amigdas.com

Pestele Marlin: caracteristici ale unor feluri de rețete simple de mâncare

Pestele de habitat MarlinMarlins sunt un gen de pești de ruinare ai familiei marlin (sailfish), care trăiesc în oceanele tropicilor și subtropicelor. Numele este tradus din greacă și latină ca un pumnal. Marlin de pește are o valoare considerabilă în pescuitul sportiv. Iar gustul ei extraordinar și valoarea nutrițională ridicată au asigurat popularitatea ei în diferite părți ale lumii.

Descriere și caracteristici

Peștele are un proces xiphoid lung, care este o maxilară superioară transformată. Cu ajutorul lui, ea vânează pentru pești mai mici și calmar. Aripile dorsale seamănă cu o pânză. Creasta are 24 de vertebre. Dinții mici. În timpul vânătorii, marlin se poate transforma de la albastru închis în albastru strălucitor din cauza iridoforilor (celulele pigmentare care reflectă lumina). Receptorii receptorilor sensibili (neuromast) sunt un bun indicator al mișcării apei, mai bine exprimată la animalele tinere.

Femelele depășesc numărul de masculi de 4 ori. Greutatea lor depășește de obicei 500 kg, iar lungimea este de 2-3 metri. Există informații despre un pește gigant cântărind 820 kg și o lungime de 5 metri.

Acest prădător este capabil să atingă viteze de până la 130 km / h datorită unor caracteristici interesante:

 • Trunchiul de pește este aplatizat pe lateral. Forma este bine raționalizată;
 • Abdomenul, toracicul și aripile anal pot fi ascunse în depresiile din organism. Rezistența la deplasarea în apă este semnificativ redusă;
 • O suliță ascuțită lungă pe cap se desparte perfect de apă.

Organizația Internațională pentru Protecția Naturii a acordat statutul de marlină "Vulnerabil". Mii de tone de pește sunt capturate anual numai în regiunea Caraibelor. Cele mai mari daune asupra numărului de marlinas sunt cauzate de pescuitul cu paragate. În SUA, a fost emisă o lege, conform căreia toate navele ar trebui să elibereze acest pește la o anumită distanță de țărm. Dar, din nefericire, din cauza rănirilor primite în timpul capturării, Marlin nu are aproape nici o șansă de supraviețuire.

Diseminarea și maturarea

Descrierea peștelui marlinCea mai numeroasă specie de marlină este Atlanticul albastru. El este onorat să se decoreze cu brațele Bahamelor. Se întâlnește la vest de Oceanul Atlantic, preferând o temperatură de peste 23 de grade. Migrează rutele sezoniere lungi.

Maturitatea sexuală are loc în regiunea de 3 ani. Femelele cresc de mai multe ori pe sezon pentru 7 milioane de ouă în dimensiune de 1 mm, care au o rată foarte scăzută de supraviețuire. Larvele de culoare albastru închis cresc cu mare viteză. Hrana pentru larve este zooplanctonul. Lungimea dorsală mare și concavă a peștilor tineri scade în raport cu înălțimea corpului cu vârsta. Femelele trăiesc la 27 de ani, bărbații sunt cu 10 ani mai mici. Predatorii preferă un singur mod de viață, turmele - un fenomen rar.

Marin pește și rețete culinare

În afară de om, Marlins poate fi vânat numai de anumite specii de rechini - alb și mako. Pe branhii există uneori pește-stick.

Vase de pește rafinate

Carnea de pește este perfectă pentru gătit, prăjire, grătare, decapare și fumat. Japonezii preferă marlinul brut în sashimi-ul lor național.

Marlin marinat cu ierburi

Cu un gust unic de marlin, sosul de lamaie cu verdeață este bine combinat. Pentru a face marlină coaptă trebuie să luați:

 • File de pește - 1 kg;
 • Ulei de măsline - 150 ml;
 • Lemon - 2 bucăți;
 • Monetărie - 4 ramuri;
 • Mărar - 2 ciorchini;
 • Patrunjel - 2 ciorchini;
 • Apa - 2 linguri. l.;
 • Sare.

Se taie peștele, se adaugă puțin suc de lamaie. Coaceți timp de 40-50 de minute, poate fi în folie. Se toarnă sosul din verdeață, ulei, apă, sare, coji și suc de lămâie.

Steak cu legume și ciuperci

Gradul de prăjire pentru friptură - pentru un amator:

 • Sucul maxim prajit, practic nu renunță, carnea se prepară 10 minute la o temperatură ridicată și se aduce într-un cuptor;
 • Nu se frămânță se pregătește timp de 2-3 minute, iar în interior rămâne roșie;
 • O friptură medie se află după 5-6 minute de tratament. Sucul este roz.

Pentru a nu rupe propria aromă unică de Marlin, nu abuzați de mirodenii. Pentru a pregăti o friptură aveți nevoie de:

 • Reteta pentru prepararea peștelui marlinFile de pește;
 • Ulei de măsline;
 • Ardei proaspăt;
 • vinete;
 • ciuperci;
 • lamaie;
 • dovlecel;
 • Ceapa proaspata;
 • sare;
 • Pepper.

Într-o tigaie încălzită, cu ulei, se prăjește peștele până la gradul dorit. Legume cu ciuperci, sare, prăjiți într-o tigaie sau gratar până la maro auriu. Cu puțin timp înainte de pregătire, puteți adăuga sos de soia. Serviti cald.

Ureche, sărare și fumat

Ureche de marlinPentru a pregăti o supă delicioasă și bogată pregătită, coada trebuie să fie tăiată peste bucăți la centimetri, aripioarele și capul împărțite în două părți. Aduceți apă fiartă cu câteva cepe tăiate, adăugați sare, mazăre piper negru. Pește se fierbe în această apă la 10 minute după fierbere.

Pentru sărate pește pentru a tăia în bucăți 10 la 30 cm, grătar cu sare fină. Înfășurat într-o cârpă curată și trimis la un frigider. Întoarceți-vă a doua zi. În a patra zi puteți mânca.

Pentru barele de fumat cu dimensiunea de 15 până la 30 cm, se înmuia într-o soluție salină cu o rezistență medie de 5 ore. Fumul este legat cu sfoară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Chinook pește: unde locuiește și ce este utilChinook pește: unde locuiește și ce este util
Tipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristiciTipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristici
Rechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilorRechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilor
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
» » Pestele Marlin: caracteristici ale unor feluri de rețete simple de mâncare
© 2021 amigdas.com