amigdas.com

Alegerea unui fier de lipit pentru țevi din polipropilenă

Sudarea țevilor din polipropilenăCum de a alege un fier de lipit pentru țevi din polipropilenă și ce ar trebui să caut când cumpăr? La urma urmei, alegerea corectă a instrumentului joacă un rol important în muncă, datorită faptului că este posibilă montarea unei conducte de apă mai rapidă și mai bună.

"Lucrarea maestrului este frică" - așa spune proverbul, iar stăpânul, înarmat cu un instrument profesional, este capabil de mai mult. Pentru a obține un instrument bun și echipamente speciale nu este dificil. Piața va oferi tot ce aveți nevoie dacă aveți dorința de a efectua o înlocuire independentă a alimentării cu apă. Datorită tehnologiilor și materialelor moderne, este necesar doar un fier de lipit pentru lipirea polipropilenei.

Designul tipic al fierului de lipit

Cum de a alege un fier de lipitCaracteristicile de proiectare ale mașinilor de sudură sunt similare. Elementele de încălzire responsabile de topire sunt amplasate în interiorul carcasei. Există, de asemenea, un suport, este izolat pentru siguranță, permite să nu se schimbe poziția sculei la locul de muncă.

La sudarea țevilor de propilenă cu diametru mare, un dispozitiv complex este utilizat pentru controlul procesului. Temperatura de încălzire este de mare importanță, deoarece dacă este rupt, puteți topi tubul sau ambreiajul mai mult decât este necesar pentru lipire.

Aceasta este ceea ce face un bun fier de lipit diferit, nu permite astfel de situații. Designul este adesea echipat cu o unitate responsabilă de temperatura de funcționare a dispozitivului de încălzire, precum și de timpul de încălzire a elementelor.

Atunci când alegeți un dispozitiv, trebuie să acordați atenție legării temperaturii de încălzire nu numai la timp, dar trebuie luată în considerare și grosimea peretelui și diametrul produsului.

funcționalitate

Pentru lipirea țevilor din polipropilenă, este necesar să se încălzească capetele țevilor la temperatura dorită cu o mașină de sudură și să se conecteze. Setul dispozitivului are mai multe duze de diametre diferite, ceea ce vă permite să lucrați cu diferite dimensiuni ale conductelor. Pentru a efectua lipirea de înaltă calitate, trebuie să știți exact domeniul de temperatură.

Setul minim de echipamente de sudare pentru instalarea țevilor de propilenă constă din:

 • benzi de încălzire;
 • tălpi;
 • atașamente.

Principiul de funcționare seamănă cu fierul de casă, numai într-un fier de lipit cel puțin două tenase și unul de fier. Regulatorul de temperatură este, de asemenea, diferit. Mașina de sudură este echipată cu un regulator precis.

Înainte de a trece direct la locul de muncă, se recomandă să vă faceți griji în avans și să obțineți instrumentul suplimentar necesar:

 • ruleta;
 • nivel;
 • marcă de alcool;
 • tăietor pentru tăierea conductei de propilenă.

Alegerea unui fier de lipit pentru țevi din polipropilenă

Un set de fier de lipitLa prima vedere, un fier de lipit este un dispozitiv foarte simplu, dar nu este ușor să alegeți un instrument bun. Între un număr mare de oferte de piață este necesar să se aleagă modelul optim pentru munca independentă.

Puteți obține ajutor de la un consultant - dar acest lucru nu va ajuta cu greu. Sarcina pentru consultanți este de a vinde bunuri care se află pe rafturile magazinului lor și este posibil să nu știe nimic despre meritele și dezavantajele altor producători.

Începând cu aceasta, în primul rând trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile și parametrii diferitelor modele de unelte. Comparând și analizând datele, este deja posibil să tragem câteva concluzii. În primul rând, puteți afla țara în care au fost fabricate bunurile.

Producătorii țării

Rezultatul final al calității muncii depinde într-o mare măsură de echipament, iar instrumentul de calitate este legat direct de țara producătorului. Mașinile de sudat pentru țevi din polipropilenă trebuie să fie fiabile în funcționare, să aibă o putere stabilă și să dea temperatura necesară.

Pe baza rapoartelor reale ale consumatorilor, a fost creată o listă de producători pe țări, deși este neoficială, dar adevărată:

 1. Folosind un fier de lipitRepublica Cehă - echipamentul are funcționalitate profesională, momeli de înaltă calitate și fiabilitate în funcționare.
 2. Turcia este o alternativă excelentă la sculele de lipit cehe scumpe. Este demn de remarcat faptul că, pe lângă produsele de bună calitate, au apărut și produse de calitate slabă. Mai mulți producători își oferă produsele cu o combinație excelentă de calitate-preț - acestea sunt Valtec, Kalde și Candan.
 3. Rusia - recent, mai multe întreprinderi autohtone au oferit piețe de lipit cu posibilitatea de a efectua o muncă de vârf. O caracteristică distinctivă a acestui echipament este costul redus.
 4. China - este demn de remarcat faptul că costul scăzut nu este întotdeauna justificat. Cele mai multe fire de lipit sunt de slabă calitate și nu primesc note mari de la profesioniști.

Comentariile comandanților, în ceea ce privește țara producătorului, sunt împărțite. Cehov este toate lăudat într-o singură voce, dar mulți refuză din cauza costului ridicat. În ceea ce privește produsele din Turcia, se recomandă să verificați cu atenție echipamentul. Unii meșteri meșteșugari pentru o singură dată, faceți fierul de lipit singur folosind un rezistor mlt, dar înlocuiesc complet echipamentul standard.

Înainte de a merge la magazin, dacă nu aveți experiența potrivită, este foarte recomandat să primiți recomandarea unui profesionist, de exemplu, pentru a vizita forumul adecvat sau a întreba un prieten al maestrului. De multe ori sub numele de marcă al unui producător bine-cunoscut, sunt vândute falsuri banale chinezești.

Producători celebri

Cum de a alege un fier de lipit pentru țevi din polipropilenăCandan - Echipamentul de sudare al producătorului turc este de bună calitate, caracteristici tehnice și preț rezonabil.

Valtek - producția comună ruso-italiană se bucură de o bună reputație, producând aparate de înaltă calitate de înaltă calitate.

REMS - Echipamente bune, de calitate germană. Compania a fost pe piața de scule electrice de peste o sută de ani. Se distinge printr-un serviciu de lungă durată al elementului de încălzire și un controler mecanic precis al temperaturii.

Gerat Weld - Un exemplu rar de calitate bună pentru muncă casnică din China. O combinație acceptabilă de preț și calitate și o putere medie de 1,5 kW. Dacă este necesar, puteți lucra simultan cu două duze.

Rrorab - dispozitiv ușor și convenabil la un cost redus. Producătorul chinez administrează fierul de lipit cu mănuși speciale, o cheie hexagonală, o șurubelniță și o bandă.

Sturm - Un instrument mai scump destinat muncii profesionale. Echipamentul este capabil să sudizeze nu numai tubul rotund, ci și forma xiphoid.

Aquaprom - Fieruri de lipit ale producătorului intern, au echipament ieftin și extins. Multumita lui, poti face fata cu usurinta cu instalarea unei conducte într-un apartament sau într-o seră. Nu se aplică echipamentelor profesionale.

Fier de lipit pentru țevi din polipropilenăBosch - cea mai potrivită variantă a instrumentului pentru începător. Producătorul german creează un instrument fiabil și durabil. Setul include un număr mare de duze de diferite diametre.

Rotorica - Compania rusă produce echipamente excelente, potrivite pentru muncă profesională și utilizare la domiciliu. Adaptat pentru utilizare într-o varietate de medii. Acestea au un termoregulator digital și duze acoperite cu teflon.

Electromash - Oferă fiare de lipit concepute pentru sudarea țevilor din polipropilenă. Instrumentul producătorului autohton de o înaltă calitate și destul de redus.

Leroy Merlin nu este un producător de astfel de echipamente, dar printre executanți, el ocupă cu mândrie primul loc. Pe piața noastră, Leroy Merlin lucrează mult timp și se bucură de o bună reputație. Pe rafturile acestui magazin puteți găsi o gamă largă de echipamente pentru sudarea țevilor din polipropilenă de la diferiți producători și pentru diverse utilizări. În plus, puteți obține o consultare destul de calificată.

Puterea sculelor

Instrument ParametersCând alegeți un dispozitiv, puterea are o valoare funcțională. Pentru a conecta o țeavă de 50 mm sau un diametru mai mic, este suficient un fier de lipit de 1 kW. Țeava cu diametru mai mare are un perete mai gros și trebuie să fie încălzită mai bine, astfel încât o unealtă mai puternică să fie utilizată până la 2 kW.

Recent, piața Au apărut aparate de lipit super-eficiente, care utilizează mai puțină energie decât 1 W și care pot să lipsească țevi de diametru maxim.

Profesioniștii preferă să cumpere un instrument universal cu o rezervă de putere, care să facă față unei sarcini neîntrerupte continue. Ventilatorul este cumpărat echipament ieftin capabil să lipsească mai multe dimensiuni standard și este folosit periodic.

Alegerea corectă a duzelor

 • Un set de fier de lipit cu atașamenteUn fier de lipit de capacitate mică este capabil să lucreze calitativ cu un diametru mic. O sculă mică nu poate încălzi o duză mare. La achiziționare, asigurați-vă că capabilitățile instrumentului corespund echipamentului.
 • Atunci când alegeți un dispozitiv, luați în considerare nevoia personală:
 • Un maestru profesionist la locul de muncă se confruntă cu țevi cu diametrul de la 10 la 110 mm, iar în lucru pot folosi chiar și câteva cătușe de lipit diferite.
 • Un maestru de domiciliu nu are nevoie să achiziționeze atașamente de dimensiuni mari, la domiciliu găsiți țevi cu numai trei diametre - 16, 24, 32 mm.
 • Este important, din ce material se fac duzele. Încercați să achiziționați cu acoperire cu teflon și o bună conductivitate termică. Chiar și acasă este sfătuit să cumpere un instrument bun.
 • În gospodărie este mai bine să aveți mai multe atașamente diferite un diametru, iar cu cât este mai mare sortimentul de mărimi, cu atât mai încrezător se simte maestrul.

  Politica prețurilor

  Cât va trebui să pună bani pentru a cumpăra un fier de lipit - piața va răspunde mai bine.

  Câțiva factori importanți joacă o politică de prețuri. Prima dintre acestea este fiabilitatea echipamentului și durabilitatea acestuia. Acest lucru poate fi furnizat numai de un producător cu o reputație sigură.

  Următorul factor este scopul urmărit:

 • echipamente profesionale;
 • instrument de uz casnic.

Dispozitiv pentru lipirea țevilor din polipropilenăUn instrument profesional costă aproximativ 500 de dolari. Aparatele de uz casnic sunt mai puțin durabile și costă un ordin de mărime mai mică, aproximativ 100 de dolari. Desigur, puteți găsi și mai ieftin, dar această calitate va rămâne în discuție.

Diferite configurații pot face instrumentul mult mai scump. Merită să acordați atenție calitatea instrumentului suplimentar. În mod tipic, într-un aparat ieftin, duzele sunt, de asemenea, de proastă calitate pentru a reduce costurile. Ca urmare a utilizării lor, este ușor să stricați autostrada.

Fierurile de lipit ale producătorului străin sunt echipate cu duze de calitate mai bună, motiv pentru care costul lor este mai mare, dar acestea durează mult mai mult. În orice caz, duzele servesc mai puțin decât mașina de sudură. Trebuie să le schimbăm după doi ani de funcționare, dar acest lucru nu este teamă - piața este saturată de consumabile similare.

Asamblorii profesionisti de conducte schimba duzele de mai multe ori pe an. Din calitatea aderenței depinde munca apei, durabilitatea și funcționalitatea acesteia.

Tehnologie de adeziune

Cum se utilizează un fier de lipitUtilizarea unui dispozitiv pentru lipirea țevilor de propilenă nu este dificilă. Este necesar să se efectueze acțiunile recomandate de instrucțiuni și să se respecte normele de siguranță.

Fierul de lipit este instalat pe picioarele care sunt incluse în kit și conectate la rețea. Selectați duzele care sunt identice cu diametrul țevilor de montat. Încălziți marginile conductelor, conectați-le și strângeți, aplicând un mic efort.

Înainte de a începe să lucrați, trebuie să dați dispozitivului o bună încălzire. Temperatura corectă va da ocazia de a suda conductele împreună - aceasta este garanția lucrărilor viitoare ale conductei. Pe baza puterii fierului de lipit, încălzirea poate dura între 10 și 30 de minute. Indicatorul luminos stins, furnizat pe carcasă, vă va spune despre disponibilitatea dispozitivului.

Citiți pașaportul tehnic, acolo veți găsi timpul exact necesar pentru încălzirea elementelor de conectare. Dacă încercarea de conectare nu reușește, nu încercați să reîncălziți elementul. Polipropilena după încălzire este întinsă și întinsă, nu se potrivește cu mărimea duzelor. Pur și simplu scoateți țeavă și reîncălziți-o.

Având un fier bun de lipit și știind cum să se ocupe de el, puteți face instalarea unui sistem de alimentare cu apă sau de încălzire într-un apartament și o casă destul de repede.

Maeștrii recomandă respectarea a două reguli pentru obținerea lipiturilor de înaltă calitate din polipropilenă:

 1. Rezistă regimului de temperatură necesar.
 2. Încălziți țevul recomandat de timpul de instruire.

Alegerea unui fier de lipit pentru țeviPentru conectarea țevilor folosiți un cuplaj, astfel încât duza pe diferite laturi are un diametru diferit. O margine - pentru încălzirea țevii din exterior și a doua - pentru încălzirea diametrului interior al cuplajului.

Acțiunile ulterioare se desfășoară în conformitate cu următorul scenariu. Cuplajul este pus pe o duză încălzită dispozitiv pe o parte și tubul este introdus în duza de pe cealaltă parte. Timpul de fixare a elementelor, de regulă, este de 30 până la 60 de secunde. După aceasta, cuplajul și țevile sunt scoase din duza și conectate împreună.

Pentru a obține un conductor de apă curat, toate acțiunile sunt efectuate foarte precis și cu atenție. Calitatea conexiunilor este foarte importantă atunci când se lucrează cu apă caldă sau cu sisteme de încălzire.

Imploră o concluzie evidentă: pentru a obține principală de apă, constând din țevi din polipropilenă, care vor funcționa fără probleme pentru anii următori, nu este suficient pentru a cumpăra de lipire scump pentru țevi din polipropilenă. Aveți nevoie de experiență cu dispozitivul. Este necesar să învețe regulile pentru a face cu țevi din polipropilenă, pentru a înțelege instalarea și construirea de sisteme de alimentare cu apă și de încălzire.

O combinație de abilități, cunoștințe și experiență profesională poate da rezultatul dorit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesuluiCum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesului
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?
Cum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituriCum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituri
Țeavă de polipropilenă, fier de lipitȚeavă de polipropilenă, fier de lipit
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Cum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâiniCum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâini
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
» » Alegerea unui fier de lipit pentru țevi din polipropilenă
© 2021 amigdas.com