amigdas.com

Medusa cianură - un individ arctic uriaș cu coama unui leu

Descrierea meduzeiToată lumea știe foarte bine că, absolut în orice fel de animale vertebrate, se poate întâlni cel mai remarcabil reprezentant, care pentru un motiv sau altul a devenit titularul recordului. Dar nu numai vertebratele se disting prin unele particularități.

Invertebrații nu sunt, de asemenea, inferiori la "frații" vertebrate din înregistrări. Unul dintre acești nevertebrate remarcabili este considerat a fi meduza gigantică a cianurii.

Un miracol marin marin

Cianura parului - este fără îndoială cea mai mare meduze în întreaga zonă a apei din lume. Este cu adevărat o mare minune uimitoare. Din punct de vedere științific, nevertebratele se numesc Cuanea arctica. Din limba latină aceasta se traduce ca "cianură arctică". Puteți întâlni această creatură magnifică în înălțimile emisferei nordice. În comparație cu frații lor, cianura arctică se distinge prin culoarea sa frumoasă. În spatele meduzei roz-violete, cianura poate fi observată în orice mare nordic care se revarsă în oceane:

  • Liniște.
  • Atlantic.

De regulă, locuiește în apropierea țărmului, în principal lângă suprafața apei. Oamenii de știință care au studiat meduzele uriașe au presupus că trăiesc în Azov și Marea Neagră. Dar toate încercările de a găsi acolo o cianură arctică au fost în zadar.

Dimensiunile uriașe ale giganților nevertebrate

Pe baza rezultatelor concluziei, ultimul studiu realizat de membrii echipei Cousteau, se poate spune că diametrul corpului așa-zis, este de aproximativ 2,5 metri. Dar mândria principală a cianurii arctice este legată de tentaculele ei. Incredibil, lungimea acestor membre cu adevărat maiestuoase poate ajunge la 42 de metri. Cercetătorii din întreaga lume au ajuns la concluzia că mărimea cianurii arctice este afectată direct de habitatul său. Mai exact, temperatura apei în locul respectiv. Sa dovedit deja că cele mai mari exemplare locuiesc în apele înghețate ale oceanului.

apariție

Această specie de nevertebrate are o culoare destul de specifică și interesantă. În principal, corpul cianurii arctice este alcătuit din flori:

  • roșu;
  • maro;
  • violet.

În momentul în care meduza crește, corpul ei începe să devină treptat galben. Și în jurul marginilor corpului apar nuanțe roșii. Tentacolele provenite de pe marginea corpului sau, așa cum se mai numește, cupole, au predominant o culoare violet-roz. Cavitatea orală, de regulă, roșu-purpuriu. Domul de meduze gigant are forma unei emisfere. La marginea trunchiului există 16 palete care se mișcă ușor, separate una de cealaltă, prin tăieturi speciale. Unii oameni o compară cu coama leului. Într-adevăr, există o asemănare. Deci, un alt nume a fost atașat acestui gigant, meduza "coama leului".

mod de viață

Meduzele acestei specii, petrec mult timp în înot liber, până la suprafața oceanului. Prin natura sa, meduza "coama leului" este un pradator. Și foarte periculos și activ. Dieta sa constă în principal din:

  • plancton, situat în straturile superioare ale apei;
  • crustacee;
  • pești mici.

Unde locuiesc meduzele?În vremuri de "ani de foame", când meduzele nu își găsesc susținerea, pot exista pentru mult timp fără hrană. Dar de multe ori se întâmplă ca ei să fie transformați în canibali și să înceapă să-și devoreze pe semenii lor.

Până recent, metoda de vânătoare a acestor meduze nu era cunoscută. Cianura arctică, plutește la suprafața rezervorului. Își îndreaptă tentaculele uriașe în toate direcțiile. După etapele pregătitoare începe timpul de așteptare al victimei. Oamenii de știință care au studiat comportamentul în timpul vânătorii de meduze au acordat atenție faptului că în această poziție este foarte asemănător cu algele, care, la rândul său, este similară cu coama leului. Acesta este unul dintre motivele pentru care un nevertebrat arctic este numit meduze.

Victima, nesuspectată, este trimisă în direcția acestor "alge". De îndată ce victima atinge această "coama de leu", prădătorul o înconjoară repede cu tentaculele și introduce otravă în corpul pradă. Această otrăvire paralizează toate organele vitale ale victimei și când nu mai arată semne de viață, meduza o mănâncă. Trebuie remarcat faptul că otravă produsă este prezentă pe toată lungimea tentaculei și are un efect puternic.

reproducere

Aceste nevertebrate au un mod specific de reproducere. Spermatozoizii de sex masculin scurgeri din cavitatea bucală în gura femelei. După ce lovește spermatozoizii în gura femeii, ei încep să se transforme în embrioni acolo. După un timp, descendența iese din mamă sub formă de larve. Larvele încep să se agațe de substrat, formând un polip solid. După câteva luni, polipul rezultat se multiplică. Din acest motiv, apar larve, care vor deveni în viitor meduze.

Fapte interesante

Ciclul de viață al meduzeiÎn prezent, cel mai mare specimen capturat care a fost înregistrat oficial este nevertebratul de acest tip cu un diametru de 2,3 metri. Lungimea tentaculei creației uriașe a fost de 36 de metri. Acest lucru sa întâmplat în 1870, alături de statul Massachusetts. Dar acesta nu este cel mai mare locuitor al apei. Cu ajutorul echipamentelor moderne, oamenii de știință au descoperit că există mult mai mulți reprezentanți ai acestei specii. Dar, până acum, nimeni nu a reușit să vadă acest miracol maiestuos.

Arsura, care poate lăsa meduzele, este foarte dureroasă. Probele mari din această specie de nevertebrate sunt considerate potențial periculoase pentru oameni. Rezultatul fatal, după o întâlnire cu o meduza, a fost fixat o dată. Acest lucru sa datorat faptului că otravă din tentacul a provocat o reacție alergică la victimă, ceea ce a condus la un rezultat fatal. Deși pentru o persoană, otravă de meduze "coama leului" este practic inofensiv, dacă intră în organism, ar trebui să consulte un doctor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Numele și descrierea cailor cu fotografiiNumele și descrierea cailor cu fotografii
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Cum diferă gemenii de gemeni: asemănări și diferențeCum diferă gemenii de gemeni: asemănări și diferențe
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
» » Medusa cianură - un individ arctic uriaș cu coama unui leu
© 2021 amigdas.com