amigdas.com

Calculator fundație panglică: calcul online

Fundația panglicilorConstruirea unei case este un moment foarte important în viața fiecărei persoane și o fundație bună este cheia construirii unei structuri fiabile care să dureze multe decenii. Inițial, fundațiile au fost calculate manual, mai târziu cu ajutorul unui conducător logaritmic, a unui aritmometru, a unui calculator. Odată cu apariția calculatoarelor moderne și a Internetului, acestea au început să fie calculate online, pe site-uri speciale. În acest scop, a fost dezvoltat un calculator pentru subsol.

Tipuri de terenuri sub casă

Baza casei este o bandă solidă din beton. Dimensiunea sa ar trebui să fie suficientă pentru a distribui încărcătura pe o bucată de pământ.

Fundația potrivită are o mare valoare pentru casă. Acesta reține umiditatea, izolează de frig și rezistă mișcării pământului în jurul acestuia și, pentru a efectua corect toate calculele, este necesar un calculator al subsolului.

Cum se calculează fundația benziiAstăzi, pentru construirea fundațiilor, se utilizează în principal betonul. Este ușor să umpleți, să distribuiți și să aliniați șanțul pregătit. Datorită capacității sale de a întări rapid betonul, asigură rezistență la compresiune pentru a susține încărcătura. Anterior, fundațiile de case au fost făcute din cărămizi sau instalate direct pe pământ solid și au fost de asemenea construite din piatră naturală.

Cea mai obișnuită bază de construcție a casei este un zid de beton turnat sau blocuri de beton cu un sistem de susținere. Marea majoritate a caselor sunt construite folosind metoda, folosind calculul fundației (calculatorul poate fi găsit pe Internet). Elementele structurale ale bazei:

 • Cofraje de beton continuu.
 • Peretele de fundație este realizat din blocuri de beton sau beton armat.
 • Placă de beton de suprapunere.

Aceste trei elemente sunt componente structurale ale sistemului de fundație, care servesc la transferarea greutății încărcăturii (greutatea casei) până la sol. Betonul în sine nu este un material ideal pentru a rezista gravității casei, deoarece nu este foarte flexibil, astfel încât barele de armare din oțel sunt introduse în el pentru a rezista oricărei curbări cauzate de mișcarea pământului.

Elementele subsolului:

 1. Construcția fundațieiUn element foarte important este instalarea părții inferioare a bazei sub linia de congelare. Plasarea bazei sub linia de îngheț este periculoasă. Acest indicator are o importanță deosebită pentru prevenirea fenomenelor negative cauzate de ciclul de îngheț-dezgheț. Adâncimea liniei de înghețare depinde de locație, este mai aproape de suprafața pământului într-o climă mai rece și mult mai adâncă în căldură. Este important pentru ea să știe când proiectează un proiect de casă.
 2. La fel de important este și indicatorul rezistenței la apă. Sistemul de fundație este la fel ca o cadă mare. Dar, în loc să restrângeți apa, trebuie să o scoateți. Acest lucru va necesita dispozitive speciale încorporate în fundația structurii. Partea exterioară a bazei trebuie să aibă o impermeabilizare sigură pentru a preveni prășirea sau spargerea. În linia de protecție împotriva umezelii, drenajul este instalat de-a lungul perimetrului bazei. Acestea sunt țevi perforate, înconjurate de moloz, pentru a preveni contaminarea.
 3. Apele subterane, care umple drenajul, vor fi deviate de la sol. Un element suplimentar al sistemului de impermeabilizare este o barieră din polietilenă instalată între placa de beton și sol pentru a reține umezeala.

Dimensiunea și umplerea unei noi fundații

Dimensiunile fundației, construite pe soluri care au o capacitate redusă de rulare (de exemplu, pe soluri de lut), ar trebui să fie mult mai largi decât de obicei, pentru a asigura o mai mare stabilitate. Creșterea excesivă a lățimii și adâncimii structurii nu este justificabilă din punct de vedere economic, deci o opțiune rezonabilă este crearea unei fundații folosind beton armat.

Tijele de armare adaugă proprietatea de tracțiune la bază, făcând structura întreagă capabilă să reziste stresului și compresiei. Numărul de elemente de armare este stabilit după calcularea fundației, astfel încât să puteți aplica calculatorul online.

Mai mulți factori influențează dimensiunea bazelor:

 1. Construcția subsoluluiTipul de sol. Trebuie să reziste la greutatea clădirii. De multe ori problema apare cu soluri de lut. Schimbările în ele au loc la o anumită adâncime (de obicei, aproximativ 0,75 m), astfel încât fundațiile trebuie făcute mai profunde, pentru a evita un impact direct al mișcării pământului. În mod tipic, solul vegetal este îndepărtat până când sunt detectate straturile de pământ mai dens.
 2. Structurile adiacente - de exemplu, baza unei clădiri vecine. Dacă șanțurile trec, asistența va fi necesară prin excavare și betonare în secțiuni mai scurte pentru a evita subminarea întregii lungimi a structurii adiacente.
 3. Copaci. Ei extrag umezeala de la sol prin sistemul lor de radacini, iar pământul va avea tendința de a comprima și de a supraîncărca terenul, ceea ce poate deteriora baza și structura pe care o sprijină.
 4. Jgheaburi și conducte de canalizare. Pe măsură ce greutatea de la baza clădirii este transferată pe sol, ea se extinde la un unghi de aproximativ 45 de grade. Dacă conductele de canalizare se află în zona acoperită de această zonă, există riscul ca acestea să fie afectate de încărcătura din clădire. Este posibilă îndoirea țevilor.
 5. Adâncimea apei subterane. În cazul nivelului lor periculos, este necesară planificarea măsurilor de drenare a apei, analizând în prealabil posibila presiune a capului de apă de la baza clădirii.
 6. Topografie, localitate și împrejurimi. Diferitele tipuri de peisaje necesită sisteme de fundație diferite.
 7. Prezența drumurilor și a altor clădiri în imediata apropiere a șantierului de construcție: pereții unei clădiri vecine și drumurile pot limita zona subsolului.

Selectarea lățimii bazei

Aceasta depinde de capacitatea portantă a solului și de sarcina presupusă a structurii. Cu cât rezistența solului este mai mare, cu atât este mai mică lățimea bazei pentru aceeași structură. Dacă baza este montată pe o suprafață înclinată, se realizează o construcție în trepte. Banda de fundație - cel mai comun tip de fundație și cea mai ieftină valoare. O bandă de beton armat susține pereții. De exemplu, puteți oferi calculatorul de bază online, preluat de pe site-ul stroy-calculators.ru/lentochnii_fundament.php.

Adâncimea șanțului poate varia. Lățimea bazei depinde de capacitatea de depozitare sigură a solului, iar grosimea depinde de rezistența materialului de fundație. Conform calculatorului online pentru casa de calcul nr. 7, cu o lungime de 14 metri și o lățime de 9 metri, fundația trebuie să fie de cel puțin 70 cm adâncime și 40 cm lățime.

Avem calculul complet.

Armare totală717.6m
Rânduri orizontale312m
Tije verticale218,4m
Tije de legătură187.2m
conexiuni156buc.
Greutatea totală a supapei637,23kg

Bazele de armare

Etape de construcție a fundațieiFundamentele betonate constau din benzi de armare, care asigură o bază solidă și solidă. Încărcarea pe clădire este distribuită uniform pe lungimea fundației. Armarea are o rezistență mai mare la tracțiune decât betonul, prin urmare, poate rezista unor sarcini semnificative.

Structura de întărire este întotdeauna făcută în avans și apoi instalată în cofraje. Construcția centurii de întărire este simplă, dar înainte de fabricarea acesteia este necesar să se efectueze calcule complexe care să asigure fiabilitatea structurii.

Etape de construcție

Nu necesită abilități speciale pentru construcții, precum și echipamente speciale, iar lucrările de montaj se pot face singure. Etapele de bază:

 • Crăpăturile săpat.
 • Instalarea de cofraje.
 • Instalarea curelei armate.
 • Pregătirea și turnarea betonului.

Utilizarea calculatorului online

Calculatorul fundație banda (armare și cofraj) va ajuta estimarea cantitatea de materiale de construcție necesare pentru construcție. După cum arată practica, costurile de construcție a bazei pot ajunge la o treime din costurile totale prevăzute de buget pentru construirea unei case sau a altei clădiri. Aplicația online poate simplifica toate evaluările și poate planifica viitoarea structură monolitică. Dezvoltatorul va cunoaște dimensiunea fundației, cantitatea de beton și alte materiale necesare.

Ca urmare a calculelor, dezvoltatorul va primi astfel de date:

 • Costul de fundație pe piloțihidroizolarea și izolarea termică.
 • numărul de suprapuneri și cantitatea de amestec.
 • numărul de tije din oțel de ranforsare.
 • cantitatea de materiale de construcție.
 • calcularea costului materialelor.
 • desene.

Deoarece aplicația poate fi folosită ca un calculator de beton, puteți determina cu ușurință valoarea și costul materialelor necesare fundației. Când se planifică, trebuie avut în vedere că compoziția amestecului va depinde de marca de ciment și dimensiunea pietrișului. Prețul pentru pietriș și nisip trebuie indicat în termeni de 1 tonă, iar achiziția este efectuată pentru 1 m³. Calculatorul online de armare pentru banda va va ajuta sa indepliniti toate calculele.

Înainte de a începe turnarea unui amestec de beton, trebuie să aveți stocul necesar de materiale, cum ar fi armarea și materialele de construcție pentru cofraje. Este mai bine, dacă există posibilitatea de a cumpăra un beton mixat: atunci puteți umple imediat întreaga fundație. În orice caz, ar trebui să fie completat într-o zi, altfel pot exista fenomene care duc la fisurarea structurii sale.

Pro și contra fundamentelor benzii

Acestea au atât calități pozitive, cât și negative.

avantaje:

 • Simplitatea designului, capacitatea de a construi o fundație fără unelte scumpe.
 • Abilitatea de a rezista sarcinilor grele.
 • Asamblare ușoară, fără cerințe speciale de instruire pentru personal.
 • Durată lungă de viață.

dezavantaje:

 • Nu este potrivit pentru toate tipurile de sol.
 • Turnarea o singură dată, întregul volum la un moment dat și pregătirea unor astfel de cantități de beton sunt destul de problematice.

Bazele de banda de incredere si durabile sunt potrivite pentru multe cladiri si reprezinta cea mai buna optiune pentru construirea unei case.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se calculează cubatura unei fundații pentru diferitele sale tipuriCum se calculează cubatura unei fundații pentru diferitele sale tipuri
Tabel de referință pentru parametrii LED-urilor populare smdTabel de referință pentru parametrii LED-urilor populare smd
Fundația pentru o seră cu mâinile taleFundația pentru o seră cu mâinile tale
Cum de a crea o fundație de susținere-coloană cu videoclipul propriilor mâiniCum de a crea o fundație de susținere-coloană cu videoclipul propriilor mâini
Aranjarea unei plăci de fundație monolit cu propriile mâiniAranjarea unei plăci de fundație monolit cu propriile mâini
Fotografie a construcțiilor unui subsol de bandăFotografie a construcțiilor unui subsol de bandă
Tipurile de fundații și prețul materialelor de bază pentru umplerea lorTipurile de fundații și prețul materialelor de bază pentru umplerea lor
Tipuri de fundații în casă și calcularea costului acestoraTipuri de fundații în casă și calcularea costului acestora
Calcularea scărilor la etajul al doilea utilizând programul de calculator onlineCalcularea scărilor la etajul al doilea utilizând programul de calculator online
Suprafața acoperișului și a acoperișului: calculul este calculat manual și manualSuprafața acoperișului și a acoperișului: calculul este calculat manual și manual
» » Calculator fundație panglică: calcul online
© 2021 amigdas.com