amigdas.com

Sturion de pește: descriere, habitate și specii principale

Pestele de peșteFamilia de sturioni se referă la speciile de delicatețe din pește, unite printr-un nume comun - pește roșu. Definiția "roșu" nu caracterizează culoarea cărnii. Este asociat cu semnificația istorică a cuvântului - frumos, cel mai bun, rar, scump.

Sturgeonul este cel mai valoros pește comercial, care face parte din bogăția națională. Caviarul negru este un fel de carte de vizită a exporturilor rusești.

Descrierea generală a familiei

Sturgeonul aparține clasei de pește radiant, subclasa de ganoid cartilaginos. Este foarte mare (până la 6 metri) de pește, greutatea sa poate ajunge la 800 kg. În forma fosilă, sturionii sunt cunoscuți din perioada cretacică, adică acum 70-80 milioane de ani. Acestea au fost distribuite pe scară largă, după cum reiese din locația speciilor moderne de pe planetă.

Principala diferență dintre peștii familiei de sturioni este absența scheletului osoasă. Acest pește, unul dintre cele mai vechi de pe pământ, are o coardă în loc de coloană vertebrală și o păstrează pe tot parcursul vieții.

Cum sturion și alți reprezentanți ai acestei familii pot fi reprezentate de principalele caracteristici externe:

 • Aspectul familiei de sturioniCorpul alungit, în formă de arbore, lipsit complet, pe laturi sunt benzi longitudinale de scuturi osoase, de obicei 10-20 dintre acestea, în funcție de vârstă. Aceste scouts mai aproape de coadă nu coagulează, ceea ce este, de asemenea, caracteristica lor distinctivă a acestui pește.
 • Cap mic, conic, pe nas sunt patru antene, pe capacul ghilimelei există o spatulă rudimentară. Nu există dinți în gură. Este interesant faptul că sunt prezenți în prăjitură, dar apoi abandonează. Buze - cartilaj moale corporal.
 • În loc de cântare pe pielea de sturion, plăcile dispuse în mod chaotic sub formă de asteriscuri. Aripioare pectorale anterioare foarte rigide. Razele curbei caudale în jurul coada.
 • Corpul sturionului este gri, laturile sunt de culoare maro, iar burta are o culoare mai deschisă.
 • Vezica de înot este mare și dezvoltată.
 • Caviarul este mic, negru, un ou poate conține mai mult de un milion de ouă.

Familia de sturioni nu este doar unul dintre cei mai vechi, ci și cei mai lungi pești. Durata vieții lor este aceeași cu cea a unei persoane. Există adevărați centenari, a căror vârstă este mai mare de 100 de ani. Cât trăiește un sturion depinde de natura lui. Unii dintre ei trăiesc doar 40-60 de ani, dar există informații cu o descriere a specimenelor profunde mari care au supraviețuit la 150 de ani.

Principalele habitate

Pentru mulți, întrebarea este dificilă: sturion - pește de mare sau de râu. În mod unic, afilierea nu poate fi determinată. Cele mai multe specii de sturioni se simt excelente în orice apă, dar pentru reproducere ei au nevoie de un flux rapid de râuri și un fund pietroasa sau de nisip.

Stăpânii după habitat sunt împărțiți în următoarele tipuri:

 • Unde trăiește sturionulapă dulce sau rezidențială - cele mai frecvente specii, care locuiesc în mod constant în apele proaspete ale râurilor și lacurilor din centura temperată;
 • pasajele sunt acele specii care intră în râuri în momentul producerii icrelor sau în perioada de iarnă;
 • semipermanent - speciile de sturioni, care trăiesc în apele Atlanticului din Europa și America, au capacitatea de a se reproduce atât în ​​apă sărată, cât și în apă proaspătă.

Locurile în care trăiesc sturionii ar trebui să fie bogate în alimente, care pentru ele sunt crustacee, raci și crustacee, mizide, viermi, viermi și pești.

Cei mai cunoscuți reprezentanți

Familia de sturioni cuprinde 17 specii, cele mai multe dintre ele sunt extrem de rare, unele sunt enumerate în Cartea Roșie:

 1. Sturgeon siberian. Inițial o specie rusă a familiei de sturioni. Peste de apă dulce foarte mare, de până la doi metri, cântărind aproximativ 200 kg. Imobitează râurile siberice: Ob, Lena, Angara și Lacul Baikal.
 2. Sturion baialSturgeonul este alb. Un mare reprezentant al genului de sturion. La o lungime de 6 metri există persoane care cântăresc aproximativ 800 kg. Este mai mare decât beluga. Sturonul alb se găsește în Oceanul Pacific de pe țărmurile vestic ale Americii, se referă la semi-tranzit, deoarece se poate reproduce atât în ​​săruri, cât și în curenți și râuri proaspete.
 3. Sturionul rusesc. Ca rezultat al arbitrarității braconierilor, această specie a fost aproape complet exterminată. Se caracterizează prin calitățile gustului ridicat de carne și de caviar, fiind principala sursă a producției lor și, pentru aceste scopuri, este crescută într-un mod artificial. Principalele habitate sunt Marea Neagră, Caspică și Azov. Pentru a restabili populația sturionului rus, se deschid ferme speciale de pește. Marmote, cultivate în rezervoare artificiale, în timp ce cresc eliberate în mediul natural pentru a umple stocurile de pește valoroși și delicios. Greutatea medie a sturionului rusesc este de 20 kg, lungimea - 2 metri.
 4. Sturgeonul Sahalin. O specie rară, puțin studiată, inclusă în Cartea Roșie. În exterior, aceasta diferă de rudele sale într-o culoare verzuie și botul aplecat. Peste pește. Continuă să trăiască în Marea Okhotsk și Marea Japoniei, pentru a da naștere în apele proaspete ale Amurului.
 5. Beluga. Cel mai mare pește din sturion, din cauza epuizării stocurilor, este enumerat în Cartea Roșie. Există rapoarte că au existat indivizi care au atins o greutate de 75 poods (1200 kg), doar un caviar în ele era de aproximativ 150 kg. Habitatul său principal este Marea Caspică.
 6. Pestele de peșteStarlet. Exterminarea și complet restaurat pe baza descrierii și desenelor de reproducere a speciilor de sturioni care populează mările din Oceanul Arctic, râurile din centrul Rusiei și în Marea Caspică. Mic (până la 2 kg.) Pești de importanță comercială, cel mai adesea folosiți pentru reproducere în iazuri și lacuri artificiale.
 7. Thorn. Valoroase, dar aproape distruse, specii de sturioni. Dimensiunile sunt medii, gustul este ridicat. Se găsește în Marea Caspică, se produce în Volga. Este reprodus în mod activ prin mijloace artificiale.
 8. Stelate. Trecerea peștilor de adâncime, care trăiesc la o adâncime de 100 de metri, este de mare importanță comercială. Dimensiunile sunt medii, greutatea este de 5-10 kg.
 9. În plus față de cele mai cunoscute, există încă 9 specii de sturioni găsite în nordul mărilor din Rusia, pe coasta de vest a Americii de Nord, în mările Coreei, Chinei și Australiei.

Valoarea de pescuit a sturionului

Sturgeon - delicatețe delicioase și scumpe, este bună sub orice formă. Ureche de sturion sau sterlet este un clasic al bucătăriei gastronomice rusești. Și, de asemenea, este prăjită, îndulcită, sărată, afumată, uscată. Rusia este cel mai mare furnizor de carne de sturioni pe piața mondială.

Caviar negru - un produs valoros, util, de înaltă calorie. Caviarul negru mic este principala diferență a familiei de sturioni de la alte specii de pește roșu.

Bulele mari de înot sunt folosite pentru a face adeziv pește.

Valoarea nutrițională a peștelui de sturionProdusul Vizygi, folosit pentru alimente, este făcut din șirul dorsal al sturionului.

O calitate foarte importantă a majorității speciilor de sturioni este că acestea sunt potrivite pentru reproducerea artificială. Acest lucru face posibilă controlul dimensiunii populației, pentru a preveni dispariția raselor rare și mici. În plus, ca rezultat al numeroaselor experimente de reproducere, a fost posibil să se obțină hibrizii cei mai rezistenți, care posedă cele mai bune gusturi și proprietăți comerciale.

Reproducerea artificială - modul de dezvoltare a industriei pescuitului și extinderea producției industriale de carne de sturioni și de caviar, ceea ce este important pentru menținerea poziției Rusiei pe piața mondială a peștelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
» » Sturion de pește: descriere, habitate și specii principale
© 2021 amigdas.com