amigdas.com

Ponei Shetland (scoțian): conținut și reproducere

Descriere poneiAstăzi, atitudinea față de cai este complet diferită de sute de ani în urmă. Odată cu apariția unor camioane puternice și a unui număr mare de mașini agricole moderne diferite, acești lucrători cu patru picioare au devenit mai puțin solicitați. Cu toate acestea, ele rămân populare, chiar dacă interesul pentru acestea a scăzut. Dintre rasele existente, merită menționat mai ales poneiul scoțian, care este printre cele mai numeroase din lume. Acest cal poate fi găsit pe diferite continente ale planetei noastre - în Europa și Asia, Africa și Australia și, de asemenea, America.

origine

Terenul nativ al acestei rase este arhipelagul scoțian, care este împărțit pe de o parte de Marea Nordului și, pe de altă parte, de Oceanul Atlantic. Acesta este cel mai extrem punct nordic al Insulelor Britanice. În acest arhipelag există 18 recife și insule, dintre care doar 24 sunt considerate locuite. Locul unde ponei Shetland a fost descoperit pentru prima dată, nu are o populație activă. Motivul pentru aceasta sunt condiții nefavorabile - o mulțime de deșerturi, dealuri stâncoase, un climat aspră, vegetație redusă, o mulțime de zone umede, umiditate constantă și vânturi puternice.

Deși această rasă a fost cunoscută de mult timp, oamenii de știință încă nu dispun de informații precise despre originea sa. Conform documentelor istorice, primele probe ale acestei rase au fost descoperite în anul 500 d.Hr. Se presupune că atunci au fost descendenți ai poneilor tundre care au emigrat în această parte a lumii din Scandinavia cu 10 mii de ani în urmă.

Dar există și o altă versiune a originii ponei scoțiene. Oamenii de știință nu exclud că insulele din I-IV secolele de ponei au fost aduse de Picts, care este cel mai vechi popor din Scoția. În acele vremuri îndepărtate, terenul a fost foarte împădurit și a trebuit să reproducă această rasă. Cu toate acestea, în perioada de la IX la X secol în această regiune au schimbat puternic climatul, ceea ce a condus la dispariția completă a poneilor. Numai unele animale s-ar putea adapta la astfel de condiții: oi, șoareci de câmp, arici și ponei Shetland. De-a lungul secolelor, această rasă a evoluat și, până în prezent, sunt animale înalte, rezistente, cu o constituție puternică.

De vreme ce ponei Shetland trăiau în izolare, reproducerea acestei rase a avut loc între triburi. În același timp, au fost făcute în mod repetat încercări de al traversa cu cai obișnuiți, dar nu sa întâmplat nimic.

descriere

Poneiul Shetland are o serie de caracteristici caracteristice pe care acestea pot fi ușor recunoscute. Arata ca camioanele grele în miniatura. Un reprezentant de rasă pură se pot distinge următoarele caracteristici:

 • Cum să păstreze poneiÎnălțimea la greabăn este de 65-110 cm;
 • Greutate maximă de 200 kg;
 • Constituție puternică, proporțională cu dimensiunea medie a capului;
 • Frunte largă;
 • Profilul direct, care la unele rase poate fi modificat la concavă sau la corn;
 • ochii de dimensiuni mari, situați la o distanță mare una de cealaltă;
 • Gura mică;
 • Nori largi;
 • Proporțional fixate urechile de dimensiuni mici;
 • Gât muscular cu randament ridicat;
 • Corp larg;
 • Piept bine dezvoltat;
 • De dimensiuni mari, cu o burtă îndoită;
 • Lungimea musculară mică a spatelui;
 • Groase de coacere;
 • Lungimea puternică, scurtă a picioarelor osoase:
 • Cei din față au dreptul stadializarea și dezvoltarea articulației carpatice;
 • Posterior, de asemenea, are o setare corectă, precum și o articulație pronunțată articulație, dezvoltat pluș uscat.
 • Rotunde copite, culminând într-un copac solid coarne;
 • Capacul de lână constă dintr-o lână lungă și o substrat gros;
 • Lite și coadă tufișă;
 • O varietate de costume, printre care cea mai comună este piebald;
 • Suficientă speranță de viață lungă, care este de 30-40 de ani. Recordul pentru rasa este de 54 de ani.
 • Shetland Pony se propagă în același mod ca și caii obișnuiți. Deoarece mărimile sunt suficient de minuțioase, în timpul livrării este de dorit prezența unui medic veterinar cu experiență. Unul sau doi pui sunt de cele mai multe ori născuți din stafide. Atunci când se selectează candidații pentru reproducere, se respectă regulile generale de reproducere a animalelor de fermă. Poneiul Shetland este un cal puternic, cu o crupă bine dezvoltată. Având în vedere greutatea sa, poate transporta o încărcătură de două ori mai mare decât cea a colegilor săi înalți.

  caracteristici

  Pentru a obține o mai completă reprezentări ale rasei, enumerăm caracteristicile distinctive ale ponei Shetland:

 • Rase speciale de poneiToți reprezentanții acestei rase sunt ficat de lungă durată;
 • Animale foarte ambițioase și independente;
 • au un intelect puternic dezvoltat;
 • ușor de învățat, de masterat rapid orice echipă, precum și de obiceiuri proaste;
 • Uneori pot fi foarte încăpățânați;
 • Rezistență ridicată;
 • Tendința spre obezitate;
 • Printre această rasă sunt numeroase specimene cu ochi albastru;
 • Ele nu se disting prin viteza și mișcările lor grațioase;
 • Au o acoperire din lână grosieră, o coamă lungă și o coadă;
 • O mare varietate de costume, care a fost realizată prin selectarea atentă a calităților de lucru.

Unii proprietari, în special cei neexperimentați, se referă în mod incorect la mânzii ponei Shetland, ridicându-i în mod necorespunzător. La vârsta de 3 ani primesc un animal adult cântărind 200 kg și o înălțime care urcă până la 2 m, ceea ce este foarte dificil de forțat să se supună. Prin urmare, este necesar să se arate strictețe în educația reprezentanților acestei rase de la o vârstă fragedă. Gazdele trebuie să caute de la animale ascultare plină și necontenită.

O atenție deosebită merită o plimbare sub șa. Cu aceasta apar dificultăți, dar acest lucru se datorează particularităților structurii unui cal mic cu laturi rotunde. Ea, spre deosebire de alte animale, este mult mai agresivă, deci doar un călăreț cu experiență poate rămâne pe ea.

Pentru a pregăti un cal pentru a merge sub șa, este mai întâi călătorit într-un cărucior. După ce animalul începe să asculte ocazia și comenzile vocale, iar aceasta durează aproximativ o lună, cu el conduc conducerea sub partea de sus.

reproducere

Cum să păstreze poneiDeși, pe tot parcursul timpului, animalele mici erau foarte populare, crescătorii nu erau deranjați de chestiunea purității reprezentanților acestei rase. Primele experimente privind reproducerea ponei Shetland cu selecția corectă au fost inițiate abia în 1870. Pionierul în acest efort a fost admiratorul de cai, Lord Londonderry, care a decis să construiască o plantă de reproducție pe insula Bressay. Au început lucrări serioase cu privire la selectarea candidaților care ar fi trebuit să posede nu numai anumite calități de lucru, ci și să aibă tipul de exterior necesar.

Având în vedere contribuția semnificativă a Londonderry la creșterea acestei rase, ultima companie scoțiană de creștere a ponei a introdus acest producător la primul volum al cărții de reproducere. În ciuda faptului că întreprinderea nu a durat mult timp și și-a încetat activitatea încă din 1899, din cauza scăderii interesului pentru ponei, este încă posibilă întâlnirea campionilor de astăzi ai acestei rase, care au un pedigree mulți producători celebri ai legendarei plante.

Până în secolul al XIX-lea, reproducerea ponei scoțiene a fost făcută numai cu participarea reprezentanților acestei rase. Când producătorii aveau un scop de a folosi ponei ca cai de echitatie, aveau nevoie să crească creșterea animalelor. Acest lucru a condus la o serie de experimente care au permis reproducerea mai multor tipuri intra-rase sau pui:

Sembergskoe

Unul dintre primele experimente a fost organizat în anii 50 ai secolului al XIX-lea pe Peninsula Somberg și pe coasta de sud a insulei Manland, unde sa decis să traverseze ponei scoțieni și armasari fjord norvegieni. Puii primiți de la părinți au o înălțime la greabăn de 130 cm.

Fitlarskoe

Acest tip a apărut ca urmare a trecerii unui ponei scoțian cu un armăsar arab. Ca rezultat, a apărut pe colțurile luminoase cu o înălțime de 120 cm.

American Shetland

Acest tip a fost creat prin trecerea șobolanilor scoțieni cu armasari haknae și apoi adăugarea la ele a sângelui unui cal arab și a unui rasă pură. La urmașii produse în acest fel, înălțimea la greabăn a ajuns la 130 cm.

Ca urmare a acestor Două clase de rase noi au apărut în experimentul de trecere:

 • A "sau de tip de bază. Reprezentanții săi sunt animale cu o înălțime la greaban nu mai mare de 107 cm;
 • "B" sau un tip rafinat. Acesta include persoane cu o înălțime cuprinsă între 170 și 120 cm.

Distribuția activă a rasei de-a lungul continentelor a început în perioada de la sfârșitul secolului XIX până la începutul secolului XX. Și până în prezent, există o situație care, în alte țări, populația acestei rase depășește numărul său în patria istorică.

Ce să hrănești poneiiPentru a crea condiții favorabile pentru poneii scoțieni, este necesar să se excludă umezeala, pescăriile, așternuturile înalte, furajele de înaltă calitate, apa curată și exercițiile zilnice. În procesul de îngrijire a reprezentanților rasei, evenimente speciale nu sunt necesare. Acestea sunt animale destul de pretențioase, foarte rezistente, care se pot hrăni pe pășuni cât mai mult posibil. Dacă păstrezi un ponei scoțian în grajduri trebuie să tăiați în mod regulat lână groasă. Un personaj pașnic ne permite să ținem două animale într-o cutie.

Pentru dezvoltarea normală, animalele ar trebui să beneficieze de o alimentație corectă, bazată pe fân sau pe iarbă. Ovăzul de a da cailor este nedorit din cauza riscului unei reacții alergice. Când țineți animalele în grajd, trebuie să le curățați zilnic. Poneii scoțieni nu sunt obligați să forjeze. Măsurile pentru tratamentul veterinar sunt complet analoage cu cele efectuate cu caii obișnuiți.

concluzie

Ponei Shetland acasăPoneii Shetland sunt neglijați în mod nemaipomenit de către crescătorii de animale, deși posedă suficiente calități pentru a fi revendicate în același mod ca și rasele tradiționale. Deși pierd în creștere cai obișnuiți, astăzi sunt introduse în cadrul ponei Shetland multe tipuri speciale care pot fi considerate o alternativă la acestea. În orice caz, înainte de reproducerea acestor cai, este necesar să le studiem caracteristicile. Apoi, această rasă nu numai că nu va dezamăgi, ci va aduce beneficii considerabile din conținutul lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Cainii cei mai frumosi si celebri din lumeCainii cei mai frumosi si celebri din lume
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Cât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsimeCât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsime
Descrierea raselor de carne de oi din RusiaDescrierea raselor de carne de oi din Rusia
Toate faptele interesante despre cai. Rase, profesiiToate faptele interesante despre cai. Rase, profesii
» » Ponei Shetland (scoțian): conținut și reproducere
© 2021 amigdas.com