amigdas.com

Vaccinarea câinilor, vaccinări complexe și costurile acestora

Vaccinarea câinilorÎn întreaga lume, condiția necesară pentru păstrarea câinilor este a lor vaccinare

. In timp, vaccinul nu numai ca pastreaza viata si sanatatea animalelor iubite, ci ajuta si la mentinerea cresterii epidemiei de virus.

Dacă animalul dvs. de companie nu este vaccinat, atunci nu i se va permite să participe la competiții și expoziții, nu va avea voie să călătorească cu dvs. pe un avion sau pe un tren.

Pentru a vă asigura că vaccinurile sunt eficiente, trebuie să urmați un anumit program pentru comportamentul lor. Când vaccinarea câinelui se efectuează conform schemei cerute, se poate spune cu exactitate că animalul dvs. de companie are imunitate, prin care se poate face față bolilor infecțioase și virale periculoase.

Vaccinarea câinilor

Vaccinări complexe pentru câini și costurile acestoraExistă două tipuri de vaccinări pentru animale de companie:

 1. Vaccinarea polivalentă este o vaccinare complexă pentru câini, care ajută la evitarea unui număr mare de boli.
 2. Vaccinarea monovalentă este un vaccin care protejează împotriva unei anumite boli.

Veterinari consideră că funcția cea mai de bază a vaccinării este de a preveni bolile infecțioase grave la câini. Rabia, ciuma, enterita parvovirusului si multe alte boli reprezinta un pericol serios pentru sanatate, chiar si pana la moarte, astfel incat vaccinarea este vitala pentru animalul dumneavoastra de companie.

Principiul de acțiune al vaccinărilor complexe

Principiul vaccinării complexe pentru câiniCâinii sunt vaccinați pentru a crea o imunitate permanentă la o anumită boală. Animalul vaccinat, confruntat cu virusul, nu se îmbolnăvește cu o probabilitate de 90%. Dar, dacă se dovedește că câinele va depăși boala, atunci va purta boala într-o formă ușoară și se va recupera rapid.

Principalul lucru, injecțiile trebuie efectuate în mod regulat, Deoarece durata de viață a anticorpilor conținute în ele este limitată.

Când imunitatea unui animal se confruntă cu un virus, acesta formează anticorpi, ceea ce reprezintă o tulpină destul de gravă asupra corpului, astfel încât vaccinul pare să înșele imunitatea, mai degrabă decât să provoace boala. Vaccinul în sine nu conține un virus, dar numai fragmentele sale care sunt inactive și chiar vaccinate împotriva rabiei - o boală gravă și fatală - nu sunt periculoase. După vaccinare, animalul dvs. de companie nu se îmbolnăvește, este imposibil.

Cele mai periculoase boli:

 • Ciuma.
 • Rabia.
 • Adenovirus.
 • Leptospiroza.
 • Hepatită infecțioasă.
 • Parainfluenza.
 • Enterita parvovirusă.

Din aceste virusuri, câinele trebuie vaccinat în mod regulat conform programului. Vaccinarea obligatorie se efectuează din enterita virală, rabie, ciumă, parainfluenza, adenovirus. Puii pot fi vaccinați la vârsta de șase săptămâni de vaccinuri pentru copii. Dar dacă bebelușii cresc în puritate perfectă, cu o vaccinare mama sănătoasă poate fi, de asemenea, ratată.

Prima vaccinare pentru adulți trebuie să aibă loc când catelul se întoarce 8-12 săptămâni. Apoi re-vaccinat după 21 de zile. Un alt vaccin se efectuează după o schimbare a dinților la copil. Vaccinul împotriva rabiei se face o dată pe an. Câinii adulți trebuie să fie vaccinați în fiecare an, o dată, într-un interval egal. Procedura trece rapid și fără durere, așa că nu dă hrănitoarei dvs. multă disconfort.

Reguli pentru vaccinarea câinilor

Vaccinarea câinilorFiecare proprietar de câine ar trebui să știe că vaccinarea se face ținând cont de programul de vaccinare. Prin urmare, există reguli simple care trebuie respectate înainte de procedură:

 1. Doar un câine sănătos poate fi vaccinat, deci este necesar să îl examinați cu atenție înainte de a vizita un medic veterinar.
 2. Adresați-vă numai unui medic profesionist care va crea în mod competent un program individual de vaccinare pentru câine pe baza tipului de medicament și a producătorilor acestuia.
 3. Nu injectați în pui timp de până la două luni. Nu se recomandă vaccinarea copiilor timp de până la opt săptămâni, deoarece acestea au imunitate foarte slabă și se pot îmbolnăvi.
 4. Vaccinările sunt necesare pentru toate animalele de companie, indiferent de condițiile de trai și de distracție.
 5. Este recomandabil să se efectueze această procedură înainte sau după o schimbare a dinților unui câine, deoarece multe vaccinuri pot duce la întunecarea smalțului dinților.
 6. Înainte de vaccinare, animalul trebuie să fie supus unui preparat special, care include primirea de fonduri de la viermi, tratarea părului de lână și a căpușelor. Cu două săptămâni înainte de vaccinare, trebuie să limitați contactul animalului cu animale străine și animale.
 7. Trebuie să vă amintiți că este necesar să vaccinați un câine cu 2-3 luni înainte de tricotat, acest lucru este foarte important, altfel există un risc mare de a obține descendenți nesănătoși.
 8. Asigurați-vă că pentru a afla dacă animalul dvs. este alergic, deoarece vaccinul, în special cel primar, poate provoca o reacție negativă, chiar provoca șoc anafilactic. În acest caz, înainte de administrarea vaccinului, este necesar să se dea câinelui un prăjit de Suprastin sau Tavegil, iar medicamentul poate fi, de asemenea, administrat în comprimate.

Vaccinări pentru câini și câini adulți

Inoculări pentru câinii adulțiPrima injectare trebuie să aibă loc la vârsta catelului de la 8 la 9 săptămâni. Apoi, o re-inoculare este dată după 3 săptămâni.

Înainte de această vârstă, vaccinarea nu este necesară, deoarece sistemul imunitar al copilului primește anticorpi imuni prin laptele matern și nu se dezvoltă independent.

Un alt vaccin se administrează după schimbarea tuturor dinților catelului, adică, 5-6 luni. Preparatele contemporane conțin microorganisme mai puțin agresive decât formele lor actuale, de aceea, o reacție protectoare la administrarea lor poate apărea la vârsta de 2-3 luni.

Imunitatea constanta la infectie apare numai La 2 săptămâni după vaccinare. Trebuie avut în vedere că în această perioadă catelul este într-o stare slăbită și este foarte susceptibil la infecția din jur. Odată ce toate vaccinurile au fost plasate, copilul este permis să comunice cu alte animale și cu alte persoane.

Pentru unele vaccinări este necesară repetarea - revaccinare, la 2 săptămâni după care se formează imunitatea. Apoi, pentru susținerea constantă a sistemului imunitar, vaccinările se efectuează o dată pe an.

O dată pe an trebuie să puneți și o vaccinare împotriva rabiei, dacă catelul merge adesea pe stradă, comunică cu alte animale. Se face incepand de la 3-4 luni în fiecare an. Animalele care sunt ținute în cuști și sunt limitate în comunicarea cu alți câini, această vaccinare poate fi efectuată de la vârsta de 9 luni.

În această perioadă, animalul dvs. de companie are într-adevăr nevoie de o dietă completă și echilibrată, care conține vitamine și minerale. După vaccinare, în termen de două săptămâni, este necesar să salvați catelul de la situații stresante, călătorii lungi și efort fizic.

Vaccinarea este un proces serios, animalul de companie trebuie urmărit cu atenție în primele două zile după vaccinare, în special la primul vaccin. Dacă există complicații, trebuie să contactați imediat clinica veterinară.

Secvența de vaccinare pentru puii sub 1 an de viață:

 • O lună. Vaccinarea seriei PUPPY trebuie făcută după cum este necesar.
 • Două sau două luni și jumătate. Vaccinarea împotriva ciumei, parainfluenzei, enteritei, hepatitei, leptospirozei - vaccinare primară.
 • Două și jumătate până la trei luni. Revaccinarea medicamentelor anterioare.
 • Aproximativ trei luni. Vaccinarea primară împotriva rabiei. Re-vaccinarea împotriva ciumei, enteritei.
 • Șase până la șapte luni - Inocularea de parainfluenza, hepatita, leptospiroza.
 • Șapte luni. Vaccinarea repetată împotriva rabiei. Următoarea este într-un an.
 • Un an. Un alt vaccin împotriva ciumei, hepatitei, enteritei, parainfluenzei, leptospirozei. În următorii ani.

Vaccinarea câinilor adulți

Vaccinarea pentru puiCâinii adulți au, de asemenea, nevoie de protecție împotriva infecțiilor, astfel încât vaccinările sunt necesare pentru ei. Adulții trebuie vaccinați la fiecare 12 luni. În fiecare an este necesară o vaccinare împotriva rabiei (care este adesea inclusă într-o vaccinare complexă), iar restul trebuie efectuată la fiecare doi sau trei ani, dacă câinele este absolut sănătos.

Dacă vârsta animalului de companie este mai mare de 8 ani, atunci va fi necesar să se efectueze vaccinări obligatorii ținând cont de sănătatea sa. Pentru a refuza vaccinarea este posibil, dacă la câine există orice afecțiune cronică, deoarece poate afecta negativ o stare a sănătății sale. Doar o injecție cu rabie este necesară, proprietarul animalului nu are dreptul să o refuze, deoarece este interzis prin lege.

Posibile consecințe ale vaccinării

Posibile consecințe ale vaccinării unui câineVaccinări profilactice în majoritatea cazurilor se efectuează intramuscular. Excepții pot fi orice contraindicații individuale. Medicina poate fi administrată câinilor în următoarele moduri:

 • Intramuscular (în coapsa din spate sau în greabăn).
 • Subcutan.
 • Preoral (prin gură).
 • Rectal (în rect).
 • Administrarea intraosoasă și intraarticulară.

Dacă animalul dvs. de companie a pierdut activitate după injectare, refuză hrana, doarme prea mult, aceasta indică o reacție normală a organismului animalului la acesta. Chiar și mize mici de temperatură sunt posibile, dar gazda nu ar trebui să-l sperie, deoarece creșterea acesteia indică lupta organismului cu doza introdusă de virus. O astfel de reacție poate fi totuși o consecință a situației stresante asociată cu o vizită la medic.

Simptomele dureroase ar trebui să dispară după câteva zile, dar cu o deteriorare pe termen lung a sănătății animalului ar trebui să contacteze imediat la clinica unde s-au efectuat vaccinările.

Costul vaccinării câinilor

Costul vaccinării câinilor adulțiPrețul vaccinării depinde de următorii factori:

 • Nivelul clinicii veterinare.
 • Importator sau producător intern al medicamentului.
 • Categoria de vaccinare.
 • Locul injectării (la domiciliul pacientului sau în clinica veterinară).

Costul mediu de vaccinare:

 1. Pentru injecții la domiciliu, utilizând vaccinul polivalent rus (Multakan, Biovak) - 1100 r.
 2. Utilizarea la domiciliu a vaccinului polivalent de producție importată (Nivivac, Eurikan, Vangard) - 1400 r.
 3. Vaccinările în clinică costă 500-600 de ruble mai puțin.
 4. Înregistrarea pașapoartelor cu toate mărcile veterinare are un preț de aproximativ 150-200 de ruble.

Ce sunt vaccinurile?

Ce sunt vaccinurile pentru câini și cățeluși?Vaccinurile pentru animale sunt împărțite în cinci tipuri:

 1. Live slabit, care include tulpini viabile de agenți patogeni patogeni, cu o capacitate scăzută de a influența organismul.
 2. Medicamentele ucise sunt produse din microorganisme ucise din cauza efectelor chimice sau fizice.
 3. Produse chimice care se obțin prin purificarea antigenelor agenților patogeni de la componentele nocive, utilizând o metodă chimică sau fizică.
 4. Anatoxine, care sunt vaccinuri produse din substanțe neutralizate ale agenților patogeni.
 5. Pe lângă vaccinurile active, se dezvoltă în mod activ preparate mai avansate, de exemplu, ingineria genetică, subunitatea și altele.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuiaMultiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Vaccinarea admise pentru copii și adulțiVaccinarea admise pentru copii și adulți
Vaccinări pentru iepuri: ce și când să facețiVaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companieCând se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
» » Vaccinarea câinilor, vaccinări complexe și costurile acestora
© 2021 amigdas.com