amigdas.com

Descrierea și caracteristicile firelor de oțel conform GOST 3282-74

Caracteristicile sârmei de oțelSârmă de oțel este utilizat în diferite domenii ale industriei, pentru nevoile economice și creativitatea artistică. Produsele din oțel sub formă de cordon sau fir se disting prin caracteristicile principale. Dimensiunile și proprietățile operaționale stabilesc standardele statale și interstatale.

Principalele soiuri

Principalele caracteristici pe care sunt divizate produsele sunt:

 1. Dimensiunea și forma secțiunii transversale;
 2. Tipul procesării finale;
 3. Tipul suprafeței;
 4. Compoziția chimică a oțelului;
 5. Domeniul de aplicare.

Cum se produce o sârmă de oțelGrosimea produselor este împărțită în grupuri. Produsele din primul grup sunt cele mai subțiri, grosimea lor fiind mai mică de 0,1 mm. Al nouălea grup include produse ale căror dimensiuni transversale sunt mai mari de 8 mm. Produsele conform GOST sunt realizate din profil rotund, pătrat, multi-fațetat și profilat.

Tratamentul final asigură proprietățile mecanice necesare. Pentru a întări rezistența și durabilitatea mecanică, produsele sunt tratate termic: stins, recoace și stabilizate.

Prin forma suprafeței produsului este împărțită în acoperit, fără finisare și finisare. Zincul, cuprul, aluminiu și alamă sunt utilizate ca straturi de acoperire pentru oțel. Pentru finisarea suprafeței este lustruit, lustruit sau gravat.

Tipuri după scop și domeniu de aplicare:

 1. Aplicarea firelorScop general;
 2. Pentru producția de plase;
 3. Pentru armarea structurilor din beton armat;
 4. Cable;
 5. sudare;
 6. șir de caractere;
 7. primăvară;
 8. structurale;
 9. Pentru comunicații de aer;
 10. Pentru fire și cabluri;
 11. dispozitive de legare;
 12. imprimare;
 13. Acul.

În funcție de scopul și caracteristicile de performanță necesare, produsele sunt fabricate din oțel de diferite tipuri și grade. Produsele cu destinație generală, precum și armarea și armarea produselor din beton armat sunt fabricate din oțel cu conținut redus de carbon. Carbonul, aliajele și oțelurile de aluminiu sunt utilizate pentru producerea de arcuri, miezuri de sârmă, spițe și frânghii. Pentru anumite specii structurale, cerințele speciale sunt impuse oțelului pentru conținutul de carbon, crom, nichel și alte elemente chimice.

Sârmă din oțel conform GOST 3281-74

Produsele din secțiunea rotundă și de uz general ocupă poziții de lider în popularitatea și amploarea domeniului de aplicare. O sârmă de oțel cu conținut redus de carbon este obținută din bare de sârmă prin tragere la rece.

Tipuri și dimensiuni

Standardele sârmei din oțelExistă tipuri de produse fără acoperire și cu acoperire cu zinc. Produsele neacoperite sunt prelucrate la temperaturi ridicate. Produsele prelucrate termic sunt produse în culori deschise sau negre cu o grosime cuprinsă între 0,16 și 10 mm. Sârmă cu acoperire cu zinc produce o grosime de 0,2 până la 6 mm.

Acoperirea este de două clase. Acoperirea cu zinc din clasa 2 este mai groasă și mai groasă decât o acoperire din clasa 1 pentru produsele de aceeași grosime. 1C și 2C - desemnează astfel produse cu acoperire din clasa I și II.

Produsele prelucrate termic sunt desemnate cu litera O. Lumină prelucrată termic - OS și negru - O.C. Produsele fără procesare termică prin proprietăți mecanice sunt împărțite în două grupe. Rezistența produselor din Grupul II este mai mare decât Grupul I pentru aceeași dimensiune a secțiunii.

Marcarea și ambalarea

Domeniul de aplicare al firuluiOțel negru tratat cu secțiunea de 0,85 mm, denotă: Sârmă 0,85 - О - Ч - GOST 3281-74.

Sârma netratată termic cu o secțiune transversală de 1,4 mm din cel de-al doilea grup cu o acoperire cu zinc de clasa a doua este desemnată: Sârmă 1,4 - II - 2C - GOST 3281-74.

Sârmă este produs în bobine și bobine. Bobinarea este efectuată fără îndoiri, așezând rânduri succesive care asigură o răsucire liberă. Bobina este permisă până la trei lungimi, iar bobina trebuie să conțină doar o singură bucată.

Produsele sunt livrate în bobine, bobine sau bobine. În bobine pot fi conectate bobine doar un singur lot. Fiecare lot este livrat cu o etichetă pe care este indicată denumirea convențională conform GOST, numele fabricantului și marca de acceptare a controlului tehnic.

Hanks cu o secțiune transversală de până la 0,5 mm sunt ambalate în hârtie cu ulei și stivuite în cutii. Grosimea sârmei de 0,5 până la 1,0 mm este ambalată în folie de hârtie și din polietilenă. Hank-urile și bobinele cu secțiune transversală mai mare de 1,0 mm pot fi furnizate fără ambalaj.

aplicații

Sârmă din oțel tratată termic GOST 3282-74 se aplică:

 1. Dimensiunile firului de oțelCa material obligatoriu pentru un pachet de bușteni, plăci, baloturi de bumbac, deșeuri de hârtie și gunoi.
 2. Pentru îmbinarea armăturilor în producția de beton armat și în construcții.
 3. La fixarea izolației termice pe conducte.
 4. Pentru fabricarea de flori artificiale, brazi și coroane.
 5. În fabricarea plasei țesute.

Sarma netratată termic este din oțel cu conținut redus de carbon GOST 3282 cu acoperire zincată și fără ea:

 1. Fabricarea sârmei din oțelÎn producția de capse și capse.
 2. Pentru a crea unghii.
 3. În producția de plase țesute, inclusiv plasa Rabitsa.
 4. Pentru fixarea firelor liniilor de comunicație.
 5. La dispozitivul de împământare.
 6. Pentru fabricarea umerilor metalici pentru haine, mânere pentru găleți, inele pentru dulciuri.
 7. Când faci ornamente și decor de margele, pietre ornamentale, margele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diametrul țevii în inci și milimetriDiametrul țevii în inci și milimetri
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Cablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cabluCablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cablu
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Țeavă fără sudură din oțel inoxidabil 12х18н10т гост 9941-81Țeavă fără sudură din oțel inoxidabil 12х18н10т гост 9941-81
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Clasa oțelului 30: caracteristicile semifabricatelor în funcție de stareClasa oțelului 30: caracteristicile semifabricatelor în funcție de stare
» » Descrierea și caracteristicile firelor de oțel conform GOST 3282-74
© 2021 amigdas.com