amigdas.com

Ce fel de cherestea de cherestea pe lemn este mai bine de ales

Modelul cu lanț de lanțSaw - unul dintre asistenții fideli ai fiecărui proprietar al unei case de țară. Lucrul cu opțiunea manuală este în sine neplăcut din cauza intensității ridicate a forței de muncă. Prin urmare, proprietarii au fost mulțumiți de apariția de ferăstraie cu lanț automată. Acest instrument este acum disponibil în două versiuni - benzină și electrică, acestea din urmă achiziționate cel mai des de către neprofesioniști. Dar alegerea și cumpărarea ferăstraiului cu lanț este complet diferită. Această problemă ar trebui să beneficieze de o atenție deosebită.

Modelul electric sau pe benzină

Pentru a înțelege care dintre aceste opțiuni este mai potrivită pentru un anumit proprietar, cu meritele și dezavantajele fiecărui model. Un ferăstrău pe benzină este o versiune mai autonomă a instrumentului, deoarece poate funcționa fără prezența unei surse de energie electrică. De asemenea, modelele în cauză au alte caracteristici importante pe care le veți găsi utile pentru fiecare cumpărător:

 • Modelul fierăstrăului electricVersiunea electrică a ferăstrăului cu lanț necesită un efort fizic mai mic comparativ cu analogul de benzină. Din cauza prezenței motorului său, proprietarul unui astfel de model trebuie să aibă anumite abilități și tehnici pentru a lucra cu acest instrument. Dacă vorbim despre unitatea care operează de la o priză electrică, utilizatorul nu trebuie să aibă cunoștințe speciale.
 • Un fierăstrău electric este mai sigur decât omologul său de benzină, deoarece nu emite gaze de eșapament în timpul funcționării. Prin urmare, poate fi folosit nu numai în aer liber, dar și în interior. Modelul benzinei este limitat în acest sens. Lucrul cu acesta într-un spațiu închis poate aduce multe inconveniente tuturor oamenilor din jurul vostru.
 • Ferăstrăul de benzină necesită achiziționarea regulată a combustibilului, ceea ce mărește costurile de operare cu un ordin de mărime. În plus față de toate, prețul de vânzare cu amănuntul pentru ferăstraie de benzină este mult mai mare decât costul ferăstrăului electric.
 • Ferăstrăul electric este mai ușor de manevrat datorită greutății sale mai mici și este, de asemenea, convenabil, deoarece produce un zgomot considerabil mai mic, spre deosebire de benzină.

Fierăstrău cu lanț: scop, tipuri

Ferăstrăul electric este util pentru fiecare proprietar, care de multe ori uneori trebuie să facă din lemn. Poate fi folosit atat pentru taiere mici bușteni, plăci și rafturi, precum și pentru tamplaria de mari dimensiuni. De fapt, un ferăstrău cu lanț este un compromis între un instrument de grădină și un instrument de construcție, dacă luați în considerare funcționalitatea acestuia. Desigur, va fi ineficient atunci când construiți o casă. Acesta va fi capabil să aducă beneficii tangibile în primul rând atunci când efectuează tăiere sanitare și de turnare, de mobilier și de preparare a lemnului de foc.

Caracteristicile utilizării sursei de alimentare

Principalul motiv pentru care mulți proprietari aleg fierăstraiele electrice este durabilitatea ridicată a acestora. Ei pot servi de mulți ani, Cu toate acestea, pentru aceasta trebuie să respectați anumite reguli. Fiecare proprietar trebuie să știe înainte de a cumpăra un ferăstrău electric despre "locul slab" - acest instrument este foarte sensibil la căderi de tensiune. Prin urmare, din cauza supraîncărcării, aceste ferăstraie sunt cel mai adesea necorespunzătoare.

 • Modelul cu lanț de lanțDesignul motorului electric, care este echipat cu un ferăstrău electric cu lanț, este astfel încât ancora interioară să fie rigid conectată la reductor. Din aceasta rezultă că orice tip de suprasarcină cu un grad ridicat de probabilitate poate deveni cauza unei defecțiuni a motorului.
 • În mod obișnuit, supraîncărcarea apare din cauza unei clarități insuficiente a sculei. Dar, dacă monitorizați permanent starea dinților și efectuați în timp o ascuțire, atunci o astfel de problemă poate fi evitată.
 • Încărcarea exagerată a motorului poate fi cauzată de o scădere a tensiunii în rețea, care, după cum arată statisticile, se produce destul de des în casele de țară. Acest lucru duce în mod inevitabil la o creștere a temperaturii motorului. Dacă ferăstrăul este echipat cu protecție automată împotriva supraîncălzirii. Dar chiar și acest lucru poate aduce o mulțime de neplăceri proprietarului, deoarece un instrument permanent deconectat rapid nu funcționează.
 • Ferăstrele profesionale sunt mult mai scumpe decât amatorii. Dar acest lucru este compensat de viața lor de serviciu, pe care instrumentul profesionist are de două ori mai mult.
 • Datorită caracteristicilor de proiectare ale ferăstrăului, este necesar să lubrifiați în mod regulat. Dacă într-un anumit moment cu această întârziere, motorul poate eșua. Prin urmare, proprietarul ar trebui să monitorizeze în mod regulat nivelul de ulei și, dacă este necesar, se toarnă. Pentru a înțelege că uleiul de motor este suficient, este posibil prin experiment - în momentul accelerării lanțului, pe suprafața de lucru va apărea o bandă de picături microscopice. Dacă după o vreme ați încetat să îl urmăriți, trebuie să vă faceți griji și să verificați urgent nivelul uleiului.
 • Fiabilitatea instrumentului depinde de calitatea lubrifiantului utilizat. Este recomandat să folosiți uleiuri speciale pentru lanțuri. Acestea sunt fabricate din componente de plante și au aditivi speciali sub formă de polimeri. Acești compuși prezintă cele mai bune caracteristici de calitate și sunt foarte economici.
 • Indiferent de tipul de aparat utilizat, trebuie respectate regulile de siguranță. Unul dintre ei spune: instrumentul trebuie ținut departe de apa deschisă. Prin urmare, în nici un caz nu trebuie să utilizați ferăstrăul electric în timpul ploii sau în apropierea corpurilor de apă deschise.

Ce lanț electric a fost ales pentru lemn

Alegerea unui ferăstrău electric pentru casa taîn primul rând, ce să caute atunci când alegeți o unealtă electrică - condițiile de funcționare a acesteia. În magazinele de astăzi, există multe opțiuni pentru ferăstraie electrice cu lanț, costul căruia poate varia de la 2 la 25 de tone. Deseori prețul este un indicator al calității instrumentului. Nu este recomandată achiziționarea celor mai ieftine ferăstraie cu lanț de la un producător necunoscut, în special în locuri aleatorii, deoarece aceste dispozitive servesc, de obicei, pentru un timp foarte scurt. Dar asta nu înseamnă că trebuie să plătiți zeci de mii de ruble pentru un model profesional, cu toate posibilitățile pe care este puțin probabil să le profitați.

A decide ce ar trebui să alegeți - consumator și instrument profesional, ar trebui să înțeleagă că aceste două versiuni diferă una de cealaltă o viață și o durată maximă de funcționare continuă. Dacă aveți nevoie de un instrument de lucru nu mai mult de 3-4 ore pe zi, apoi alegeți în siguranță un ferăstrău cu lanț pentru uz casnic. Majoritatea instrumentelor aparținând acestei clase au o durată scurtă de funcționare continuă, care nu depășește câteva minute. Pentru a vă asigura că aveți toată încrederea că alegeți corect, vă recomandăm ca atunci când comparați diferite opțiuni, luați în considerare următoarele aspecte:

 • Dispozitivul de alimentarePoziția motorului. Acest element cheie al ferăstrăului electric poate fi instalat transversal sau longitudinal. Modele mai preferate cu plasarea longitudinală, deoarece în acest caz puteți lucra în orice plan. Astfel, veți avea la dispoziție un instrument cu adevărat universal. Aceste ferăstraie sunt mult mai scumpe, totuși vă sfătuim să plătiți cu exactitate, deoarece prețul acestor ferăstraie nu este mult mai mare decât costul sculei cu plasarea transversală a motorului, iar avantajele acestora sunt palpabile.
 • Puterea motorului. Rețineți că dimensiunile, greutatea și prețul instrumentului depind direct de acest indicator. Dacă sunteți în căutarea pentru o ferăstrău care va fi tăiat doar din timp în timp la dacha, atunci nu vă recomandăm să cumpărați o unitate grele. În același timp, este necesar să calculați corect acest indicator - acesta trebuie să fie în mod necesar cu o marjă în eventualitatea unor supraîncărcări. Încercați să alegeți un model care are suficientă putere. Apoi, veți fi siguri că în timpul funcționării instrumentul va putea suporta fluctuații semnificative în rețea fără a se deteriora. Acest lucru este valabil mai ales pentru proprietarii care au nevoie de un ferăstrău pentru utilizarea în zona suburbană.
 • Curentul maxim. Apare numai când începe ferăstrăul. Pentru a vă asigura că nu afectează în mod negativ funcționarea sculei, se recomandă alegerea modelelor cu pornire ușoară. Înițial, acestea nu sunt doar o marjă de siguranță, ci și o durată mai lungă de viață.
 • În timpul funcționării ferăstrăului electric, amintiți-vă că acesta este un instrument destul de traumatic. Prin urmare, ar trebui să fiți preocupați de protejarea dvs. și a celor dragi de daune. În acest caz, veți avea nevoie de un sistem de blocare, care este prezent în multe modele moderne.
 • Repararea fierului electric cu mâinile propriiProblema supraîncălzirii electropilului este reală pentru mulți proprietari. Pentru soluția sa, producătorii au început recent echiparea instrumentului cu un releu termic special, care dezactivează fierăstrăul atunci când motorul atinge o temperatură critică.
 • Pericolul care poate apărea de la ferăstrăul cu lanț poate fi legat de momentul în care unealta începe să intre în contact cu suprafața de lucru. În acest moment, există un astfel de fenomen ca un accident de întoarcere, consecințele cărora pot fi imprevizibile. Pentru a vă proteja de posibilele probleme, este mai bine să alegeți modele cu funcția de frână de lanț. Dacă instrumentul începe să alunece din mâini, trebuie doar să apăsați o clapetă mică situată mai jos, după care lanțul se va opri în mișcare.
 • O caracteristică importantă care trebuie luată în considerare la selectarea unei unelte este prezența unui sistem de tensionare a lanțului. Acesta trebuie să includă în mod necesar un miel - o piuliță mare care fixează anvelopa. Reglarea lanțului se realizează prin slăbirea mielului, ceea ce face posibilă deplasarea anvelopei.
 • Ferăstrele electrice de înaltă calitate de înaltă calitate au în mod necesar un sistem automat de lubrifiere, reprezentat de o pompă care începe să funcționeze simultan cu motorul. Este pompa care asigură alimentarea cu ulei din rezervor prin găuri și distribuția uniformă de-a lungul suprafeței de tăiere.

Caracteristici de îngrijire

Îngrijirea ferăstrăului electricActivitățile principale, pe care trebuie să o desfășurați în mod regulat începând cu momentul achiziționării ferăstrăului electric - pentru a menține un nivel suficient al uleiului pentru funcționarea eficientă a sculei și claritatea lanțului. Dacă modelul dvs. nu are o pompă automată, bara de ferăstrău este coborâtă într-o găleată de ulei după fiecare lucrare.

De asemenea, este necesar să verificați fiabilitatea pieselor de fixare și a cablului electric în timp util. Dacă instrumentul se comportă în mâinile tale ascultător, atunci acesta este un semn clar că totul este în ordine cu el. Un fierăstrău electric normal funcțional nu necesită efort fizic. Cu toate acestea, în orice caz, trebuie să-l păstrați în stare de funcționare - după ce ați terminat lucrările, spălați lanțul, curățați-l de opal și puneți-l într-o cutie.

Caracteristici de stocare

Întreținerea dispozitivuluiSe întâmplă de multe ori că pentru iarnă instrumentul este trimis pentru depozitare într-o încăpere neîncălzită. Nu se recomandă acest lucru cu un ferăstrău electric, deoarece poate apărea un scurtcircuit în timpul primei utilizări datorită condensului acumulat în interiorul sculei. Acest lucru poate fi evitat dacă în primăvară se dă instrumentul să se așeze timp de câteva zile într-o cameră caldă uscată.

Foarte bine nevoie Utilizați modele de baterii care nu au voie să supraîncălzească. Dacă în locul depozitării lor temperatura crește la 50 de grade Celsius, atunci acest lucru se poate termina pentru eșecul lor. De asemenea, trebuie să aveți grijă ca instrumentul să fie protejat de lumina directă a soarelui.

concluzie

Principiul funcționării ferăstrăului electricFiecare proprietar al unei zone suburbane trebuie să caute în mod regulat ajutor dintr-un astfel de instrument căutat ca un ferăstrău cu lanț. La urma urmei, în țara de multe ori există situații în care puteți efectua aceste sau aceste sarcini cel mai eficient numai cu ajutorul acestui instrument. Dar pentru a face ferăstraiele electrice un ajutor tangibil proprietarului, este necesar să o alegeți corect. Firește, la început trebuie să înțelegeți cum să alegeți ferăstrăul electric și ce caracteristici trebuie să fiți atenți.

Puterea ferăstrăului electric trebuie să fie de așa natură încât să poată efectua cu ușurință operațiile necesare fără a se supraîncărca. Este de dorit ca acesta să fie echipat cu un sistem automat de blocare, care va ajuta instrumentul să fie mai sigur în exploatare.

De asemenea, este necesar să aveți grijă de întreținerea sculei electrice în stare de funcționare. În acest scop, proprietarul trebuie să monitorizeze periodic statutul articolelor cheie de lucru încă din prima zi. Verificați nivelul uleiului din motor și lubrifiați și curățați lanțul după fiecare utilizare. Respectarea acestor îndrumări simple vă va permite să utilizați acest instrument mult timp, realizând cu ușurință toate sarcinile care apar înainte de dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Sfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferiteSfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferite
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Uleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și alteleUleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și altele
» » Ce fel de cherestea de cherestea pe lemn este mai bine de ales
© 2021 amigdas.com