amigdas.com

Caracteristicile alegerii unui soner portabil pentru ecou pentru pescuitul de iarnă

Sirenă de adâncime pentru pescuitul de iarnăProgresul tehnic contribuie la toate sferele activității umane. Pescuitul nu face excepție. În prezent, pescari folosesc o mulțime de gadget-uri utile și accesorii care fac o ocupație preferată nu numai interesantă, ci și confortabilă. Printre aceste instrumente se numără sunete de ecou pentru pescuitul de iarnă, care permit localizarea producția potențială

direct de pe gheață.

Descrierea și caracteristicile dispozitivului

Cum afișează pescarul un spinner pe o călătorie de pescuit?Sirena de pește este folosită de fani gheață de pescuit deja mai mult de un an de zece ani. Dar dacă în ultimul timp dispozitivul costa mii de dolari, fiind un echipament profesional pentru pescuit, astăzi versiunea portabilă a dispozitivului poate fi achiziționată la un preț accesibil în orice magazin special.

Cu ajutorul acestuia puteți determina cu exactitate adâncimea iazului, caracterul fundului, precum și prezența peștilor într-un anumit loc, cu dimensiuni exacte. În ultimii ani, sonerii de ecou au experimentat multe schimbări, devenind mai productivi și mai compacți. Un astfel de dispozitiv portabil se potrivește cu ușurință în buzunar, funcționează pe baterii obișnuite sau cu degete, și are, de asemenea, o carcasă rezistentă la impact.

Indiferent de diferențe funcționale și clasa, instrumentele de echolocation funcționează pe un principiu similar și constau din următoarele elemente:

 1. Sursă de alimentare.
 2. Generator de impulsuri electrice de frecvență ultrasonică.
 3. Emițător cu convertor de semnal.
 4. Un receptor care procesează semnalul recepționat.
 5. Un ecran în care sunt afișate toate datele necesare.
 6. Senzori suplimentari.

O prezentare detaliată a parametrilor peșterului

Sondă de adâncime pentru pescuit Humminbird 571X HD DI FishfinderToate ecosounderele de sezon pot avea diferiți parametri și indicatori de performanță. Pentru a lua decizia corectă atunci când căutați un instrument potrivit, trebuie să le studiați în detaliu.

În primul rând trebuie să înțelegeți tipul bateriilor. Majoritatea dispozitivelor de gheață pentru funcția de iarnă de la baterie sau bateriile convenționale. Prima opțiune este mai eficientă, deoarece bateriile suportă încărcare suplimentară și poate fi folosit pentru o lungă perioadă de timp. Bateriile sunt foarte ieftine, însă durata lor de viață este minimă.

Pescuitul în iarnă și vară pentru filare și pescuit în râuUrmătoarea caracteristică importantă a detectorului de pește este generatorul de impuls electric, care este proiectat să transforme o tensiune constantă în impulsuri speciale de frecvență ultrasonică, capabile să penetreze o anumită adâncime prin coloana de apă.

De asemenea, este necesar să se acorde atenție acestor aspecte elemente importante, ca radiator și convertor, care furnizează un semnal electric la apă. În funcție de caracteristicile acestui semnal, se transmit informații corecte monitorului despre adâncimea iazului, Caracteristicile fundului, precum și prezența peștelui la un anumit punct.

Ajutați în identificarea trofeelor ​​potențialePrincipiul radiatorului cu ultrasunete se bazează pe efectul piezoelectric. În majoritatea dispozitivelor moderne, se utilizează cristale semiconductoare, care fac posibilă obținerea unui sistem compact, ci un dispozitiv multifuncțional.

Ecosounderul poate funcționa pe un singur traductor de fascicul sau un fascicul cu două raze. Primul emite semnale numai într-un anumit interval de frecvență: 192 sau 200 kHz și, de asemenea, 50 kHz. Modelele avansate de înaltă frecvență sunt echipate cu un fascicul de direcționare foarte înalt, iar modelele cu frecvență joasă oferă o vedere largă. În ceea ce privește dispozitivele cu două raze, ele combină avantajele ambelor opțiuni anterioare, fiind instrument universal de lucru. Cele mai costisitoare evoluții pot avea mai mult de două cristale, trimițând unde ultrasonice independente.

Unitatea de procesare a informației efectuează una din funcțiile cheie ale ecosounderului, permițând într-un mod automat să proceseze semnalele recepționate și să notifice pescarul despre ceea ce se întâmplă sub grosimea gheții.

Afișaj și senzori suplimentari

Treptat, soneria și-a luat locul zilnic în lista de accesoriiDupă terminarea procesării semnalelor recepționate, toate datele necesare sunt transferate pe monitor (ecran). Echosounderele de buzunar pentru pescuitul de iarnă pot avea un afișaj color sau monocrom cu rezoluții diferite. Desigur, prima versiune cu o diagonală mare și densitatea pixelilor asigură confort maxim studiul informațiilor furnizate, dar costul său este mult mai mare, iar consumul de baterii este de câteva ori mai mare decât consumul de modele monocrome.

Mulți sondori de ecou, ​​în special reprezentanți ai clasei de elită, sunt echipați cu senzori suplimentari care pot determina:

 1. Temperatura apei.
 2. Rasă de pește.
 3. Presiune atmosferică.

Sonerul a devenit un asistent de neprețuitDacă dispozitivul selectat poate monitoriza temperatura apei, este foarte util. Cunoscând gradele actuale de temperatură, pescarul poate determina cu exactitate comportamentul locuitorilor din adâncuri, pe baza preferințelor lor. Acest lucru este deosebit de important pentru prinderea în primăvara și toamna, când regimul de temperatură variază foarte mult pe parcursul zilei.

Atunci când cumpără un sonar pentru pescuit de iarna prin gheata, este recomandabil să se acorde prioritate modele specifice, care pot rezista la temperaturi extrem de scăzute și se poate „sparge prin“ pentru a fasciculului luminos chiar și cea mai groasă gheață, datorită rezistenței lor semnalului.

Criterii pentru alegerea dispozitivului

Înainte de a vă ocupa de subiectul: "Cum să utilizați un sunet ecou de iarnă prin gheață", este important să studiați în mod responsabil principalul criteriile de selecție echipamente de echolocare. Nu este un secret că modelele pentru perioada rece au un design specific și sunt diferite de cele folosite în vară sau primăvară în apă deschisă. La achiziție este necesar să se studieze cu atenție acești parametri ai sonerului ecou:

 1. Puterea semnalului emis de emitor.
 2. Sensibilitatea receptorului.
 3. Calitatea protecției carcasei de îngheț.
 4. Tipul sursei de alimentare.
 5. Caracteristicile afișajului.
 6. Ergonomie (dimensiuni).

Finder de pește - Deeper FishfinderPentru a utiliza soneria de adâncime din gheață fără perforare, Este necesar să alegeți cele mai puternice modele cu sensibilitate ridicată. Desigur, este mult mai ușor să forați o gaură și să puneți un produs simplu acolo, dar este nevoie de mult efort și de timp, care este deja limitat datorită unei lumini scurte. Cu ajutorul unui dispozitiv de înaltă performanță, este posibilă examinarea eficientă a unui site promițător într-un timp scurt.

Modelul selectat trebuie să aibă o incintă protejată care să nu se teamă de expunerea la temperaturi minus. În caz contrar, afișajul, componentele importante de operare și sursele de alimentare vor fi dezactivate.

Nu este un secret că, sub influența înghețului, bateriile sunt foarte rapid descărcate și mai ales dacă au o capacitate mică. Pentru a nu fi într-o poziție ciudată, este important să alegeți ecosounderul cu rezerva maximă de capacitate și consumul minim de energie.

Nu puteți uita de protecția proprie față de frig. Pescarii ar trebui să aibă o îmbrăcăminte serioasă, anume haine rezistente la căldură, care constă din mai multe straturi. Dacă doriți să rămâneți pe timp de noapte, aveți grijă să vă gândiți la un loc sigur de ascunzătoare și la un schimbător de căldură bun. Pescuitul de iarnă nu este doar o plimbare pentru plăcere, ci o activitate foarte persistentă și dureroasă. Prin urmare, sonerul sonor selectat trebuie să aibă dimensiuni și greutate minime și să arate, de asemenea, performanțele cele mai bune.

Modele wireless moderne

În prezent, ecosounderele de pescuit wireless sunt foarte populare. Sunt potrivite pentru pescuitul la țărm, deoarece nu vin cu un senzor de fir, ci lucrează în schimb la o legătură radio.

Deoarece senzorul este o parte plutitoare specială, care este fixată la capătul liniei de pescuit a liniei de pescuit. Apoi este aruncat în gaură împreună cu cârligul, după care corpul de apă este examinat și informațiile sunt transferate pe ecran. Ca urmare, pescarul poate evalua ce se întâmplă mai jos și se gândește corect la acțiunile următoare.

Pentru a transmite semnalul cât mai calitativ, senzorul trebuie să aibă cea mai mare putere. Dacă nu este, atunci cel mai probabil, va întrerupe tot felul de interferențe, așa că pescarul nu va putea să evalueze informațiile la un nivel decent. Un criteriu important pentru alegerea unui soner de buzunar este intervalul de semnal. Ar trebui să fie mare, altfel nu veți putea studia pe deplin scufundarea fundului și distingeți peștii vii de trecerea lemnului drift și a altor resturi. Încercați să nu economisiți pe modele ieftine, deoarece acestea vă pot da greș în momentul cel mai important.

Când căutați un dispozitiv de echolocare bun, acordați atenția cuvenită atașamentului acestuia. Modelele portabile pot fi fixate direct pe braț sau pe tija. Prima opțiune are un confort special de transport, dar extinderea ecranului său este minimă.

În ceea ce privește dispozitivele care pot fi fixate pe un martor, diagonala ecranului lor este mult mai mare, dar acest lucru nu este întotdeauna un plus. Pentru a muta astfel de dispozitive este problematică, în plus, el poate lega anumite mișcări ale pescarului și poate interfera cu procesul de pescuit.

Dacă doriți să cumpărați un dispozitiv pentru pescuitul de noapte, asigurați-vă că acesta suportă iluminarea din spate a ecranului și are o bună autonomie a bateriei. Soneria ar trebui să funcționeze pe o singură încărcare timp de cel puțin 5-8 ore, deoarece este foarte dificil să găsești o modalitate de reîncărcare în teren.

Lista celor mai populare dispozitive

Pentru a simplifica alegerea sunetului ecou și pentru a vă salva de la o pierdere nerezonabilă de timp, este recomandabil să luați în considerare ratingul celor mai bune modele care și-au dovedit fiabilitatea în timp și prin sute de experimente reale. Dar chiar și ei au un șir de avantaje și dezavantaje, deoarece nu este nimic ideal. Printre restul varietăților de oferte disponibile, astfel de dispozitive sunt capabile să satisfacă cele mai multe cerințe ale fiecărui angler, demonstrând funcționalitatea extinsă și calitatea înaltă a muncii.

Lista celor mai de succes sonerii ecologice pentru pescuit în iarnă și vară este:

 1. JJ - Connect Fisherman Duo Ice Edition Mark I. I. - este una dintre cele mai bune sonar în segmentul de preț de mijloc, nu numai pentru incepatori, dar, de asemenea, pentru masterat profesionale de pescuit. Costul dispozitivului este de 6 mii de ruble. Și, deși există o opinie că este prea scump, dispozitivul își merită cu adevărat banii. Datorită senzorului puternic, acesta "pierde" cu ușurință corpul de apă prin gheață, ajungând la o adâncime de 30 de metri. Un alt obiect gadget este echipat cu un carcasă rezistentă la apă care poate rezista înghețurilor severe, până la -30 grade Celsius. Dintre aceste deficiențe, este alocată doar calitatea de rezoluție redusă a afișajului, deși este suficient să se studieze informațiile furnizate.
 2. "Practicant P-6 Pro". Este o dezvoltare națională populară, care costă, de asemenea, 6000 de ruble și este perfectă pentru pescuitul de iarnă. Dispozitivul are o putere bună a senzorului, o operare ușoară și o ergonomie. Puteți să-l cumpărați pe site-ul oficial al producătorului, unde serviciul de garanție este oferit împreună cu bunurile. Nu există deficiențe în ceea ce privește funcționalitatea sau calitatea muncii. Principalul dezavantaj este cazul insuficient de fiabil.
 3. Lowrance Elite HDI mașină de gheață. Se referă la sunete mai ecologice de ecou, ​​care costă aproximativ 28 mii de ruble și sunt destinate pescuitului profesionist. Cu toate acestea, nu toți pescari sunt dispuși să plătească mai mult de 1 mie de dolari pentru o astfel de achiziție.
 4. Lucky F. F. Acest echosounder costă aproximativ 5.6 mii de ruble, deci este considerat un accesoriu accesibil pentru pescuit. Dispozitivul este echipat cu un traductor wireless, care poate fi considerat un avantaj și un dezavantaj.

Sugestii utile pentru utilizare

Și, deși sonerii ecoului de iarnă pot evalua calitativ ceea ce se întâmplă sub grosimea gheții, există un număr de factori care pot afecta negativ calitatea scanării. Vorbim despre uniformitatea mediului și a gheții. Dacă nu există bule în el, atunci totul va fi afișat cât mai exact posibil. În prezența friabilității, probabilitatea de distorsionare a monitorului va crește rapid.

Pentru operarea cu succes a ecosounder-ului din gheață, este necesar să găuriți o gaură și să amplasați senzorul direct acolo. În acest caz, rezultatul afișat va corespunde realității.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Sunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpeSunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpe
Echipament de pescuit: piranhamax huminerbirdEchipament de pescuit: piranhamax huminerbird
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Sonar universal pentru pescuitul de iarnă și de varăSonar universal pentru pescuitul de iarnă și de vară
Prezentare generală și caracteristici ale căutătorului de peștePrezentare generală și caracteristici ale căutătorului de pește
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
Pescuitul Garmin pentru pescuit: o revizuire a modelelorPescuitul Garmin pentru pescuit: o revizuire a modelelor
Senzori wireless de ecou pentru pescuit de pe țărmSenzori wireless de ecou pentru pescuit de pe țărm
» » Caracteristicile alegerii unui soner portabil pentru ecou pentru pescuitul de iarnă
© 2021 amigdas.com