amigdas.com

Bird din albatros. Cine sunt albatrosii rătăciți?

Descrierea albatrosului regalAlbatrozele sunt considerate foarte mari și puternic

păsări. Pentru o zi, păsările zboară la 1000 km. O casă nativă pentru albatroși este o suprafață vastă a oceanului. Ei nu pot vedea sushi timp de câteva săptămâni, petrecând tot timpul în apă. De regulă, albatrosii locuiesc în apele a trei oceane de la Antarctica până la țărmurile de sud ale Africii, Australiei și Americii. Pasărea de albatru este Antarctica. Unele specii trăiesc numai în emisfera nordică a planetei, dar multe dintre ele au ales partea de sud a Pământului.

apariție

Cel mai mult mare speciile acestei păsări sunt:

 • Albatroșii regali;
 • Albatrozi rătăciți.

Lungimea ambelor specii atinge 130 cm, iar masa este de 10 kg. Peretele albatrosului regal și rătăcitor atinge 340 cm. În ceea ce privește femelele, dimensiunea lor practic nu diferă de mărimea masculilor. Aripile păsărilor diferă în funcție de ele rigiditate, au o formă arcuită. Aripile sunt lungi, dar foarte înguste. Există, de asemenea, o margine de conducere îngroșată. Ciocul este destul de mare. Vârful ciocului este îndoit, iar marginile sunt ascuțite. Nostrile sunt situate pe părțile laterale ale ciocului. Aceste nări furnizează persoanelor cu un simț foarte bun de miros.

Pentru a se deplasa în aer, păsările utilizează curenți de aer ascendenți, reflectați de pe suprafața oceanului. Inițial, albatrosul se înălță în înălțime, iar apoi pe aripile îndreptate planifică peste suprafața netedă, treptat căzând pe suprafața apei, de-a lungul examinării. Păsările cad la o înălțime de 1 metru. La această altitudine, pot zbura 22 metri orizontal.

Albatros DescriereEconomisirea de energie pentru albatroși permite un design special al aripilor și al aripilor planificare. Acesta este motivul pentru care păsările pot rămâne în aer timp de câteva ore fără a-și flutura aripile. Când calmul este complet, albatrosii sunt forțați să-și răstoarne aripile, dar în acest moment preferă să nu zboare deloc. Întotdeauna albatrosii au fost considerați un semn rău pentru marinari, deoarece aspectul lor a indicat apropierea unei furtuni.

ia o pauză, Albatrosii stau pe apă sau pe stâlpi și punți de nave. Datorită faptului că păsările au aripi foarte lungi, au nevoie de decolare pentru a decola. Preferati albatrosul sa decoleze de pe stanci sau pante abrupte.

culoare

În ceea ce privește culoarea, la unele specii din partea superioară a trunchiului penaj negru. În aceeași culoare este pictată și partea superioară a aripilor. Pieptul păsărilor este alb, ca aripile din interior. Această culoare este caracteristică albatrosului regal. El doar pene de la capătul aripilor sunt vopsite în negru. Restul penajului nu poate fi alb, dar maro închis, aproape negru.

Persoanele tinere pot fi deosebite de păsările adulte de culoarea penajului. Feathering-ul are o nuanță diferită atunci când păsările ajung la pubertate, iar acest lucru se întâmplă la 6-7 ani după naștere.

Ce mănâncă?

Indiferent de specie, fie că este un albatros rătăcitor sau regal, păsările mănâncă în principal următoarele alimente:

 • Bird de habitat albatrospește;
 • Mici calmaruri;
 • Mici caracatite;
 • krill;
 • Crustacee mici.

În plus, reprezentanții acestor păsări pot mânca locuitori ai apei moarte, care sunt abundenți în mări și oceane.

Albatrosii se atașează adesea trezi nave și nave, care le însoțesc pentru o lungă perioadă de timp, absorbind toate deșeurile care sunt aruncate în mare sau ocean. Și dacă pe păsări întâlnesc o bază plutitoare pentru prelucrarea produselor marine, albatrosii sunt gata să zboare pentru astfel de vapoare luni de zile pentru câteva mii de kilometri. Totuși, acest mod de viață pentru indivizi este un lucru obișnuit. Nu este deloc ca albatrosul rătăcitor să primească un astfel de nume. Aceste păsări sunt mereu pe drum.

zonă

Albatrosii sunt considerați eterni nomazii. Ei nu au numai un habitat permanent, dar sunt în mișcare constantă, capturând practic toată planeta cu zborurile. Așa cum am menționat mai devreme, astfel de păsări petrec cea mai mare parte a vieții lor deasupra oceanului sau a mării, departe de coastă. Nu văd sushi de luni de zile este normal pentru aceste păsări. Albatrosii zboară cu o viteză de 50 km / h, uneori viteza acestora poate ajunge la 80 km / h. La această viteză păsările pot zbura aproape non-stop. În această zi, albatrosii acoperă o distanță de aproape 1000 km. Persoanele care au fost marcate de geolocatori au zburat pe întreaga planetă timp de o lună și jumătate, unii dintre ei făcând-o de mai multe ori.

Un fapt interesant este că, în ciuda unei astfel de vieți fără adăpost, albatrosii cuibesc strict în anumite locuri. Fiecare specie are propriul loc pentru cuiburi:

 • Insulele Falkland;
 • Insulele Galapagos;
 • Insulele japoneze;
 • Insulele Hawaii și multe altele.

Fiecare pasăre se întoarce mereu strict la locul unde sa născut.

Studiile arată că cuiburile lor sunt echipate la o distanță de aproximativ 22 de metri de locul unde s-au născut ei înșiși. Ce precizie uimitoare și memorie topografică fenomenală pentru indivizii care nu văd pământul ani de zile!

Reproducere și speranța de viață

Bird AlbatrossPentru albatros este tipic monogamă mod de viață. Astfel de păsări în întreaga lor viață se găsesc doar o singură pereche și rămân fidele alesei lor până la sfârșitul zilelor lor. Așa cum am menționat deja, creșterea indivizilor are loc în anii 6 -7 din viața lor, astfel încât încep să înceapă familiile după apariția acestei vârste. Se întâmplă ca păsările să caute doi ani. Procesul de curtare pentru femeie este foarte interesant. Când se întâlnesc, bărbații fac un fel de dans de căsătorie înainte de tovarășul lor. O astfel de curte poate dura câteva zile.

În cazul în care femela este atras de sex masculin, aceștia își petrec ceva timp în locul iubirii sale, și apoi trimis la o insulă pustie și să înceapă să justifice casa lor viitoare, să construiască cuiburi de iarbă și mușchi.

femeie Albatrosul conține doar un singur ou, pe care îl incubă la rândul său. Pene variază între ele, de regulă, la fiecare 2-3 săptămâni. Urcarea oului are un timp destul de lung. Puiul apare numai în 75-80 de zile. Din acest motiv, albatrosii pierd până la 20% din greutatea lor în timpul întregii incubări.

Creșterea puii este foarte lentă. În primii trei săptămâni, părinții îl alimentează în fiecare zi și apoi o dată la câteva zile. Pene au grija de puilor lor pentru un an întreg, până când puii devin mai puternici și nu pot să ia mâncare pentru ei înșiși.

De asta de măritat perioada la păsări se întâmplă nu mai des decât o dată în 2-3 ani. În unele cazuri, chiar mai rar. Cu toate acestea, indiferent cât durează pauza, în fiecare toamnă bărbatul zboară spre insulă și așteaptă acolo pentru cel ales, care, de regulă, ajunge puțin mai târziu. Aceasta continuă viața familială a acestor păsări neobișnuite. Dacă unul dintre ei nu zboară pe insulă, atunci al doilea rămâne numai pentru restul vieții. Unirea lor este atât de puternică.

Durata de viață a albatroșilor rătăciți și a altor specii este de aproximativ 50 de ani.

dușmani

Este de remarcat faptul că rata mortalității acestor păsări este scăzută. Aproape nimic nu amenință păsările deasupra oceanului deschis sau a suprafeței mării. Pericolul poate apărea numai în timpul sezonului de împerechere, atunci când păsările cuibăresc. Dar acest lucru se întâmplă foarte rar. De regulă, prădătorii nu trăiesc pe insule, pe care perechi cuibăresc. amenințare pot apărea numai de la:

 • Șobolani, care sunt adesea importați în terenuri nelocuite;
 • De la pisicile sălbatice, care sunt, de asemenea, lăsate aici de oameni.

Acești dușmani pot ataca atât părinții cât și puilor mici.

În ultimul secol, cea mai mare amenințare la adresa păsărilor a fost un om. Oamenii au distrus fără milă astfel de păsări de dragul penei, care erau folosite pentru a decora pălăriile doamnelor. În prezent, aproape toate speciile de albatros sunt protejate de Uniunea Mondială pentru Conservare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bird înghiți. Cum arată și ce mănâncăBird înghiți. Cum arată și ce mănâncă
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
» » Bird din albatros. Cine sunt albatrosii rătăciți?
© 2021 amigdas.com