amigdas.com

Acasă măgarul și fundul: diferența dintre fund și măgar

Măgari de acasă și măgariMulți oameni se gândesc la întrebarea: cum diferă un măgar de un măgar și de ce se numesc așa? Să încercăm să înțelegem asta.

Unii susțin că măgarul și măgarul sunt același animal. Dar au dreptate?

Cuvântul "măgar" a apărut foarte mult timp, când persoana sa familiarizat cu acest animal mic. E ca un cal. El are, de asemenea, copite și produce, de asemenea, anumite sunete.

Care este diferența dintre un fund și un fund?

Măgarul este un animal cu copite, similar cu un cal. Mulți oameni de știință susțin că acest animal este un descendent al strămoșilor somalezi. Și acest animal a fost un bun ajutor pentru om.

Adică, măgarul și măgarul sunt unul și același animal. Are doar câteva nume, ca multe alte animale rare. Fundul și măgarul diferă unul de celălalt numai în habitatul lor.

Să aflăm mai multe despre acest animal interesant.

Măgar, habitat și caracteristici

Un măgar este un animal mic. Acesta aparține genului de cai. Dar el are o diferență de la ei - este capul lui mare și urechile lungi.

Culoarea măgariilor poate fi diferită: gri, maro, negru, alb. Există mai mult de zece rase de măgărițe domestice, care au fost îndepărtate prin trecerea cu alte animale similare.

Tipuri de măgari sau măgari de uz casnic:

  • Care este diferența dintre un fund și un fundMamul este cea mai mare specie. Înălțimea sa atinge 160 de centimetri. Culoarea stratului poate fi roșie sau gri. Pentru prima dată această rasă a fost crescută în Statele Unite ale Americii.
  • Catalană este cea mai rapidă specie de măgar care a fost crescut în Spania. În dimensiune, este la fel ca mamut. Înălțimea măgarului atinge 150 de centimetri. Pe bot, picioare și burtă, există pete luminoase. Această rasă este folosită pe curse de măgar.
  • Poitou (Poatus) este o rasă foarte rară de măgari. A apărut în regiunea franceză Poitou. Animalul acestei rase diferă de alte măgari cu părul lung. Lungimea lui ajunge la zece centimetri. Creșterea acestei specii nu depășește 150 de centimetri. În prezent, ele sunt crescute ca o rasă decorativă.
  • Miniatura este aspectul celui mai mic măgar. Înălțimea lui nu depășește nouăzeci de centimetri. O rasă miniaturală a fost crescută în Italia. Această rasă este folosită pentru expoziții.

Ishak este un măgar intern. A apărut mult timp ca asistent și a fost obișnuit să lucreze în agricultură.

Mulți oameni de știință susțin că măgari sau măgărițe domestice au apărut mult mai devreme decât caii domestici. Au fost folosite pentru prima dată în Egipt și în alte țări africane.

Măgărițele sălbatice au un aspect minunat și trăiesc în turme. În fiecare turmă există mai mult de o mie de capete. Locuitorii trăiesc în țări aride, deoarece copitele lor sunt adaptate la un astfel de climat și pe drumuri uscate. Iar terenul umed și murdar este contraindicat pentru ei, deoarece copitele lor încep să crack și apare inflamația.

Avantajele și dezavantajele măgarului

  • Cum să ții un măgar și un fundMăgarul este un animal harnic. Poate funcționa fără odihnă și apă timp de până la zece ore.
  • Acesta este un animal puternic. Corpul său puternic poate transporta mai multe sarcini din propriul corp și greutate.
  • În antichitate, fundul era încă păstrat pentru carne, lapte și piei. Laptele au băut și au folosit în cosmetologie, iar din piele au făcut pergament și au strâns tobe.
  • Ishakii sunt animale foarte încăpățânate și au un instinct de auto-conservare. Dacă măgarul este obosit, acesta nu va funcționa până nu se odihnește. Aceasta este ceea ce îl deosebește de alte animale.

Nutriția și speranța de viață

Un măgar are nevoie de aceeași îngrijire ca un cal. Dar el mănâncă mult mai puțin decât un cal și nu este atât de pretențios în ceea ce privește curățenia. Poate fi hrănit cu fân, paie, orz, porumb, ovăz și chiar spini. Adică, conținutul său nu are nevoie de mult de cheltuit.

Măgarii care trăiesc în sălbăticie, mănâncă vegetație: iarbă, frunze. Din moment ce trăiesc în țări cu climă aridă, ele pot face fără apă pentru o lungă perioadă de timp.

Odată cu debutul primăverii, măgarii încep un sezon de împerechere. Măcelul dă naștere unui singur pui și îl hrănește cu lapte timp de șase luni. Urcarea unui pui durează de la douăsprezece până la paisprezece luni. Imediat după naștere, puiul se poate ridica deja pe picioarele sale slabe și subțiri. În zece până la douăsprezece luni devine independent.

Câți măgari trăiesc? Speranța de viață a măgărițelor domestice nu depășește treizeci și cinci de ani, și aceasta este cu bună grijă pentru ei. Măducile sălbatice trăiesc mult mai puțin. Durata lor de viață variază între zece și douăzeci și cinci de ani.

În momentul de față există foarte puțini măgari sălbatici rămași. În acest sens, au fost enumerate în Cartea Roșie. Și pentru a crește numărul de măgari a început să se reproducă în pepiniere speciale și grădini zoologice.

Aici suntem cu tine și aflăm cum fundul diferă de măgar. Și am aflat asta măgarul măgăriței nu este diferit, cu excepția habitatului. Măgarul trăiește în sălbăticie cu un climat arid. Și măgarul este același măgăr, dar unul măcelar, care locuiește alături de oameni și îi ajută în agricultură. Și în schimb primește mâncare și îngrijire.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un melc este un animal sau o insectă, ceea ce esteUn melc este un animal sau o insectă, ceea ce este
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Cum să prindă crap: caracteristici și tehnologie de pescuit, echipamentCum să prindă crap: caracteristici și tehnologie de pescuit, echipament
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Catcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuitCatcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuit
Dolphin cu gât alb din cartea roșie a RusieiDolphin cu gât alb din cartea roșie a Rusiei
Câți hamsteri trăiesc în casăCâți hamsteri trăiesc în casă
» » Acasă măgarul și fundul: diferența dintre fund și măgar
© 2021 amigdas.com