amigdas.com

Mastita la un caine si tratamentul la domiciliu

Manifestarea mastitei la câiniMastita la câini este un proces inflamator al glandelor mamare care apare în perioada postpartum. Se caracterizează printr-o poziție generală slăbită. Cu o tratare la timp a formei sale ușoare, aceasta nu provoacă o amenințare. Dar cazurile neglijate au chiar și consecințe letale.

Mastita nu este doar o amenințare la starea animalului în sine, ci și la puilor mici. Unele calcule confirmă prezența mastitei la fiecare al treilea câine.

Cauze ale mastitei la câini

 • Mastita caninaMicrobii. Cel mai des întâlnit motiv este ingerarea microorganismelor de stepă, stafilococ, E. coli în organism. Agentul patogen cunoscut poate ajunge prin mamelonul deschis după hrănirea puilor sau prin fisurile și zgârieturile rezultate în urma acestui proces. Intrarea acestor microbi poate duce la mastita purulenta. Proprietarul trebuie să fie foarte atent în acest moment. Examinați periodic starea glandelor pentru absența abraziunilor, abceselor, rănilor, zgârieturilor. Și dacă sunt disponibile, dezinfectați-le.
 • Lactostaza este un excedent de lapte în glandele mamare. Dacă laptele nu este consumat complet de către copii, acesta stagnează în canale. Glanda mamară este predispusă la umflare și întărire. Același lucru creează o poziție pozitivă pentru multiplicarea bacteriilor și procesul inflamator în ansamblu. Nu excomunicați brusc copiii de la mama mea. Din cauza a ceea ce o mare rezervă de lapte se poate acumula.
 • Ereditatea. Cauza foarte comună a acestei boli este genetica. Este imposibil de prezis, fără a cunoaște pedigreeul în avans. Dar acei proprietari care știu despre posibilitatea de a moșteni mastita, adesea recurg la sterilizarea femeii, pentru a nu-l pune în pericol.
 • Bolile infecțioase. În perioada postpartum, femela este suficient de epuizată. Prin urmare, de multe ori, corpul ei poate fi afectat de orice boli infecțioase. Și, la rândul lor, pot duce la dezvoltarea de mastită.
 • Toxinele. Un pic ciudat, dar chiar și otrăvirea obișnuită poate duce la mastita la câine. Efectul oricărei toxine asupra corpului va avea, de asemenea, aceleași consecințe.
 • Supraîncălzirea. Nu se recomandă să se permită supraîncălzirea excesivă. Subcolirea are, de asemenea, aceleași riscuri. Prin urmare, în această perioadă, aveți grijă ca câinele dvs. să aibă condiții climatice favorabile.

Tipuri de mastita la caini

În scopul de a în timp util pentru a efectua un tratament eficient, Este necesar să determinați ce tip de mastită are animalul dvs. de companie. Există astfel de tipuri:

Catarale. Se caracterizează printr-un proces purulente în canalele de lapte. Când este presat, secreția este purulentă cu mucus. Din cauza absenței unui abces sau a altor simptome, este dificil de observat, dar dacă nu luați măsuri imediat, pot apărea complicații.

Seroasă. Caracteristic pentru acest tip de umflarea mastitei a glandelor si acumularea in canalele lor de substante seroase. Cu acest tip de mastită, se observă o creștere a temperaturii, în special la locul leziunii. Zonele dureroase din jurul mamelonelor când sunt presate. Dacă nu faceți tratament, consecința poate să apară Infiltrați în zona afectată.

Abscessed. Se întâmplă rar. Când apare, abcesele și abcesele sunt frecvente. Temperatura și pulsul frecvent din zona afectată cresc. Laptele are o pată de puroi.

Abcesul. Acumularea de puroi în zona subcutanată, care va conduce treptat la apariția sa în lapte. Din cauza asta, cățelușele sunt îndepărtate de la mamă și se folosește hrănirea artificială. O boală suficient de gravă poate duce la septicemie. Cu acest tip de boală, spitalizarea este obligatorie, adesea cu intervenție chirurgicală.

Cangrenă. Formă foarte gravă de mastită. Cursul bolii și simptomele sunt aceleași ca și mastita flegmonoasă. Există o moarte a celulelor glandei mamare. O formă rară și extrem de complicată a bolii necesită spitalizare imediată și intervenție chirurgicală.

Simptomele mastitei la câini

Mastita, la fel ca multe alte afectiuni, are semne clinice comune care nu indica direct aceasta afectiune si pot fi, de asemenea, semnale de alte boli. Printre acestea, cel mai adesea este:

 1. Apatie și slăbirea organismului feminin;
 2. Scăderea semnificativă a poftei de mâncare și cu boala progresivă, dispariția sa totală;
 3. Creșterea treptată a temperaturii corpului;
 4. Sete.

Modificări locale tipice:

 1. Semne de mastitaÎnroșirea și umflarea zonei afectate;
 2. Senzație de căldură când este atins de un lob bolnav;
 3. Răsucirea și întărirea lobului;
 4. Senzații dureroase când sunt atinse. Câinele poate să bea și să urle din durere (acesta este deja un simptom clar al mastitei);
 5. Când apăsați glanda mamară;
 6. Lapte cu particule de puroi, sânge sau plăci de gri, galben.

Tratamentul la domiciliu cu mastita la câini

Pentru a începe, să aranjăm punctele. Tratamentul la domiciliu poate fi eficient și fără complicații numai cu forme ușoare de mastită. Dacă acesta este un proces purulente, atunci medicul nu poate face fără ajutor.

Ce poate și trebuie făcut acasă cu mastită

Când identificați simptomele unei boli la câine, primul lucru pe care îl puteți face este:

 • Ușor de încălzit glanda mamară, pentru aceasta veți obține ulei de camfor.
 • Exprimarea laptelui. Dar acest proces nu este ușor. Câinii au lapte de două ori mai mult decât pisicile. Acesta este un proces dureros pentru femeie, care poate fi însoțit de whining. Pomparea trebuie făcută prin mișcări blânde de masaj cu presiune ușoară.

Puteți construi un extractor de lapte de casă. Cumpărați o seringă cu un diametru egal cu mamelonul. Tăiați vârful și marginile sunt tratate cu foc (siguranța), pentru a nu zgâria pielea. Acoperiți mamelonul cu o seringă și extrageți ușor laptele. Înainte de acest proces, ca un analgezic, puteți da un nu-shpu.

Dacă nu există o stagnare a laptelui, hrănirea căței nu trebuie întreruptă. În acest caz, obișnuiți să hrăniți în mod special activ pentru epuizarea completă. Atunci când există încă stagnare, va fi necesar să se separe copiii de mama lor și să se transfere în hrana artificială.

 • Cum să tratați mastitaÎndepărtați glanda bolnavă după pompare.
 • Dacă un câine cu o haină lungă, este logic să o tăiați în zona glandei bolnave și să aveți acces deschis pentru manipulare.
 • Monitorizați dieta. În timpul bolii, este necesar să se limiteze lapte, produse din carne. Și, de asemenea, să anuleze supele și să taie băutura.
 • La temperaturi ridicate, ar trebui să faceți masaje de răcire.

Pentru a face acest lucru, o frunză de varză, anterior stolokshy. Infuzie de mușețel, zmeură, salvie. Stergeti 1 lingura. pe 200 ml apă clocotită. Tulpina de a aduce la răcire și aplicați umezit într-o tinctură de bandaje.

După scăderea temperaturii, se folosesc aceleași comprese, dar calde (36-37 grade). Schimbați la fiecare 2-3 ore sau la momentul încălzirii.

Imunostimulante. Pentru a întări imunitatea, este recomandabil să beți ceva din această categorie. Acesta va fi cel mai eficient pentru a prescrie un medicament de către medic, după analizarea laptelui din glanda afectată. Trebuie să exprimați laptele părții bolnave și să-l transportați la laborator pentru o campanie de însămânțare. Analiza va arăta care bacterii au provocat inflamații. Pe baza acestui fapt, este prescris un preparat imunitar.

Aplicarea medicamentelor

Antibiotice. Când apare mastita, forme deosebit de complicate fără antibiotice pur și simplu nu pot face. Acest medicament este obligatoriu în lupta împotriva bolii. Singura problemă este să ridici un medicament care să nu provoace efecte secundare la animal.

Preparate antipiretice și analgezice. Utilizarea lor în perioada de temperatură ridicată, îndepărtarea durerii în decantare și altele asemănătoare. De obicei, acestea nu au efect terapeutic direct asupra zonei bolnave, cu toate acestea, cele auxiliare sunt foarte necesare în timpul procesului medical.

Din păcate, există cazuri în care utilizarea tratamentului este întârziată sau nu a dat rezultatul dorit, prin urmare au apărut complicații. Și toga, trebuie să recurgă la intervenții chirurgicale și eliminați glanda bolnavă, dar dați câinelui o șansă de a supraviețui și de a se restabili complet.

Mastita la câini: tratament la domiciliu

În ciuda medicinii tradiționale, există o serie de metode populare pentru mastita. Majoritatea oamenilor le consideră discutabile, totuși, dacă nu dăunează și există cel puțin un procent din beneficii, atunci ar trebui să fie cunoscute.

 1. Semnele principale ale mastiteiSăpun de uz casnic. Săpați glanda bolnavă și lăsați-i să se usuce. Ar fi trebuit să-l înmoaie.
 2. Ceapa si miere. În primul rând, alegeți ceapa. Apoi se macină și se combină cu miere în raport (2: 1). Amestecul rezultat este utilizat pentru compresie.
 3. Iod. Puteți aplica o plasă de lumină de iod. O cușcă largă, dar nu mai des doar pentru 3-4 zile.

În orice procedură, rețineți: încălzirea glandei mamare într-un proces purulente este strict interzisă!

 • Dovleac. Pre-dovleac cu o cantitate mică de lapte ar trebui să fie aburit într-o baie de apă. Urmați, tăiați în porridge și utilizați-o ca o compresă. Este deosebit de important dacă mastita are o formă purulentă. O astfel de compresă va promova curgerea puroiului.
 • Amidon de orez. Se utilizează pentru a înmuia sigiliile. Amidonul se diluează cu apă până când se utilizează un comprimat de masă similară pentru comprese.
 • Kalanchoe. El este tratat cu zgârieturi din zona afectată.
 • Aloe. Cu abcese, frunza tăiată este aplicată direct pe locul focalizării.
 • Vodka. Pentru a evita abcesele, puteți face comprese scurte de vodcă. Dar numai după ce a exprimat laptele.
 • Peroxidului. În prezența abceselor, este necesar să se facă comprese utilizând o soluție de peroxid de două procente.

Prevenirea mastitei

 • Cum se efectuează măsuri preventiveIgiena. Respectarea condițiilor sanitare. Înlocuirea în timp util a gunoiului. Alimente moderate. Spălarea mameloanelor și abdomenului după mers.
 • Condiții climatice. Nu permiteți prășirea sau prăjirea excesivă în locația femeii.
 • Evitați rănirea. Inspectați permanent câinele și evitați orice traumă. În special, zgârieturi de la pui. În acest scop, bebelușii sunt tăiați deja de gheare în a doua săptămână de viață. Sunt recomandate plimbări pasive pentru a evita rănile și rănile.
 • Dezinfecția. Cu orice traumă minimă a pielii, dezinfectarea imediată.
 • Bolile infecțioase. Unul ar trebui să fie considerat și să ia în considerare toate schimbările în comportamentul și starea animalului. Nu permiteți sau în timp să eliminați infecțiile de orice origine.
 • Sterilizare. Dacă puii nu sunt valoroși pentru tine, poți recurge la această metodă. Este de asemenea utilizat atunci când pedigree-ul arată apariția bolii la nivel genetic.

În orice caz, mastita - Aceasta este o excepție, nu o regulă. Cu toate măsurile de precauție, acest lucru nu poate fi îndeplinit. Dar chiar și la apariția ei, din acest articol am amâna informațiile necesare ca primii care vin să ajute la animalul tău iubit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
Cum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambingCum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambing
Ce știm despre niplu când se hrănește?Ce știm despre niplu când se hrănește?
Mastita la o capra: specie, cum se trateazaMastita la o capra: specie, cum se trateaza
Simptomele și tratamentul mastitei la o mamă care alăpteazăSimptomele și tratamentul mastitei la o mamă care alăptează
Lactostaza la mamelor care alăptează: simptome, tratamentul stagnăriiLactostaza la mamelor care alăptează: simptome, tratamentul stagnării
Pieptul pieptului în timpul alăptării: cauze, simptome și tratamentPieptul pieptului în timpul alăptării: cauze, simptome și tratament
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Ce trebuie să faceți atunci când laptele este stagnant într-o mamă care alăpteazăCe trebuie să faceți atunci când laptele este stagnant într-o mamă care alăptează
Ce trebuie sa faci cu mastita, cum sa tratezi acasa?Ce trebuie sa faci cu mastita, cum sa tratezi acasa?
» » Mastita la un caine si tratamentul la domiciliu
© 2021 amigdas.com