroase probleme și probleme.

Începerea educației "argentinian" ar trebui să fie din primele zile de la apariția sa în casă. În mod moderat, procesul educațional ușor trebuie să fie persistent, în mod necesar calm și consecvent. Acești câini sunt foarte inteligenți, dar formarea necesită motivație chiar și pentru pui.

Amintiți-vă! Ar trebui excluse insulte insuficiente, pedepse stricte și chiar ton înalt, comunicând și tratați cu un animal de casă argentinian. Toate acestea în viitor se pot întoarce împotriva ta. Deși acești câini iubesc și devin repede atașați de oameni, dar își iartă nemulțumirile și, ca rezultat al unor emoții negative acumulate, ele pot deveni incontrolabile și agresive.

În primul rând, trebuie să câștigi respectul unui animal de companie și să nu-ți pierzi autoritatea pentru un minut, altfel "argentinianul" va profita imediat de acest lucru și va arăta dorința lui naturală de a domina. Și atitudinea și comportamentul unui câine adult vor fi aproape imposibil de corectat. Prin urmare, creșterea în timp util și adecvată ar trebui să înceapă cu puppyhood.

Trebuie acordată o atenție deosebită socializării câinelui argentinian. Pentru acest mic catelus, luati cu voi frecvent, astfel incat sa se familiarizeze cu copii, adulti, animale diferite, alti caini si, in general, lumea din jurul sau. Și dacă există încercări de a jefui pe cineva agresiv sau de a mușca, opriți-o într-un ton ferm și ferm, ușurându-l ușor.

Caracteristici ale conținutului, hrană și îngrijire

Caracteristicile câinelui de câine argentinianCâine argentinian perfect pentru o casă de țară, și pentru un apartament oraș. Datorită "naturii" sale, el poate să facă fără o pregătire specială pentru rezistență și forță, dar fără muncă, el nu ar trebui să mintă de multă vreme, altfel se poate găsi un comportament defectuos din plictiseala banală. Pentru a preveni acest lucru, câinele ar trebui să meargă cel puțin 2 ori pe zi și să plătească cel puțin o oră pentru o plimbare. Datorită acestui energic "argentinian" va arunca întreaga încărcătură care a acumulat de la el pentru această zi și o va îndruma în direcția cea bună.

Pentru o lungă perioadă de timp, nu este recomandabil să lăsați un animal de companie nesupravegheat, altfel simțind libertate, el va da aerisire instinctului natural de vânătoare. Și atunci nu va fi prea norocos pentru alte animale de companie, dacă sunt, bine, ca și pentru pantofi sau pentru mobilier, nu va mai fi unde să meargă de la dinții puternici de vânătoare ai pranksterului.

Pentru a avea grijă de probleme speciale de animale de companie nu apar. Iată o scurtă listă a procedurilor necesare:

 • Îndepărtați părul cu o perie specială, care a căzut în timpul molării.
 • Clătiți-vă ochii și ghearele la timp.
 • Curățați-vă urechile cel puțin o dată la două săptămâni.
 • Pentru a evita răceala, se recomandă scăldarea câinelui numai dacă este necesar, dacă se murdărește foarte mult.

Echilibrarea echilibrată și corectă este garanția longevității și a sănătății unui câine, iar mastifful argentinian nu face excepție. Catelusii "argentinieni" au un apetit excelent, dar nu au nevoie de suprasolicitare. Cantitatea zilnică de hrană pentru pui nu ar trebui să fie mai mare de 7% din greutatea sa și până la șase luni ar trebui să fie hrănite de 4 ori pe zi și mai mulți câini adulți sunt transferați la două mese pe zi.

În dieta "argentinian" trebuie să fie prezent:

 • Ce mănâncă câinele argentinian?carne brută;
 • preparate secundare (inimă, ficat etc.);
 • legume, cu excepția cartofilor;
 • verdeață;
 • cereale;
 • cereale;
 • pește;
 • iaurt;
 • brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi;
 • alte produse lactate.

Ce nu poate fi dat "argentinianului":

 • sărat;
 • dulce;
 • amar;
 • afumate;
 • făină;
 • prăjită;
 • alimente de la masa generală.

O opțiune perfectă este o hrană uscată echilibrată și, dacă se dorește, poate fi combinată cu alimentele tradiționale.

Mastiful argentinian - sănătate și boli

Acest câine are o sănătate excelentă. Speranța de viață a "Argentinei" este între 14 și 16 ani. El nu are nici o înclinație de a întoarce stomacul și intestinul, în ciuda dimensiunilor sale solide. Deși unele dintre bolile caracteristice inerente acestei rase există încă:

 • displazia articulațiilor cotului și șoldului;
 • congenital surzenie;
 • alergie la alimente;
 • hipotiroidism;
 • glaucomul și epifora.

Cum sa alegi catelul potrivit

La achiziție trebuie să fim convinși de prezența pașaportului și de toate documentele necesare care să confirme caracteristicile fizice și mentale înregistrate în standard.

Vârsta ideală pentru un catel este de 1,5 luni.

 • Reguli pentru îngrijirea câineluiPrimul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te uiti la aspectul si sanatatea catelului: activ, jucaus, cu un apetit bun. În același timp, ar trebui să vă intereseze și să încercați să vă intereseze.
 • În cazul în care catelul prezintă un caracter închis, se detașează, este laș sau agresiv, este mai bine să nu-și asume riscurile și să-i înconjoare atenția.
 • Ochii și părul trebuie să fie strălucitori.
 • Nasul trebuie să fie umed, iar urechile să fie curate.
 • Mici "argentinieni" sunt, de obicei, puțin densi.
 • Dar cel mai important este ca cel ales să răspundă la mângâieri și atenție.

Și în concluzie încă o dată despre lucrul principal. Ar trebui să fie clar de la bun început că pentru câinele argentinian ar trebui să fii autoritatea și "liderul pachetului", dar în același timp să îl tratezi cu respect și iubire. Prin urmare, dacă nu sunteți sigur de dvs. și, în plus, nu aveți experiența de a instrui și a pregăti câini, atunci, prin înființarea unui "argentinian" puteți "strica" ​​viața nu numai pentru dvs., ci și pentru animalul dvs. de companie. Prin urmare, trebuie să cântăriți toate argumentele pro și contra înainte de a începe un astfel de câine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Antrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentuluiAntrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentului
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
» » Argentinian Mare Dane - om frumos alb din America de Sud
© 2021 amigdas.com