amigdas.com

Totul despre țânțari: principala specie, dezvoltarea larvelor

Larvele țânțarilorTantarii sunt cunoscuti de aproape toti locuitorii planetei, nu prin zvonuri. Când vine vara, aceste insecte încep să deranjeze pe toată lumea, de la săteni la locuitori. Omul - aceasta este probabil cea mai preferată victimă a insectelor care suferă de sânge. Deoarece oamenii au o piele păroasă

, iar pielea nu este atât de groasă, încât permite celor care suferă de sânge fără obstacole speciale să pătrundă în vasele de sânge și să-și umple abdomenul.

Tumorii obișnuiți aparțin familiei de insecte diptere, care aparțin grupului de insecte de rasă lungă. Acestea sunt creaturi de sânge locuiesc pe planeta noastra de peste 145 de milioane de ani.

Mai jos vom examina în detaliu modul de viață al țânțarilor speciilor obișnuite, care sunt larve ale țânțarilor și la ce se hrănesc țânțarii.

descriere

 • Insectele au un corp destul de subțire. Lungimea sa este de la 4 la 14 mm;
 • Aripile insectelor sunt transparente. În intervalul lor, acestea ajung la 3 cm. În aripile de sus sunt acoperite cu cântare mici;
 • Sânul sângelui este larg;
 • Abdomenul este format din 10 segmente;
 • Corpul este susținut de labe lungi subțiri care se termină cu două gheare.

În ceea ce privește culoarea țânțarilor, poate fi fie culoarea obișnuită, gri sau maro, și foarte neobișnuită. Există specii cu culoare portocalie, galbenă, verde și roșie. Unii membri ai familiei au perii luxuriante pe aripile și picioarele lor. Există chiar specii de țânțari fără aripi. Pe antene lungi, care constau din 15 părți, sunt amplasate organe olfactive și receptori, funcționând ca un senzor termic. Cu ajutorul acestor receptori, sângeții găsesc o victimă.

Trebuie remarcat că speranța de viață a femeii este mult mai mare decât cea a bărbatului care trăiește maxim 19 zile.

Cine se hrănește cu țânțarii și larvele de țânțari?

Aceste insecte și larvele lor sunt destul de delicioase pentru unele faune:

 • Pentru animale;
 • Pentru păsări;
 • Pentru insecte;
 • Pentru pești.

Cu mare plăcere mulți țânțari mănâncă amfibieni:

 • broaște;
 • Tritons;
 • râioase;
 • Salamandre.

Nu renunta la o astfel de delicatesa si:

 • Cum este viața unui țânțarlibelule;
 • păianjeni;
 • Liliecii;
 • Bule de apă;
 • Păsări mici;
 • Unele gândacuri;
 • Acarieni de apă;
 • șopârle;
 • Cameleonii.

În acest caz, păsările de apă nu alimentează numai țânțarii, ci și larvele lor, numite și molii. Bineînțeles, larvele celor care sugerează sângele hrănesc de bunăvoie peștele. Pentru a reduce nivelul de reproducere a țânțarilor, în pepinierele speciale sunt crescute pești uriași de gambusii, a căror dietă este pur și simplu greu de imaginat fără larvele de țânțari. Există un fapt foarte interesant: larvele se hrănesc cu larvele altor insecte, de exemplu, gândaci, libelule, libelule.

De asemenea, larvele de țânțari se hrănesc cu:

 • Jerzy;
 • broaște;
 • Contor de apă;
 • crustacee;
 • râioase;
 • Pește de acvariu.

Cum să distingem un bărbat de o femeie?

Cum să recunoască un țânțar de sex masculin și de sex masculinDiferența dintre femeie și mascul constă în structura organului oral. Buzele insectelor sunt alungite și seamănă cu un fel de caz în care există două perechi de fălci cu dinți lungi și subțiri, asemănători acelor. Tantarii masculi au falci subdezvoltate. Prin urmare, el nu poate să gălească găuri în piele și să mănânce sânge. Astfel, numai femelele se pot hrăni cu sânge uman.

Aceste insecte zboară cu o viteză de 3,2 km / h. Când se utilizează curenții de aer, sângeții cu o viteză dată pot zbura până la 100 km. În ceea ce privește masa țânțarilor, este atât de mic încât, atunci când insectele intră în țesătură, nu provoacă ezitare și nu atrage atenția păianjenului.

Vederi de bază

 • Cine se hrănește cu larvele de țânțariUn țânțar obișnuit este un tip de țânțar care se produce literalmente pe întreaga planetă. Prin importanța lor, ei pot depăși atât animalele, cât și oamenii. Persoanele adulte cresc până la 8 mm. După cum sa menționat deja, doar femelele pot să bea sânge. Ei au nevoie de ea pentru producția de descendenți. Bărbații sunt vegetarieni și doar mănâncă sucuri de legume. Tantarii obișnuiți sunt, de asemenea, purtători ai diferitelor boli. Ei răspândesc virusurile meningitei, eczemelor infecțioase și multe altele.
 • Locuitorul cu țânțari cu țânțari lungi trăiește în zone în care umiditatea ridicată este caracteristică. Acestea pot fi păduri umbroase lângă iazuri mici, mlaștini, păduri de pădure cu iazuri și lacuri din apropiere. Foarte des, mulți oameni confundă această specie cu țânțarii malariali, care, desigur, este o greșeală. Aceste insecte nu mușcă și doar sucul de nectar și de plante este folosit pentru alimente. De aceea piticii sunt absolut sigure pentru oameni. Dar terenurile agricole pot face rău. Mai ales lacomi sunt larvele picioarelor cu picioare lungi. Aceste larve se hrănesc atât cu apă cât și cu pământ. Algele, răsadurile tinere și rădăcinile delicate ale plantelor cultivate sunt folosite pentru hrană.
 • Țâncatul malaric și multe dintre speciile sale sunt purtători ai celor mai periculoși paraziți, numiți plasmodiumi malariali. Acești paraziți sunt agenții cauzali ai malariei. Dimensiunea unei insecte este similară cu mărimea unui țânțar obișnuit. În exterior, aceste specii sunt, de asemenea, foarte asemănătoare, deci sunt adesea confundate. Cu toate acestea, dacă vă uitați atent, forma malarică a membrelor este mult mai lungă, iar mustața are aceeași lungime ca și stingerul. Maladii tantari trăiesc, de regulă, în cazul în care există acces la rezervor, deoarece insectele femele își pun ouăle în apă, unde se dezvoltă larvele.
 • Tânărul cu două benzi este o insectă mică care poate fi găsită pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Acești indivizi trăiesc în păduri umbroase și în zona tundrei. Trăsătura principală a acestora este dungile albe pe corp și pe membre. Femelele își dau ouăle în toamna târzie pe malurile mlaștine și pe țărmurile altor rezervoare. În apa decongelată se dezvoltă numeroase larve. Adulți pot să tolereze diferite boli.
 • Chionii sau țânțarii de iarnă sunt asemănătoare atât cu picioarele lungi cât și cu păianjenii mari. Cu toate acestea, stilul de viață al acestei specii este foarte diferit. Dimensiunea persoanelor adulte este, de regulă, de 10-20 mm în lungime. Faceți cunoștință cu datele reprezentanților de sânge poate fi aproape pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. De aceea, țânțarii au primit un astfel de nume. Chionii trăiesc în peșteri umede și se stabilesc în păduchi vechi și copaci decăzuți. Hrăniți sângele cu deșeuri de plante decăzute.
 • Mlaștina de țânțari nu face parte din "hemoragii". Acești indivizi preferă să mănânce nectar de legume. Femelele au ouă în corpuri de apă, mușchi umed și sol umed. Larvele se hrănesc cu resturile de alge și plante descompuse în perioada de creștere. Este demn de remarcat faptul că unele dintre ele în ceea ce privește nutriția sunt chiar pradă. Aceste insecte trăiesc în pajiști inundabile, în păduri cu mult mușchi.
 • Komar-dergun este considerat o insectă foarte inofensivă. Ei trăiesc, de regulă, numai 2 până la 5 zile în stuf, lângă corpuri de apă și pe țărmurile râurilor sau mlaștini. Sângeții adulți diferă într-o culoare gălbuie-verde. Mai rar, vă puteți întâlni cu indivizi de culoare maro. Această specie are membre lungi. Insectele zburau nori uriase peste corpurile de apa, dar nu inconvenieaza oamenii si animalele, deoarece numai ingredientele din plante sunt folosite pentru mancare.

Unde locuiesc tantarii?

Mosquito larvaeTantarii, de regulă, Ei locuiesc într-un climat cald și umed și sunt activi pe tot parcursul anului. Aceste insecte nu pot fi găsite decât în ​​Antarctica.

În locurile cu un climat temperat în timpul iernii, sângeții intră în hibernare și se trezesc doar odată cu apariția primăverii. În Arctic, căldura vine doar pentru câteva săptămâni. În acest timp, insectele încep să se înmulțească în cantități incredibile.

Ce mănâncă țânțarii?

Așa cum am menționat mai devreme, Bărbații acestor insecte mănâncă numai nectare și suc de plante. Femeia, pentru a se reproduce, este necesar să consume proteine. Această proteină este obținută din sângele animalelor și oamenilor.

Cu ajutorul fălcilor ascuțite, femelele au rănit prin pielea pradă și le-au scufundat proboscis capilarelor sanguine. Buze la același tubular pliat, iar insectele suge sânge. Trebuie remarcat faptul că, simultan cu mușcătura țânțarilor, saliva este injectată sub piele, care conține substanțe care nu au voie să coaguleze sânge. Aceste substanțe provoacă acest lucru o reacție alergică care se manifestă sub formă de mâncărime, roșeață și umflături. Cel mai adesea, femelele merg la vânătoare seara și noaptea.

Reproducerea țânțarilor

În viața acestor insecte, există patru cicluri principale de dezvoltare:

 1. Un ou care se maturizează timp de 2 până la 8 zile;
 2. Larva suptului de sânge, care trăiește în corpurile de apă, dar se hrănește cu microorganismele care sunt în el. Respirați larvele cu aer folosind tuburi speciale de respirație. În timpul întregii dezvoltări a molvei larvei de 4 ori, și după această transformare într-un pupa;
 3. Dezvoltarea pupa, care durează până la 5 zile. În timpul creșterii sale, pupa își schimbă culoarea și devine negru;
 4. Scena imago, adică o insectă adultă care trăiește deja pe uscat.

Primii care zboară bărbați ușori. Se rătăcesc în roi și așteaptă ca femelele să se împerecheze. Acest tip de reproducere se numește "eurygamia". Este demn de remarcat faptul că oamenii care sugerează sânge care trăiesc în oraș au învățat să se imperecheze fără taxe în roiuri. Când femelele sunt deja fertilizate, este vorba de o parte din sânge. După aceasta, ea pune ouă și ciclul începe din nou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Cum de a alege o plasă de țânțari pe magneți pentru ușă?Cum de a alege o plasă de țânțari pe magneți pentru ușă?
Plasă de țânțari pentru ferestre din plasticPlasă de țânțari pentru ferestre din plastic
Fotografie de perdele de țânțari pentru uși cu magnețiFotografie de perdele de țânțari pentru uși cu magneți
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Bătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelorBătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelor
Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci RusiaInsecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
Cine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lorCine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lor
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
» » Totul despre țânțari: principala specie, dezvoltarea larvelor
© 2021 amigdas.com