amigdas.com

Cel mai mare calmar. Câte tentacule fac arhitecții

Cele mai mari calmaruriArchiteutis este un squid gigant care trăiește în mare. Acest locuitor marin a speriat oamenii de mai multe secole. Un astfel de calmar adânc aparține familiei Architeuthidae. Pentru ao vedea, mii de cercetători sunt gata să dea mult.

Nu este nimic ciudat în faptul că oamenii de știință din întreaga lume aplică o cantitate enormă de efort, scopul căruia este de a studia acest animal uimitor. Pentru prima dată în imagini, architectuitis a apărut în 2004. În fotografiile care au fost luate, o squid mare a fost într-o sferă normală pentru ea - apă. Pe fotografie poți vedea că are dimensiuni foarte incredibile.

Locul distribuției

Architeutis, care este foarte mare în oceane, este împrăștiată pe toată planeta. Foarte des se întâlneau lângă insulele britanice, în oceanele din Africa de Sud, lângă Norvegia și Newfoundland. Și cele mai mari erau văzute lângă Noua Zeelandă, Australia și nu departe de insulele japoneze. În mod semnificativ mai puțin frecvent în regiunile tropicale și polare.

Pentru aceste păsări de mare se simt confortabil, au nevoie de spațiu, ajungând la adâncimi de trei sute de metri, și chiar mai mult, există cazuri în care a fost găsit animalul la o adâncime de o mie de metri.

Nutriția moluștelor de adâncime

Caracteristicile calmarului gigantAnimale uriașe uriașe singure. Aceste animale se hrănesc în principal cu pești și crustacee, care trăiesc adânc în ocean. Pentru a prinde prada, își folosește tentaculele. Pentru a înghiți victima, el o împarte în bucăți mici de dinți și limbă, înainte să o captureze cu frații săi. Înainte de a intra în esofag, alimentele intră într-un cioc uriaș de calmar.

Aceste animale mari duc o viață izolată. Dovada este pescarii care lucrează în diferite părți ale lumii. Deseori au ieșit din rețelele lor de arhitecți, dar întotdeauna unul câte unul. Mai mult de o moluscă mare într-o plasă de pescuit nu a fost niciodată văzută.

S-ar părea că pe o astfel de calmar imens, alte animale nu vor vâna. Dar oamenii de știință susțin că viața acestor indivizi poate fi amenințată de balenele de spermatozoizi, existând cazuri în care rechini și măcinători vânează asupra lor. Tânărul descendent al unui mare Peștii crustaceni nu au de gând să mănânce alți pești mari, dar este încă mic. Când puii cresc, devine foarte mare și inspiră frica de tot.

Toată lumea care vede un astfel de animal va fi șocată de dimensiunea sa. Lungimea celui mai mare calmar este de șaisprezece metri și jumătate, a fost stabilită de oamenii de știință. Din aceasta se poate concluziona că un calmar uriaș este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai nevertebratelor.

Este demn de remarcat, că mantaua de femei este mult mai mare decât cea a bărbaților. Dacă luați în medie, atunci lungimea mantalei ajunge la aproape trei metri.

Caracteristici ale anatomiei, câte tentacule în calmar

Studiul unor astfel de animale uriașe este foarte interesant, dar în același timp periculos pentru viață. Nu trebuie să uităm că acest animal dimensional are:

  • manta;
  • opt tentacule:
  • două tentacule, care sunt concepute pentru a prinde prada.

Cel mai mare calmarMoluștele arhitectului au cele mai mari tentacule, printre toate cefalopodele. Tacurile acestui animal formează cea mai mare parte din lungimea sa.

Acesta este un animal uriaș poate fi mai multă balenă de spermă, în dimensiune. Dar trebuie remarcat faptul că balena de spermă are o masă mare, iar calmarul are o greutate ușoară, datorită tentaculelor sale. Dar, în ciuda acestui fapt, există persoane care cântăresc câteva sute de kilograme.

Kalmar este cel mai mare locuitor printre crustacee din mări și oceane. Pe toate tentaculele pe care le are calmarul, puteți vedea o mulțime de fraierii care au forma unei emisfere. Ele pot avea diametre diferite: de la doi la șase centimetri. Cu ajutorul unor asemenea frați Un animal captează și deține pradă. Foarte adesea pe capul unei balene de spermă, puteți vedea cicatrici mari rotunde care rămân după atacul unui molusc de mare.

Tentaclurile marelui arhitect sunt împărțite în trei secțiuni, care au astfel de nume:

  1. perii;
  2. încheietura mâinii;
  3. degete.

Foarte strâns cupe de aspirație sunt plasate pe încheietura mâinii, acolo sunt hrănite mai mult de șase rânduri. Periile sunt situate aproape la capătul tentaculelor. Ele sunt mult mai largi decât încheieturile. Pensulă are două rânduri de ventuze, dar ele sunt mari.

Ciclul claviculei se află în centrul cercului cu tentacule. Este foarte asemănător cu ciocul unui papagal.

Și, de asemenea, pe corpul vițelului există aripioare. Datorită lor, un animal mare se mișcă, deși are dimensiuni mici. Sunt în spatele mantalei. La fel ca toți calmarii cefalopoziți se pot mișca într-un mod reactiv. Această metodă se încheie prin tragerea apei în mantaua, apoi eliberarea acesteia prin sifon. În felul acesta, calmarul poate, să se miște foarte repede.

Respirația folosește branhii care sunt în manta.

Sistemul nervos al arhitecturii este foarte organizat, iar creierul este cel mai complex în corpul său. Este o parte a corpului pe care cercetătorii o studiază foarte atent.

O trăsătură notabilă distinctivă O mare moluscă este considerată a fi ochii lui mari. Sunt cam douăzeci și șapte de centimetri, iar elevul este nouă. Nu există asemenea ochi mari cu nici un alt animal. Datorită acestor ochi, calmarul vede cea mai mică luminescență a organismelor care se află sub apă. Un alt fapt interesant este că acest animal marin recunoaște o culoare gri.

Carnea de oameni mari de calmar nu mananca, deoarece are clorura de amoniu in organism, deci calmarul are o flotabilitate zero.

Acești locuitori marini, foarte bine orientați sub apă, pentru aceasta au organe speciale, numite statociste. Aceste organe conțin statoli, care determină vârsta calmarului. Statoliții au jucat un rol important în studiul calmarului, deoarece acestea au o mare valoare pentru oamenii de știință. Material pentru cercetare, cercetătorii se scot de multe ori din burta balenelor de spermatozoizi, care au avut noroc să înghită o calmară imensă. În burta balenelor de spermatozoizi, ciocurile arhitectului nu sunt digerate, datorită faptului că oamenii de știință au primit multe informații utile.

Dimensiunile arhitectului

Căprioare de mare adâncDupă cum sa menționat mai sus, calmarul este cel mai mare moluscul dintre locuitorii mărilor și oceanelor, care există în zilele noastre. Și o dată, cu mai multe sute de ani în urmă, erau crustacee, mult mai mari, dar nu trăiau la vremea noastră.

Oamenii care au văzut un astfel de monstru își exagerează adesea dimensiunea, adesea datorită fricii. Până în prezent, există o mulțime de informații că există persoane care au o lungime de până la douăzeci de metri și mai mult, dar nu există nici o confirmare a acestui lucru.

Oamenii de știință au studiat deja mai mult de o sută treizeci de specii de calmar. Rezultatele obținute și fotografiile existente permit să se concluzioneze că arhaututisul este cel mai mare calmar din toate. Potrivit ultimelor cercetări, puteți vedea că cea mai mare lungime a mantalei de calmar este de 22,25 metri, cea mai mare greutate este de 275 de kilograme.

Caracteristicile reproducerii

Nu se cunoaște prea multe despre reproducerea animalelor uriașe. Există presupuneri că o calmar care a atins vârsta de trei ani devine matură sexuală. Și, de asemenea, se știe că femelele depun ouă a căror lungime variază de la 0,5 milimetri la 1,4 milimetri și lățimi de la 0,3 la 0,7 milimetri. Despre modul în care aceste ouă sunt fertilizate, este necunoscut. Dar există presupuneri că atunci când apare împerecherea, masculul calmar eliberează organul genital din manta și aruncă spermatofori.

Pe malurile Noii Zeelande, s-au efectuat studii foarte semnificative privind studiul calmarului tânăr, însă informații importante nu au fost obținute. După aceasta, sa decis să studieze o moluscă mare în acvariile speciale, ceea ce ar trebui să ofere o mulțime de informații noi și utile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde se află macrou și de unde ajunge la ghișeele din RusiaUnde se află macrou și de unde ajunge la ghișeele din Rusia
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Rețete pas cu pas ale calmarului cu imaginiRețete pas cu pas ale calmarului cu imagini
Informații interesante despre plantele cultivateInformații interesante despre plantele cultivate
Infernalul vampir este un calmar misterios și minunatInfernalul vampir este un calmar misterios și minunat
» » Cel mai mare calmar. Câte tentacule fac arhitecții
© 2021 amigdas.com