amigdas.com

Macara gri (grus): un mod de viață, fapte interesante

Habitatul macaralei griUna dintre cele mai mari și mai interesante păsări migratoare este macara (de la latina grus grus). macara Gray - aceasta este pasărea, a cărei kurlykane am auzit în primăvară în timpul zborului lor în țări mai calde, cum ar fi Africa, India, Iran, Irak. Este această pasăre cântată în cântece și care este personajul principal al multor povești.

De la cele mai interesante despre macarale se pot selecta următoarele puncte:

 • aceste păsări se găsesc de câteva ori și de-a lungul vieții (sub care vor fi spuse în detaliu);
 • pentru a fi deghizați, sunt murdari cu noroi;
 • casa de plante geranium este numit după pasăre grus grus.

Există mai multe specii ale acestor păsări, dar cele mai frecvente și mai numeroase sunt macaralele gri. Luați în considerare modul lor de viață, caracteristicile reproducerii, faptele interesante și multe altele.

apariție

Bărbații și femelele aproape nu diferă unul de altul în aspect. Culoarea păsărilor adulte este gri. Numai unele părți ale penei sunt vopsite în alb și negru. Pe pene nu există pene. O caracteristică distinctivă a acestei specii este prezența capacelor roșii pe capete. Apropo, pe capacele rosii se deosebeste aceasta specie de alte specii.

Principalele caracteristici ale aspectului:

 • Cum se alimentează macaraua griPartea inferioară a gâtului, părțile laterale, spatele capului și bărbia au o culoare maro-negru.
 • Pe gât și pe cap se află o bandă albă care trece de-a lungul laturilor în partea occipitală și pe exteriorul gâtului.
 • Macara este o pasăre mare. Înălțimea lui atinge adesea 115 cm, dar uneori este mai mică.
 • Aripile sunt de până la doi metri. Greutatea masculului este de aproximativ șase kilograme, femela este puțin mai mică.
 • Cuib mare - aproximativ 30 cm.
 • Macaraua tânără are pene gri, cu vârfuri roșii.
 • Picioarele păsării sunt vopsite într-o culoare închisă.
 • Culoarea gri a acestor păsări permite să se ascundă în pădure de numeroși dușmani.

Reproducerea macaralelor și dezvoltarea puilor

Cresterea sezonului începe din aprilie până în iulie. Perechea în ele, de regulă, se formează chiar înainte de zborul spre locul cuiburilor și iernării. La sosire, aceste păsări mândri aranja dansuri Cranes originale, care sunt sărituri, aripi aripi și importante mers în galop. Dansurile în jocurile de împerechere ale păsărilor au un rol major, care, de fapt, afectează reproducerea și abundența lor.

Locul unde se află cuibul de macarale este ales lângă apă. Adesea se cuibesc aproape de ea în păduri dense. Bărbații și femela se informează reciproc cu privire la un loc potrivit în care va fi sigur să îndepărteze noul descendent într-o voce persistentă. Cu același sunet, aceștia își informează perechea de pericol iminent de alt tip. Astfel, ei își protejează teritoriul.

Păsările încep să dea ouă în luna mai. Ouăle pot fi mai multe. De la unu la trei. Atât bărbatul cât și femeia îi incubează la rândul lor. Perioada de incubație durează 31 de zile. Și numai după acest timp apare un nou descendent în lume.

Ambii părinți sunt atașați de pui, care participă în egală măsură la alăptarea lor. Primele câteva zile macaralele mici nu adaugă multă greutate. Apoi începe o hrănire intensivă și numai după un timp câștigă greutate.

La început puii cântăresc aproximativ 560 de grame. În a 16-a zi de viață - 800 gr, și pe 26 - 1350, și ajunge treptat la greutatea adulților.

Imediat după naștere, puii sunt complet acoperite cu puf. Pene pe aripile și pe corp cresc în a treia lună de viață.

Când macaralele mici devin mai puternice, părinții îi iau din cuib în stuf și în păduri. De îndată ce puii sunt capabili să zboare și încep să urce din ce în ce mai mult pe cer, părinții zboară cu ei în căutarea hranei pe câmpurile de cereale, pe pajiști. În odihnă, păsările după hrănire se întorc înapoi la stuf.

La începutul lunii iulie, puii încep să zboare independent. Până la sfârșitul lunii, părinții lor se întorc la un mod nomad de viață. În ajunul toamnei, macaralele se adună în ambalaje și se pregătesc să zboare spre zone calde. Acesta este sfârșitul vieții de familie pentru pui. De acum înainte trăiesc o viață independentă.

Modul de viață al Macaralelor Eurasiatice

Descrierea păsării macaraleiPrincipala caracteristică a modului de viață al macaralelor este aceea ei caută dragostea lor o dată și pentru viață. Astfel de perechi sunt extrem de rare. Uneori se întâmplă ca o femeie sau un bărbat să moară. Numai în acest caz, pasărea supraviețuitoare găsește un alt partener al vieții. O altă pereche poate fi formată ca urmare a încercărilor nereușite de a avea descendenți.

Macaraua gri, după cum sa menționat deja mai sus, pe întoarcerea în patria sa, numind femeia cu dansuri de căsătorie, începe să danseze într-un mod neobișnuit într-o turmă. La aceasta trebuie adăugată faptul că pot aranja asemenea dansuri de căsătorie chiar și în singurătate completă. În acest moment sunt foarte precauți. Prin urmare, este posibil să observăm o astfel de curiozitate numai din afară. Pe terenurile de cuibărit, păsările nu sunt mulțumite de întâlnirile de școlarizare, fiecare pereche de macarale nesting departe.

Acești eroi ai multor povești construi cuiburi dintr-o varietate de materiale, dar mai des de la pene. Construiți foarte repede și fără griji. Fiecare astfel de cuib este, de fapt, o grămadă de pene care se colectează în apropiere. În interiorul cuibului este o tavă, așezată din iarbă uscată.

Păsările vechi ocupă cuibul vechi, deja construit și echipat, în care locuiesc câțiva ani. În fiecare an, păsările le actualizează.

Cuibul craniului este foarte mare. Diametrul ajunge la un metru. Ei au nevoie de un loc mare, deoarece în cuiburi mai mici astfel de păsări mari nu se potrivesc pur și simplu.

Ce mănâncă macaralele?

Macarale hrănesc în principal pe alimente vegetale, cum ar fi: diverse boabe, semințe, răsaduri, pâine mugurii de diferite ierburi, boabe de cereale, în special grâu, mazăre și ovăz. Uneori macaralele consumă insecte diferite, gândaci, lăcuste, șerpi, șoareci și alți rozătoare mici.

În toamnă aceste păsări se hrănesc cu câmpurile. Ei nu sunt deosebit de pretentiosi in ceea ce priveste mancarea. Practic, ei mănâncă boabe de pâine, dar tratamentul principal pentru ei este mazărea. Alimentarea macaralei gri este diferită în diferite luni. Vara se hrănește cu broaște, insecte mici. În captivitate, macaralele se hrănesc cu pâine, cereale și carne tocată.

În ceea ce privește manevrarea macaralelor, trebuie de asemenea să observăm că apa este foarte importantă pentru ei. Chiar mai important decât alimentele solide. Ei beau foarte mult. Dacă nu există apă în apropiere, păsările o urmează de multe ori pe zi.

Dacă macaralele trăiesc în condiții de conținut de avioanele, ele sunt hrănite, de regulă, cu alimente complete și variate. În pepiniere, principala sursă de hrană pentru macarale este hrana pentru pui. În plus, păsările mănâncă și trăiesc alimente, pește, brânză de vaci, amestecate cu boabe încolțite, morcovi și suplimente de vitamine.

Număr și distribuție

Reproducerea macaralelorCele mai multe macarale cuibesc în Rusia și Scandinavia. Astăzi există aproximativ 250 mii din aceste păsări. Cu toate acestea, numărul acestora este în continuă scădere datorită construcției diverselor facilități, uscarea mlaștinilor, extinderea zonelor agricole și așa mai departe. În plus, macaralele părăsește pesticidele, pe care fermierii le utilizează pentru a proteja cultura. Porumbeii acestor păsări, dacă trag, apoi într-o cantitate mizerabilă. Prin urmare, acest fapt nu afectează reducerea numărului acestora.

Macaralele gri sunt listate în Cartea Roșie și sunt protejate de statele din multe țări. Acestea sunt protejate de legile privind migratoarele și păsările plutitoare. Fotografierea și prinderea macaralelor este interzisă prin lege. Cu toate acestea, în pofida protecției și în ciuda faptului că macaralele sunt enumerate în Cartea Roșie, numărul acestor păsări scade de la an la an.

În Rusia sunt reprezentate două specii de macarale gri: vest și est. Ele aproape că nu diferă unul de celălalt. Limita de distribuție și independența speciilor nu sunt pe deplin înțelese. Se știe că granița care împarte aceste două subspecii trece de-a lungul coamei urale. Subspezii occidentale de macarale locuiesc în Rusia europeană, iar subspecii estice din Asiatic. Pentru iarnă, o macara din partea europeană a țării zboară în Africa. Și de la est la nord de India sau în China. O mică parte din păsări rămân în timpul iernii pentru Caucaz.

Fapte interesante

Descrierea și caracteristicile macaralei griCel mai interesant fapt al vieții macaralelor - păsările grus grus sunt că își acoperă penele cu noroi sau noroi în perioada de incubare a ouălor și a puilor care alăptează. Acest lucru îi permite să se ascundă bine și să se ascundă de numeroși pradatori.

Încă mă întreabă cum se decolează macara. El, la fel ca multe alte păsări, își începe decolările dintr-o decolare netedă către vânt, toate accelerând. Deschide aripile macaralei inainte de decolare.

Macaralele grele au apărut cu mult timp în urmă. Înapoi în zilele dinozaurilor (acum 40-60 de milioane de ani). Și chiar și atunci au fost foarte venerați. Acest lucru este exprimat în faptul că Pithecanthropus - primii oameni au pictat aceste păsări pe pietre. Acest fapt poate fi confirmat de faptul că oamenii de știință și călătorii de pe diferite continente au întâlnit petroglife reprezentând macarale.

Cea mai mica macara este belladonna, cea mai mare este australiana si indiana, cea mai grea este japoneza. În Armenia, o macara este considerată un simbol al țării. Speranța de viață a macaralelor este de aproximativ 20 de ani în sălbăticie, în captivitate păsările trăiesc mult mai mult, aproximativ 80 de ani, care printre păsări este extrem de rară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncăFăină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor HummingbirdCea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird
Păsări exotice: specie și descrierePăsări exotice: specie și descriere
Verzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducereVerzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducere
Crane alb macara siberiana: descriere, habitatCrane alb macara siberiana: descriere, habitat
Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?
» » Macara gri (grus): un mod de viață, fapte interesante
© 2021 amigdas.com