amigdas.com

Am consolida imunitatea pisicii: vaccinul "purevaks"

Purivax pentru pisici: contraindicații posibileFiecare proprietar de îngrijire care are o pisică, mai devreme sau mai târziu începe să se gândească la o astfel de întrebare serioasă: a merită să vă plantați animalul

? Mulți proprietari se tem de ideea că vaccinarea poate afecta negativ starea de sănătate a unui animal de companie, dacă ceva nu merge bine. Cu toate acestea, aceasta este o procedură foarte importantă, deoarece se datorează acesteia în cazul pisicilor rezistența imunității este produsă împotriva multor boli infecțioase.

Unul dintre cele mai comune și eficiente vaccinuri dezvoltate de producătorii francezi este vaccinul Purevax. Vaccinarea animalului de companie cu acest medicament ajută la evitarea numeroaselor boli periculoase și dezvoltă un sistem imunitar puternic la o pisică.

Forma de producere a vaccinului

Posibile contraindicații Puriwax pentru pisiciMedicamentul "Purevax" este produs sub formă liofilizată.

Preparatul are o consistență stabilă și uniformă de culoare albă.

Vaccinul va fi uscat sub formă uscată prin mici flacoane de sticlă, fiecare conținând o singură doză pentru vaccinare.

Fiecare pachet conține 10 flacoane de medicament. Volumul fiecărui balon este de 1 mg.

Vaccin Purevax: compoziție

Posibile contraindicații ale PuriwaxVaccinul se bazează pe mai multe componente principale:

 • tulpini atenuate virusi precum panleucopenia, chlamydia și racheita infectate;
 • tulpină încorporată virusul pisicilor - caliciviroza.

Este important de observat că combinarea diferitelor tulpini cu componente inactiva contribuie la o reducere semnificativă a sarcinii asupra corpului animalului de companie, ceea ce reduce, la rândul său, riscul reacțiilor adverse.

În plus, compoziția medicamentului are două componente principale:

 • soluție injectabilă, care este necesară pentru prepararea vaccinului;
 • praf, Are o nuanta bej caracteristica - contine anticorpi slabici ai anumitor tulpini ale virusului.

Se diluează pulberea cu o soluție sterilă direct în procesul de altoire a pisicii.

Indicații pentru utilizare

Puriwax pentru pisiciMedicii noștri veterinari interni recomandă inocularea animalelor cu patru picioare pentru a crea o imunitate stabilă împotriva unor astfel de boli grave cum ar fi:

 • rinotraheita de tip viral;
 • chlamydia;
 • infecție calicivirală;
 • și panleucopenie.

Datorită acțiunii vaccinului, fiecare pisică care va fi vaccinată cu acest vaccin va fi pe deplin protejată de bolile asociate cu acești agenți patogeni.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că vaccinul "Purevax" are perioada de valabilitate limitată: funcționează numai un an de la momentul vaccinării animalului de companie. După această perioadă, efectul medicamentului se termină și pisica trebuie să fie vaccinată din nou.

În plus, există mai multe subspecii ale acestui vaccin, care sunt concepute pentru diferite categorii de pisici: pentru animale de companie, ( „Purevaks» RCP) sunt în mare parte acasă, și pisicile care își petrec cea mai mare din viața lor pe stradă ( „Purevaks» RCP FeLV).

"Purivax" pentru pisici: posibile contraindicații

Indicatii pentru utilizare PurevaxEste important: vaccinarea animalelor de companie "Purevax" este necesară numai separat. Deci trebuie doar să Eliminați vaccinarea simultană cu alți agenți imunobiologici. Singura excepție de la această regulă este vaccinarea unui animal împotriva rabiei cu medicamentul "Rabisin": se pot vaccina individual cu aceste vaccinuri.

În toate celelalte cazuri, după utilizarea Purevax, animalul trebuie vaccinat nu mai devreme de șase luni mai târziu.

În plus, există o serie de contraindicații, care trebuie luate în considerare înainte de vaccinarea unei pisici:

 • Este imposibil să utilizați vaccinul în cazul în care pisica este în stare de gestație a puilor;
 • nu vaccinați o pisică în timpul alăptării;
 • categoric, este imposibil să se administreze vaccinul dacă pisica este bolnavă sau se află într-o fază incipientă de recuperare;
 • Înainte de a intra în medicament, trebuie să vă asigurați că pisica a fost supusă unui tratament în timp util de la helminți;
 • în cazul epuizării animalelor de companie;
 • De asemenea, vaccinarea nu poate fi efectuată atunci când animalul de companie are reacții alergice la anumite componente ale vaccinului.

Potrivit statisticilor, pisicile sunt extreme observate rareori reacții adverse sau agravarea afecțiunii. Realizează un efect pozitiv datorită faptului că preparatul nu are auxiliare suplimentare.

Efectele secundare ale vaccinului

În ciuda tolerabilității bune a medicamentului, în unele cazuri, vaccinul "Purevax" poate provoca anumite abateri, care se manifestă după cum urmează:

 • o pisica poate incepe sa experimenteze somnolenta si oboseala severa;
 • un animal de companie poate avea o lipsă de apetit;
 • în unele cazuri, un animal de companie poate începe să crească temperatura, care va dura câteva zile;
 • La locul injectării, după injectare poate să apară o mică sigilare;
 • în cel mai rău caz, animalul poate prezenta mâncărime și umflături severe;
 • de multe ori există senzații dureroase într-un loc unde vaccinul a fost introdus.

În majoritatea cazurilor, astfel de manifestări sunt de scurtă durată și se transmit pe cont propriu în câteva zile. Cu toate acestea, dacă astfel de simptome continuă să deranjeze animalul pentru o perioadă lungă de timp, proprietarul trebuie să contacteze urgent medicul veterinar pentru mai multe sfaturi.

Instrucțiuni pentru "Purevax" pentru pisici: reguli pentru utilizarea vaccinului

Înainte de a instila o pisică, este necesar să citiți cu atenție regulile de vaccinare.

 1. Vaccinul "Purevax" este conceput pentru a preveni astfel de patologii infecțioase cum ar fi chlamydia, infecția cu kalitsivirusnaya, panleucopenia și forma infecțioasă a rinotraheitei.
 2. Un vaccin deschis care a fost diluat într-o soluție sterilă nu poate fi păstrat mai mult de două ore.
 3. Înainte de a vaccina un animal, este necesar să se efectueze dezglobarea animalului. Faceți acest lucru cel mai bine cu 10 zile înainte de vaccinare.
 4. Prima dată când se utilizează medicamentul poate fi cu opt săptămâni de viață a pisicii. Re-inocularea se efectuează atunci când pisicul are o vârstă de trei luni, iar apoi - anual.
 5. Volumul substanței injectate trebuie să fie de 1 ml, indiferent de rasa animalului de companie și de vârsta sa.
 6. Medicamentul trebuie administrat exclusiv sub piele.
 7. Vaccinul durează numai 1 an, după care este necesară revaccinarea animalului de companie.
 8. În procesul de lucru cu medicamentul, trebuie să respectați reglementările de siguranță, normele de salubritate și igiena personală pentru a preveni apariția subcutanată a medicamentului. După injectare, trebuie să vă spălați bine mâinile cu un antiseptic.
 9. În cazul în care vaccinul afectează pielea expusă de o persoană care efectuează vaccinarea, aceasta trebuie imediat clătită cu acest loc în apă curentă normală.
 10. Dacă persoana care a efectuat vaccinarea pisicii aduce accidental vaccinul sub piele, trebuie imediat să trateze locul injectării cu 70% alcool și apoi să aplice cu o problemă terapeutului.
 11. Dacă pisica supusă vaccinării trăiește simultan într-o încăpere cu alte animale domestice, ar trebui să fie vaccinată în aceeași zi.
 12. Se recomandă cu strictețe să nu pierdeți condițiile de vaccinare ulterioară sau să întrerupeți dozajul.
 13. "Purevax" nu are un efect nociv asupra corpului animalului. Dar calitățile medicinale ale acestui medicament nu au de asemenea. Vaccinul stimulează organismul pisicii să dezvolte imunitatea la agenții patogeni ai anumitor tipuri de infecții.

Dacă sunt îndeplinite toate cerințele descrise în instrucțiuni, sunt excluse efectele secundare și reacțiile locale ale medicamentului la organismul animalului de companie.

Principalele avantaje ale vaccinului Purevax

Medicamentul este un vaccin natural, adică un vaccin viu care conține în compoziția sa un virus real, extras dintr-un mediu patogen. Alegerea în favoarea acestui medicament este redusă la avantajele sale principale, care disting clar "Purevax" pe fundalul altor vaccinuri:

 • conform datelor clinice confirmate, "Purevax" este mult mai eficace decât alte vaccinuri. Datorită efectului puternic al medicamentului, pisicile au o imunitate puternică și puternică;
 • tulpinile virusului care au fost vaccinate artificial la animalul de companie, funcționează pe o perioadă strict limitată de timp, datorită cărora pisicile nu dezvoltă boala introdusă;
 • Este de remarcat faptul că infecția cu tulpini de virusuri conținute în Purevax nu afectează în mod negativ sănătatea pisicii: rămâne sănătoasă după vaccinare și nu există modificări patologice;
 • Dacă se iau în considerare toate măsurile de siguranță și se iau în considerare recomandările descrise în instrucțiuni, vaccinarea cu pisici se desfășoară foarte calm;
 • consumul de droguri poate fi de la o vârstă fragedă a pisicilor - începând cu două luni de viață a animalului de companie.

Un dezavantaj important este faptul că, dacă un animal bolnav cu imunitate este vaccinat, vaccinul poate provoca dezvoltarea proceselor patologice în el.

În concluzie, vreau să spun că proprietarii de pisici nu ar trebui să ignore măsurile preventive de vaccinare a animalelor cu patru picioare. La urma urmei, orice infecție este mai ușor de prevenit decât să încerci să scapi de ea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuiaMultiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Vaccinarea admise pentru copii și adulțiVaccinarea admise pentru copii și adulți
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?
Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuniMultikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?
» » Am consolida imunitatea pisicii: vaccinul "purevaks"
© 2021 amigdas.com