amigdas.com

Care este greutatea unui elefant african, cât de mult cântă la naștere un elefant pentru copii?

Greutatea unui elefant mareElefantul este cel mai mare dintre animalele terestre de pe Pământ. Dimensiunea gigantului este uimitoare. Se cântăresc animalele în moduri diferite, în funcție de specie. În ceea ce privește puterea fizică, și aici nimeni nu le poate depăși. După elefant, locurile celor mai puternice animale sunt ocupate de: un rinocer, un hipopotam, un bivol și, desigur, un leu. Acestea vor fi primele cinci dintre cele mai puternice fiare de pe planetă. Și care este greutatea aproximativă a unui elefant?

Elephant specie

Giants se disting prin habitatul lor. Patria unei specii este Africa, cea de-a doua există în India.

Continentul african este locuit de savană și elefanți de pădure. Primul este cel mai mare animal de pe planetă, pădurea este mai puțin puternică. Bărbații sunt mult mai mari decât femelele. Dimensiunile speciilor de savană ajung până la 7,5 metri la bărbați. Creșterea lor la cel mai înalt punct al corpului este de 2,5-3,5 metri.

Elefanții indieni sunt, de asemenea, împărțiți în specii și subspecii. Cel mai mic dintre ei trăiește pe insula Kalimantan. Dimensiunea medie a unui bărbat indian ajunge la 6,5-7 metri. Femelele sunt mult mai mici.

Cât costă cel mai mare elefant din lume?

Toate soiurile de giganți sunt similare unul cu altul. Reprezentantul Savannoy se distinge prin cea mai puternică structură. Se caracterizează prin:

 • Cât costă un elefant?corp puternic;
 • gât scurt;
 • urechi uriașe;
 • cap mare;
 • membrele masive;
 • cusaturi puternice;
 • trunchi lung.

Greutatea medie a persoanelor Această specie la masculi - 7 tone, pentru femele - 5 tone. Recordul maxim în categoria de greutate este fixat în cartea Guinness din 1974. Animalul, apoi împușcat la cântărire, a arătat un rezultat de 12 ct. Pentru comparație, elefanții indieni cântăresc mult mai puțin: bărbați - până la 5 tone, femele - până la 2,7 tone.

Cât costă un elefant nou-născut?

Puii unui elefant imediat după naștere sunt foarte vulnerabili și adesea devin pradă leilor. Nu întotdeauna giganții reușesc să-i descurajeze pe urmașii lor de la prădători. Greutatea elefantului nou-născut variază de la 80 la 140 de kilograme. El a fost mult timp îngrijit de o mamă alertă.

Doar până la zece ani din viața sa, elefantul preia masa și dimensiunea care îl fac invulnerabil față de prădători. Formarea finală la aceste animale are loc la vârsta de 20 de ani.

Stil de viață giganți

În timp ce giganții se hrănesc cu ramuri, frunze și coajă de copaci, atunci în zona de accesibilitate trebuie să fie în mod necesar vegetație. Și din apă, animalele nu pot merge prea departe. Dar, deoarece efectivul are nevoie de noi surse de hrană, pe măsură ce cele vechi sunt epuizate, trebuie să migreze în mod constant. În această zi, animalele merg pe o distanță de 12 km fiecare, iar peste un an pot trece 500 km.

În cireadă există o matriarhie. Iubirea guvernului, de regulă, preia elefantul vechi. În plus față de grupul ei, descendenții ei sunt deja cu puii ei. În total, există 9-12 persoane într-o astfel de familie. Femela principală decide totul: unde și cât să se hrănească, când și unde să meargă la o nouă cale. Puterea ei în cireadă durează până la 60 de ani, după care trece la cea mai mare fiică și așa mai departe.

Masculii din turmă sunt expulzați după ce au crescut. Uneori se rătăcesc singure și câteodată se adună în grupuri. Numai atunci când una dintre femele este pregătită pentru împerechere, se apropie și se apropie de unul dintre bărbați. Grupurile îngroșate eventual separate, mici, dimpotrivă, se pot uni.

Comunicarea în cadrul grupului are loc prin atingeri și sunete. Sunt luați mai mulți elefanți anumite poziții pentru a-ți exprima starea de spirit sau nevoile. În cazul în care membrii familiei au trebuit să se despartă, aceștia își exprimă salutul foarte uimitor la întâlnire, bucurându-se unii de alții. Luptele se întâmplă rar și se fierbe până la legarea și strângerea cu colți. De cele mai multe ori, bărbații se confruntă cu gesturi amenințătoare și bâlbâind urechile.

Informații interesante despre elefanți

 • Cât costă un elefant?Colții cresc în elephant de-a lungul vieții. Prin mărimea lor, se poate judeca vârsta gigantului. Recordul înregistrat pentru greutatea unui brosc este de 225 kg. Dinții rădăcini sunt înlocuiți de-a lungul vieții de trei ori, înlocuind vechiul cu cei noi. Când ultimii dinți sunt șterși, animalul moare de foame. De obicei se întâmplă în 65-70 de ani, astfel încât viața unui elefant este destul de comparabilă cu cea a unui om.
 • Elefanții, ca oamenii, sunt dreptași și stângaci. Și puteți observa acest lucru prin tipul de colț pe care animalul îl folosește cel mai adesea, va fi mai uzat.
 • Cu trunchiul său, gigantul poate deține o greutate de un sfert de tonă. Organul muscular poate conține până la 7,5 litri de apă la un moment dat.
 • Urechile au o funcție dublă pentru elefanți. Gigantul le folosește în căldură ca un fan mare. În plus, datorită rețelei dezvoltate de nave, urechile ajută la răcirea sângelui, economisind corpul de la căldură excesivă. O imagine a venelor pe suprafața urechii poate fi comparată cu amprentele umane - este întotdeauna individuală.
 • Pielea animalelor are o grosime de 2-4 centimetri. Există chiar și o zicală: "Groasă ca un elefant". În ciuda acestui fapt, pielea gigantului este sensibilă. Și trebuie să ia praf și băi de noroi pentru a crea o crustă protectoare. Aceeași tehnică ajută să nu ardeți la soare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Visele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de visVisele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de vis
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Descriere, habitat și fotografii ale bivolului africanDescriere, habitat și fotografii ale bivolului african
» » Care este greutatea unui elefant african, cât de mult cântă la naștere un elefant pentru copii?
© 2021 amigdas.com