amigdas.com

Alegerea unui sunet ecologic de buget pentru pescuitul de iarnă de pe țărm

Soiurile de instrumente echo mai sigureProgresul tehnologic modern a atins un nivel care a făcut o adevărată revoluție în aproape toate sferele activității umane. Chiar și o astfel de ocupație ca pescuitul a devenit puțin computerizată, deoarece pe piață existau sunete de ecou multifuncționale pentru pescuitul de pe țărm. Astăzi, aceste dispozitive au devenit un atribut important al pescuitului.

Informații generale și soiuri

Ecranul sonor (ecou sonar) este un dispozitiv special pentru detectarea sunetului obiectelor care se află în coloana de apă cu ajutorul radiației acustice. Lucrând pe principiul echolocării, dispozitivul examinează cu atenție stratul de apă, afișând rezultatul obținut sub formă de neregularități de fund și locuri de acumulare a locuitorilor subacvatici.

În punctele de vânzare cu amănuntul specializate se poate găsi o mare varietate de astfel de sisteme, dar ele pot fi împărțite în trei categorii principale, în funcție de modul în care sunt utilizate:

 1. Cum să alegeți cel mai bun sonor ecouEcho sonerii pentru pescuitul de pe țărm. Principiul de funcționare al acestor dispozitive fără fir este următorul: pe linia este atașat un senzor special (sonar), care este scufundat în apă, unde este scanată apa.
 2. Modele pentru pescuitul cu barca. Spre deosebire de versiunea anterioară, senzorul este fixat pe partea inferioară sau transversală a barcii.
 3. Pentru prinderea în timpul iernii. Pescuitul de iarnă cu ecosounder-ul este deosebit de fascinant și eficient, deoarece posibilitatea de a găsi un grup de pradă preferată extinde posibilitățile unui pescar. Astfel de dispozitive diferă de celelalte în prezența unei carcase rezistente la impact și îngheț, precum și a mai multor funcții suplimentare.

În plus, fiecare categorie poate fi împărțită în mai multe subspecii. Dacă luăm ca exemplu modele de capturare de pe țărm, atunci ele pot fi:

 1. Universal.
 2. Portabil.
 3. Narrowcasting.

Cum functioneaza FishfinderulPentru a folosi soneria ecoului de la barcă și de la țărm, este necesar să acordați prioritate reprezentanților primului grup. Ele pot fi operate la orice adâncime și în orice condiții, chiar și noaptea.

O caracteristică distinctivă a acestor modele este carcasa rezistentă la impact, precum și prezența multor funcții care nu sunt prezente în reprezentanții altor categorii. Printre caracteristicile suplimentare:

 1. Sprijin pentru vizualizarea tridimensională a obiectelor.
 2. Un unghi de vizionare mai larg, asigurat de funcționarea mai multor grinzi.
 3. Abilitatea de a comunica cu sistemele de navigație și alte dispozitive.

Dar din cauza multifuncționalității speciale, costul dispozitivului crește semnificativ.

Principiul de funcționare a dispozitivelor wireless

Echo sonerii pentru pescuitul de pe o barcăEchosoundoarele pentru pescuitul de vară de pe țărm, cum ar fi modelele de iarnă, constau din mai multe componente: un transmițător cu ultrasunete, un receptor de semnal, un convertor și un afișaj.

Atingând suprafața apei, sunetul ecou produce un semnal ultrasonic special, care se reflectă din obiecte subacvatice, precum și diferite straturi de apă în densități diferite.

Semnalul convertit este returnat înapoi la sunet și apoi afișat pe monitor. Astfel, pescarul poate evalua situația actuală în rezervor, determinând unde sunt localizate gropile, drepta și alte anomalii de fund, precum și acumularea prada preconizată.

Una dintre componentele cheie ale dispozitivului este convertorul. El trebuie să facă față încărcărilor duble, transformând impulsurile de înaltă frecvență într-un semnal ultrasonic, efectuând o transformare inversă a oscilațiilor într-un semnal electric pentru alimentarea monitorului. Calitatea lucrării acestui contor determină corectitudinea sistemului ca un întreg.

Modalități de fixare

Destul de ciudat, dar sunetele de ecou compacte moderne, în majoritatea cazurilor, sunt mult mai ieftine decât omologii lor staționari. Poate că acest lucru se datorează funcționalității ușor trunchiate, deși este suficientă pentru rezolvarea problemelor consumatorilor.

Dispozitivele portabile au găsit un răspuns în inimile începătorilor, deoarece nu necesită abilități manageriale speciale, au toți senzorii necesari și sunt, de asemenea, ieftini.

În ceea ce privește metodele de plasare, există trei dintre ele:

 1. Pe braț.
 2. Pe teren.
 3. Pe tija de pescuit.

Cum să alegeți soneria ecouluiCe opțiune puteți alege pentru dvs. - depinde de dvs. Aici, principalul lucru este să vă gândiți la confortul și confortul dvs. de utilizare. Instrumentele manuale sunt întotdeauna mai compacte decât altele, iar funcțiile lor sunt limitate.

Pescarii novice preferă sonerii înguste sau cu un singur fascicul de ecou. În ciuda oportunităților reduse, ele se confruntă calitativ cu sarcina principală și în același timp sunt foarte ieftine.

Caracteristicile de performanță

Dacă întrebarea de alegere a primului sonor ecou este înaintea dvs., este important să o luați cu toată responsabilitatea, ținând cont de recomandările colegilor și consultanților cu experiență. Pentru a simplifica achiziția viitoare, trebuie să luați în considerare următorii parametri cheie:

 1. Putere. Acest indicator este principalul parametru operațional al fiecărui sonor ecou și determină gradul de penetrare a fasciculului la adâncime. Puterea maximă este asigurată de prezența unui receptor sensibil, precum și de un transmițător puternic. În acest caz, dispozitivul poate fi utilizat pentru a studia zonele extinse de apă cu o precizie ridicată.
 2. Radius de acțiune. Cele mai multe modele moderne pot funcționa cu o gamă de 30 până la 70 de metri. Cifra exactă este determinată de costul și funcționalitatea modelului selectat.
 3. Unghiul de vizualizare. Această caracteristică determină dimensiunea suprafeței pe care dispozitivul o poate acoperi. Datorită acestui fapt, este ușor să ghiciți faptul că cu cât unghiul este mai mare, cu atât mai mult zona de apă poate scana dispozitivul.
 4. Gama de culori și rezoluția ecranului. Astfel de indicatori determină calitatea afișării informațiilor prelucrate de pe monitorul dispozitivului portabil. Modelele cu afișaj color sunt mai atractive decât cele monocrome, deoarece detaliile sunt descrise pe ele cât mai clar posibil.
 5. Recenzii despre ecou soundersSuport pentru semnale audio. Această posibilitate poate fi atribuită secundar, dar destul de importantă. Prezența unei alerte acustice permite pescarului să răspundă în timp la determinarea locației peștilor.
 6. Clemă senzor. Deasupra sa menționat că modelele moderne de sunete de ecou sunt atașate la mână sau direct la joc.
 7. Protecția împotriva umezelii. Sonar mai avansat echipat cu un corp protejat, care nu se teme de umiditate.
 8. Iluminare din spate. Prezența iluminării este cel mai important parametru pentru prinderea confortabilă în întuneric, de exemplu, noaptea sau în condiții de iluminare limitată.

Evaluarea celor mai bune modele

Și deși vânzarea poate fi găsită o gamă largă de modele ecosounder, numărul producătorilor lor este limitat. În Rusia, astfel de dispozitive nu sunt produse deloc, prin urmare toate ofertele disponibile sunt importate. Dacă vorbim despre liderii de piață, atunci pot fi atribuite companiei Humminbird, Fishfinder, precum și Lowrance. Care brand ar trebui să prefer? - tu decizi.

Poziția de lider în lista celor mai bune modele este soneria sonoră Humminbird PiranhaMAX 230 Portable, care are o versatilitate deosebită, fiabilitate și stabilitate. Modelul poate fi folosit pentru pescuitul de coastă și pentru barcă, ceea ce este deosebit de important pentru pescarii care doresc să experimenteze. Cu dimensiuni compacte și corp ergonomic, modelul este echipat cu un monitor monocrom de patru inci, în care toate caracteristicile necesare sunt vizibile.

Prezența protecției împotriva umezelii vă permite să pescuți cu succes în orice vreme, chiar și în ploaie. Pe piață modelul este disponibil la un preț de 11 mii de ruble.

Principiul de funcționare a peșteluiDacă vorbim despre cel mai bun sunet ecologic pentru pescuitul de pe țărm, atunci nu putem ignora dezvoltarea Humminbird SmartCast RF35e. Dispozitivul este mult mai ieftin decât modelul anterior, dar capabilitățile acestuia sunt destul de suficiente pentru a rezolva majoritatea problemelor consumatorilor. Unghiul de vizionare atinge 35 de metri, în timp ce gama de turnare de pe țărm nu depășește 22 de metri. Sonarul de vânzare este disponibil la un preț de 5,5 mii până la 5,9 mii de ruble. Pentru un începător, acesta este un prim instrument destul de bun.

Un alt sonor ecou ieftin este JJ-connect Fisherman Wireless 3 Deluxe. Dimensiunile sale rămân foarte mici, iar raza de lucru depășește marcajul de 40 de metri. Modelul funcționează pe un sistem de scanare cu un singur fascicul, cu un unghi maxim de până la 90 de grade.

Dintre minus, există o lipsă de fixare a afișajului, din cauza căreia pescarul trebuie să țină dispozitivul în mână. Cu toate acestea, prezența unui corp cauciucat a simplificat procesul de operare, reducând riscul de alunecare a dispozitivului din mână. Costul lui JJ-connect Fisherman Wireless 3 Deluxe este de 4900-5500 de ruble.

Alte dispozitive

Modelul wireless al modelului FishFinder ffw718 poate fi actualizat atât pentru un începător, cât și pentru un fan mai avansat al pescuitului. Principalul său avantaj constă în versatilitatea sa, permițându-i să lucreze de la țărm, de la barcă și chiar și în timpul iernii, când alte dispozitive sunt inutile.

În plus, dispozitivul are o gamă excelentă de recepție a semnalului, care atinge 70 de metri, ceea ce îl corelează cu cele mai multe dezvoltări pe termen lung. Lista funcțiilor suplimentare include:

 1. Posibilitatea de a desena o ușurare de fund.
 2. Prezența iluminării.
 3. Prezența senzorului de temperatură.

Cum să folosiți soneria ecouluiDintre neajunsurile alocate nu este destul de mare ecran, dar pentru 4 mii de ruble, acesta este cel mai bun care poate fi găsit pe piață.

Unul dintre cele mai moderne sunete de ecou este Fishfinder luckylaker ff916. Se remarcă prin prezența unei interfețe Wi-Fi wireless, care vă permite să vizualizați rezultatele, să configurați dispozitivul și să efectuați orice alte acțiuni direct de pe un smartphone sau o tabletă care suportă acest semnal.

Folosind acest model, vă lipsiți de necesitatea de a cumpăra mai multe baterii, în timp ce calitatea imaginii afișate pe ecran este mult mai bună decât cea a sonorilor de ecou de elită. Cumpărați această dezvoltare pot fi prețuiți de la 7,7 mii de ruble.

Sugestii utile pentru utilizare

După achiziționarea primului sonor ecou, ​​este necesar să înțelegeți în mod clar cum și unde să îl folosiți. Inițial, ar trebui să stabiliți dacă veți prinde din barcă sau numai de pe țărm, dacă puteți merge în timpul iernii în excursii de pescuit și câți bani nu vă deranjează să plătiți pentru echipament.

Deci, alegerea unui instrument de lucru potrivit, acordați atenție acestor recomandări:

 1. Dispozitiv pentru monitorizarea peștilorPrincipalul criteriu de alegere este posibilitățile financiare. Nu are nici un rost să cumperi un model scump, dacă pescuitul nu are loc mai mult de 1-3 ori pe lună. Dar, de asemenea, să ia o opțiune ieftină, știind că în viitorul apropiat veți pescui aproape în fiecare week-end, este nerezonabilă. Același lucru este valabil și pentru achiziționarea sonarelor universale, care sunt eficiente pentru diferite direcții. În orice caz, piața poate oferi o gamă largă de sunete de ecou în orice categorie de preț, astfel încât restul depinde doar de cumpărător.
 2. Este de dorit să se acorde prioritate dispozitivelor care susțin notificarea sonoră și fixarea convenabilă.
 3. Calitatea și claritatea afișajului pe afișaj reprezintă cel mai important indicator al fiecărui ecosounder. Dacă doriți să studiați confortabil informațiile prelucrate, alegeți numai modele color cu ecran diagonal mare și rezoluție bună.
 4. Rețineți suportul senzorilor suplimentari, inclusiv un senzor de temperatură.
 5. Foarte bine, dacă modelul selectat are un corp rezistent la umiditate, îngheț. În acest caz, îl puteți utiliza în orice vreme și chiar la temperaturi extreme.

Dispozitivul sonor ecouPentru a determina rapid și eficient adâncimea, topografia fundului și alte caracteristici ale unei arii specifice a apei, este suficientă o sonerie compactă de ecou de buget. Dar dacă intenționați să scanați mai bine iaz și să pescuiască la nivel profesional, este mai bine să acorde prioritate mai multe dispozitive avansate, suportă o serie de funcții de sprijin și parametrii.

Alegerea primului instrument de lucru, principalul lucru nu este să se grăbească și să nu fie publicitate. Uneori un model ieftin depășește calitatea muncii scumpe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un bun cautator de pesti pentru pescuit cu barca de cauciucCum sa alegi un bun cautator de pesti pentru pescuit cu barca de cauciuc
Sunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpeSunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpe
Echipament de pescuit: piranhamax huminerbirdEchipament de pescuit: piranhamax huminerbird
Caracteristicile camerei subacvatice pentru pescuitCaracteristicile camerei subacvatice pentru pescuit
Pescuitul pe Baikal în timpul iernii și al veriiPescuitul pe Baikal în timpul iernii și al verii
Sonar universal pentru pescuitul de iarnă și de varăSonar universal pentru pescuitul de iarnă și de vară
Prezentare generală și caracteristici ale căutătorului de peștePrezentare generală și caracteristici ale căutătorului de pește
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
Caracteristicile de pescuit în Crimeea pe mare, de la țărmCaracteristicile de pescuit în Crimeea pe mare, de la țărm
» » Alegerea unui sunet ecologic de buget pentru pescuitul de iarnă de pe țărm
© 2021 amigdas.com