amigdas.com

Peste pește, aviatori marini

Peste pește în palma mâinii taleNatura în fiecare specie de plante, animale, păsări și creaturi acvatice a creat exemple interesante. Nu este similar cu oricine, unic în frumos. În lume există aproximativ 52 de specii de pește care zboară, o frumusețe uimitoare. Numele latin Exocoetidae le menționează o familie de pești marine și este clasificat într-un grup de sarangiforme.

Originalitatea peștelui zburător este atașată de aripioarele lor pectorale, permițându-le să plutească deasupra apei.

Peste pește

Locuințe și hrană

Băiat și pește care zboarăhabitat servi apele calde ale tropicilor și subtropicilor. Peștele este termofil, iar temperatura acestor ape nu scade sub 20 ° C. În teritoriile bazinului Indo-Pacific, cele mai mari concentrații ale acestor specii, până la patruzeci de specii, sunt notate. Migrează în funcție de sezon, ajungând în Canalul Mânecii și pe coastele din sudul Danemarcei și Norvegia. În Golful lui Petru cel Mare în Orientul Îndepărtat, se remarcă și prezența ei.

Păstrați peștele care zboară în turmele mici. În funcție de specie, poate trăi atât în ​​apele deschise ale oceanului, cât și în zona de coastă.

Dieta lor include: malyski, caviar de pește, plancton, crustacee mici.

Aspect și structură

Fluturaș de pește imperceptibilÎn afară, "fluturașul" nu este luminos și nu se dezvăluie în nici un fel. Plutele sunt în general superficiale de la suprafața apei. Culoarea este spate albastru închis, mascată de dușmanii ceresc și abdomenul gri, argintiu și deschis.

Dar culorile aripilor luminos: verde, transparent, albastru, maro, reperat și dungat.

Capul este obtuz, dinții numai pe fălci.

A prins peștele zburătorMărimea peștilor este mică de 15-30 centimetri. giganți sunt considerați indivizi a căror dimensiune a corpului ajunge până la 45-50 centimetri. Greutatea este de aproximativ 700 de grame. Coada este puternică, largă și funcționează ca un accelerator în timpul decolării. Vezica urcă în jurul întregii coloane până aproape de coadă.

Structura corpului în formă torpilă spune că peștele se poate scurge rapid în apă. În timpul conducerii sub apă, aripile sale sunt strâns presate pe trunchi. Dezvoltă o viteză medie de 60 km / h.

Ce zboară acest pește mic?

Peștele zboară peste apăAbilitatea de a zbura a evoluat în timp, ca nevoie de scăpând de la urmăritori în adâncurile mării. Plecând de la apă, pliantul scapă de prădătorii de mare, dar, în realitate, apare în fața altor dușmani.

Albatrosii și pescarii sunt mereu în alertă. Vrăjmașii ei sunt mulți. Îi place să-i mănânce creaturi marine, păsări și oameni. Așa că peștele este aproape întotdeauna între ciocan și nicovală.

Desigur, conceptul de "zbor" nu înseamnă că peștii au fluture aripioare. Acesta zboară peste suprafața apei, mulțumesc distanțate aripioare.

Peste pește în mișcare

Floarea aproape de suprafață, cu impact puternic al cozii, își împinge corpul din apă cu o viteză de 30-35 km / h și este accelerat de mișcările rapide ale cozii până la 60 km / h. În acest moment, aripile caudale reprezintă până la 70 de lovituri pe secundă. Aripile de aripi se deschid imediat.

Este structura aripioarelor pectorale care face posibilă zborul. Aripi similare cu aripile de păsări, ferme și durabile. Coză ascuțită de coadă. Dimensiunea și forma aripioarelor indică durata zborului. Diferitele specii au număr și dimensiuni diferite ale aripilor pectorale.

Diferența în aripioare:

  • Diptera. Pentru zbor, se folosesc numai aripioarele pectorale.
  • Chetyrohkrylye. Dezvoltate și aripioarele toracice și ventrale. Există aproximativ 50 de specii de astfel de reprezentanți.

Înălțimea de a se deplasa peste ape este de 5-6 metri. durată gasirea in aer - de la cateva secunde pana la un minut, in acest timp distanteaza in medie 50-400 de metri.

Mai multe elemente care afectează durata zborului:

  1. Forma corpului seamănă cu o torpilă.
  2. Lungimea finului: persoanele cu un plutitor mai lung de lungime.
  3. Numărul de aripioare. Peștii care zboară, în care se dezvoltă numai aripioare pectorale, zboară mai rău decât reprezentanții cu patru "aripi".
  4. Construcția densă a aripioarelor face posibilă menținerea în aer.
  5. În concluzie, "fluturașul" nu se prăbușește în apă, dar mai mult timp ține corpul deasupra apei cu ajutorul aripii caudale. În acest moment, el arată ca o barcă cu pânze, condusă de vânt.

Peștele zburător nu poate zbura. Numeroase cazuri de cădere a persoanelor de pe puntea unei nave sau de lovire pe bord sugerează faptul că peștele care zboară nu controlează direcția, unde zboară. Zborul peștelui zburător fascinează absolut toată lumea, și cei care văd spectacolul pentru prima dată, și marinarii condimentați. O priveliște strălucitoare, de neuitat.

reproducere

Micul pește care zboarăReproducerea începe în primăvară. Reproducerea este prin rafturi mici, ouă de culoare roșie. Caviarul înota în largul coastei. Pestele mamă nu este foarte selectiv, așa că îi atașează ouăle alge, crengi, fructe, pene plutitoare și alte, ca să spunem așa, gunoi care plutesc de-a lungul coastei.

În reprezentanți care locuiesc în ape deschise, caviar în mod liber Ea plutește. Specialiștii observă că, adunând în turme, peștele se rotește peste un singur loc: când ouăle sunt eliberate, apa este vopsită verde.

Peste albastru care zboarăGenerația mai tânără, spre deosebire de părinții lor, are culori strălucitoare. Animalele tinere se hrănesc cu plancton.

Carnea de pește este delicioasă, este pescuit în unele țări. Prinderea are loc noaptea, momeala care servește ca momeală atrage școli de pește.

În India, se recoltează în timpul reproducerii.

În Japonia, peștele zburător este considerat unul dintre principalele pește de pește, producția fiind de aproximativ 50% din captura totală. Știm ouăle "fluturului" sub numele de "tobiko“. Acesta a fost utilizat pe scară largă în fabricarea sushi și alte feluri de mâncare populare japoneze.

Recordul înregistrat: intervalul de zbor de pește care zboară este de 600 de metri în 42 de secunde.

Durata de viață a peștelui nu este stabilită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Zboară de pește trigla sau cocoș de mareZboară de pește trigla sau cocoș de mare
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
Lista numelor celor mai populare pești roșiiLista numelor celor mai populare pești roșii
Pestele Marlin: caracteristici ale unor feluri de rețete simple de mâncarePestele Marlin: caracteristici ale unor feluri de rețete simple de mâncare
» » Peste pește, aviatori marini
© 2021 amigdas.com