amigdas.com

Chicken Maran Descriere Creșterea hranei pentru îngrijire

Rasă de MaranFiecare agricultor care respectă auto-respectul are păsări de curte cum ar fi găini, gâște, curcani și așa mai departe. Puteți alege găinile pentru ouă, pentru carne sau pentru ouă și carne. Pentru a conduce o gospodărie, este necesar să investiți mult efort pentru a obține un rezultat bun. Dar este mai bine să aveți pe masă o carne gustoasă de casă cultivată pe furaje naturale și să aveți întotdeauna ouă proaspete în frigider. Rasele sunt foarte multe și toate sunt diferite în ceea ce privește aspectul și scopul lor. Toată lumea încearcă să obțină un animal care necesită un minim de efort și efort și cu o degenerare bună a cărnii și a produselor.

În 1895, în orașul Maran, de unde a apărut ulterior numele de găină, o rasă nouă de pui a fost crescută de crescătorii francezi. Acest popor atrage fermierii cu rezistența lor la îngheț. În Rusia, tendința și cererea pentru această rasă de pui au început să se dezvolte.

Caracteristicile puilor Maran Descrierea rasei după caracteristicile externe

Aceste păsări își atrag frumusețea extraordinară. Culorile diferă

 • negru
 • alb
 • gri
 • maro
 • de aur
 • grâu
 • alamă

Cea mai obișnuită culoare este negrul-cupru. Pene de această culoare sunt negre, pe gât pot fi identificate perinaks de aur. Cocoșii arată mai strălucitori, pot vedea pene de aur pe piept, spatele este roșiatic, iar coada dă o nuanță verde pe fundalul penei negre. Cel mai frumos cocoș este de grâu, are pene de aur pe spate și piept. Puii de această culoare nu arată mai rău decât cocoșii. Culoarea puiului alb pe gât este un colier de pene negre.

Păsările adulte din această rasă cântăresc în medie 2-3 kg, cocoșul cântărește de obicei 3-4 kg. Ochelarii sunt galbeni strălucitori. Pene se potrivesc bine, coada atârnă până la podea. Capul unei astfel de rase ca maranul este mic, trunchiul ușor alungit. Ce pui fără un pieptene și cercei. Cocoșii Maran au un penaj magnific și culoare stacojie, o scoică imensă și cercei lungi, în timp ce găinile au un scallop și cercei puțin mai mici, dar și o culoare roșie. Cocoșii, spre deosebire de puii de găină, au un cioc uriaș masiv.

Caracterul rasei de pui Maran

Caracterul este complex și temperat, ca și în progenitorii genetici. Uneori pot vedea comportamente agresive. În special cocoșilor negri calzi. Observă acțiunile stăpânului lor și, în cazul în care ceva nu-i place, el poate ataca și să-și poată tăia fără ezitare. De la găini nu trebuie să aștepte. Ele sunt calme și flexibile, ceea ce nu este de spus despre cocoși. Dar între găini poate exista un conflict intern asupra alimentelor. Dar astfel de conflicte se termină repede din cauza intervenției liderului cooperativelor de pui. De obicei se întâmplă în toate familiile.

Productivitatea găinilor maran

Rasă maran maranMarana este o rasă de carne și ouă. Este cunoscut faptul că această pereche are cele mai mari ouă. Cu grija, calitatea carnii este excelenta. Productivitatea ouălor este de 40-50% pe an. Ouăle au o culoare maro închis și o coajă dense. Un ou are o greutate de 60-75 grame. Cu cât coaja este mai groasă, cu atât mai sănătoasă va fi puiul.

Cu grija adecvată și conținutul necesar, eficiența puilor poate obține efect maxim. Care sunt condițiile necesare pentru o productivitate optimă:

 1. Dacă timpul zilei este de iarnă, asigurați lumină maximă.
 2. Mers pe jos periodic
 3. Spațiu liber pentru pui.
 4. Coop-ul nu trebuie să-și piardă frigul în timpul iernii
 5. ventilație
 6. Hrănire și băutură corespunzătoare

Adăugat la dieta vitaminele vor întări imunitatea păsării și vor întări cochilia. Oamenii de știință britanici au făcut un studiu și au demonstrat că ouăle din coaja întunecată sunt mai populare decât în ​​cea ușoară.

Caracteristicile și descrierea puiului

Marin puiiDin cauza nemulțumirii sale, nu este greu să crești un pui. Când ouăle se află în incubator, Este important ca umiditatea aerului să crească astfel încât puiul să poată rupe prin coajă. Puii au o culoare de cupru, negru, alb, galben în jos, cântăresc aproximativ 30-40 de grame. Când cumperi puii, trebuie să fii foarte atent, pentru că, în conformitate cu semnele exterioare ale găinilor, totul din copilărie este asemănător unul cu celălalt și nu ar trebui să fie cumpărat în locuri necunoscute și de la oameni necondiționați.

Condiții necesare pentru puii nou-născuți:

 1. Nutriția corectă
 2. Bauturi stabile
 3. Curățați așternutul
 4. O mulțime de căldură

Din primele zile ale vieții unui pui, este necesar să se creeze condiții de existență. Copiii au nevoie de căldură și de multă lumină. Este necesar să eliminați toate curenții și frigul. Într-un loc unde copiii vor fi, temperatura ar trebui să fie de 31-33 grade, treptat, va fi posibilă scăderea temperaturii. Hrănirea timp de până la două săptămâni este în furajele pentru pui și pentru hrănirea vitaminelor. Urina trebuie să fie uscată tot timpul și, pe cât posibil, curat. În mod constant ar trebui să existe o apă pură sau curată la copii. Dacă respectați toate condițiile necesare, păsările vor deveni puternice și sănătoase.

Grijă de puii de maran negru

Negru și alamă maranNelimitarea acestor găini se află în hrană. Este foarte ușor să vă rugăm să alegeți hrana pentru păsări. Mananca carnea de pui cu un apetit bun. Calcularea hranei poate fi făcută în funcție de condițiile în care trăiesc. Dacă este toamna pe stradă, atunci vor fi necesare mai multe alimente, deoarece nu există posibilitatea de a se hrăni cu iarbă sau cu legume, iar puii trebuie să se pregătească pentru iarnă. În timpul verii, când mersul pe jos, puii își fac nevoia de vitamine.

Hrănirea are loc de aproximativ 3 ori pe zi. Dimineața se dau amestecuri libere de cereale, prânzul cu mash, iar seara alimentatoarele sunt umplute cu o pastilă. Pentru o creștere mai bună, puteți alimenta amestecuri mixte de furaje - există o mulțime de fibre, vitamine și minerale care accelerează creșterea puiului. Dar puteți, de asemenea, să hrăniți cerealele deplasate. Din creșterea naturală a hranei nu este atât de rapidă, dar proprietarul va avea încredere în naturalețea produsului. Pentru a îmbunătăți rezultatele, alimentele pot fi aburite în bulion.

Condiții de păstrare a puiului negru

Cerințe preliminare pentru găinile negre adulte:

 1. băut
 2. Hrănire necesară
 3. Coop sau casa de păsări
 4. cuiburi

Puteți repeta din nou și spuneți că în grija acestor păsări sunt nepretențioase și nu necesită o atenție deosebită. Dar condițiile elementare pentru conținut trebuie să fie îndeplinite. Birdie se adaptează rapid la orice condiții. Clima nu este un obstacol pentru ei, ei trăiesc cu orice condiții. Productivitatea nu se va schimba dacă este de tip pietonal la un tip închis de conținut. Sa descoperit asta carnea devine mai gustoasă dacă pasărea merge mai mult decât stă într-un singur loc. Temperatura recomandată în casa de păsări este de la 6 la 26 de grade. În timpul iernii, la o temperatură de -4 grade, puteți să vă plimbați. Nu va aduce nici un rău particular.

Hambarul trebuie să fie echipat cu gropi. Din numărul total de găini ouătoare, este necesar să se facă fiecare biban. Hambarul trebuie să conțină căldura cât mai mult posibil, astfel încât, în timpul iernii, puii negri să nu înghețe. Dar ar trebui, de asemenea, să fie ventilat.

De asemenea, această rasă se poate îmbolnăvi. În acest stadiu de timp, o mulțime de infecții au lovit pasărea până la moarte. Principalul lucru este să-i luptăm la timp. Din cauza ajutorului prealabil în caz de boală, o pui poate muri și infecta pe alții. Tratamentul este prescris de un medic veterinar. De obicei, este vorba de antibiotice cu o durată lungă de aplicare. Avantajul acestei rase este că imunitatea lor este foarte puternică pentru agenții patogeni mici. Dar pentru prevenție, ar trebui să oferiți uneori un complex de vitamine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Pui de găină rare de rasă de carne de ou BarnevelderPui de găină rare de rasă de carne de ou Barnevelder
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
Descrierea rasei de găini de găină AdlerDescrierea rasei de găini de găină Adler
» » Chicken Maran Descriere Creșterea hranei pentru îngrijire
© 2021 amigdas.com