amigdas.com

Gâște mari gri: descriere și descriere

Grey GoosePână în prezent, întreținerea păsărilor nu își pierde relevanța în exploatațiile subsidiare. Între o mare varietate de specii și specii, gâștele au fost lideri de câteva decenii. Fermierii fără grijă și gâștei mari furnizează grăsimi valoroase, ouă și carne, puf și pene, aduce venituri bune din punerea în aplicare a tuturor celor de mai sus. Un rol important în rasele mari de gâște are un aspect gri. Această cruce nu provoacă prea multe probleme în conținut și are avantajele sale.

Istoria aspectului rasei

Specia de gâscă gri conform clasificării moderne este myasosalnym direcție. Crucea este considerată relativ tânără - această specie a fost retrasă la sfârșitul secolului al XX-lea. În inima nașterii sunt experimente la trecerea turiștilor din Toulouse și romene. Împerecherea a fost efectuată la Institutul de Cercetare a Păsărilor din Ucraina.

Înainte de izbucnirea Marelui Război Patriotic, primul trib cultivat, numit tribul "Borkovo", a fost predat la ferma de stat "Arzhenka" din Tambov. Aici munca a continuat cu trecerea. O parte a gâștelor de la prima ieșire a continuat să fie traversată cu gâștele din Toulouse pentru fertilitate, acumularea de corp și masă. A doua și a treia generație a început să treacă cu gâște Tambov de stepă.

Susținute de aceste gâște concentrat hranei pentru animale. Iar generația Tambov pentru supraviețuire era pe hrănirea pășunilor departe de corpurile de apă. Ca urmare, gâsca Borkov tinde să crească producția de ouă la cinci ani, iar Tambov - doar până la 3 ani.

Toate aceste generații sunt numite pietre gri mari. Ecotopurile definesc astăzi, dar foarte des sunt confundate fără o evaluare a experților.

Fotografie, descriere și descriere

Descrierea acestei rase de gâște mari de gri este indicată de standardele relevante. Caracteristica aspectului înseamnă că aceste păsări au picioare portocalii și un cioc, un cap mic pe un gât mediu gros, lat și puternic fizic.

Gri de gâscăPe abdomenul gâștelor sunt pliuri de grăsime, spatele este alungit, pieptul este convex, aripile sunt dense și puternice. Ciocul este masiv și scurt. Membrele sunt foarte distanțate și puternice. Penajul principal este gri și întuneric, numai în partea inferioară a corpului și pe piept sunt intervale de culoare deschisă.

Caracterul este încăpățânat. Ele sunt vag și delicate atunci când sunt cauzate de disconfort sever și durere. Destul de bine se pot apăra de pericol, în caz de amenințare pot ridica un întreg turmă. Ei conduc un stil de viață ierarhic și de turmă, de aceea pot deveni atașați direct conducătorului proprietarului. Sociabilă atât prin mișcări corporale, cât și prin sunete. Într-o atmosferă relaxată, ele sunt ușor de gestionat și pașnice.

medie greutate Gâsca este de aproximativ 6,7 kg, masculul - 7-10. Gâsca se caracterizează prin fragilitatea trunchiului și o ghemuire mai mare, scurte strigăte (în apelul gander mult mai mult).

Productivitatea gâștelor gri

Gâștele grele mari au un potențial crescut de formare a ficatului gras. Vinetele sunt de aproximativ 35-45 de bucăți pe an. Greutatea oului este de aproximativ 165-190 grame. Se crede că în timpul unei plecări adecvate dintr-o gâscă numărul de ouă poate ajunge la 70. Viabilitatea unei zidări este de aproximativ 72-77%.

Progenul încrucișat perfect cu rasele Rin, Kuban, Pereyaslav și rasele chinezești. Pentru aceste scopuri se aplică gâște selectate din întregul trib. Producția netă de carne în timpul sacrificării este de aproximativ 6-8 kg.

Principalele avantaje ale rocilor mari de gri

Gâștele gri au bază beneficii pe astfel de indicatori:

 • capacitatea de a păstra funcția păsărilor de curte în gâște și calitățile bune ale părinților la păsări;
 • rapiditatea creșterii biomasei;
 • excelenta rezistenta la boli si conditii meteorologice;
 • nemulțumire față de pupa;
 • Nu este nevoie de prezența obligatorie a unui rezervor, potrivit pentru păstrarea pășunilor.

Principalul dezavantaj al crucii este tendința de a striga cu voce tare și de "agresori".

Raportul dintre avantajele și dezavantajele rasei este clar evident. În timpul creării condițiilor necesare, deficiențele sunt ușor de corectat și nu apar deloc.

Caracteristicile conținutului

Pentru a menține această rasă este nevoie de o încăpere uscată fără curenți. Podeaua trebuie ridicată de la sol cu ​​25-35 cm pentru a preveni umiditatea excesivă. Capacul este de obicei confecționat din lemn sau adobe, un amestec de turbă cu nisip și rumeguș sau paie este potrivit pentru ouă. Umiditatea excesivă pentru păsări este periculoasă, deoarece reduce capacitatea de auto-încălzire, înfundări și pete pete.

Îngrășăminte superfosfateÎn timpul iernii promovează încălziți-vă în paie, adăugarea de superfosfat (250 grame pe metru pătrat). Această metodă nu numai că împiedică formarea de amoniac și menține uscăciunea, dar, de asemenea, face posibilă obținerea unui îngrășământ foarte bun în primăvară. Toate soiurile de gunoi ar trebui să fie pregătite în avans la o rată de 45 kg pe adult, 8 kg - pentru tineri.

Dacă eliberați pășunatul liber de gâște gri, atunci nu trebuie să vă faceți griji că efectivul va scăpa sau va fi pierdut. Aceste păsări se caracterizează printr-o abilitate uimitoare de a rămâne aproape de casă și pot să-și găsească ușor drumul înapoi cu ușurință.

De asemenea, în casa de păsări trebuie să existe locuri de cuibărit din paie și carton sau panouri din lemn, boluri de băut și alimentatoare sub formă de jgheaburi înalte îndelungate.

Atenție: Este interzisă eliberarea gâștelor în corpurile de apă contaminate cu apă stagnantă. De asemenea, nu puteți lăsa păsările sub lumina soarelui deschisă în ziua prânzului. Nerespectarea acestor reguli amenință căderile de căldură și bolile intestinale.

Dacă nu vă exercitați periodic în vara și primăvara, atunci este necesar să instalați o piscină impromptu în casa de păsări pentru scăldat.

Caracteristicile hrănirii

Dieta gâștelor gri este determinată de scopul creșterii și sezonului. În primăvară și vară, cel mai bine este să lăsați păsările să pătrundă în pășunat pentru hrană naturală. În ziua în care un individ poate mânca aproximativ 2 kg de iarbă, deoarece pajiștile de inundații sunt destul de profitabile. Seara, tărâțe, prăjituri, făină de pește, legume rădăcinoase tocate, o cantitate mică de cereale sau leguminoase pot fi oferite ca hrană pentru animale.

Dacă este reproducere pentru carne sau îngrășarea ficatului, se adaugă grăsime și se recomandă, de asemenea, furajele mixte granulate.

nutrețÎn timpul iernii și toamna oferă alimente uscate și plante nuia, legume rădăcină fierte, se adaugă boabele înmuiate (ovăz, grâu, porumb, mazăre, orz), tărâțe și leguminoase, Amestecuri de vitamine, pește sub formă de praf. În alimentatoarele separate sunt necesare pietriș și cretă.

băut apă trebuie să fie în prosperitate pe tot parcursul anului. În toate anotimpurile, ciorchinele (proaspete sau uscate), pulberea de drojdie, sarea și carnea și făina de oase sunt aditivi excelenți.

Dimineața se recomandă hrănirea suculentă. Seara este cel mai bine să se dea cereale.

rasa de reproducție

Această rasă este ușor divorțată, deoarece aceste gâște de gâscă sunt magnifice. În condiții bune de întreținere și nutriție completă, o pasăre va putea sta și ridica până la 17 animale. Incubarea durează aproximativ o lună.

Pentru gâște, mai multe norme:

 • Este necesar să se mărească durata zilei ușoare la 15 ore din martie până în aprilie și în acest moment în casa de păsări să mențină o temperatură de aproximativ 14-18 grade.
 • Cuiburile trebuie să fie cu ziduri înalte, astfel încât femelele să nu se poată vedea unul pe altul, creând confuzie din cauza ouălor. Acestea sunt scoase la rândul lor pentru a le hrăni.
 • În jurul gâscului nu trebuie să faci tam-tam inutil și zgomot.
 • Curățenie pentru gâscăDieta zilnică a găinilor este obligată să includă iaurt, brânză de vaci, suplimente de calciu, soia. În caz contrar, lipsa de minerale poate duce la stagnarea picioarelor și forțarea gâselor pentru a lipi coaja de ouă.

Găsuțele de ouă sunt așezate la fiecare 2 zile. Pentru a apărea ouă de puiet simultan recoltate timp de o săptămână într-un loc răcoros și după o revenire de gâscă „ciorchine“ sau schimbare timp de o lună într-un incubator.

De asemenea, nu aveți nevoie interfera în creșterea tinerelor nou-venite, astfel încât "mama" să nu fie pusă într-o stare de stres. Mamele se descurcă perfect cu puii și nu necesită ajutor permanent de la proprietarul casei.

În ceea ce privește gâștele, în timpul pregătirii pentru fertilizare (primăvara devreme sau sfârșitul iernii), este, de asemenea, cel mai bine pentru ei să crească cantitatea de proteine, cu toate acestea în cantități mai modeste. Bărbații sunt excelenți protectori ai animalelor lor.

Atenție: pentru reproducere este necesar să se respecte raportul dintre numărul bărbaților și al femeilor. Goussy au de multe ori o viață monogamă ca un cuplu. La domiciliu, sunt necesare două gâște pe un cățeluș. Un număr foarte mare de gâscă poate duce la faptul că multe dintre acestea vor fi nefertilizate.

În gâștele gri, pubertatea are loc în 8-10 luni. În timpul creșterii intense, în anumite cazuri, maturarea are loc la vârsta de 6 luni. Fertilitatea atinge vârful la 3-4 ani, după ce începe să scadă.

Pui de creștere

pentru cultivare cel mai mic este cel mai important:

 • boboceiuscarea în casa de păsări și o temperatură de 14-16 grade;
 • o creștere a orelor de zi de cel puțin 17-19 ore;
 • hrănire înaltă;
 • liniștit și liniștit, fără zgomot inutil.

Nutriția este cea mai importantă imediat după ecloziune. Primele 7 zile oferă un amestec zdrobit de grâu sau porumb cu adaos de brânză de vaci sau ouă zdrobite, o cantitate mică de făină de soia sau de floarea-soarelui.

După prima săptămână încep să ofere tort și fiert culturile de rădăcini sub formă de paste umede, care nu înfundă diafragma nazală. Trebuie să se adauge furajele pentru cereale friabile, ținând seama de creșterea ulterioară, atunci când goslings vor învăța să consume alimente fără nici un risc de sufocare.

În primele 2 luni există o creștere activă. Pentru a crește un kilogram de greutate, puiul trebuie să mănânce aproximativ 10 kg de furaje umede și câteva kilograme de boabe. În timpul creșterii țintă a puilor pentru carne în stilou, acestea sunt imediat ținute fără mers pe verde și concentrate uscate de broileru.

abatorizare se face în patru luni. Cultivarea ulterioară este necesară numai pentru planificarea reproducerii familiei de gâscă. Persoanelor mai în vârstă nu li se permite să mănânce carne din cauza cantității crescute de grăsimi și a pensulelor mai groase cu "pumnii".

Pregătirea pentru iarnă

În timpul reproducerii de familii va trebui cu siguranță să păstrați în sezonul de iarnă. Pentru a se asigura că gâștele au o iarnă bună, este necesar să se pregătească prin toate mijloacele.

Mături de mesteacăn pentru iarnăPe lângă așternutul menționat anterior, este necesar să depozitați alimente de la primăvară la vară. Un adult va avea nevoie de 40 de kilograme de culturi radiculare (cel mai important - morcovi, frunze extra-varza, batoane, cartofi) si 20 kg de feliat si trifoi.

De asemenea, va avea nevoie de 12-17 kg uscat frunze de arin, mesteacan, aspen și același număr de ramuri de ramuri de la acești copaci. Frunze în timpul iernii, înmuiere, măcinare și adăugați la furaje. Mătură din ramuri ar trebui să fie aburit și atârnat la nivelul de disponibilitate de gâște în casa de păsări de curte. Este, de asemenea, foarte bine să faceți un stoc de apă uscată și de făină din ierburi.

Pentru a rezuma

În plus față de nemaipomenitatea și utilitatea extraordinară a acesteia, gâștele mari de culoare gri sunt un obiect interesant de observare. Aceste păsări conduc gregar o imagine vitală, atunci când relațiile sunt supuse unei ierarhii clare. Gâștele poate comunica în mod activ, deoarece produce sunete diferite în volum și frecvență și efectuează mișcări diferite, ceea ce face posibilă reacția rapidă la o turmă de pericol.

Gâșii, spre deosebire de puii de găină, au o emoționalitate activă și pot deveni atașați de persoana care le pasă și de mult timp nu uita infracțiunea pe care o provoacă și îi răzbună pe infractor chiar și după un timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Cum se face un castron de băut pentru rațe și gâscă de mâiniCum se face un castron de băut pentru rațe și gâscă de mâini
Cum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucruCum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucru
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Vise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselorVise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselor
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
Găini de reproducere la domiciliu pentru începătoriGăini de reproducere la domiciliu pentru începători
Specii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășareSpecii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășare
Pui de rasa Wyandot: descriere și demnitatePui de rasa Wyandot: descriere și demnitate
» » Gâște mari gri: descriere și descriere
© 2021 amigdas.com