amigdas.com

Caracteristicile designului clemelor de vierme metalice

Caracteristicile aplicației clemei cu șurubDacă conducta a fost ruptă brusc, defecțiunea trebuie eliminată cât mai curând posibil. În acest caz, toate lucrările de reparații ar trebui efectuate cât mai mult posibil. Cel mai adesea, această problemă este rezolvată cu ajutorul unei cleme de vierme. Aceste părți sunt utilizate pe scară largă în inginerie datorită numeroaselor avantaje.

Tipuri și caracteristici

Clema constă din mai multe elemente de conectare, cel mai adesea este capsula necesară pentru etanșarea sau conectarea furtunurilor și țevilor. Aceste părți au un design pliabil și au găsit o largă aplicație în inginerie și viață. Cel mai adesea ele sunt folosite pentru a rezolva următoarele sarcini:

 • Eliminarea scurgerilor din conductă.
 • Fixarea țevilor (furtunurilor) pe diferite suprafețe.

Trebuie reținut faptul că piesele de tip vierme pot fi utilizate numai pe secțiuni de conducte verticale și orizontale. În locurile în care țeava este îndoită, este practic imposibilă realizarea unei fixări apropiate a produsului la suprafață, ceea ce reduce considerabil eficiența acestuia. În prezent, există mai multe tipuri de aceste elemente de fixare, care diferă în funcție de parametrii diferiți:

 • Instalații.
 • Worm.

Domeniul de aplicare al acestora are, de asemenea, diferențe și, prin urmare, este important să se înțeleagă caracteristicile de proiectare ale fiecărui dispozitiv de fixare.

Materiale de fixare

Cum să aplicați o clemă de șurubPentru fabricarea lor se utilizează metal și plastic. În ciuda avantajului evident al oțelului, produsele din materiale polimerice sunt de asemenea folosite destul de des. În cele mai multe cazuri, clemele metalice sunt acoperite cu zinc, au o inserție din cauciuc, iar pentru fixare se utilizează un șurub sau un știft.

Aceste părți sunt universale și pot fi utilizate pentru instalarea pe țevi din diverse materiale. De asemenea, trebuie reținut faptul că clemele de oțel sunt împărțite în două tipuri:

 • În formă de C, având o fixare.
 • În formă de O cu două elemente de fixare.

Produsele de primul tip pot fi instalate pe o țeavă de o anumită dimensiune, în timp ce al doilea tip este universal. La randul lor, clemele de plastic nu sunt folosite pentru instalarea pe tevi metalice. Ele nu sunt supuse coroziunii, care este principalul avantaj. Cu toate acestea, există destul de multe neajunsuri, de exemplu, incapacitatea de a rezista încărcăturii grele și dependența puternică de vibrații. În unele cazuri, se preferă astfel de produse.

Proiectarea și aplicarea clemelor de șuruburi

Acesta este un produs întreg, echipat cu un mecanism special de fixare. Datorită fiabilității ridicate, clema de vierme metalică este utilizată activ pentru rezolvarea diferitelor probleme de inginerie. Cel mai adesea, produsul este utilizat pentru următoarele nevoi:

 • Racordarea țevilor, a furtunurilor și a altor linii.
 • Fixarea sistemelor de încălzire.
 • Fixarea țevilor în condiții de vibrații puternice.

Cum de a alege o clemă de viermeElementul de fixare de tip vierme este capabil să reziste încărcăturilor grele și este dificil chiar să-l întindem, ca să nu mai vorbim de rupere. Acest produs este foarte rezistent la diferite tipuri de încărcături mecanice și este capabil să îndeplinească bine sarcina, chiar și cu utilizare repetată.

Clema de tip vierme este fabricată prin ciocănire sau presare. În timpul producerii produsului, se acordă o atenție deosebită calității prelucrării benzii, ceea ce face posibilă excluderea prezenței marginilor ascuțite și prevenirea deteriorării furtunului sau țevii în timpul utilizării. În prezent sunt produse cleme de șurub, ale căror dimensiuni pot fi după cum urmează:

 • Lungimea benzii este de 8 până la 240 mm.
 • Lățimea benzii este cuprinsă între 9 și 120 mm.
 • Grosimea este de la 7 la 9 mm.

Șurubul de viermeAceste produse sunt fabricate din metale diferite, de exemplu oțel inoxidabil galvanizat sau antimagnetic. Iar limita rezistenței lor este de cel puțin 40 kgf / mm2. Toate dimensiunile de cleme de tip vierme sunt determinate de GOST și depind de tipul de produs și serie. Dacă se presupune că jugul este utilizat în condiții de vibrații puternice, atunci merită să dați prioritate produselor armate.

Accesorii sanitare

Tipuri de clemeSunt concepute pentru instalarea pe țevi din metal și plastic. În conformitate cu GOST, clemele sanitare au mărimi diferite și produsele trebuie alese în funcție de cazul specific. Din punct de vedere structural, acest element de fixare constă din două părți, care sunt conectate prin șuruburi. O jumătate din produs este echipat cu o piuliță nestinsă în partea superioară. În plus, construcția colierului sanitar necesită în mod necesar prezența unei garnituri de cauciuc, care este necesară pentru a proteja împotriva vibrațiilor.

Bolțurile și piulițele sunt folosite pentru a asigura piesa. De asemenea, trebuie remarcat faptul că unele elemente de fixare conform GOST sunt acoperite cu zinc. Cel mai adesea pentru fabricarea elementelor de fixare sanitare se utilizează metal, dar se găsesc și cleme de plastic.

Este evident că cel de-al doilea tip de produse nu are rezistență ridicată și ar trebui instalat pe țevi de plastic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce determină prețul unui bobinator pentru o conductă de profil?Ce determină prețul unui bobinator pentru o conductă de profil?
Cum să ascundeți țevile în baie?Cum să ascundeți țevile în baie?
Cum să faci un canal într-o casă privatăCum să faci un canal într-o casă privată
Montarea: ceea ce sunt și ce esteMontarea: ceea ce sunt și ce este
Cum se conectează o țeavă metal-plastic la o conductă metalicăCum se conectează o țeavă metal-plastic la o conductă metalică
Cum să alegeți prizele pentru o conductă de profilCum să alegeți prizele pentru o conductă de profil
Cum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pasCum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pas
Armături din alamă: caracteristici și domeniu de aplicareArmături din alamă: caracteristici și domeniu de aplicare
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
» » Caracteristicile designului clemelor de vierme metalice
© 2021 amigdas.com