amigdas.com

Mașină de șlefuit pentru metal: metode și tehnici de măcinare

Metode de măcinare a metalelorMașina de șlefuit de suprafață servește la tratarea suprafețelor produselor metalice. Scopul principal este sa finisati si sa terminati suprafetele plane ale produselor cu roti diamante sau abrazive. Blocurile de produse pot fi fixate pe o placă magnetică sau o oglindă a unei mese. Metoda de alimentare, longitudinală sau circulară, va depinde de forma mesei.

Suprafața plană a metalului poate fi șlefuită cu mare precizie prin intermediul unui astfel de dispozitiv. Gradul de rugozitate corespunde GOST și variază de la 0,63 până la 0,16 micrometri după procesare. După procesarea pe astfel de echipamente, curățenia suprafeței va corespunde clasei 9-10. Pentru exactitatea muncii și pentru primirea produselor de calitate, este mai bine să achiziționați o mașină făcută la întreprindere decât să o colectați din materiale improvizate. Pe un dispozitiv asamblat automat, poate dura mai mult timp pentru a procesa piesele și va avea o eroare mare.

Informații generale

Pentru prelucrarea suprafețelor profilate, este necesar un echipament suplimentar. Mașinile de rectificat de suprafață moderne sunt capabile să proceseze chiar și elementele de formă conică. Toate dispozitivele de uz general pot fi împărțite în categorii:

 • Dispozitive neautomatizate.
 • Dispozitive semi-automate cu suport pentru ajustarea activă a desktop-ului.

Categorii de mașini de rectificat suprafațăIndustria modernă vă permite să cumpărați diferite versiuni de dispozitive, ceea ce va permite procesarea unor părți de diferite forme. Pentru a procesa periferia cercului, veți avea nevoie de o mașină cu suport, cu un ax orizontal și o masă dreptunghiulară.

Un astfel de aparat este ideal pentru șlefuirea limitelor suprafețelor de capăt indicate de carcasa dispozitivului. De obicei, astfel de dispozitive sunt achiziționate pentru magazinele de scule.

Orizontal orizontal și vertical pot avea mașini universale cu o masă de formă dreptunghiulară. Acestea nu sunt caracterizate prin cea mai mare precizie de măcinare, dar se remarcă printr-o productivitate ridicată datorită motoarelor electrice puternice instalate, a unor roți mari de șlefuire și a unei structuri de rigiditate sporită. Aceasta este diferența principală față de mașinile cu diapozitivul transversal.

Metode de prelucrare a metalelor

Pe o mașină de rectificat suprafață, metalul este prelucrat:

 • Periferia.
 • Sfârșitul cercului.

Când procesați sfârșitul cercului, puteți obține productivitate ridicată. Prin această metodă, un arc de contact între piesă și aparat este descris ca o cantitate nesemnificativă. Datorită acestui fapt, se obține o temperatură ridicată în zona de măcinare, ceea ce duce la o scădere a acurateței operației. Dificultăți pot apărea odată cu eliminarea chips-urilor pe un astfel de dispozitiv.

Tehnici de măcinare

Când lucrați la un șlefuitor de suprafață se pot distinge următoarele tehnici:

 • Procesare multi-pas. Această tehnică necesită fixarea elementului pe suprafață. Viteza mișcării sale în timpul procesării atinge 45 de metri pe minut. Metoda de procesare este redusă la o mișcare multiplă a produsului sub cerc până la eliminarea completă a alocației. În același timp, strungul se mișcă fără alimentare sau cu o alimentare verticală mică.
 • Metode de măcinareProcesare cu un singur pas. Folosit pentru mașini cu mese rotunde. Cu această metodă, mașina trece pe verticală la o adâncime totală. Drept rezultat, întreaga cotă din partea respectivă este eliminată într-un singur rând. Dispozitivele cu trei capete vor permite îndepărtarea cantității mari la precizia maximă a măcinării. Astfel de dispozitive sunt utilizate în principal în producția de masă.
 • Procesare pe două fețe. Această tehnologie implică șlefuirea simultană a celor două capete ale piesei de prelucrat. Cu această metodă, pentru a elimina complet alocația, este necesară mai mult de o trecere a articolului. Esența metodei este alimentarea rectilinie sau circulară a părții. Datorită rotației sculei, se taie metalul. Periferia cercului trebuie prelucrată cu rigiditate medie. Cu o metodă de prelucrare de la capăt la cap, productivitatea va fi mai mare decât cu metoda periferică.

Metode de măcinare a periferiei unui cerc

Metode existente de măcinare:

 • Metoda profundă. Această metodă vă permite să înregistrați o valoare semnificativă din detalii cu fiecare rând. În acest caz, se observă viteza minimă de alimentare longitudinală. Prin această metodă se observă o ștergere rapidă a cercului datorită gravității îndepărtării la abrazivi situați la sfârșit.
 • Metodă cu alimentare continuă continuă. Această metodă se aplică prelucrării articolelor a căror înălțime este mai mare decât lățimea, iar suprafața care trebuie tratată are perle. Această metodă este caracterizată de o precizie scăzută a funcționării și de lipsa alimentării transversale. Maestrul trebuie să corecteze în mod constant mașina datorită uzurii inegale a sculei.
 • Metoda cu alimentare transversală transversală. Această metodă permite producerea unei prelucrări de înaltă calitate a pieselor. Această metodă este utilizată pentru mașinile de rectificat suprafața cu un ax orizontal și o masă rotundă. Această tehnică este caracterizată de o precizie ridicată. Instrumentele de șlefuire pentru înălțime trebuie să fie mai mari decât indicele de alimentare în cruce.

Caracteristici de proiectare a echipamentului

Cum arata o masina de rectificat de suprafata?Mașina este a dispozitiv cu un cadru turnat fixat pe piedestal, cu un pat turnat ca un instrument solid. Ghidajele verticale sunt situate pe fiecare parte a deschiderii din centrul cadrului. Pentru mișcarea hidraulică sau manuală a capului de rectificat, există un cărucior în mișcare cu ghidaje. Acest aranjament permite creșterea indicei de rigiditate a unității.

Lanțurile scurte cinematice oferă o hrană stabilă. Pe aparat arată ca o piuliță, un șurub și niște ghidaje. Mișcarea verticală a capului de rectificat și a căruciorului este prevăzută cu un dispozitiv automat special, care este montat pe peretele frontal al cadrului.

Mișcarea verticală rapidă este asigurată de un mecanism similar situat în spatele mașinii. Printre elementele principale ale mașinii de rectificat suprafață pot fi identificate: blocuri de garduri, mecanisme de blocare, dispozitive de revenire (în caz de defectare a capului de rectificare). Toate aceste dispozitive vă permit să lucrați cu mașina la un nivel adecvat de securitate.

Parametrii de bază ai mașinilor-unelte

Atunci când cumpărați o mașină pentru șlefuirea metalului ar trebui să acorde atenție acestor parametri:

 • Dimensiunea mesei.
 • Viteza de rotație a discului de rectificat și a diametrului acestuia.
 • Metoda de măcinare: periferia sau sfârșitul cercului.
 • Puterea mașinii.
 • Tensiune de alimentare.
 • Dimensiunea mesei pentru lucru.
 • Diametrul sculei pentru șlefuire.
 • Numărul nominal de revoluții.
 • Dimensiuni.
 • Greutatea mașinii.
 • Prețul.

Evaluarea acestor parametri este necesară în funcție de scopul dispozitivului (pentru uz personal sau de producție) și numărul necesar de prelucrări de piese.

Repararea și modernizarea mașinilor

În timpul funcționării și eliberării pieselor puse pe flux, Repararea mașinilor de rectificat suprafațătoate mecanismele cu timpul încep să se uzeze. Părțile sunt înlocuite după expirarea duratei de viață a fiecărui element particular. Această atitudine față de echipament crește precizia muncii și siguranța personalului. Revizia este supusă mașinilor după o durată de viață de 20 de ani.

Producătorul oferă o durată de viață în funcție de garanție pentru fiecare element al mașinii, însă, în funcție de volumul de lucru al echipamentului, poate fi necesară înlocuirea mai devreme. Modernizarea echipamentului permite creșterea numărului de piese produse.

Cum să faceți singur un mașinărie

Pentru uz casnic Puteți face mașina numai dacă există părți disponibile. Grinderul este cel mai comun model pentru uz casnic. Dispozitivul și metoda de asamblare sunt extrem de simple. Pentru asamblare, sunt necesare astfel de detalii:

 • Un pat de colțuri groase de metal.
 • Motorul.
 • Rolete în cantitate de 4 bucăți.
 • Arcuri - 2 bucăți.
 • Țesătură emery.

Inconvenientul utilizării acestui dispozitiv pentru utilizare permanentă este întinderea constantă a benzii. Pentru a regla tensiunea benzii, instalați arcurile și reglați lungimea folosind butonul. Mânerul servește și ca o bară pentru ridicarea unei role.

Cum se face o mașină de rectificat suprafațăInstalarea de bare transversale Împreună cu un astfel de dispozitiv, este posibil să înlocuiți banda mai puțin frecvent. Dacă rolele sunt fabricate din titan sau din oțel puternic, nu vor fi necesare înlocuiri. La cadrul, bucșele rolelor sunt fixate de șuruburi puternice în stare staționară. Partea rotativă a rolei se efectuează prin principiul lagărului.

O astfel de mașină din arsenalul de origine va permite prelucrarea produselor metalice și a lemnului. O atenție deosebită la auto-asamblarea mașinii trebuie acordată puterii motorului. Puterea motorului de la mașina de spălat este suficientă pentru prelucrarea arborelui. Pe acest dispozitiv puteți ascuți și șleji instrumentul de acasă. Pentru prelucrarea produselor care necesită o mare precizie a măcinării, este mai bine să cumpărați o mașină fabricată din fabrică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționareMașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Șaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecțieȘaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecție
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Planificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelorPlanificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelor
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Cum sa faci o masina pentru a-ti forta mainileCum sa faci o masina pentru a-ti forta mainile
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Caracteristicile atașamentelor pentru gravor: tipuri, scop, seturiCaracteristicile atașamentelor pentru gravor: tipuri, scop, seturi
Proprietatea și scopul plăcii de verificare și de marcare a granituluiProprietatea și scopul plăcii de verificare și de marcare a granitului
» » Mașină de șlefuit pentru metal: metode și tehnici de măcinare
© 2021 amigdas.com