amigdas.com

Un dihor intern. Totul despre animal și conținutul din casă

Cum să ții o casă acasă acasăDihorul este format dintr-o familie de cunts și un fel de dihori și nevăstuici. Este un prădător de mamifere. Unele specii pot fi incredibil de active și agresive. În ciuda acestui lucru, a venit timpul când dihorii trăiesc nu numai la voință, ci și în apartamente, ca animale de companie. A devenit atât de popular că oamenii cumpără astăzi aceste animale mai des decât pisicile și pisicile. Să vorbim în acest articol despre:

  • ce arată un dihor;
  • cum să vă îngrijiți animalul;
  • tipuri de trochee;
  • mai mult decât un dihor de animale.

În general, astăzi totul este despre dihori!

Descrierea animalului și caracteristicile acestuia

Datele externe ale ferretuluiDin cauza picioarelor lor disproporționate, care sunt destul de scurte, animalul este ghemuit. Corpul lui este alungit și foarte flexibil. Picioarele fiarei, în ciuda dimensiunilor mici, foarte puternice. Datorită membrelor sale, dihorul este un excelent jumper și înotător.

Pe labele animalului există gheare mari, care vă permit să urcați în mod abia pe copaci și să săturați cu succes urmele.

Lungimea medie a dihorului adult atinge jumătate de metru, dar femela este întotdeauna mai mică, aproximativ 10 centimetri. Greutatea animalului variază de la 300 de grame la 2 kilograme. Depinde de tipul de animal.

Gâtul este destul de lung și incredibil de flexibil. Capul este oval, botul este rotunjit. Cartea de vizită a oricărui dihor este coada, care poate ajunge la o lungime de 18 centimetri.

Dihorul este acoperit cu blană frumoasă, cu o grosime subțire. După molotare, care apare de obicei în toamnă, lana animalului devine incredibil de frumoasă. Culoarea stratului, în funcție de specie, poate fi nisipoasă sau complet negru. Există, de asemenea, dihori rare, albi, din care albul fierbe.

Absolut în toate persoanele (cu excepția albinelor) pe cap, există întotdeauna un model complicat care arată ca o mască.

În regiunea coada sunt glandele, care secretă un secret, cu un miros neplăcut foarte ascuțit. Cu ajutorul acestui secret, fiara îi sperie pe cei răi. Zorek este simțul deosebit de dezvoltat al mirosului, datorită acestui sentiment că sunt vânători minunați.

În gura corului de la 28 la 30 de dinți puternici. Colții lor sunt deosebit de puternici.

În sălbăticie, dihorul trăiește aproximativ 3-4 ani, la domiciliu mult mai mult - aproximativ șapte ani.

Tipuri de trochee

Hori sunt clasificate în patru tipuri:

  1. Comportamentul dihoruluiSteppe, e un dihor alb. Acesta este un animal destul de mare, care crește la o lungime de 55 de centimetri și atinge o greutate de 2 kilograme. Coada animalelor adulte este pur și simplu chic și în lungime este de 18 centimetri. Această specie are o blană lungă de blană, prin care este vizibilă o pălărie luminoasă. Botul conform clasicilor seamănă cu o mască întunecată. Acest animal mănâncă diverse mâncare: hamsteri, broaște și chiar păsări mici. În timpul iernii, când săpăturile nu sunt posibile, crăpătura mănâncă mlaștină, care, în timp ce trăiește în sălbăticie, găsește habitatele umane din apropiere. Dar dacă fiara are suficientă mâncare, atunci nu va fi niciodată aproape de posesiunile umane. O femelă din această specie poate naște până la 18 viței pe sarcină.
  2. Pădurea sau pisica neagră comună. Este mult mai mică decât animalul anterior în mărime. Lungimea sa este de 45 de centimetri și greutatea de la 400 la 1,4 kilograme. Femelele cocoșului de pădure sunt de unu și jumătate mai puțin decât bărbații. Această specie nu are o culoare contrastantă. Corpul său este în cea mai mare parte acoperit cu blană brună, iar picioarele și coada sunt complet negre. Pe față este o mască. Puteți găsi, de asemenea, un animal complet alb sau roșu. Se hrănesc în principal cu rozătoare, amfibieni și insecte. De asemenea, corul de pădure poate ajunge la gaura iepurilor și poate mânca toți urmașii. Dacă animalul trăiește lângă oameni, atunci nu disprețui să mănânce un iepure domestic sau o pasăre. Fobia de pădure de sex feminin nu este la fel de prolifică ca stepa și duce descendenți în doar 4-6 pui.
  3. Fretka sau furo (corul de origine). Aceste animale sunt adaptate numai pentru a trăi în captivitate. "Furo" se numește cea mai mare parte indivizi albi. Merită să spunem că animalul de companie poate avea absolut orice culoare dintr-o singură culoare. Lungimea corpului animalului atinge 50 de centimetri, iar greutatea de la 700 de grame la 2 kilograme. Frețka este crescut ca o specie de rasă pură și, de asemenea, traversat cu specii sălbatice de dihori. O astfel de viziune încrucișată cu sălbăticia este numită "coregraf".
  4. Corul american. Pradă foarte rară, inclusă în Cartea Roșie, ca specie pe cale de dispariție. Lungimea unui astfel de animal poate atinge maximum 40 de centimetri, iar greutatea maximă este de 1 kilogram. Coada incredibil de frumoasă, cu o lungime de până la 15 centimetri, impresionează cu blana sa. Mai ales fiara este pictata alba cu sfaturi inchise. Lăzile și coada animalului, precum și masca de pe bot, sunt complet negre. Animalele se hrănesc cu rozătoare, dar principala lor hrană este cainii de preerie. Viața lor depinde de viața dihorilor. Un pachet de astfel de câini trăiește pe o suprafață de 50 de hectare și acest lucru pentru o viață normală este suficient pentru un singur dihor, iar întreaga familie pentru a supraviețui, are nevoie de cel puțin 250 de câini pe an.

dihorul-nurcă hibrid

Honorik este o specie de dihoră silicificată, derivată artificial. Pentru a crea această specie au fost traversate stegulețe și păduri de pădure. Aceste animale sunt mai mari decât părinții lor, dar au moștenit toate celelalte caracteristici în întregime. Exteriorul lor este foarte asemănător cu o nurcă, iar blana lor elegantă este foarte asemănătoare cu blănurile goale. Din dihori au moștenit urechi mari cu un cadru în jurul marginilor. Sunt minunați înotători și vânători. Merită să spunem că Honoriki este extrem de rău și agresiv, prin urmare, pentru păstrarea acasă, această specie este complet inadecvată.

Ce mănâncă animalele?

Hrănirea dihoruluiEi nu au un cecum și, prin urmare, corpul lor pur și simplu nu este capabil să digere și să asimileze alimentele vegetale. În principiu, se hrănesc cu rozătoare, cu păsări mici, cu iepurii de iepure și cu alte animale mici, cum ar fi veverițele de sol. Uneori mănâncă insecte și amfibieni. În timpul iernii, dihorii sunt mereu pregătiți cu atenție și fac rezervări în găurile lor.

Ea vânează ambuscade din ambuscadă sau prin urmărirea victimei. Dar dacă nu funcționează cu plăcere, atunci corul nu va supăra cu mizerie și diverse deșeuri. Oamenii condamnă fără îndoială dihori și le atribuie crime pe care nu le-au comis. Practic, păsările de curte și animalele sunt furate de mângâieri și vulpi, dar extreme din anumite motive sunt dihori sălbatici.

Reproducere și descendenți

Sezonul de reproducție începe în februarie și se termină la sfârșitul verii. La speciile de stepă, de obicei începe în primăvară. De pădure, în mai - la sfârșitul lunii aprilie. O persoană matură devine la atingerea anului. Nu există jocuri de împerechere la animale. Împerecherea este foarte agresivă: bărbatul ține ferm femeia de greabăn și se luptă cu toată puterea ei. După ce se împerechează cu femelele, lacrimile de dinți ale bărbatului sunt adesea lăsate.

Sarcina este de aproximativ o lună și jumătate. De obicei se nasc 4 - 18 pui. Nou-născuții cântăresc până la 10 grame. Ei sunt slabi, slabi, dar se dezvoltă cu o viteză incredibilă. Aproximativ două luni sunt hrănite numai cu lapte matern.

După opt săptămâni, dihorii devin independenți și pot ieși din vânătoare, dar alăptarea continuă. Copii în vârstă de până la șase luni mergeți întotdeauna pe călcâiele mamei sale, apoi părăsiți treptat și trăiți independent.

Ferma, hrană și îngrijire la domiciliu

Din ce în ce mai popular este conținutul de dihori acasă, împreună cu pisicile. Iubirea lor și fețele drăguțe nu lasă aproape nici unul indiferent. Aceste animale mici au cucerit inimile a milioane și au început să trăiască în captivitate cu stăpânii lor.

Interesant este că primul Furo a fost scos din urmă cu mai bine de 2000 de ani pentru că a vânat iepurii sălbatici.

Vecinătate cu alte animale de companie

Cu ce ​​animale este dihorul prieten?Înainte de a cumpăra un dihor și adu-l la domiciliu, trebuie să cunoașteți unele dintre trăsăturile acestui animal. Acestea sunt animale incredibil de active și conținutul din spațiul închis al celulei poate ucide animalul.

Hori trăiesc bine în vecinătate cu pisici și câini. În ceea ce privește păsările și tot felul de reptile, acesta este deja un cartier dubios. Orice fel de animal domestic sau pasăre, fie că este o șopârlă sau o țestoasă, un papagal sau un hamster, va fi prada unui leu pentru un dihor domestic. De aceea nu trebuie să păstrați un dihor și un chinchilla sau un iepure într-un apartament.

vaccinări

Ca și alte animale de companie, mirele trebuie, de asemenea, să fie vaccinat. În special, sunt necesare vaccinări din rabie, ciumă și leptospiroză. Proprietarul trebuie să fie extrem de atent în timpul vaccinării, deoarece aceste animale sunt mai predispuse la manifestări alergice de vaccinare, așa că înainte și după procedură trebuie să dați antihistaminice fiarei. Firește, cei consiliați de un medic veterinar specializat.

sterilizare

Dacă animalul este cumpărat de proprietar doar ca un animal de companie și reproducerea dihorilor nu este planificată, atunci femeia trebuie sterilizată, iar castrul de sex masculin trebuie castratat. Acest lucru va ajuta la evitarea mirosului neplăcut care este caracteristic animalelor în timpul pubertății.

Este demn de remarcat faptul că pentru a scăpa de miros nu funcționează deloc, deoarece corurile sterilizate și castrate au un miros specific de blană, dar acest lucru este rezolvat prin spălarea cu mijloace speciale sub formă de șampoane.

Ferret Cage

Animalul are nevoie de un spațiu personal în care să-și petreacă timpul și să se relaxeze. Apropo, dihorii dorm foarte mult. De aceea, celula trebuie să conțină un loc pentru somn. Poate fi un hamac sau o casă specială. Celula va fi mereu deschideți-o sau mai mult timp va fi închis - este de până la landlord să decidă. Apropo, dihorii sunt animale foarte inteligente, iar unele persoane pot învăța cu ușurință. De exemplu, un animal de companie poate învăța să deschidă și să închidă o ușă celulară.

Caracterul animalului

Aceasta este o creație foarte curioasă, el va examina apartamentul în fiecare zi și va urca în toate locurile izolate. Explorând locul următor, el poate adormi jucând acolo. Proprietarul trebuie să fie foarte atent și atent în timpul acestor studii și să călătorească în jurul apartamentului, deoarece animalul poate mânca orice lucru mic care va cădea pe drum. Se poate termina tragic. De asemenea, animalele din cauza instinctului lor de a săpa găuri pot face acest lucru cu plante de casă pe fereastra.

La tavă, animalul se antrenează foarte bine, dar poate să vâneze alt loc, iar în acest caz proprietarul trebuie să pună și să pună o altă tavă cu umplutură acolo.

Sursă de alimentare

Acest carnivor de pradă și are nevoie doar de proteine ​​animale. Există doar două opțiuni alimentare:

  1. pregătiți singuri mâncarea;
  2. utilizați alimente de ferret specializate.

Cum să hrănești un ferretDacă proprietarul decide să-și hrănească animalul independent, pregătindu-l, atunci poate fi carne de pasăre, precum și organe comestibile. Carnea este amestecată cu orice terci și este gata! Există o mulțime de rețete pentru astfel de feluri de mâncare.

Dacă gătiți pentru alimente uscate, ar trebui să ne amintim că hrana pentru câini nu este potrivită pentru dihori. La vânzare sunt specializate, îmbogățite cu vitamine și minerale, hrană special pentru trochei.

De asemenea, puteți varia hrana pentru animalele de companie prin cantități mici de fructe și legume. O dată pe săptămână este permisă adăugarea la o dietă a unui ou de găină și a unei carne de iepure brută. Trebuie să ne amintim că în alimentația animalului ar trebui să fie doar carnea pe care o poate extrage în sălbăticie.

De asemenea, proprietarul trebuie să acorde atenție faptului că animalul poate face rezerve alimentare într-un loc retras. După ce a mâncat un produs rasfatat, poate fi ușor otrăvit.

Dihori - păsări de apă. De aceea ar trebui să aibă întotdeauna multă apă curată.

Dacă vă asumați răspunderea pentru achiziția de dihor, dați-i toate condițiile necesare unei vieți normale și, de asemenea, o dietă echilibrată, va răspunde proprietarului cu recunoștință și afecțiune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrănești un dihor acasăCum să hrănești un dihor acasă
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de puiCum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de pui
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Cât costă un dihor acasă?Cât costă un dihor acasă?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Negru ferret - locuitor de pădureNegru ferret - locuitor de pădure
Cum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandăriCum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandări
Soothing și hipnotice pentru pisici și pisici pe drumSoothing și hipnotice pentru pisici și pisici pe drum
» » Un dihor intern. Totul despre animal și conținutul din casă
© 2021 amigdas.com