amigdas.com

Goldfish: specii, reproducere, conținut

Goldfish-ingrijireAurul a fost îndepărtat artificial din crapul obișnuit. Acesta aparține clasei de pește raze-ray, un grup de crap în formă de crap, o familie de ciprinizi. Numele său a fost derivat din strămoșii îndepărtați - crapul de argint, care a dat puilor o frumoasă culoare aurie. În Rusia, numele "Goldfish" a trecut din culoarea locuitorilor din acvariu și, de asemenea, deoarece prima copie a fost foarte scumpă.

trăsătură

Goldfish are un alungit, comprimat din lateral, scurt și rotund corpul.

Toți reprezentanții acestei specii au coveres de dimensiuni destul de mari, crestături tari pe primele raze și, de asemenea, dinți faringieni. Mărimea cântarelor acestui pește depinde de variația rasei. Poate fi mare sau mică, uneori chiar și o absență completă a scărilor în anumite părți ale corpului.

culoare acvariul de aur este foarte larg: sunt roșu-auriu, roz pal, culorile bronzului întunecat, roșu ars, galben, negru cu o nuanță albă de vedere. Dar toate peștii au o trăsătură comună intransigentă - culoarea abdomenului lor este mult mai ușoară decât culoarea principală. Forma și mărimea aripioarelor laterale, precum și a cozilor, sunt întotdeauna diferite.

Ochii unui acvariu de aur sunt de obicei de mărimea și structura tipică care sunt caracteristice tuturor peștilor, dar unele specimene pot avea un grad diferit de convexitate. Lungimea aurului care trăiește în acvariu nu va depăși 15 cm, dar există iazuri speciale în care peștii se găsesc până la 45 cm (coada nu este luată în considerare). Acei pești care au corpuri rotunjite trăiesc în jur de 13 sau 15 ani. Iar cei care au corpuri lungi - 40 de ani.

Tipuri de goldfish

Timp de mulți ani, aproximativ 300 diferiți specie, care pot impresiona imaginația cu varietatea de forme și culori. Cele mai populare tipuri de aur sunt:

obișnuit

O astfel de aur este foarte bine crescut în acvariu, precum și în rezervoare obișnuite. Această rasă de pește este aproape de forma crapului de argint. Pentru astfel de aur, acvariul se caracterizează prin alungire și comprimare pe părțile laterale ale corpului. Lungimea lor în habitat bun este de aproximativ 30 sau 40 cm. Vârful coapsei are o formă îndreptată, care nu depășește 10 centimetri. Peștele are perechi de aripioare, care sunt situate pe burtă, precum și sânii. Ele au formă rotundă. culoare cântare acest pește este roșu-portocaliu. Dar există exemplare cu o culoare roșie și albă.

Butterfly jikin

Pește Butterfly jikinAcest tip de pește de aur de aur a fost obținut ca urmare a unei perioade foarte lungi de timp selecție. O trăsătură distinctivă a rasei este o aripă caudală furcată, care seamănă cu aripile fluturelui într-o formă topită. Lungimea corpului este de 20 cm. Această specie este folosită numai pentru reproducere într-un acvariu și foarte bine tolerează apa rece. Această rasă are varietăți variate. Ele diferă în culoarea cântarelor.

Culoarea unui astfel de pește este de argint, roșu cu pete albe, portocaliu, alb-negru sau roșu, cu aripioare de culoare neagră. Și, de asemenea, există opțiuni care au alungite capete aripioare. Această rasă include următoarele pești de aur: fluture calico, alb-negru, portocaliu, roșu-alb, negru, roșu-negru, pompon fluture.

Lvinogolovka

Acesta este un tip foarte neobișnuit, care are un corp scurt (aproximativ 15 cm). Seamănă foarte mult cu un ou mare. Capul este acoperit de creaturi deosebite, care îi conferă o asemănare cu coama unui leu. Aceste creșteri acoperă ochii de pește, care sunt destul de mici. caracteristică Rasa este absența unei finici pe spate, precum și o coadă scurtă, uneori furcată, care se ridică în sus. Culoarea capului și a aripioarelor este de obicei roșu strălucitor. Culoarea poate fi portocalie, roșie, negru, roșu-alb, roșu-negru și există și combinații de trei culori: roșu, negru, alb.

Ranch

RanchAceastă specie are un corp scurt, ovoid, aplatizat, precum și aripioare scurte. Rasa este caracterizată de o coloană vertebrală curbată în regiunea cozii. La fel ca specia anterioară, există creșteri pe cap și, de asemenea, nu au aripioare dorsale. Coada unui pește are o formă triunghiulară, care este formată ca urmare a lipitură capete aripioare. Pietrele moderne au o mare varietate de cântare de colorat. Ele sunt portocalii, albe, roșii, negre. Dar cea mai mare valoare pentru cei implicați în reproducerea acvariului sunt peștii care sunt vopsiți lateral, precum și aripioarele pectorale, nasul, capacele de ghilimele.

ryukin

Această specie este foarte lentă și, de asemenea, termofilă. O astfel de aur în acvariu trăiește și are o formă sferică a corpului cu o spate înalt, care a fost formată ca urmare a curburii coloanei vertebrale. Lungimea unui astfel de pește este de aproximativ 20 de centimetri. Are aripi foarte masive de dimensiuni medii. Dar există specii cu aripioare alungite. Aripile de pe spatele acestei specii sunt întotdeauna verticale. Coada este furculita, a cărei lungime este de 15 sau 30 de centimetri. Capul peștilor este foarte mare și are ochi mari. Culoarea peștelui este foarte mare diversitate. Puteți întâlni roșu, roz, alb.

veiltail

veiltailAcestea sunt specimene foarte frumoase ale unui aur. Sunt foarte calm și lent. Diluat într-un acvariu. Peștii au un corp ovoid sau sferic, lungimea căruia ajunge la 20 cm. Capul mic trece ușor în trunchi. Ochii acestei specii sunt destul de mari. Irisul este colorat în orice culoare, cu excepția celui verde. O trăsătură distinctivă a acestei specii este o coadă foarte luxuriantă, care are forma unei panglici. Lungimea poate depăși dimensiunea corpului.

Există specii cu coadă, care s-au format ca urmare a fuziunii mai multor aripioare. În funcție de raportul dintre lungimea aripii și coada și mărimea corpului, putem distinge două soiuri din această specie: panglica și fusta. Culoarea peștilor este foarte diversă.

telescop

Aceasta este o rasă de aur, pentru care a fost scoasă conținut în acvariu. Are un corp scurt și o aripă alungită. Dar principala caracteristică a acestei rase constă în ochii, care sunt foarte mari. Forma, magnitudinea și direcția axei variază foarte mult. Ochiul unui astfel de pește ajunge în diametru de aproximativ 5 cm și are o formă sferică, cilindrică și conică. Axele ochiului pot forma o perpendiculare pe suprafața capului. Există astfel de ochi care sunt direcționați direct în sus. Astfel de pietre sunt numite astrologi și un ochi ceresc. Există mai multe variante ale acestei rase: cu cântare și fără ea. Culoarea peștelui este foarte diversă.

Bubble Eye

Acesta este un soi de acvariu foarte inactiv. Corpul ei are o formă ovoidă și capul său trece ușor în spate. Lungimea corpului este de 15 sau 18 cm. Spre deosebire de cele mai multe specii, coada acestei rase nu este suspendată. Un astfel de aur nu are o aripă dorsală, ochii sunt foarte mari, care privesc în sus. distinctiv Caracteristicile sunt bule care cresc în apropierea ochilor și sunt umplute cu lichid. Valoarea lor poate fi de 25% din dimensiunea totală a corpului. Culoarea este de obicei monofonică, dar uneori există pete mari de culoare contrastantă. Persoanele fizice sunt roșii, albe, aurii sau portocalii.

cometă

cometăAceastă specie de aur este foarte luminos. Acesta trăiește într-un acvariu și are un corp alungit (18 cm). Această specie poate să semene cu crapul obișnuit. Din aceasta, peștele este diferit numai în culori și lungime lungă. În funcție de mărimea varietății de soiuri ale acestei rase: o simplă cometă care are o coadă lungă, precum și o cometă de voal, aripioare și o coadă care este mai mare. Cel mai mult titluri de valoare peștii sunt comete cu culoare argintie, ochi de culoare roșie aprinsă și coadă de culoare galben-lămâie.

Zhemchuzhinka

Această rasă are un corp ovoid umflat. Lungime - 15 cm. Are aripioare laterale și pectorale scurte. O caracteristică distinctivă sunt scări convexe, care seamănă cu perle tăiate. Cântarele care cresc după răniți nu mai au forma și textura originale. Acest pește are o varietate mică de culori. Majoritatea persoanelor sunt portocalii, roșii, albe. Dar, în ultima vreme, au fost deduse trei culori și o culoare neagră.

Oranda

OrandaAceasta este o rasă foarte tulbure, care a fost produsă în mod artificial pentru reproducere într-un acvariu. Această specie este creată din valecht și diferă de ea foarte eficientă creșteri în zona capului, precum și pe capacele de grilă. Acest headgear a condus la faptul că aceste pești erau numite Little Red Riding Hood. Și capacul este mai mare, cu atât sunt mai valoroase peștele. Oranii se găsesc într-o varietate de nuanțe. De la stacojiu și alb până la negru, albastru, galben.

Această specie poate ajunge la o dimensiune de 15 sau chiar 26 cm. Orand este caracterizată de o aripă dorsală nepereche. Restul aripilor rămâne în picioare. Aripile caudale au dimensiuni care sunt de 65 sau 70% din lungimea totală a întregului corp. Oranda trăiește foarte mult timp, dar, bineînțeles, cu grijă. Speranța de viață este de 13 sau 15 ani.

Goldfish în natură

Șarpele de aur a fost formată ca urmare a unei selecții lungi, deoarece se găsesc rar într-un habitat natural. reproducere peștii din rezervoarele artificiale deschise pot fi produse numai în acele regiuni în care temperatura apei este mai mare de 15 grade Celsius. Atunci când peștii sunt ținute într-un acvariu, ele pot locui pe orice continent, dar numai dacă se respectă regulile de detenție.

Cum să hrăniți un pește de aur

Goldfish sunt omnivore și, prin urmare, hrănirea nu este dificilă. Pentru a pescui complet Mâncarea poate fi folosită:

 • hrana pentru pesti;
 • O hrană vie care conține o mulțime de proteine;
 • legume pentru hrana animalelor;
 • mărunt mărunțit mărunt, spanac, urzică, păpădie;
 • proaspete legume tocate fin.

suplimentar produsele alimentare pot servi ca:

 • Spirulina pentru aurulmărunt fructe de mare mărunțite;
 • hrișcă sau terci de mei;
 • spirulina;
 • pâine.

Goldfish place să mănânce și va încerca să mănânce tot ce intră în acvariu. Dar trebuie să urmați niște reguli atunci când hrăniți. Porțiunile de hrană trebuie consumate în 5 minute dacă se utilizează alimente uscate. Dacă alimentele sunt vii sau legume, atunci ar trebui să fie consumate de pește timp de 10 sau 20 de minute.

Toate rămășițele trebuie îndepărtate imediat din acvariu, astfel încât apa să nu se murdărească. Hrăniți peștele mai mult de 2 ori pe zi. Preferabil dimineața și seara. Și este, de asemenea, necesară alternarea hranei de multe ori. Doar un singur vârf este suficient. Între perioadele de hranire este de dorit să se observe o perioadă constantă de timp. În acest caz, peștele nu va face foame. Și trebuie să completați ce este mai bun subalimentare pește decât suprasolicitat.

reproducere

De obicei, peștii au capacitatea de a avea descendenți când sunt bătuiți cu un an, dar se vor dezvolta pe deplin numai la doi sau patru ani de viață. În această perioadă este de dorit să fie folosit ca reproducere. Reproducerea se produce în primăvara mijlocie sau târzie, este în această perioadă se va schimba aspectul de animale de companie. Tijele de acoperire vor începe să fie acoperite cu mici tuberculi, iar primele raze ale aripioarelor pectorale sunt decorate cu crestături din fierăstrău. Abdomenul femelelor va crește. Bărbații vor începe să exercite interes la femele.

 1. care depune icreÎn acest moment, este necesar să se transplantă femelele și câțiva masculi într-un acvariu separat cu apă bine infuzată și, de asemenea, să se asigure că în ea există o vegetație abundentă.
 2. Ar trebui instalată o bună iluminare.
 3. Că peștele nu a mâncat amânarea caviar, apoi la o înălțime de 2 cm de la partea de jos este necesar să se întindă grila, care are celule mari.
 4. Reproducerea durează 5 sau 6 ore. După aceasta, peștele trebuie mutat înapoi în acvariul comun.
 5. În prima zi de viață, animalele tinere nu pot fi hrănite, deoarece vor folosi provizii speciale de bule de gălbenuș. După ce este necesar să alegeți mâncarea. Planctonul mic și mâncarea specială sunt mai bune.

Goldfish: îngrijire și

Conținutul de aur în acvariu implică respectarea anumitor reguli.

 1. volum Acvariul trebuie ales în funcție de mărimea și forma corpului de pește. Pentru persoanele cu corpuri lungi, ar trebui să conțină 200 de litri de apă. Acvariile sunt mai bine să utilizeze forma clasică dreptunghiulară. Goldfish sunt creaturi educative. Prin urmare, este necesar să se stabilească în prealabil numărul acestora într-un singur acvariu. Sunt necesare cel puțin 2 litri de apă pe cap de locuitor. Acest lucru trebuie luat în considerare la alegerea unui acvariu.
 2. Și, de asemenea, trebuie amintit că aurul nu se poate întâlni cu toți locuitorii acvatici. Este necesar să se studieze o masă specială, în care va fi indicată cu care să poată coexista.
 3. Un aspect foarte important este regimul de temperatură corect. Pește pescuit pe termen lung, cum ar fi temperatura de 17-26 grade Celsius. Iar cele scurte preferă o temperatură de 21 sau 29 de grade.
 4. foarte cu grijă Trebuie să vă apropiați de decorarea acvariului, dacă este locuită de aur. Pietrele, snags sau scoici care au forme ascuțite nu pot fi folosite ca decorațiuni, deoarece acestea pot răni animalele de companie. Acesta va arata frumos, dar aici siguranta peștelui este mai importantă.
 5. În nici un caz nu se poate păstra împreună aur cu coadă lungă și cu coadă scurtă.

Urmați toate regulile de mai sus și animalele dvs. de companie vor fi mereu sănătoase și viguroase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Blotnotnistaya sortare - pește de acvariuBlotnotnistaya sortare - pește de acvariu
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Câine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutrițieiCâine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutriției
Ce tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulceCe tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulce
Câine de pește: unde trăiește și mănâncăCâine de pește: unde trăiește și mănâncă
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Crap (laskir): descrierea peștilor și caracteristicile prinderiiCrap (laskir): descrierea peștilor și caracteristicile prinderii
Rețeta de gătit crap copt în cuptorRețeta de gătit crap copt în cuptor
Lista numelor celor mai populare pești roșiiLista numelor celor mai populare pești roșii
» » Goldfish: specii, reproducere, conținut
© 2021 amigdas.com