amigdas.com

Care sunt diferențele dintre albine și viespi

Cum poți distinge o viespe de o albinăInsectele albine și viespi au diferențe, legate de caracteristicile structurii și habitatului. Puțini oameni se gândesc la felul în care o albină diferă de o viespe. Da, culoarea este diferită, dimensiuni, ambele insecte înțepătoare, iar asta este pentru oameni principalul lucru: trebuie să fii atent dacă sunt aproape. Dar un studiu detaliat al problemei relevă faptul că nu există mai puține lucruri comune între albine și albine decât la prima vedere.

Informații generale despre insecte

 • Se știe că albinele erau interesate acum 15 000 de ani. Mesajele despre unicitatea și misterul acestor insecte au fost abundente în secolul al XVII-lea, când au stabilit că albinele pot împărtăși informații. Ei fac acest lucru cu ajutorul dansului, a mișcărilor speciale, a unei schimbări a vitezei de zbor și a puterii zgomotului.
 • Diferența dintre o albină și o viespe este vizibilă cu ochiul liber. Culoarea primului nu este atât de strălucitoare, iar corpul este acoperit cu vilii. Viespul are un corp lung și neted, care este întins în zona toracelui, o culoare mai strălucitoare, cu benzi negre și galbene pronunțate.
 • Bozii sunt singuratici și există și specii colective. În acest sens, biologii consideră că insecta este obiectul cel mai convenabil de a studia modul în care organismul trece de la existența solitară la cea colectivă și apoi la interacțiunea și ierarhia socială.
 • Albinele creează familii care includ: uter, dronă, specimen de lucru. Persoanele fizice diferă una de cealaltă în formă și mărime. Părți ale trunchiului: capul, pieptul, abdomenul, capacul dur și flexibil de chitină.
 • Bee este considerată descendenți ai unor viespi antice, pierdute și dobândite o serie de trăsături. Mama are grijă de ea însăși, în familia albinelor toți membrii familiei au grijă de ea.

structură

Cum este aranjată albinaPrincipala diferență dintre o albină și o viespe în prezența unui cap triunghiular cu creierul și a părții principale a sistemului nervos din acesta. Fata ochilor. Din fiecare placă hexagonală din spate se lasă un tub rotund, care se înclină în jos. Zidurile sale sunt acoperite cu o teacă care transmite lumină. Din partea de jos, un nerv ramificat este potrivit pentru fiecare tub. Ochiul albinei active este format din 4000-5000 fațete, ochiul uterului are până la 5000 de fațete, drona până la 6000-8000. Ochii simpli sunt situați pe temple, iar "al treilea ochi" se află pe cusătura epicraniană. Particularitatea structurii organelor de viziune se încheie sub forma transmiterii și prelucrării informațiilor din exterior.

Viespile au două perechi de aripi membranoase și dimensiuni ale trunchiului sunt 1.5-10 cm. Pe fiecare parte a capului este de un ochi compuși mari, permițându-vă să vedeți în toate direcțiile dintr-o dată. Din frunte mutați două antene mobile cu organe de miros, ajutând la navigarea în întuneric. Folosind o antenă, insecta poate determina nivelul de umiditate, temperatura, concentrația în cuibul dioxidului de carbon.

Antenele amplasate pe cap sunt destinate:

 • direcția și percepția de la distanță;
 • determinarea dimensiunilor celulelor din dispozitivul soclu;
 • gust receptori.

Insectul are trei perechi de picioare atașate la fundul sânului și constă din nouă segmente. Piciorul este format din cinci părți conectate printr-un film de chitină. Aripile constau din membrane și reținute de vene, în timpul zborului sunt perpendiculare pe corp.

anatomie

Structura viespilorApicul are organele de digestie și respirație, sistemul limfatic, organele genitale, situate în partea abdominală.

Abdomenul are forma unui ou, uterul are o parte alungită și drondele au un capăt îngust. Se compune din segmente care reprezintă un inel de două jumătăți. Dronii au șapte segmente, ceilalți șase. Stingul se află între ultimele segmente.

Sistemul Digestiv al Bebe este format din trei secțiuni, digestia însăși apare atunci când alimentele se deplasează prin canal.

Sistemul limfatic închis este umplut cu hemolimă și substanță lichidă. Organele sistemului includ vasele și inima cu 5 camere.

pungi de aer respiratorii nu au nici o căptușeală chitinizat în interior și un sistem traheală cu deschideri în inelele să fie deschise în funcție de starea și gradul de sarcină de insecte.

Sistemul nervos include sisteme: centrală, periferică, vegetativă.

Greutatea albinei depinde de funcțiile familiei. Albina de albine cântărește 0,1 g, uterul cântărește 0,25 g.

Aparatul oral include buzele superioare și inferioare, fălcile superioare și inferioare pereche. Proboscis, care se găsește în albine, colectează nectar.

Unitatea de gură a fost viespe, spre deosebire de albine, servește la măcinarea plantelor folosite de insecte pentru a construi cuiburi sau ca mâncare.

ustura

Viespe și albinePe axul albinelor există mici crestături, din cauza cărora rămâne în corpul victimei afectate de insecte. Când se examinează intepatura sub microscop, se vede un "pumnal" chitinos cu o îngroșare sub formă de fierăstrău pe vârful proximal, în interiorul celor două lancete.

În plus față de viespi, stingerul folosește hornets și furnici. Acest organ reprezintă un ovipositor modificat și este situat în spatele regiunii abdominale. Cu zbuciumul unei albine și a unei viespe, o substanță otrăvitoare este injectată în corpul inamicului.

Când albina face o mușcătură, în locul în care avea o intepatura, se formează o rană muritoare. Bite, apropo, poate și regina albină, când protejează familia sau se luptă cu uterul altcuiva.

Diferențele dintre intepaturi de aspen și albine:

 • înțepăturile albinelor au crestături mici;
 • la vârful ascuțitului nu există nici un nod;
 • Albina lasă o victimă în victimă și, după mușcare, este ucisă;
 • Vaginul se înțepă în mod repetat.

Albinele nu atacă mai întâi și sting doar pentru auto-apărare. Viespii sunt agresivi și invazivi, capabili să lovească într-un moment neașteptat.

În prezența unei amenințări externe a viespei, în plus față de intepatura, se folosesc și fălcile. Aspirația musculară este dureroasă, iar dacă o persoană are, în plus, o alergie la otrăvire, este extrem de periculoasă.

Nutriție, habitat

Printre viespi sunt prădători și ierbivore.

Feedul este:

 • Stingerea albinelorafide;
 • polen;
 • nectar;
 • insecte;
 • suc;
 • fructe.

Viespi de vierme, prinderea pradă, o paralizează cu otravă.

Viespi trăiesc peste tot, cu excepția Peninsulei Arabe, a Arcticii și a Saharei. Condițiile de viață ale albinelor sunt diferite: au nevoie de resurse de plante, pomi fructiferi, pășuni, câmpuri cu cereale și culturi tehnice.

Cu cât este mai apropiat stuprul față de aglomerările urbane, cu atât compoziția produsului poate fi mai diferită, cu atât este mai probabil prezența metalelor grele în miere. În căutarea nectarului, albina poate depăși o distanță mare.

Productivitatea în colectarea de propolis mult depinde de numărul de pui crescuți. Viteza unei albine care zboară cu un burtic umplut este de 30-40 km / h. Cu o muncă grea, cantitatea de nectar colectată de colonii de albine este de 10-12 kg.

Persoana de lucru face 26 de plecări pe zi. Greutatea insectelor este instabilă, poate fi diferită. La prima plecare masa acesteia este de 0,122 g, iar in zbor - 0,120 g, zborul vechi - 0,108 g.

Albina, nascuta toamna, pot trăi 7-8 luni, iar vara - până la șase săptămâni. Deci, speranța de viață poate diferi dramatic. Cu toate acestea, aceasta poate fi reglementată dacă familia a pierdut uterul din anumite motive.

Pentru a găsi drumul spre casă, albinele sunt ghidate de Soare și peisaj. În întuneric ei pot să-și găsească drumul datorită organelor de miros și atingere.

Albine - muncitori, care lucrează în folosul familiei. Colectează nectarul din flori și produce multe produse utile:

 • jeleu regal;
 • miere;
 • ceară.

Multe produse de albine sunt folosite în produsele farmaceutice (de exemplu, veninul de albine). Vasele de produse utile nu fac și își fac deșeurile faguri. Albinele consumă numai polen. Dieta de viespi este mult mai diversă - diferența clară între viespi și albine. De multe ori, se pot vedea viespi pe piersicile și merele coapte sau simți mușcătura lor când ajung pentru un fruct copt. Prin urmare, aveți grijă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Compoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxineiCompoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxinei
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Ce să faci dacă un copil este mușcat de o viespeCe să faci dacă un copil este mușcat de o viespe
Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
» » Care sunt diferențele dintre albine și viespi
© 2021 amigdas.com