amigdas.com

Pui de rasa haysek: pui de rasa haysex maro caracteristica

Rasă de haysek puiFiecare fermier în faza de alegere a rasei de pui pentru ferma sa este interesat de întrebarea care strat este mai bun. Ouăle și rasele de carne de pui sunt numeroase. Fiecare specie are diferite dimensiuni, aspect și costuri. În acest caz, este important să găsiți cea mai potrivită pasăre în multe privințe. Una dintre soiurile populare este rasa de pui de pui. Luați în considerare articolul despre originea, caracteristicile, condițiile tinerilor și principalele avantaje și dezavantaje ale rasei.

Chicken Haysec: Origine, Caracteristici, Caracteristici

Găinări de găină haysex caracteristică maroPui Haysek este destul de familiar pentru mulți ca o cruce. Haysek nu aparține unor rase independente. Au adus acest tip de pui, trecând prin două familii. Este albul Leggorn și New Hampshire. Ambele specii au două tipuri de penaj colorat. Ca urmare a traversării, a fost obținută o rasă având, respectiv, culoare albă și maro.

Acest tip de pui este datat șaptezeci de ani ai secolului al XX-lea. Crescătorii găinilor au lucrat pe crescătorii olandezi ai fermei cunoscute.

Haysex Brown: Productivitate

Pui Haysex Brown: ProductivitateÎn timpul activității, crescătorii au stabilit un obiectiv specific - reproducerea unei noi rase, care se va baza pe revenirea produsului proteic. Rezultatul final a permis să stralucească toate așteptările oamenilor de știință. O găină mică găină de pui poate purta un ou cântărind până la 65 de grame. Cu o sporire medie în greutate de până la două kilograme, o pui poate lua aproximativ trei sute douăzeci de ouă pe an.

În plus, maro haysek are o viață lungă productivă. Cu o sarcină independentă, ea va fi capabilă să facă față la vârsta de două ani. Până în prezent, există două soiuri de rasă Haysex. Ambele sunt destul de populare în fermele din întreaga lume.

Caracteristicile și aspectul găinilor de găini

Caracteristicile furajelor de găiniRasa de pui este caracterizată de două subspecii principale, care sunt unele diferențe externe și productive le ia în considerare în detaliu.

 1. Haysex alb. Puii din acest soi sunt caracterizați ca animale viguroase, hiperactive și mobile. Ei au o chestiune mică și delicată. În același timp, greutatea nu poate depăși 1,7 kilograme. Corpul este alb fără pigmentare.
 2. Rasa de găini este haysex maro. Acest pui are o ramură universală. Strămoșii ei erau patru specii de pietre. Ea are un fizic zdrobit și robust. Un bărbat poate ajunge la o greutate de până la 2,5 kilograme, iar o femeie nu depășește 2 kilograme. Are o culoare galben-maronie a penajului. Uneori există probleme cu capetele albicioase.

Două tipuri de haysex au personaje diferite. Carnea gălbuie este mai flegmatică și mai calmă. Acestea prezintă o viabilitate și o rezistență mai mare la schimbările în dietă și condițiile climatice. Forma albă, dimpotrivă, este mai puțin adaptată schimbărilor și mai activă.

În exterior, se pot găsi asemănări în anumite contururi. Acestea includ următoarele puncte.

 • grație și ușurință în timpul mișcării;
 • proporționalitatea corpului găinilor.

Caracterul de haysek pui de rasă

Aspectul femelelorO atenție deosebită ar trebui acordată faptului că, spre deosebire de multe rase de pui, haysek alb și maro nu sunt conflicte. Puii albi au o anumită sensibilitate la stres și sunt mai vulnerabili. Brownii se comportă mai calm și nu se panică.

White haysek poate fi de interes pentru acei fermieri, pentru care maturarea precoce este importanta. Trebuie remarcat faptul că acest subspeciat este gata să poarte în șase luni după naștere. Dar vârsta matură a puiului ar trebui să fie considerată de trei ani. Ursul poate da până la 280 de ouă pe an.

Ouăle la ieșire au o valoare nutritivă bogată și au un indice scăzut de colesterol. Cu un hensek de pui alba, este nevoie de o picanta speciala in multe privinte. Dar abaterile minore nu afectează în nici un fel performanța generală.

Heisex Brown consideră că mai multe ouătoare. O găină este capabilă să dea peste trei sute de ouă peste un an. În acest caz, produsul final va avea o coajă puternică. Fertilitatea puiului nu este afectată. Chiar dacă reduceți cantitatea de alimente. Singura condiție importantă pentru pasăre este conținutul în condiții diferite.

Instinctul matern al găinilor

Instinctul masculin de pui de rasa de hayseksOriginea artificială a găinilor a dus la faptul că instinctul matern ca atare la femei este practic inexistent. Este extrem de dificilă reproducerea rasei cu o metodă naturală. Prin urmare, în principiu, singura cale de ieșire este achiziționarea de animale tinere la fermele de păsări. În cazuri rare, animalele tinere sunt scoase la domiciliu într-un incubator.

Determinați sexul perechilor părintești, poate în relație directă după schimbarea penajului - aceasta este ziua de la naștere. Pene la masculi germinează încet. Și pentru femei, procesul are loc cu promptitudine. Rezultatul final se manifestă la o zi după ce pigmentarea tunului la pui are o importanță decisivă.

Băieții au un puf slab și o nuanță galbenă. Fetele sunt mai colorate. Un domeniu special de atenție este respectarea controlului climei pentru descendenții pufos crescători. Termometrul ar trebui să fie mai mare pentru adulți. Supercoolizarea femelelor implică moartea întregii pui.

În timpul în care albul maroniu și haysexul activează creșterea, este important să se hrănească tinerii. De regulă, pentru această rasă, se preferă surogatele și amestecurile combinate. Și, de asemenea, într-o dietă pot intra culturi și vitamine. Vitaminele sunt selectate numai de către un medic veterinar, în conformitate cu nevoile legate de vârstă ale animalelor de companie.

Hrănirea găinilor

Unul dintre momentele importante ale dezvoltării lui Sussex este alimentarea lor. Dieta pentru puii de găină trebuie să fie un meniu complex. În primele două săptămâni puii sunt hrăniți de șase ori pe zi. Până la opt săptămâni de viață, sunt servite patru mese. După ce atinge vârsta de două luni, mesele sunt reduse la trei ori. Există patru ingrediente principale în meniul de pui.

 • cereale în formă zdrobită;
 • hrana pentru animale mixte;
 • proteine ​​și gălbenuș fiert tocat;
 • cereale și crupe, legume (servite sub formă de mash-pan).

Persoanele adulte iubesc furajele cu minerale întărite. Într-o zi pentru o găină, o sută douăzeci de grame de alimente sunt saturate, saturate cu vitamine și proteine. Luați în considerare ce ar trebui să intre în dieta unui pui adult.

 • ovăz;
 • orz;
 • porumb și leguminoase;
 • grâu, prăjitură și făină de ulei;
 • legume;
 • culturi radacini;
 • urzica tineri;
 • cartofi fierti;
 • Proaspăt pește și măcinarea peștelui;
 • cretă, cărbune și coajă de sol.

Alimentați găinile exclusiv într-un recipient separat, care este umplut cu nisip. Astfel, ele pot elimina gusa si nisipul va servi ca o sursa suplimentara de calciu. Apa păsării trebuie să fie proaspătă și cu un anumit regim de temperatură. Temperatura optimă nu este mai mare de 22 de grade Celsius.

Pui de creștere: îngrijire și îngrijire

Pentru a vă asigura că puii de culoare albă și brună își păstrează productivitatea. Pentru a se asigura că se simt confortabil, au nevoie de anumite condiții de detenție. Este deosebit de important ca casa să fie dezinfectată o dată pe lună. Și, de asemenea, este curățat de diverse forme parazitare sub forma unui raid fungic, purici. Prezența rozătoarelor în casa de păsări este de asemenea exclusă.

Indiferent de subtipul de heysek, el are nevoie de condiții optime de detenție. Puii sunt nerăbdători și vor fi adaptați la orice metodă de cultivare. Dar crescătorii au dezvoltat o metodă specială de îngrijire, în care straturile pot atinge productivitatea maximă. Cerințele minime pentru cultivarea acestei rase ar trebui atribuite.

 1. Prezența așternutului uscat. Monitorizarea regulată a curățeniei pardoselii. Gunoiul necesită o actualizare constantă a nisipului.
 2. Casa de păsări ar trebui să fie bine ventilată. În plus, este de dorit ca condițiile din coop se încălzesc. Temperatura minimă la care va fi transportată puii pe tot parcursul anului este de douăsprezece grade de căldură. Dar temperatura optimă pentru conținutul de hayseks este un indice de douăzeci de grade.
 3. Conținutul constant de apă proaspătă la temperatura camerei.
 4. Prezența găinilor și a cuiburilor în casa de găină.
 5. Iluminarea suplimentară ar trebui să fie de zece ore.

Aranjamentul unei case de găină pentru găini

Conținutul corect al acestei rase garantează o productivitate excelentă. Dar cum să aranjezi viața puiilor în casă de găină în casă? Este destul de simplu să respectați normele simple în mod regulat.

în primul rând, o pasăre nu ar trebui să trăiască în siguranță. Merită să ne amintim că coșul de pui ar trebui aranjat în așa fel încât un metru pătrat să nu aibă mai mult de patru persoane. Dacă ignorăm această regulă, puii se vor comporta agresiv și nervos. În plus, ei vor mânca propriul lor tip.

În al doilea rând, În gospodărie nu ar trebui să existe concepte precum umezeala și pescajul.

treilea, aerarea frecventă a habitatului animalelor domestice.

al patrulea, izolarea podelei. Pe așternut puteți adăuga în plus nisip, ras de copaci, coajă din semințe de floarea-soarelui sau fân. Înălțimea optimă a pardoselii trebuie să fie de cel puțin opt centimetri.

al cincilea, de mai multe ori pe lună, așternutul trebuie schimbat. Și, de asemenea, să efectueze dezinfectarea.

al șaselea, la o distanță de 60 de centimetri de podea, trebuie să echipați habitatul pentru haysex.

al șapteleax, în amenajarea cuiburilor este necesar să le faci fân.

În opt, La distanță de mers pe jos de pasăre ar trebui să fie hrănire jgheaburi și bănci de băut.

nouălea, Este întotdeauna necesar să se monitorizeze curățenia coopului de pui și crearea stării de sănătate a păsării.

În astfel de condiții de detenție la domiciliu, puiul va aduce cel mai mare număr de ouă. Nu uitați că în timpul iernii va trebui să izolați coopul, astfel încât temperatura în cameră să nu fie sub 12 grade.

Sfaturi pentru cei care doresc să se hayseks

Indiferent de felul de pui pe care intenționați să îl obțineți alb sau maro, vă oferim câteva sfaturi de la fermierii experimentați.

 1. Pentru a vă asigura că ouăle nu cad din cuib și nu rupeți, puneți o pătură de cauciuc.
 2. Pentru ca dezvoltarea tinerilor să se dezvolte mai activ, dieta ar trebui schimbată în mod regulat.
 3. Pentru ca straturile să se adapteze mai repede cuibului, puneți o minge pentru masa Tenis în ea.
 4. De îndată ce vor veni tinerii, pregătiți o cameră pentru el.
 5. Atunci când construiți o casă de găină, folosiți culori uluite și luminoase. Nu utilizați culori întunecate și luminoase.
 6. Creșterea apetitului păsărilor poate fi prin intermediul unui alimentator colorat. Se verifică dacă apetitul crește atunci când se mănâncă din culoarul albastru sau portocaliu.
 7. Pentru ca animalele tinere să fie obișnuiți cu apă, trebuie să umpleți băuturii în vârf. Treptat, merită să reduceți cantitatea de apă.

Hayseks sunt deținători de înregistrări de ovipoziție. Dar, cu grijă, nu veți obține numai productivitate ridicată a puiilor, ci și carne delicioasă.

Ce haysek și prevenirea bolilor?

În stadiul de creștere a animalelor tinere este important să se monitorizeze condițiile sanitare în cocănețul. În ciuda faptului că imunitatea acestei rase este stabilă. Ei mor de boli infecțioase și fungice. Printre izolatul alb și maro se află prezența de helmintioză. La cele mai periculoase boli, imunitatea unei păsări nu poate fi stabilă fără o vaccinare specială. În timp, vaccinul va salva animalul din următoarele afecțiuni.

 1. Boala lui Marek.
 2. Boala Newcastle.
 3. Bursala bolilor.

În plus, pot apărea destul de des dificultăți specifice. Datorită mărimii mari a ouălor, se manifestă adesea un gălbenuș dublu. Astfel de manifestări pot duce la deteriorarea organelor oviductului, sângerări sau despicături.

Avantajele și dezavantajele haysek de pui

Rezumând toate cele de mai sus, vom trasa linia principală între meritele și dezavantajele uneia dintre rasele foarte productive de păsări. Avantajele ar trebui atribuite.

 • Greutate redusă și aspect frumos.
 • Caracterul prietenos și imunitate persistentă la orice boală.
 • Productivitate stabilă chiar și cu o scădere a volumului de alimente.

Dezavantajele rasei sunt cerințele White pentru alimente și întreținere. Caracterul selectiv al apariției. Astfel, fermierii trebuie în mod regulat să își actualizeze efectivele de animale. Și, de asemenea, imposibilitatea reproducerii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
Chick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografieChick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografie
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Descrierea rasei de găini de găină AdlerDescrierea rasei de găini de găină Adler
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
» » Pui de rasa haysek: pui de rasa haysex maro caracteristica
© 2021 amigdas.com