amigdas.com

I-beam - profil metalic și din lemn

Cum arata fasciculul I?Reducerea conținutului de metal al oricărei structuri de construcție implică o reducere a costului instalației. Acest efect poate fi obținut prin utilizarea unei construcții din oțel inoxidabil. Acesta este unul dintre tipurile de profile laminate. Secțiunea transversală în formă de H a acestui material nu numai că asigură rigiditatea întregii structuri, dar permite, de asemenea, reducerea sarcinii pe baza sa, fixând unele elemente.

Prin teorie și practică se dovedește că fasciculul barei I este cel mai eficient și rațional element cu o formă transversală, care lucrează la îndoire.

I-beam au fost utilizate nu numai în construcții, ci și în construcția de mașini și în industria de automobile. Cu ajutorul lor, puțurile sunt armate, arcuite și alte structuri articulate sunt construite și se creează feriboturi și structuri de poduri.

Clasificarea fasciculelor de fascicul

Baza pentru standardele actuale GOST pentru un fascicul metalic I este cercetarea identificării tipurilor raționale și a frecvenței gradării profilelor profilate.

Profilul este produs de:

 • produse laminate la cald;
 • sudura.

Fasciculul laminat la cald în funcție de forma secțiunii transversale este:

 • cu o panta a fetelor rafturilor (profil clasic);
 • cu fețe paralele.

Tipuri de bază de profile profilate cu fețe paralele:

 • Grinzile I sunt normale (B);
 • I-beam cu bandă largă (W);
 • Coloana cu coloană I (K);
 • serii suplimentare (D).

Profilul profiluluiÎn profilul clasic cu precizie crescută sau obișnuită a laminării, conform GOST 8239-89, nu există mai mult de 12% panta a fețelor interne. Este folosit ca un element de îndoire sau poate fi o parte integrantă în secțiunile transversale ale coloanelor.

Pentru profilele de 4 dimensiuni de bază cu fețe paralele, se dezvoltă GOST 26020-83, STO ACCHM 20-93. Profilul "B" este relevant pentru coloanele tip zăbrele, cele cu bandă largă sunt utilizate în modelele în care sunt folosite coloane mici, profilul "K" este un fascicul de coloană.

În sortiment, profilele sunt marcate conform GOST.

Astfel de parametri precum rezistența, înălțimea fasciculului, grosimea peretelui, momentele de inerție, lățimea raftului și raza de încovoiere pot fi studiate în GOST, dacă este necesar. De exemplu, conform GOST 8239-89:

Dimensiunea și greutatea I-10:

 • înălțime (h): 100 mm;
 • (b) lățimea: 55 mm;
 • (i) grosimea peretelui: 4,5 mm;
 • (t) Grosimea raftului: 7,2 mm.

Într-un metru curent, masa (m) este de 9.456 kg, într-o tonă de metri - 105.7 m.

Caracteristicile grinzilor laminate la cald

Caracteristicile grinzilorPrincipala metodă utilizată pentru producerea fasciculelor I este laminarea la cald. Aceasta este o metodă în care temperatura de recristalizare a metalului este mai mică decât temperatura de rulare, ceea ce face posibilă obținerea de produse cu o precizie dimensională mare.

Principalul dezavantaj care însoțește acest proces este prezența scării, care se formează pe suprafața metalului.

Mașinile profilurilor de șină sunt utilizate pentru producția de profile. Acestea sunt mașini de înaltă precizie, scumpe, pe care, pe lângă grinzile I, canalul este rulat, colțuri, șine largi.

În funcție de rezultatul final, semifabricatele sau plăcile sunt folosite ca semifabricate. Acesta este un produs semipreparat, care este materia primă pentru rularea pe mașini în care se produce un produs finit.

Rezistența fasciculului este afectată de:

 • lungimea structurii;
 • secțiune de formă;
 • metoda de fixare a profilului;
 • tipul încărcăturii;
 • calitatea oțelului.

Domeniul de aplicare al fascicululuiPentru producția de produse se utilizează oțel marcat 09g2s. Această abreviere spune că metalul conține 0,09% carbon, 2% mangan și mai puțin de 1% siliciu. Deoarece adăugările chimice totale nu depășesc 2,5%, oțelul se referă la metale cu conținut scăzut de aluminiu. Meritele acestui brand includ rezistența mecanică, rezistența la temperatură, capacitatea de a efectua o stingere.

Dezavantajele oțelului utilizat sunt tendința de coroziune. Un dezavantaj al rulării este o reducere a capacității de rulare, dacă crește lungimea spanului.

Versiunea sudată

În unele cazuri, un fascicul sudat este mai avantajos decât un analog cu valțuri fierbinți. Astfel de produse sunt utilizate în construcția de clădiri industriale și rezidențiale, infrastructură și facilități publice.

Procesul de producție al unui astfel de fascicul trece prin mai multe etape, fiecare fiind perfect elaborat.

 1. Cum se produce un fascicul ICreați o piesă de prelucrat. Din plăcile metalice, la instalațiile cu program numeric de control, se taie benzile necesare pentru lungime și lățime.
 2. Măcinarea marginilor. Pentru a îmbunătăți penetrarea sudurii, piesa de prelucrat este prelucrată pe mașina de frezat dintre raft și peretele fasciculului.
 3. Asamblarea piesei de prelucrat. Pentru asamblare sunt prevăzute instalații speciale care sunt echipate cu mecanisme hidraulice de prindere. Înainte de a întoarce profilul la 180 de grade, acesta este asamblat într-un model în formă de T.
 4. Izolarea cu fascicul I. Cel mai bun mod de sudare este sudarea automată cu arc submersibil. Această metodă garantează calitatea cusăturii, deoarece nu există stropire a metalului lichid.
 5. Editați rafturile. Ca urmare a încălzirii metalului, ar putea fi necesar să se elimine rugozitatea din profil utilizând o moară specială cu role.

Materiale de fasciculAvantajul fasciculului sudat este capacitatea de a crea diferite forme arhitecturale, cu o grosime variabilă a profilului. În structura cadrului, aceasta ajută la reducerea greutății structurii.

Sortimentul este același ca și pentru profilele de rulare cu fețe paralele. Cusurile de sudură pentru profilele ușor încărcate trebuie să corespundă categoriei a 2-a în conformitate cu GOST 23118-99. Cusăturile pe două fețe sunt realizate în conformitate cu GOST 8713-79.

Grinzi de lemn

În cazul în care, ca urmare a construcției, reconstrucția unei case, cabana sau o cabana, plafoanele de lemn sunt planificate, atunci I-beam pot fi folosite. Acestea respectă SNiP, scurtează perioada de construcție și înlocuiesc structurile metalice grele. Instalarea unor astfel de structuri este simplă, durata de viață este lungă.

Pentru producția de grinzi de lemn este folosit un copac de conifere. Trebuie să fie tăiată și uscată. Pentru curelele unui plan de grinzi se aplică barele lipite și uscate, iar pentru o piesă transversală sunt plăci de ras orientate. Sunt produse pe echipamente moderne, folosind materiale de înaltă tehnologie.

Dimensiunile secțiunii se situează în intervalul de la 140 mm până la 450 mm, lungimea grinzilor poate fi diferită.

Meritele grinzi drepte din lemn includ:

 • Cum se aplică un fascicul în timpul construcțieidurată de viață îndelungată;
 • aplicarea materiilor prime ecologice;
 • lipsa deformării;
 • aplicarea pe spații mari;
 • utilizarea multifuncțională;
 • în volum total înlocuiți elementele metalice;
 • instalare rapidă și ușoară;
 • să lucreze în cel mai scurt timp posibil;
 • respingerea apei și rezistența la foc a structurii.

Dezavantajul este costul ridicat al grinzilor din lemn, precum și riscul de a cumpăra produse fabricate de artizanat.

Producătorii din Rusia

Potrivit Serviciului Federal de Statistică de Stat al Rusiei, volumul producției de structuri metalice crește în fiecare an. Acest lucru se explică prin utilizarea lor în construcția de instalații de infrastructură, clădiri și alte industrii.

Indicele de concurență între producătorii de fascicule de tip I este mare. Multe întreprinderi produc grinzi de aproape toate dimensiunile, unele fac modele personalizate în funcție de desene.

Cei mai mari producători ruși ai fasciculului I:

 1. Producători rușiOmutninsky metalurgice. Aceasta este una dintre cele mai vechi fabrici metalurgice din Rusia. Acesta este situat în orașul Omutninsk din regiunea Kirov. Fabrica este specializată în producția de bare de oțel și laminate la cald cu precizie înaltă a secțiunii transversale. La cererea consumatorilor, se stabilesc calitatea oțelului, lungimea de rulare și cerințele tehnice.
 2. Kulebaksky fabrică de structuri metalice este situat în regiunea Nizhny Novgorod, orașul Kulebaki. El produce și proiectează structuri metalice cu diverse complexități. Reprezentările acestei companii sunt situate pe teritoriul Uralului și al Rusiei Centrale. Prioritatea companiei este calitatea produselor.
 3. Activitatea principală a fabricii de structuri metalice Ramenskoye, care se află în Ramenskoye, regiunea Moscova, este fabricarea tuturor tipurilor de structuri metalice la comandă. Produsele fabricii au o înaltă fiabilitate. Producția utilizează tehnologii care pot reduce consumul de metale și pot reduce costul produselor pentru vânzare.

Producția de I-grinzi din lemn este o afacere profitabilă, deoarece produsele sunt utilizate cu succes în construcții pentru tehnologia cadru pentru case de țară și case de țară. Acest tip de profil nu numai că reduce costul construcției, ci și accelerează. Prin urmare, producția de astfel de produse este implicată cu succes în întreprinderi mijlocii și mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Profile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuniProfile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuni
I-beam în sectorul construcțiilorI-beam în sectorul construcțiilor
Fascicul metalic sudat cu fascicul IFascicul metalic sudat cu fascicul I
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Calcularea fasciculului pentru îndoire, deformare și rezistență, inclusiv un calculatorCalcularea fasciculului pentru îndoire, deformare și rezistență, inclusiv un calculator
Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționareGreutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
» » I-beam - profil metalic și din lemn
© 2021 amigdas.com