amigdas.com

Balena albastră: dimensiunea, lungimea și greutatea

Albinele de balenă albastrăConform unei teorii științifice, balena albastră modernă este un descendent al mamiferelor antice, care cu milioane de ani în urmă nu trăiau în apă, ci pe uscat. Oricât de ciudat această sugestie poate fi, dar motivele existenței sale este destul de bun: unul are doar să se uite la caracteristicile scheletul structurii, dar, de asemenea, să acorde o atenție faptului că acești giganți ocean nu au branhii.

Mai mult decât atât, aceste mamifere nu dau naștere, ci dau naștere unor pui complet formați, care sunt hrăniți de laptele mamei. Deci, cum arată balenele și câți trăiesc? Care sunt dimensiunile și greutățile lor? Toate acestea în ordine.

Cea mai mare balenă din lume: caracteristici și specii

Se știe că acest reprezentant mamifere - cea mai mare din lume, mărimea căreia inspiră cu adevărat: lungimea balenei albastre este de 34 de metri, iar greutatea balenei albastre este de aproximativ 180 de tone. Se referă la vertebrate de mamifere.

Dacă comparăm restul reprezentanților acestui detașament cu el, atunci dimensiunile lor vor fi considerabil inferioare:

  • Înghițiți-habitatespermă - cu o lungime de aproximativ 20 m;
  • killer balena - aproximativ 10 m;
  • delfin (se referă, de asemenea, la balena) - nu mai mult de 3 m.

Mulți cred în mod eronat că balena este un pește uriaș, dar această opinie este eronată, datorită asemănării ei au doar două trăsături: structura corpului și habitat. Cu toate acestea, există diferențe mari în sistemul circulator, în structura scheletului și chiar și în piele. Cea mai mare diferență între balene și pești obișnuiți este reproducerea puilor.

Despre dimensiunea balenei

Începe cu faptul că toți acești giganti marini sunt împărțiți în două subordin - trebuie să fie mustate și zimțate. Mocurile balenelor sunt animale pașnice care se hrănesc cu moluște și plancton, le filtrează cu mușchi speciali, care au plăci. Astfel de mamifere sunt considerate a fi cei mai mari reprezentanți de acest fel, lungimea corpului lor în starea adultă este mai mare de 10 m.

Bomboanele dințate sunt reale Predators, care se hrănesc cu alte mamifere și cu alte pești. Reprezentanții lor sunt foarte diverse, dar ele sunt inferioare mărimea fraților lor pașnice: lungimea corpului prădător de adult nu depășește 10 metri pentru prădători includ delfini, râu și ocean, balene si balene sperma cu cioc ..

Acum puteți lua în considerare unii dintre cei mai cunoscuți reprezentanți:

  1. balena albă - acești reprezentanți au o trăsătură distinctivă, și anume culoarea albă a pielii, datorită căreia i-au primit numele. Acesta este un animal relativ mic, lungimea corpului beluga nu depășește 6 m, iar greutatea corporală atinge maximum 2 tone (numai la bărbați, femeile cântăresc, de obicei, mai puțin). Pentru comparație, puteți aduce cea mai tânără dintre cele mai mari balene, balena albastră, ale căror dimensiuni sunt aproximativ același număr. Speranța de viață a beluga este de aproximativ 40 de ani. Pielea lor este foarte groasă, are un strat gros de grăsime, astfel încât aceste mamifere nu cunosc hipotermie, deoarece trăiesc în apele nordice. Interesant, la naștere, pielea albului beluga este albastră, dar pe măsură ce crește, devine palidă și devine gri. În trei ani, aceste mamifere devin albe.
  2. Descrierea albastră a baleneiAlbastru - acest reprezentant este cel mai mare nu numai între rude, ci și toate ființele vii de pe planetă. Este interesant că printre mamifere sunt pitic, ale cărei dimensiuni sunt mult mai modeste, deoarece greutatea și lungimea individuală pentru adulți este aceiași indicatori obișnuiți tineri balene albastre. Reprezentanții pitic sunt rare, și numai în latitudinile sudice. De asemenea, oamenii de știință identifică încă două specii - giganții din sud și nord. Aceste animale mari sunt organe mari și interne: inimă, de pompare 10 tone de sânge, are o greutate de aproximativ 700 kg și dimensiuni comparabile cu o mașină, diametrul arterei este de 40 cm, limba cantareste aproximativ 3 tone Toate acestea sugerează că albastrul. balena este cea mai mare balenă din lume.

Caracteristicile celui mai mare mamifer de pe planetă

În primul rând trebuie să vorbiți despre cât de mulți ani trăiește balena albastră, deoarece această problemă ridică controverse printre oamenii de știință. Conform datelor generale, în medie, un astfel de animal trăiește în jur de 80-90 de ani, dar, de asemenea, au înregistrat cazuri în care acest reprezentant al mamiferelor a trăit la 110 ani. Cu toate acestea, potrivit altor oameni de știință care au studiat acești giganti în Golful St. Lawrence, care în Oceanul Atlantic, în apropierea țărmurilor Statelor Unite, aceste animale pot trăi maxim 40 de ani.

O altă caracteristică interesantă este că toate balenele albastre comunică între ele folosind ultrasunete, și mișcarea în spațiu se datorează ecolocării. Asemenea mamifere au viziune, gust și miros foarte slabe.

Interesant este faptul că, de fapt, pielea acestui animal nu este deloc albastră și nici măcar albastră, dar gri normală. Dar dacă te uiți la ele prin coloana de apă, ei chiar par albastru. De fapt, de aceea și-au primit numele.

Mulți oameni se întreabă dacă un astfel de imens reprezentant al mamiferelor este periculos pentru o persoană, deoarece este imens și se pare că poate înghiți absolut orice pradă. Răspunsul este lipsit de ambiguitate - nu, astfel de mamifere nu sunt interesate de oameni, deoarece preferă o hrană complet diferită. Singurul lucru pe care un astfel de gigant îl poate face este să întoarcă accidental o navă care nu este departe de ea.

Aceste animale acvatice nu au goluri, ceea ce înseamnă că au nevoie de aer atmosferic pentru respirație. Pentru a face acest lucru, ei la fiecare 10-15 minute plutesc la suprafață, și aspectul lor este semnalat de o fântână caracteristică de apă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
Satul înghiți-ucigă câți ani trăiește înghituraSatul înghiți-ucigă câți ani trăiește înghitura
» » Balena albastră: dimensiunea, lungimea și greutatea
© 2021 amigdas.com