amigdas.com

Spider haymaker: descrierea unui păianjen cu picioare lungi

Spider Mitre CityPrintre reprezentanții clasei de artropode, care adesea penetrează locuința umană, este necesar să notăm păianjenul cosului de fân, întâlnirea cu care este puțin probabil să fie plăcută. Aceasta este o familie comună, care include aproximativ o mie de soiuri. De asemenea, puteți găsi alte nume ale păianjenului: piciorul cu picior lung, secera, piciorul, spidermanul. O să-l cunoaștem mai bine.

Spider haymaker: cine este asta?

Haymaker este cel mai adesea găsit în apartamente și case ca un oaspete neinvitat. Cum arăta el?

În fotografie, puteți vedea că mașina de tuns iarbă are opt picioare lungi, care sunt surprinzător de curbate. De asemenea, acest reprezentant al păianjenilor poate fi recunoscut de astfel de semne:

 • corpul seamănă cu un ou în formă, constă din două secțiuni - cefalotorax și abdomen;
 • lungimea corpului poate fi de la 10 mm la 20 mm;
 • corpul acoperă carapacea;
 • Abdomenul este format din segmente bine fixate;
 • articularea cefalotoraxului și a abdomenului este foarte subtilă, aproape imperceptibilă;
 • există opt ochi;
 • mustații lipsesc;
 • Picioarele sunt situate în perechi în regiunea cefalotoraxului, pe abdomen sunt absente;
 • cea mai mare este a doua pereche de extremități. Lungimea medie a picioarelor este de până la 5 cm;
 • patru picioare sunt folosite pentru mersul pe jos, două sunt folosite pentru a apuca mâncarea;
 • membrele sunt goale în interior, umplut cu hemolymph, care înlocuiește sângele;
 • la extremitățile ghearelor picioarelor;
 • pe partea laterală a cefalotoraxului sunt glandele: în pericol eliberează o substanță specială cu un miros neplăcut care respinge prădătorii. De aceea există foarte puțini dușmani ai unor astfel de păianjeni;
 • dinții lipsesc, mâncarea este zdrobită de chelicera.

Interesant, speciile care trăiesc în păduri au picioare scurte, dar locuitorii din mediul urban se caracterizează prin picioare lungi subțiri.

Cercetarea ADN a permis să învețe fapt interesant: Haymaking este mult mai aproape de scorpioni decât de păianjeni.

Spider haymakerDe interes special este pânza de fân, lipsită de o enzimă lipicioasă. Cu toate acestea, după ce a căzut în rețeaua separată, victima nu poate scăpa de ea - o intercalare atât de inteligentă executată în mod inteligent.

Când se rănește, rana este strânsă în câteva momente, împiedicând hemolimul să curgă. Cu toate acestea, cel nou nu va crește pe site-ul membrelor deteriorate sau sfâșiate. Din cauza terminațiilor nervoase, piciorul rupt va impulsiona impulsiv. Mișcările membrelor seamănă cu fânul, de aici și numele artropodului. Pierderea membrelor pentru păianjeni nu este fatală, de cele mai multe ori ei înșiși rup de pe picior ca o manevră de distragere pentru a se salva de pericol.

Păianjenii de viață ai secerătorilor în condiții favorabile - până la 2 ani.

Tipuri de porci

Producția de fân este numerotată câteva mii de specii, care sunt împărțite în zi și noapte:

 • culori vii diverse;
 • Culorile de noapte sunt negre, gri sau maro.

Se obișnuiește să se facă distincția între cele patru subordonate:

 • Eupnoi au picioare foarte lungi și ochi mari. Reprezentanții acestei subordonări găsesc refugiu în locuința omului;
 • Cyphophthalmi - aceștia sunt reprezentanții cei mai primitivi ai porcilor, aspect asemănător cu căpușele. Acestea au o lungime scurtă a corpului - până la 3 mm, picioarele scurte și o truncă ovală, ușor alungită. Puteți întâlni astfel de păianjeni în țări tropicale și subtropicale;
 • Dyspnoi - proprietarii de picioare scurte și cheilari dezvoltați, preferă să trăiască în latitudinile sudice. Datorită ghearelor lor, acești păianjeni pot extrage cu ușurință scoici din scoici;
 • Laniatores sunt locuitorii tropicilor, subordinea, în ciuda dimensiunilor sale impresionante, se numără printre cei slab studiați. Torsul are adesea o colorare neobișnuită și o creștere bizară.

habitate

Haymaker păianjen se găsește aproape pe tot globul, dar condițiile cele mai confortabile pentru acesta sunt latitudinile sudice și temperate, pădurile. Unele specii locuiesc în oraș.

Sursă de alimentare

Spiderii sunt prădători, prindând prada cu ajutorul web-ului lor complicat. Insecul, care lovește plasa, devine confuz, iar gazonul ajunge repede la victima din ascunzător, ucigând-o.

Haymaker folosește diferite creaturi vii pentru mâncare:

 • melcii;
 • furnici;
 • melci;
 • omizi;
 • gândaci;
 • chiar și alte artropode.

Mâncarea păianjenuluiAdesea, păianjenii sunt forțați să folosească carii, fecalele, resturile organice putrezite, ciupercile.

De asemenea, produsele alimentare sunt insecte mici, inclusiv rămășițele lor: muște, gândaci, bug-uri, țânțari, purici. În căutarea unui păianjen, gazonul intră adesea în locuința umană. Pentru a intra într-un apartament, acest artropod poate fi în mai multe moduri:

 • prin găurile și fisurile din pereți și din podea;
 • pe haine și pantofi de oameni.

După ce au pătruns în cameră, păianjenii își aleg locurile calde uscate și încep să se rotească. Pentru iarnă preferă să urce mai sus, mai aproape de tavan.

mod de viață

Spiderul preferă să vâneze noaptea, se ascunde în după-amiaza, poate sta multe ore complet nemișcat, se întinde de-a lungul peretelui.

Haymaker este bun și se mișcă ușor pe picioarele sale lungi, simțindu-se destul de constante. Viteza de mișcare este destul de rapidă.

reproducere

Lupte pentru femeiePăianjenii cuplați încep în ultimele săptămâni de vară, dansurile de căsătorie sunt absente, dar de multe ori există lupte acerbe ale bărbaților pentru o femeie. Metoda de reproducere este inseminarea internă, după care femelele pun mai mult de 500 de ouă în sol.

Este interesant faptul că instinctul maternal este adesea înzestrat cu tunsul masculilor: păzesc zidăria după împerecherea de la femelele lor, capabile să mănânce ouă.

În timpul sezonului femeia reușește să amâne mai multe gheare cu o pauză de aproximativ 21 de zile. Tinerii păianjeni se toacă aproximativ 5-6 ori, după care intră în maturitate sexuală.

Este haymaker periculos pentru oameni?

În ciuda faptului că păianjenul este otrăvitor, puterea otravei sale este suficientă doar pentru a paraliza victimele prinse în rețea, pentru o persoană, otravă nu este deloc intolerabilă. Dar, în același timp, acest cartier nu este întotdeauna plăcut și, pentru unii, apariția unui păianjen de fân provoacă un adevărat atac de panică - o asemenea frică este cunoscută științei și se numește arahnofobie.

Cum vă puteți salva casa de la acești vecini neplăcuți? Mai întâi de toate, ar trebui să scapi de cauza apariției lor, adică să scoți gunoaie, muște și alte insecte, atractive pentru păianjeni. De asemenea, o modalitate eficientă de a distruge haymakers este de a elimina lor web, în ​​acest scop puteți utiliza o mătură sau un aspirator.

Important! În special cu atenție plimbare prin colțurile întunecate și plinte, acestea sunt cele mai iubite de artropode. Merită să acorde atenție pereților din spate ale mobilierului, adesea aici, cositorii își așează ouăle.

După curățare, ar trebui să închideți cu atenție toate fisurile, astfel încât păianjenii să nu se poată întoarce la fân. În scopuri preventive, cojile de citrice s-au dovedit a fi foarte bune: aroma lor respinge artropodii. De asemenea, pentru acest scop, puteți utiliza pistoale de pulverizare cu tincturi de mentă, eucalipt. În colțuri, puteți pune recipiente mici cu o soluție de oțet.

Nu uita asta Mașinile de tuns iarba de multe ori beneficiază, ajutând la curățarea apartamentului de insecte neplăcute, cum ar fi bug-uri sau gandaci. În ciuda aspectului neatractiv, aceste creații sunt absolut sigure pentru o persoană și nu-l pot face rău.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?
Ce este visul unui păianjen mare?Ce este visul unui păianjen mare?
Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuireStructura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
» » Spider haymaker: descrierea unui păianjen cu picioare lungi
© 2021 amigdas.com