amigdas.com

Scorpionul imperial: Caracteristicile ciclului de viață

Scorpionul ImperialNu este un secret faptul că păianjenii provoacă la mulți oameni departe de cea mai prietenoasă atitudine. Dar dacă țineți cont de scorpionii agresivi, prezentați în scenele cinematografice sub formă de creaturi periculoase, capabile să ucidă o persoană, atunci situația este și mai gravă. În cel mai bun caz, publicul poate da animalelor dreptul de a exista, dar cu greu nimeni nu va dori să-i iubească.

Scorpionul imperial: Caracteristicile ciclului de viață

Convingeți oamenii că scorpionul imperial - foarte drăguț și interesant locuitorul planetei noastre este destul de dificil. Cu toate acestea, în diferite țări ale lumii, acești prădători târâtori sunt crescuți și păstrați acasă, sfătind cunoștințele să urmeze exemplul lor.

Ei ocupă un loc demn, împreună cu animalele domestice tradiționale, inclusiv pisicile și pisicile. În exterior, animalele seamănă foarte mult cu crabi, dar conform clasificării au proprietățile arachnidelor, deși dimensiunile lor depășesc dimensiunile acestora. Dacă vorbim despre scorpionul imperial, atunci lungimea lui ajunge adesea la 20 de centimetri și greutate de 30 de grame. Animalul este numit diferit, dar mai des auzi următoarele nume:

 • Imperial.
 • Pandinusul Imperial.
 • Giant pădure scorpion.

descriere

animal are un corp caracteristic al cefalotoraxului și abdomenului. Prima parte este conectată împreună. Pe ea sunt plasate organele vizuale sub forma a două ochi mari în mijloc și cinci perechi de ochi mici pe laturi. Reprezentanții speciei nu sunt renumiți pentru o viziune prea bună, dar un simț bine dezvoltat de atingere compensează această deficiență.

Caracteristicile ciclului de viață al scorpionului imperialPrima pereche a muștiucului scorpionilor se numește chelicera. Arată ca mandibulele insectelor. A doua pereche - pedipalpii creează ghearele masive, care seamănă puternic cu o trăsătură anatomică similară în cazurile de cancer.

Abdomenul este articulat, împărțit într-o anteroplegie și o coloană anterolaterală de șase segmente în fiecare. În partea din spate există procese otrăvitoare. Animalul are patru perechi de picioare, care seamănă cu un păianjen mare. Sistemul respirator este format din saculete pulmonare. O parte semnificativă a speciei are o culoare neagră, dar în condiții de lumină naturală dobândește nuanțe verzi. Dacă creatura este expusă la lumina ultravioletă, culoarea devine fluorescentă.

Reprezentanți ai speciei preferă viața de noapte. Ca locuință naturală utilizați straturile superioare ale solului, în cazul în care acestea săpat nurca puțin adâncă. Uneori, creaturile locuiesc chiar pe teren. O parte semnificativă a scorpionilor imperiali este în centurile tropicale și ecuatoriale ale continentului african. Cota principală a dietei este:

 • insecte;
 • viermilor;
 • vertebrate mici.

animale reproduce prin naștere vii. Perioada de gestație a femeii durează aproximativ un an, după care 20-25 de creaturi mici cu culoarea albă apar pe lumină. În prima lună sunt situate pe partea din spate a mamei, care le protejează de pericolele stingerii lor. La sfârșitul acestei perioade, persoanele mici devin independente și încep să caute alimente.

Aspecte pozitive ale tipului imperial

Trebuie remarcat faptul că iubitorii de arahnide își cresc în locurile lor nu numai scorpionii imperiali, ci și alți reprezentanți ai familiei. Cu toate acestea, prima specie se caracterizează prin multe avantaje, din cauza faptului că se bucură de o mare popularitate și suplimentează altele. Printre avantajele cheie ale scorpionului imperial se numara:

 1. Scorpion acasăanimale aparțin celor mai sigure reprezentanți de familie. Contrar stereotipurilor generale, mai mult de o mie de specii, doar 25 sunt periculoase pentru oameni. Și deși toate speciile sunt otrăvitoare, comportamentul agresiv poate fi așteptat de la unii. Imperial se referă la cele mai senine animale.
 2. Reprezentanții speciei - cel mai mare dintre toate. Dimensiunea unui adult ajunge adesea la 20 de centimetri, în timp ce greutatea nu depășește 30 de grame. Animalele conduc un mod inactiv de viață, deci este foarte convenabil să le urmezi.

Pericolul scorpionului imperial pentru om

Pe desființarea multor alte tipuri de scorpioni, gigantul imperial conduce un stil de viață liniștit și toată agresivitatea este reprezentată doar în aparență înșelătoare. O creatură otrăvitoare folosită în cazuri rare în care este necesară protejarea puilor sau salvarea vieții lor. Cu otravă, un scorpion poate ucide doar prada mică, inclusiv greierii și molii care se află în dieta sa.

Pentru o persoană nu este periculoasă, deoarece mărimea intepării este de câteva ori mai mică decât dimensiunea ghearei. Prin urmare, este ușor de ghicit că mușcătura unui astfel de scorpion nu este mult diferită de mușcătura unei albine. Frica de a se întâlni cu animalul în viața reală nu merită. În cele mai multe cazuri, un astfel de contact este însoțit de un comportament înfricoșător al unui scorpion, care scapă rapid de pericol.

Este important de observat faptul că pericolul otrăvirii scorpionului este determinat de dimensiunea stingerii: cu cât este mai mult acest element, cu atât mai multă leziune poate provoca otrava asupra ființei vii. În orice caz, mușcătura scorpionului imperial poate fi însoțită de o scurtă durere, umflare și roșeață a rănii.

Cultivarea scorpionului imperial acasă

Cum să crești un scorpion imperialMulți oameni refuză să crească scorpionii acasă datorită pericolului și virulenței lor. Cu toate acestea, reprezentanții scorpionului imperial sunt folosiți în mod activ ca animale de companie, ceea ce indică un comportament calm și lipsa agresiunii în contact cu o persoană. Proprietarii experimentați de astfel de creaturi recomandă respectarea regulilor de bază și a subtilităților în aranjamentul adecvat condiții pentru scorpion:

 • Ca o locuință pentru un scorpion, puteți folosi un mic acvariu cu un capac sau un terariu. Dimensiunile optime ale carcasei variază între 30 cm lățime și lungime la o înălțime de 20 centimetri;
 • este mai bine să crească reprezentanții speciilor separat unul de altul, deoarece în comportamentul animalelor se observă o atitudine agresivă față de indivizii slabi;
 • În partea de jos a casei pregătite, trebuie să se găsească așa-numitele adăposturi;
 • Fundul trebuie acoperit cu un strat de pământ de 5-8 centimetri, unde scorpionii vor săpa și vor amenaja adăposturi. Se recomandă utilizarea ca pământ a mucegaiurilor, a turbinelor, a nisipului și a altor materiale de umplutură. Totul depinde de caracteristicile fiziologice ale animalului de companie. Experienții acvaristi sfătuiesc să înlocuiască solul cel puțin o dată în 3-4 luni;
 • Scorpionii imperiali au nevoie de intervalul optim de temperatură. Din acest motiv, în colțurile opuse ale casei dvs., trebuie să stabiliți o sursă de căldură și umiditate. Pământul ar trebui să fie pulverizat de 1-2 ori pe zi, dar umiditatea excesivă poate afecta negativ starea animalelor;
 • pentru a evita o stare stresantă, este mai bine să abandonați utilizarea elementelor decorative în interiorul terariului.

Mai multe caracteristici ale conținutului la domiciliu

Ca lumină Este necesar să se utilizeze lămpi dim, care recreează condițiile de semi-întuneric. Scorpionii se tem de lumina intensă;

 1. În partea de jos a terariului ar trebui să fie un mic drinkers.
 2. Scorpion acasăAveți grijă de intervalul de temperatură stabil, care ar trebui să varieze între 23-38 grade Celsius, în funcție de cerințele fiziologice ale speciei;
 3. Ca bază alimentară, se recomandă utilizarea unei hranei speciale din magazinele zoologice. Alimentația animalelor mici este diferită de cea a adulților. Adevărul este că ei au nevoie de un consum crescut de alimente pentru o dezvoltare mai eficientă și o creștere rapidă. La rândul lor, reprezentanții adulți ai speciilor trăiesc liber fără hrană timp de mai multe luni. Hrăniți animalele mai bine noaptea, dar nu exagerați.
 4. Dacă doriți să efectuați un transplant, trebuie să utilizați o cutie mică sau o pensetă.

Creșterea scorpionilor la domiciliu nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere. Cu toate acestea, mușcătura unui astfel de animal poate duce la diferite consecințe, inclusiv o reacție alergică sau otrăvire. Scorpionul deosebit de periculos este pentru copii și vârstnici. Dar respectarea regulilor de bază ale conținutului și urmarea sfaturilor persoanelor experimentate vor evita astfel de consecințe și vor crește un animal de companie cu adevărat unic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
» » Scorpionul imperial: Caracteristicile ciclului de viață
© 2021 amigdas.com