amigdas.com

Câte luni are un elefant un pui

Cum este sarcina elefanțilorElefantul este cel mai mare mamifer terestru de pe glob. Greutatea unui animal adult ajunge în unele cazuri la 7-8 tone, cu o creștere de până la 4 metri, iar în savana africană au fost cazuri de 10-12 tone. Acestea sunt adevărați giganți printre animalele terestre din regnul animal.

Descrierea și stilul de viață al elefanților

Pielea elefantului este gri și maro, are o grosime de aproximativ 2-4 cm. Pe capul mare sunt plantate urechi largi, ventilatoare pe care animalul le oferă efectul de răcire al ventilatorului. Trunchiul de elefanți cu ușurință sparge un copac mare, și la fel de inteligent manipulează obiecte mici. Cu ajutorul acestui organ unic, elefanții mănâncă, beau și chiar comunică. Colții sunt la baza trunchiului și se dezvoltă pe tot parcursul vieții.

Cât durează ultima sarcină a elefantului?Pe picioare există două genunchiuri. Puii mici se nasc cu o perie rară, dar pielea unui gigant adult nu este acoperită, doar o perie mică la capătul unei coadă lungă. Dinții rădăcini sunt numerotați în mod constant 4-6, ca și uzura, un număr de noi cresc. Speranța medie de viață este de 70-80 de ani.

Elefanții preferă să trăiască în grupuri mici, în care numai femele cu descendenții lor. Toți elefanții din grup sunt conectați cu sânge. Una, cea mai veche femelă, conduce o cireadă, mastering teritorii noi în căutare de hrană. Într-o zi, un elefant adult consumă aproximativ 200 kg de alimente vegetale și aproximativ 200 de litri de apă. Acest lucru este realizabil numai cu un mod nomad de viață. Dacă grupul devine prea mare, se formează un nou șeptel și se menține comunicarea cu rudele. Mamele părăsesc efectivul de îndată ce obțin independență de mama lor. Ei trăiesc în afară, singuri, și se apropie de grup numai dacă cel puțin una dintre femei este într-o stare fertilă.

Caracteristici ale concepției

Surprinzător, elefanții au un sistem de reproducere foarte flexibil. Dacă sunt înconjurați de un mediu nefavorabil: secetă, lipsă de hrană, prea multă aglomerare sau concurență, atunci puberta este amânată pe o perioadă nedeterminată, atât la bărbați, cât și la femei. De exemplu, vârsta maturului sexual minim este de 7 ani, dar într-o perioadă nefavorabilă atinge 18-20 de ani.

Mecanismul hormonal al elefanților este complet diferit de restul animalelor. Ovulația este declanșată de hormonul LH-lutropină, iar sarcina este susținută de alți hormoni care secretă organele ovariene. Perioada de estrus dureaza 48 de ore. În acest moment, femeia strigă pentru bărbat. În cazul în care apelul este răspuns de câțiva care doresc să devină tați, atunci au loc lupte acerbe. Cu câștigătorul elefantului izolat pentru o perioadă de timp de la efectiv, până când vine sarcina.

Câți elefanți au o sarcină

Elementele de reproducere a elefantului - Fapte interesanteUn elefant însărcinat călătorește aproape doi ani, mai exact, 20-22 luni. Sa constatat că perioada de gestație depinde de sexul puiului, dar mai târziu sa descoperit adevăratul motiv. Sarcina poate fi prelungită din cauza unui mediu nefavorabil, cum ar fi seceta sau lipsa de hrană. cu toate acestea durata medie Sarcina unui elefant durează 680 de zile. Elefanții se naște aproape întotdeauna un pui și foarte rar doi. Până la 19 luni, un mic elefant din uter este aproape complet format și viabil, restul timpului câștigând doar greutate și mărind în mărime.

Nașterea poate apărea în două scenarii:

  • Când timpul este corect, elefantul părăsește efectivul și dă naștere unui pui singur sau însoțit de o moașă.
  • Cireada înconjoară femela cu un zid dens, protejând-o de pericole până când este eliberată de povară, iar elefantul nu se ridică în picioare.

Creșterea unui mic elefant este de aproximativ un metru, iar greutatea variază de la 90 la 100 kg. După naștere, copilul aproape imediat începe să sugă laptele și după două ore poate urma turma cu picioarele. După făt femela dă fecale, care sunt absorbite de puiul nou-născut. Există o versiune care este necesară pentru ca puiul să-și amintească mirosul mamei sale și să nu se piardă. Cu toate acestea, de fapt, în excremente există o mulțime de substanțe utile, precum și bacterii care promovează absorbția celulozei.

O tânără mamă folosește un trunchi pentru a mătui elefantul cu praf, uscându-și pielea și ascunzând mirosul de prădători. Următoarea sarcină survine numai după 4-5 ani, nu mai devreme. Astfel, pentru o viață, numai 7-9 pui pot fi născuți unui elefant.

Dezvoltarea unui pui

Elephantul de până la patru ani are nevoie de lapte matern. Există un contact tactil frecvent: elefantul îl lovește cu un trunchi, își împinge piciorul, ajută la depășirea dificultăților căii, se scaldă, se scurge o fantă de apă. De la șase luni copilul poate deja mănâncă mâncare vegetală, dar nu oprește laptele care suge. Dacă în șeptel există mai mulți elefanți de lapte, atunci oricare dintre ei va hrăni puiul. Elefanții tineri, care nu au ajuns încă la pubertate, ajută la îngrijirea copiilor, pregătindu-se astfel pentru maternitate viitoare. Soarta elefantului depinde de sex:

  • Femelele rămân în cireadă pentru tot restul vieții, urmând elefantul mai vechi. El dă naștere puii, se uită la urmașii săi.
  • Barbatul pleaca de la efectiv la varsta de aproximativ 10 ani. Uneori elefanții tineri migrează în grupuri, dar rămân singuri imediat ce ajung la pubertate.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește monstrul și cât de mult cântăreșteCum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Visele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de visVisele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de vis
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
» » Câte luni are un elefant un pui
© 2021 amigdas.com