amigdas.com

Nuci de cornea: hrană, reproducere de pădure, apariția unei păsări

Piulițe groaseO nucă de înmormântare (Parus montanus) sau altfel un puffach, se numește o pasăre mică, care locuiește în cea mai mare parte în pădurile din Asia și Europa. Această specie a fost descrisă pentru prima dată de naturalistul elvețian Thomas Cornad von Baldenstein. Anterior, majoritatea autorilor au considerat gaichek ca subgenus Poecile, aparținând unui gen mai mare de țâțe (Parus). Numele latin Parus montanus este utilizat pe scară largă în întreaga lume. Cu toate acestea, mai recent, oamenii de știință, pe baza analizelor genetice, au descoperit că doar pasărea are de rudenie îndepărtată

cu ceilalți țâțe. Prin urmare, ornitologii americani cer să se întoarcă numele anterior al păsării, care în latină sună ca Poecile montanus.

Caracteristici distinctive

O trăsătură distinctivă a capului negru este preferință această specie de păsări trăiesc în păduri de conifere. În legătură cu aceasta, sânii gaichka se găsesc cel mai adesea în latitudinile nordice. Pentru habitatul lor, gaichki cu capul maro aleg pădurile surzi, malurile râurilor și alte locuri îndepărtate de oameni. În ciuda acestui fapt, puffers sunt foarte interesați de oameni și preferă să mănânce resturile de alimente umane. Acest tip de sâni duce un stil de viață sedentar.

Gaichka plumpÎn dieta de gaichki cu capul maro pătrunde atât alimentele vegetale sub formă de semințe de plante, cât și animalul sub formă de larve și insecte nevertebrate. Nest această pasăre este scăzut deasupra solului. Locul de cuibărit este preferat de trunchiurile copacilor fără viață. Timpul anului pentru incubarea ouălor din această specie este aprilie-mai. Cavitatea de piuliță se trage cu ajutorul ciocului, dar, de asemenea, să fie averse la utilizarea și gata de locuit al altor păsări. În cuibul acestei păsări găsiți între 5 și 9 ouă de culoare albă în roșu.

Această specie este una dintre cele mai frecvente între întregul gen, ușor inferior titlului mare. Numele puhljak pasăre a primit datorită că într-un sezon rece it razpushaetsja și devine mai volumetric pe dimensiuni.

Cum arată o piuliță cu ochi maro?

Această specie de păsări are un penaj simplu de culoare gri-gri. Un cap mare este situat pe un gât scurt. Pasărea are dimensiuni mici, ci un fizic dens. Partea superioară a capului, precum și partea din spate a capului, au o pată de culoare neagră. Această culoare din partea din față se extinde până la partea din față a spatelui. Restul spatelui, aripile, precum și zonele de umeri, talie și superioară sunt vopsite în gri maroniu. Obrajii sunt de culoare albicioasă.

Partea laterală a gâtului este de asemenea ușoară, dar cu o nuanță de ocru. Pe partea din față a gâtului există un semn sub formă de pată negru mare. Partea inferioară a păsării are un penaj alb-gri, cu o nuanță de ocru în părțile laterale și în regiunea podhvostya. Caracteristica ciocului acestor păsări este maro. Picioarele acestei păsări sunt gri închis.

Nucile de corn pot fi deseori confundate cu negru. O caracteristică distinctivă a titusului cu cap brun este o căpăstru negru, care vine în spatele unui mat, mai degrabă decât o culoare stralucitoare. Datorită unui punct negru mare și unei benzi de gri în zona penei de zbor, se poate de asemenea distinge de negru.

Cântând o fată cu păr brun

O trăsătură distinctivă importantă este vocalizarea păsării. Spre deosebire de capul negru, capul maro are un repertoriu slab. În stoc pasărea are doar 3 tipuri de cântece:

 1. Există doar trei tipuri de cântecedemonstrativ - acest tip de cântat este folosit pentru a atrage atenția individului opus. Sunetele caracteristice unei cântece demonstrative sunt set de fluier masiv, masurat, cum ar fi "ti-ti" sau "ti-tii", publicate la aceeași înălțime sau cu o creștere a tonalității unei singure note. Fluierul diferă în funcție de tipul de populație. Pentru munte, spre deosebire de populațiile plate, se caracterizează printr-o sunete mai moale și mai lungă, care poate constitui până la șapte silabe. Astfel de cântece pot fi auzite pe tot parcursul anului, dar cel mai activ pentru aceasta este perioada de la începutul lunii februarie până la sfârșitul lunii mai, precum și a doua jumătate a verii;
 2. teritorial - o astfel de cântec este folosit pentru a marca zona de cuibărit. Cântecul este caracterizat de o liniște susură tweet-uri, și este mai des realizată de bărbați decât de femei;
 3. bâlbâitul - unii ornitologi cântă, de asemenea, o altă melodie interpretată de reprezentanți de sex masculin pentru a atrage femele. Într-o astfel de cântec puteți auzi silabe înalte, cum ar fi "chi-chi-chi", care sunt înlocuite de "jae-jae".

reproducere

Sezonul de reproducere a nuci de marar de liliac este perioada din aprilie până în mai. În iulie, păsările apar, gata să zboare. Aceste păsări își găsesc perechea în primul an de viață, în principal în sezonul de iarnă, și trăiți cu o astfel de compoziție până când unul dintre parteneri moare.

În timpul curtării, puteți vedea cum se execută bărbatul după femeie, în timp ce ambele sexe fac mișcări care scuture aripile și, de asemenea, îndoaie corpul. Înainte de împerechere, bărbatul prezintă femeia cu mâncare și în acest moment cântă cântecul bâlbâit.

Echipamente pentru prize

Începutul perioadei de cuibăritNest aceste păsări în primul rând pe un site, care este protejat pe tot parcursul anului. Cuibul, așa cum a fost deja descris mai sus, este creat la o înălțime mică de până la 3 metri și este echipat în trunchiuri de copaci moarte sau un ciob de copaci, cum ar fi mesteacan, aspen sau zada. A scos un cavalier pentru el însuși, sau a folosit-o gata după celelalte păsări. Uneori, ca o gaichki golașă cu capul maro, folosesc cuiburi de veverițe.

Echipa și echipează cuibul de sex feminin gaichek. acest procesul este lung și durează de la 4 zile la 2 săptămâni. Dacă acest lucru este precedat de condiții nefavorabile, procesul de construire a unui cuib este întârziat până la 24-25 de zile. În dimensiuni, cuibul în profunzime la aceste păsări este de 10-20 cm, iar diametrul ajunge la 2,5-3,5 cm. Alte țâțe adesea căptușeau interiorul cu ajutorul mușchiului. Willow tit în aceste scopuri folosite în mod normal scoarță, bucăți mici de cortex, floem sub formă de fâșii, precum și lână și pene de dimensiuni mici, și doar ocazional sunt utilizate în construcția de mușchi.

Ouă și pui

Cuibul este hrănitDupă finalizarea construcției, gaichki-ul se odihnește până la 5 zile, iar apoi din momentul în care a fost așezat primul ou continuați să cătușești cuibul cu materiale moi. Ca urmare, atunci când femelele încep ouă de incubație, cuibul este complet căptușit cu o așternută. Ouăle urechii urechii au ouă albe în cantitate de 5 până la 9 bucăți. Caracteristica distinctă a ouălor sunt patăle și punctele roșii, întărite mai aproape de capătul bont. Procesul de incubare a ouălor dureaza aproximativ 2 saptamani. În timp ce femelele pregătesc ouăle pentru incubație, bărbații o pazesc și teritoriul adiacent cuibului și, de asemenea, se ocupă de mâncare. În cazuri rare, femelele, fără a aștepta bărbatul, se duc în căutarea hranei.

Nestlings nu apar toate în același timp, dar separat. Acest proces poate dura 2-3 zile. Pentru puii nou-născuți, este caracteristică o puf rare de culoare gri-maronie, care acoperă zone mici ale capului și ale spatelui. Puii diferă atât în ​​nuanța galbenă, cât și în cea galben-brună a cavității ciocului.

Nutriția puiilor este efectuată de ambii parteneri și de aduceți mâncarea de până la 300 de ori pe zi. Pe timp de noapte, și pe vreme rece, femeia încălzește puicuțele cu corpul ei și nu pleacă pentru un minut. Deja în 17-20 de zile după ce puii de incubație sunt capabili să zboare, dar încă nu știu cum să-și obțină mâncarea proprie, astfel încât viața lor este încă complet dependentă de părinți.

În perioada de la jumătatea lunii iulie, cele mai puternice pui se alătură părinților lor și altor păsări, formând turme. Uneori în turme există și alte specii de păsări, cum ar fi caprine cu capul galben și alunecări de teren. Cu o astfel de compoziție, ei se rătăcesc de la un loc la altul, până la iarnă adâncă.

În sezonul de iarnă în școli există o putere ierarhică, la care bărbații se supun femeilor, iar perechi vechi de păsări domină tinerii nuci. Această specie de păsări trăiește de obicei pe același teritoriu, în cazuri rare, schimbând locația pe o rază de cel mult 5 km.

Hrănirea păsărilor

 • În sezonul de iarnă, regimul păsărilor constă în alimente vegetale sub formă de ienupăr, pin și molid. O pătrime din întreaga dietă este alimentele de origine animală sub formă de insecte adormite, pe care piulița le extrage în mod activ din locurile izolate de copaci și ace.
 • În timpul verii, dieta constă în jumătate din alimentele vegetale sub formă de fructe și fructe de pădure și de origine animală sub formă de larve și insecte.

Păsările tinere se hrănesc în principal cu păianjeni, cu larve de fluturi și, de asemenea, cu omizi mici de fluturi viitori. Apoi, în dieta lor, tinerii gaichki adaugă alimente de origine vegetală.

La adulți, regimul alimentar este mai variat, iar alimentele de origine animală includ:

 • fluturi la toate etapele de dezvoltare;
 • păianjeni de dimensiuni mici;
 • gandacii mici, in principal weevil;
 • Insecte de insecte, cum ar fi viespi și albine;
 • insecte diptere: muste, muguri și, de asemenea, țânțari;
 • insecte netratate;
 • lăcuste;
 • râme;
 • melc;
 • acarieni.

Alimentele vegetale includ:

 • Cereale cum ar fi ovăz, porumb și altele;
 • semințe, precum și fructe de plante, cum ar fi brusture, castravete de cal, albastru și altele;
 • semințe și fructe de copaci, cum ar fi mesteacan și arin;
 • boabe de tufișuri și arbori, cum ar fi afine, cenușă de munte, merișor, merișor.

Puhljaki se hrănesc cu nivelurile de mijloc și inferior ale pădurii, iar pe pământ scad în cazuri rare. Aceste păsări le place să stea cu susul în jos, pe crengi subțiri, în această stare se găsesc adesea în pădure sau în altă parte habitat.

Stocurile gaichki-ului cu capul maroniu

Puhlyaki sunt păsări foarte bogate. Pentru a stoca hrana pentru pasarile de iarna incepe in vara si toamna. Uneori, mâncarea găsită în colibele maronii este ascunsă în timpul iernii. Persoanele tinere încep să colecteze acțiuni în luna iulie.

Cucul cu omidăLocurile în care sunt stocate stocurile de frunze de nuci pot fi foarte diverse. Cel mai adesea, păsările ascund alimentele în trunchiuri de copaci, precum și tufișuri și pene. Nimeni nu a descoperit stocurile, cei pucioși le acopere cu bucăți de coajă. Într-o singură zi, această pasăre mică poate construi până la 2 mii astfel de cache-uri cu alimente.

Aceste păsări uită adesea locurile în care hrana era ascunsă și găsiseră niște mâncare destul de accidental. Unele stocuri se realizează imediat după construcție, iar unele sunt ascunse din nou. Datorită acestor acțiuni, alimentele sunt distribuite pe întreg teritoriul în mod egal. În plus față de fructele cu coajă lemnoasă, aceste stocuri sunt folosite de alte păsări.

speranţa de viață

În sălbăticie, această pasăre trăiește de la 2 la 3 ani. Potrivit ornitologilor, în cazuri rare acest tip de pasăre poate trăi până la 9 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor HummingbirdCea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird
Pasăre ordinară de azur albastru: descrierePasăre ordinară de azur albastru: descriere
» » Nuci de cornea: hrană, reproducere de pădure, apariția unei păsări
© 2021 amigdas.com