amigdas.com

Descrierea rasei mastiff tibetane

Scrierea rasei mastiffTibetan Mastiff (aceasta rasa are alte denumiri: „ciobănesc mastiff tibetan remiză chi“, Mastiff tibetan Moloss tibetan, ciobanesc tibetan si multe altele) - rasa de caini mari si mari. Acesta este un gardian, un paznic și un tovarăș.

Un pic de istorie

Rasa mastiffului tibetan este, conform opiniei culturarilor de câini învățați, cea mai veche rasă de câini. Descrierile antice ale acestui câine, păstrate până în ziua de astăzi, indică faptul că acești câini erau păziți de bolnavii de către mănăstirile tibetane. Strămoșii acestui câine au fost folosite ca un loc de muncă. De asemenea, vechii mastiffi tibetani din văile Himalaya au protejat pastoraliștii nomazi de la prădători, ajutându-i să depășească drumurile grele.

Ciobanii tibetani, după descriere, în anii dificili antic au fost capabili de a proteja de atacuri, chiar sate întregi. Locuitorii lor sunt foarte apreciați în aceste animale unice, calități strălucitoare de veghe.

Fiecare sat în trecut avea propriul său tip de cioban tibetan și, bineînțeles, fiecare sat avea propriile povești și povestiri legate de acest animal. Pe de o parte, este interesant, dar pe de altă parte, acum devine destul de greu să înțelegem ce este adevărat și ce este ficțiune.

Actualii mastiffi tibetani diferă și în ceea ce privește aspectul lor specific, care depinde de climatul habitatului și de regiune. Dar, în orice caz, acești câini sunt mituri păstrate, pentru că aceste povești sunt puțin asemănătoare cu adevărul. Cu toate acestea, chiar și pentru ei este ușor de înțeles că câinii și-au făcut bine treaba, iar oamenii s-au temut de ei și au fost considerați sălbatici.

Mai multe persoane din această rasă au fost aduse în Europa la momentul lui Attila. Există o versiune pe care descendenții acestor câini i-au dat câinilor Molossa:

 • Mastiff,
 • Sf. Bernard,
 • boxer.

Tibetan Mastiff: caracteristicile rasei

Primii mastiffi tibetani, descrierile rasei pe care o atingem acum, care au fost aduse la Londra, au fost trimise imediat la grădina zoologică. Dar acolo, în imposibilitatea de a se aclimatiza, au pierit. Supraviețuitorii au primit caracteristica "câinilor sălbatici".

Culoarea mastiffului tibetan poate fi:

 • Aspectul mastifilornegru
 • negru și bronz,
 • albastru,
 • de aur,
 • Sable,
 • cu sau fără urme.

Toate culorile trebuie să fie cât mai curate.

Deviații permise

 1. Culoarea bronzului poate fi de la o nuanță de castan bogată până la cea ușoară.
 2. Pe piept este permis un spot alb. Pe labe poate fi o cantitate mică de culoare albă.
 3. Deasupra ochilor, pe labe (partea inferioară), se consideră că partea inferioară a cozii este o culoare bronzată.
 4. Pe ochelari sunt permise ochelarii în jurul ochilor.

Natura mastiffului tibetan

În ciuda dimensiunii sale și a capacității îngrozitoare de a sparge orice inamic pe calea sa, caracterizarea acestei rase indică faptul că este destul de calm, perfect echilibrat, bine-înșiși și chiar câini afectuosi.

Tibetan de obicei:

 • încrezător în mine,
 • independente,
 • independente.

Simpla descriere a aspectului său ridică respect și admirație. Această fiară este străină de lașitate, nervozitate sau agresiune nerezonabilă, care sunt inerente raselor de câini mici. Mastiff-ul este, de obicei, complet autosuficient și, prin urmare, nu lătră niciodată la lucruri mici.

abilități

Grijă de mastifiCâinii din această rasă au calități de supraveghere excelente și de protecție. Acești câini sunt tari și puternici, simt mereu perfect pe teritoriul lor. Mastifii întotdeauna avertizează proprietarul că cineva a venit prin strălucirea latră a altcuiva, dar pe puțini, vocea nu va fi dată.

Mastifful tibetan este mereu supus stăpânului și fără ca echipa lui specială să nu atace niciodată mai întâi. Când proprietarul se află în apropiere, îi tratează liniștit pe străini, nu arată agresiune, dar nu lasă pe outsider să iasă din vedere până când nu-și părăsește teritoriul.

Păstorul este bun pentru copiii de master, se simte bine cu toți membrii gospodăriei familiei în care trăiește. Dar în nici un caz nu trebuie să uităm că acest câine are dimensiuni uriașe și nu este o creatură rezonabilă. Prin urmare, nu trebuie să lăsați niciodată copiii mici cu ea. Testicul tibetan nu ar trebui să fie perceput ca dădacă.

Mâna tibetană se aplică și altor animale domestice, inclusiv câinilor de sex propriu.

Formarea și relația cu gazda

Câinele este încăpățânată și intenționată, antrenamentul este dificil de dat, deoarece câinele de început nu va subordona cu ușurință acest animal la sine.

Mastifful tibetan are nevoie de caini tibetani un maestru cinstit, care are o inimă iubitoare și un caracter puternic. Astfel de câini au nevoie

 • disciplina,
 • strânsoare
 • nevăstuică.

Dar în acest caz, în nici un caz, nu cruzimea. În niciun caz nu trebuie să aplicați forței fizice acestui animal, deoarece acest lucru poate face ca câinele să fie rău și laș. Trebuie să înveți să găsești un limbaj comun cu prietenul tău blond și apoi vei obține cel mai bun animal de companie din lume.

Câinele îi place să petreacă timp cu stăpânii săi, pot petrece ore la picioarele lor, mușcând pașnic.

Mastiff Dog Specii CaracteristiciAdulți mastiffi și tibetani tibetani sunt tăcuți și liniștiți. Puii din această rasă, la rândul lor, din contră, sunt plini de putere și energie. Ei pot să distrugă orice obstacole care stau în calea lor. Prin urmare, puii au nevoie întotdeauna de o socializare cât mai curând posibilă și, bineînțeles, de o educație corectă și adecvată.

Dacă nu aveți suficient timp și experiență liberă pentru a vă pregăti animalul, atunci pentru a evita multe probleme mari în viitor, merită să cereți ajutorul specialiștilor din domeniul cinematografiei. Formatori experimentați invatati rapid prietenul vostru toate comenzile necesare, comportamentul corect in randul oamenilor si vi se va da o garantie a rezultatelor si recomandari valoroase pentru cresterea gigantului tau.

Cu toate acestea, rasa acestor câini a fost creată special pentru a trăi pe stradă. Câinele se simte cel mai confortabil într-un climat uscat și rece. Vagonul sau curtea, unde va călca un astfel de câine, trebuie să fie în mod necesar împrejmuită.

Testimoniul tibetan îi place să se rătăcească în zăpadă sau să zacă, înțependu-și limba, într-o umbră în vreme caldă. Se pare, uneori, că vânturile puternice, Suflături de zăpadă sau furtună de zăpadă el este doar o plăcere.

În afara casei

Cuprins în cușcă în aer liber a mastiffului tibetan

Dacă locuiți în afara orașului și veți păstra mastiff pe stradă, atunci trebuie să construiți o incintă pentru mers și un loc sub cabină. Pentru un eșantion, mărimea incintei ar trebui să fie:

 • latime de la 2 x 3 metri
 • înălțime de 2 metri.

Vviara este divizată convențional în 3 părți:

 • în prima treime a părții ar trebui să existe o cabină cu canapea pentru un câine,
 • Celelalte două mătușe ale incintei trebuie acoperite cu iarbă, gazon sau nisip.

În nici un caz nu trebuie să umpleți cu beton locul pentru restul cărnii de oaie

Conținutul păstorului tibetan într-o incintă fără cabină

Descrierea câinilor de mastiffi tibetaniChiar dacă ți-ai organizat animalul în cușcă, asta nu înseamnă că nu poți să te plimbi cu ceasul ceasului. Pentru a merge în mod necesar este necesar și de minim 1 zi pe zi. Întotdeauna, în același timp, ar trebui să păstrați câinele pe o leșie, ar trebui să puneți un bot pe maxilar: acest lucru vă va permite să scăpați de aspectul neplăcut și condamnabil al poporului din față.

Învățați un cățeluș de păstor tibetan Pentru a lesa este necesar cât mai curând posibil, nu mai târziu de la vârsta de două luni. Plimbările dimensionale și lungi vor contribui întotdeauna la menținerea musculaturii câinelui în tonul necesar.

Grijă pentru ciobanul tibetan

Îngrijirea pentru câinele de oi tibetan necesită o mulțime de putere de la proprietar, deși în sine nu reprezintă o complexitate deosebită. Faptul este că aceasta este o rasă de câini de talie mare, caracterizată prin părul dens și lung. Această ocupație singură capabil să absoarbă atenția proprietarului minut 40. Cu toate acestea, iubește crescătorului câinele lui este întotdeauna cu mare plăcere care are grijă de animalele de companie, și hostess-cusătoreasă găsi întotdeauna o utilizare pentru faguri de lână Shepherd și cravată-l dintr-o varietate de lucruri valoroase care pur si simplu nu pot fi cumpărate de pe piață:

 • mănuși cu un deget,
 • șosete,
 • eșarfe,
 • vestele.

Toate aceste articole de îmbrăcăminte din lână de cânepă, după cum se știe, nu sunt doar foarte calde, ci și curative.

Îngrijirea părului

Cum arată mastifful tibetanLâna mastiffului tibetan nu este doar groasă, are încă un strat subțire dens. Miros caracteristic "Psion" el nu are, dar periodic aruncă. În perioada sezonului sezonier - începând cu primăvara și toamna - începe o molotă abundentă.

Lana la atingere este plăcută, în structura sa îi poate aminti puf sau mohair. O astfel de compoziție de lână împiedică cu succes prezența în masă a bobinelor. Nu este o exagerare să spunem că are proprietăți autocurătoare. Uneori este suficient să scuturați un câine de oaie, aspectul său instantaneu are un aspect curat.

Combinarea mastiffului tibetan ar trebui să fie de cel puțin 2 ori pe săptămână, trebuie să utilizați o perie metalică, umezită cu apă sau cu un balsam bine diluat.

Pe pliurile gâtului, pe urechi și pe subsuori, în vintre și pe picioarele posterioare ale unui ovine, uneori lâna cade, ceea ce cauzează disconfortul câinelui. Ar trebui să se asigure că nu apar. Lana în aceste locuri trebuie pieptată cu atenție.

În timpul moliului, animalul de companie va trebui să pieptească părul zilnic, pentru a îndepărta părul mort și pentru a da câinii un aspect elegant. Pentru a ușura sarcina, puteți folosi un fluture sau un puffer.

Nu tăiați lâna ciobanului tibetan cu o mașină, deoarece aceasta poate duce la o încălcare a structurii părului și a termoregulării. Dacă această recomandare nu este luată în considerare, animalul poate fi amenințat cu pneumonie și poate provoca pneumonie la câine.

spălare

Băiatul de tatăl tibetan de baie procesul este destul de laborios, deoarece câinele însuși este uriaș și are un strat atât de gros care se usucă de foarte mult timp.

Pentru a scăpa de câinele de oi tibetan ar trebui să fie cât mai rară posibil, o dată pe sfert sau ca fiind contaminată. Această precauție va păstra lubrifierea naturală a vasului de lână, care protejează în mod activ pielea și părul câinelui de a se uda și îl permite să se auto-curățe. După spălare, chiar și cu detergenți specializați, restaurarea lubrifierii naturale poate avea loc timp de câteva zile, astfel că scălderea prea frecventă duce la ceea ce pare a fi hiperfuncția glandelor pielii. Și acest lucru, la rândul său, doar mărește nivelul mirosului câinelui.

În timpul iernii, mastifful are timp suficient pentru ca el să se întindă pe zăpada curată, astfel încât lâna lui fină se curăță. Spălați acest gigant este optimă în lunile de vară, deoarece se usucă foarte mult.

O altă modalitate bună de a curăța haina tibetană este de a folosi un șampon uscat. Acest instrument trebuie să fie frecat în strat, apoi pieptănată cu atenție.

Alte îngrijiri

Ghearele trebuie tăiate o dată în 30-40 de zile cu gheare speciale pentru pietre mari. Pentru a le face mai moi și mai flexibili, trebuie să coborâți picioarele mastiffului în apă caldă timp de câteva minute. Capetele ascuțite pot fi netezite cu o lamă de fierăstrău pentru a împiedica apariția burghiilor.

De asemenea, se recomandă tăierea lânii între degete, iar tampoanele de pe labele labelor trebuie umezite cu grăsime sau ulei vegetal pentru a le proteja de fisuri.

Cavitatea orală este necesară în mod constant: dinții sănătoși ar trebui să fie albi fără nici o placă, gingiile ar trebui să fie plăcute roz.

2 - 3 ori 7-10 zile un câine trebuie să-și perie dinții cu o perie specială și pastă de dinți pentru câini. Pentru a încetini formarea plăcii, ciobanului îi sunt date hrana solidă sau obiecte speciale de jucărie, de exemplu corzile tratate cu un remediu special pentru tartru.

hrănire

Hrăniți un câine al mastiffului tibetan de la o lună la alta

Deoarece greutatea acestui gigant poate ajunge la 90 kg, ar trebui să acorzi atenție mâncării sale. Ar trebui să fie compusă după cum urmează, astfel încât formarea coloanei vertebrale a trecut în mod normal. Un cățeluș lunar trebuie să primească neapărat un complex complet de vitamine și minerale.

În dieta cărnii de oi tibetane la vârsta de 2 luni ar trebui să fie:

 • carne (toate cu excepția carnea de porc și de miel, inclusiv păsările de curte);
 • brânză de vaci și iaurt (laptele nu poate, puteți doar derivate din lapte acru);
 • cereale (orez, hrisca);
 • ou;
 • legume (verdeață, ardei gramada, varză, morcovi).

De asemenea, în lista de produse trebuie să includeți diverse materiale utile.

Numărul meselor - de 5 ori în 24 de ore.

 • De la 2 luni, trebuie să adăugați pește de mare și să treceți la 4 mese pe zi.
 • De la 4 luni - trecerea la o perioadă de 3 ori,
 • De la 8 luni de 2 ori pe zi.

Hrănirea unui cățeluș de păstor tibetan cu alimente uscate

Pentru a nu petrece ore de gătit nivelul necesar pentru un mic mastiff, puteți aplica alimente uscate pentru hrană. Alegerea lor este destul de largă, există opțiuni și clasă economică, și mult mai mare.

Avantajele alimentelor uscate pentru mastifful tibetan:

 • Cum să conțină mastiffii tibetaniCompoziție 100% echilibrată,
 • nu este necesar să se adauge fertilizarea;
 • dezvoltarea nutriției după luni și rase;
 • simplitatea hrănirii;
 • asigurarea calității produsului;
 • economii semnificative în bani și timp.

Dezavantajele alimentelor uscate sunt în principal legate de opțiunile ieftine. Compoziția lor include adesea elemente puppy periculoase componente care nu corespund în mod tradițional sub acoperire marca „organe“ și aromă amplificatori care sunt un efect distructiv asupra gustului și mirosul câini.

În legătură cu toate acestea, înainte de a alege, ce să hrănești mastifful tibetan, Merită să păstrăm echilibrul între preț și calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
» » Descrierea rasei mastiff tibetane
© 2021 amigdas.com