amigdas.com

GOST 10902 77 pentru burghie pentru metal

Standardele de perforareBurghiul pentru metal este controlat de produse care aparțin unui grup de burghie spirale cu o cilindrică. Documentul detaliază exercițiile din dreapta și stânga, denumirea și marcarea acestora. Cu ajutorul acestei reglementări, este posibilă producerea de exerciții pentru orice scop cu competență și de înaltă calitate. Să examinăm acest document mai detaliat.

Introducere la standardul de stat

Documentul începe cu faptul că efectul său se extinde la produsele de foraj spiralate din dreapta și din stânga, cu o cotă cilindrică în intervalul diametrelor de la 0,3 la 20 milimetri. Standardul corespunde ISO 235-1-75 în partea referitoare la dimensiunile diametrelor și este complet analog cu ST SEV 273.

Dimensiunile principale trebuie să corespundă celor indicate în desen și în tabel. În final, este prezentată o anexă de referință, în care sunt date biți de foraj cu diametre intermediare. Aceasta indică faptul că dimensiunile dintr-un interval de diametre între valorile minime și maxime corespund celor indicate în tabel pentru cele mai apropiate limite ale intervalului.

principal

Secțiunea principală care reglementează fabricarea unui produs de foraj GOST 10902 77 este tabelul. Descrie în detaliu parametrii exercițiilor, și anume:

 • Burghie de precizie crescuta si normala.
 • Performanțele 1 și 2.
 • Modificări la dreapta și la stânga.
 • Desemnarea și aplicabilitatea accesoriilor de foraj.

Fiecare nume este descris în detaliu, incluzând marcajul și domeniul de aplicare. Tabelul ocupă mai multe pagini. Notatia incepe cu 2300 si apoi la fiecare 2 puncte. Toate dimensiunile sunt indicate în milimetri pentru fiecare tip de burghiu.

În continuare în tabel există note atât de importante:

 1. Un set de exercițiiProdusul cu precizie crescută cu un diametru de 15 milimetri de tipul corect de execuție a unei clase de precizie A1 este desemnat, de exemplu, ca un burghiu 2300-6411-A1 GOST 10902 77.
 2. Un burghiu cu o precizie normală de 15 milimetri în diametru, executarea corectă a clasei 1 B este desemnat ca burghiu 2300-0230, iar pentru clasa B1 ca 2300-0230-B1.
 3. Dimensiunile principale, care diferă de cele standard, sunt prezentate în cererea de referință.
 4. Este permis să se facă unelte similare fără o gaură centrală sau dacă există una.
 5. Acestea pot fi efectuate cu sau fără gât. Dimensiunile acestui element nu sunt reglementate de standardul în cauză.

Dimensiunile leșurilor și cerințele tehnice respectă standardele ST SEV 198 și GOST 2034. Un GOST 4010 reglementează elementele structurale și parametrii geometrici ai elementelor de tăiere ale uneltelor de foraj.

Ajutor aplicație

După masă principală, urmează o aplicație de referință, specificând dimensiunile principale ale burghiilor a căror diametre diferă de cele de bază și se referă la valorile intermediare. Indică diametrele, de exemplu, mai mult de 0,24 până la 0,3 milimetri, lungimile de tipul l și L. Intervalul de valori din această anexă este după cum urmează:

 • Diametrele de la 0,24 la 21,2 milimetri, fiecare dintre ele fiind într-un anumit interval.
 • Lungimea l poate fi de la 3 la 145 milimetri.
 • A doua dintre aceste lungimi L are un interval de 19 până la 210 de milimetri.

De exemplu, pentru un diametru de 4,1 milimetri, lungimea l variază de la 39 la 47 milimetri la o valoare nominală de 44 de milimetri, iar L variază de la 70 la 80 de milimetri la o valoare nominală de 75 de milimetri. În acest caz, valorile instrumentelor de foraj specificate în anexă nu sunt recomandate, deoarece standardul se aplică valorilor de bază ale produselor de foraj pentru burghie și mașini-unelte.

Sfârșitul documentului

Fabricarea de burghieÎn final, se furnizează informații că standardul de stat a fost elaborat și introdus de Ministerul Uneltelor de Masini și Industriei de Unelte a URSS. Apoi a fost introdus și aprobat prin rezoluția Comitetului de Stat pentru Standarde al Consiliului de Miniștri al URSS din 14 octombrie 1977 sub numărul 2443.

în continuare, GOST respectă standarde precum ST SEV 273-87 și ISO 235-1-75. Acest document a fost introdus pentru a înlocui GOST 10902-64 și MN 5807-65. De asemenea, se face trimitere la documentele normative și tehnice. Limitarea perioadei de valabilitate a standardului a fost eliminată prin decizia standardului de stat al URSS în 1982 sub numărul 2776.

GOST pentru burghie pentru metal este un standard foarte important. Cu ajutorul acestuia este posibil să se facă exerciții de execuție din dreapta și din stânga, cu precizie ridicată și normală. Detalii fiecare grupă de produse, indicând toți parametrii necesari. Una dintre caracteristicile acestui standard este prezența în el a unei aplicații de referință care specifică valorile intermediare ale diametrelor produselor de foraj în anumite intervale. Aptitudini de muncă competentă cu documentația tehnică vă permite să produceți în mod competent adaptări ale diferitelor modificări cu un nivel ridicat de calitate. Lucrați cu succes cu standardele de stat și cu condițiile tehnice!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găuritCum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircularGOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular
GOST 7417 rotund din oțel inoxidabilGOST 7417 rotund din oțel inoxidabil
Diametrul țevii în inci și milimetriDiametrul țevii în inci și milimetri
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Parametrii îmbinărilor sudateParametrii îmbinărilor sudate
Scopul și tipurile de burghie pentru metalScopul și tipurile de burghie pentru metal
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Antet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pasAntet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pas
Cum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile taleCum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile tale
» » GOST 10902 77 pentru burghie pentru metal
© 2021 amigdas.com