amigdas.com

Descrierea puilor de rasă orpington

Pui OrpingtonÎn fiecare an, rasa de pui Orpington crește din ce în ce mai populară printre fermierii de păsări. Mulți reprezentanți ai amatori din Orpington intrizează apariția lor. Specii din această rasă fac parte din puii de carne de ou, se deosebesc prin productivitatea ridicată a numărului de ouă și prin retragerea cărnii. Înainte de a cumpăra astfel de animale de companie, ar trebui să aflați despre caracteristicile rasei și condițiile de întreținere a acestora.

Istoria reproducerii rasei Orpington

rasă puii Orpington au fost mai întâi crescuți în Anglia. Creatorul acestei specii a fost William Cook, care locuiește într-un mic oraș englezesc numit Orpington, după care a fost numită o nouă rasă de păsări. Lucrările de selecție au continuat mai mult de 30 de ani și s-au încheiat după moartea lui William Cook. Rezultatul studiilor și experimentelor efectuate a fost apariția unor persoane care au satisfăcut cerințele exquisite ale aristocrației engleze.

Principalul cerință ieșirea rasei a fost prezența carcasei albe, deoarece, potrivit adevăratului englezesc, carcasa cu piele galbenă este mai puțin atractivă. Inițial, primele găini din Orpington aveau o colorare neagră a penei, iar pieptenele diferitelor persoane ar fi putut avea orice colorare. Reprezentanții Orpingtonului au devenit imediat favoriți de fermierii de păsări, având o productivitate ridicată și un aspect interesant.

Rezultatul lucrărilor ulterioare de traversare a fost apariția de colorare galbenă în pasăre, iar reprezentanții rasei cu astfel de păsări culoare a început să-i numească pe Orppington. La începutul secolului XX, rasa a fost luată în Germania, unde, ca urmare a reproducerii, a fost obținută o culoare roșie a indivizilor. În mod literal, în urmă cu două decenii, puii orpingtoni cu pene albe au fost îndepărtați.

Descrierea rasei

Culoare deschisăReprezentanții rasei Orpington uimesc la prima vedere cu puterea și masivitatea sa. Corpul specimenului se aseamănă puternic cu forma cubului și este acoperit cu un penaj liber, plin, destul de rigid. Capul mic de păsări este decorat pe partea de sus cu o frunză dreaptă în formă de pieptene și are o formă rotunjită. Gâtul individului are o formă curbată și este decorat cu un coamă luxuriantă.

Culoarea ochilor și a ciocului unei păsări poate diferi în funcție de culoarea cozii. În cele mai multe cazuri, culoarea ochilor se află în intervalul de la negru la portocaliu-roșu. Sânul individului este foarte puternic și larg, cu aripile foarte scurte, bine fixate pe corp.

Hippii din Orpington seamănă cu un cocoș în formă redusă și au o formă abdominală mai rotunjită. Reprezentanții rasei au o dispoziție moale și calmă, bine regla la condiții diferite de detenție.

Caracteristicile rasei și demnității

Crescătorii de păsări experimentați au apreciat productivitatea ridicată a rasei Orpington. Reprezentanții acestei rase au o capacitate mare de producție pentru carne și o productivitate medie prin numărul de ouă produse.

curat greutate cocoșul Orpington este de la 4,5 până la 5 kg, iar greutatea puiului este de la 3,5 kg la 4 kg. Numărul mediu anual de ouă transportat de o pasăre variază de la 160 la 180 de bucăți. Greutatea maximă a oului este de 60-62 grame, care depinde de starea păsării și de condițiile de întreținere. Fiecare ou are o coajă destul de puternică de culoare maro. În fiecare an, rata de stabilire a ouălor la păsări scade cu 15-20%, prin urmare, la fiecare 4 ani se recomandă efectuarea unei înlocuiri planificate a efectivelor.

Atunci când se calculează rata de consum, se dovedește că un ou reprezintă 270 de grame de alimente uscate. Cu posibilitatea mersului pe păsări, această cifră este redusă cu 1/3.

avantajele carnea de pui din rasa Orpington este considerată:

 • carneproducția de carne mare;
 • gust excelent și calitatea cărnii;
 • Conservarea indicelui de producție a ouălor, care durează câțiva ani;
 • o dispoziție calmă care facilitează foarte mult procesul de îngrijire a păsărilor;
 • capacitatea de incubare bună a puilor și îngrijirea puilor.

Dezavantajul Rasa Orpington crede cresterea lenta a puiilor. Puii din rasa Orpington cresc mult mai lent, comparativ cu speciile de pui de carne. În același timp, puicuțele sunt foarte voroase, astfel încât pentru creșterea lor completă vor fi necesare investiții financiare semnificative pentru a asigura un număr suficient de hrană echilibrată.

Care sunt soiurile

Lucrările selective cu rasa Orpington au permis obținerea mai multor soiuri, care diferă în culoarea caracteristică a penajului, labei și ciocului. În total, există 11 culori diferite, care sunt considerate ca fiind caracteristicile corespunzătoare ale rasei Orpington. Cea mai populară este găinile de culoare gălbuie și negre. Următoarele stabile specie păsări din rasa Orpington:

 • Negre - au caracteristică culoarea neagră a ciocului, penajul cu o nuanță verzui și o piele de culoare albă, culoarea ochilor poate fi negru sau maro închis;
 • alb - au un puf alb de zăpadă și un penaj, un cioc alb, ochii au o culoare strălucitoare de culoare portocalie;
 • De aur - au o culoare de aur, cu un fringing negru, un cioc de culoare alba, au o nuanta stralucitoare de portocaliu-rosu;
 • fawn - possess pene culoarea aurie bogată, ciocul de lumină, gulerul are o strălucire puternică, ochii au o culoare roșu-portocaliu strălucitor;
 • Pui negrualbastru - au culoare albastru albăstrui, fiecare stilou are regiunea lombară plat întuneric invecineaza și gulerul are o colorație albastru-negru inchis, indivizii au cioc negru și ochi negri, maro închis;
 • calico (porțelan, tricolor, colet) - au o culoare caracteristică în tonuri roșu-maronie, fiecare pană se termină cu un punct negru cu un punct alb, un cioc alb și ochi roșu-portocalii;
 • roșu - au o culoare bogată în roșu-castan, tije de pene roșii, cioc este alb, ochii sunt roșu-portocalii;
 • dungi - sunt colorate, care amintește de un șoim, astfel încât acest tip numit uneori un șoim, culoarea principală a penajului este prezentat în negru și nuanțe de verde, fiecare pană este căptușit dungi albe și negre caracteristice și finisaje negre, ochii sunt luminoase de culoare rosu-portocaliu;
 • Marmura - au o colorare alb-negru cu o predominanta de negru, cu un verde mic luciu, fiecare stilou se termină cu un punct alb, ciocul este alb, ochii sunt roșu-portocalii;
 • grouse - au o culoare specifică de culoare aurie-maronie a penajului, care la găini și cocoși este diferită, ochii sunt roșu-portocalii.

Caracteristici de întreținere și îngrijire

Unde și cum să menținem

Deoarece caracteristica caracteristică a puilor Orpington este greutatea lor, atunci există o serie de cerințe pentru aranjarea locului întreținerii lor. În timpul iernii, păsările sunt ținute într-o așternut adânc, care nu se schimbă pe toată perioada rece.

Procesul producția de așternut este după cum urmează:

 • pentru a preveni procesele de dezintegrare și de a reduce umiditatea în camera de pe podea pune un strat de var;
 • în câteva straturi așezat material substrat;
 • verificați rezistența așternutului, care nu trebuie să rămână la picioare.

Paie pentru găiniMaterialul de paie, paiele, rumegusul de arbori sau turba fibroasă pot fi folosite ca material de așternut. În timpul iernii, aceste materiale vor încălzi podeaua din interior datorită multiplicării bacteriilor. Gunoiul trebuie să fie întotdeauna uscat, așa că începe procesul de pregătire a materialului vara.

Orpington aparține unei rase mari de păsări. În calitate de reprezentanți ai rasei Orpington posedă putere și lentă, nu se recomandă să se facă nopți în locul unde sunt ținute, deoarece puiul poate fi rănit atunci când încearcă să urce pe ele. Cea mai bună opțiune este menținerea la etaj a reprezentanților rasei Orpington.

Principala regulă de menținere a rasei Orpington este menținerea stării corespunzătoare a stratului superior al așternutului, curățarea în timp util a contaminării și înlocuirea acesteia, dacă este necesar. Umiditatea înghețată poate reprezenta o potențială amenințare la infectarea păsărilor cu diferite tipuri de boli infecțioase și paraziți. Pentru a preveni infecția cu paraziți, se recomandă să se facă periodic băi de cenușă.

optimă temperatură pentru întreținerea păsării este considerat un mod de 13-14 0 C. Reprezentanții rasei Orpington prezintă o productivitate mai mare atunci când se păstrează în incintă și posibilitatea de mers pe jos. Lipsa aerului proaspăt afectează capacitatea cocoșilor de a fertiliza ouăle.

Particularități ale păstrării puiilor

Cele mai multe ferme nu au drept scop producerea de rasă pură, astfel încât, atunci când se amestecă specii comune de rase diferite, puiul nu este potrivit.

puiÎn ciuda faptului că Orpington aparține rasei de păsări mari, puii acestei rase se nasc foarte mici. fiecare pui în medie, nu cântărește mai mult de 40 de grame.

Principalul dezavantaj al rasei Orpington este creșterea foarte lentă a puilor. Greutatea totală în prima lună de viață este de numai 800 de grame.

În stadiul inițial al vieții puiilor, proprietarul trebuie să monitorizeze cu atenție alimentația copiilor. Compoziția hrănire trebuie să includă în mod necesar:

 • o miez de diferite tipuri de verdeață;
 • ouă;
 • porumb sau grâu.

Când puii ating vârsta de 4 săptămâni în regimul de pui, au introdus treptat specii de proteine ​​cu conținut ridicat de proteine ​​din furaje mixte. În general, condițiile de întreținere și normele privind îngrijirea puiilor îndeplinesc cerințele standard.

Caracteristici ale conținutului pentru adulți

Persoanele adulte pot produce în mod independent mâncare, dar numai în sezonul cald și cu existența unei plimbări. Sarcina proprietarului este furnizarea la timp a păsării cu o cantitate suficientă de hrană sub formă de furaje mixte sau un meniu mixt.

În compunerea obligatorie a meniului ar trebui să includă următoarele elementele pentru fiecare persoană:

 • cereale integrale sau zdrobite în calculul de 50-60 grame;
 • verzui în cantitate de 25 de grame în stare proaspătă și 5 grame în formă uscată;
 • tar mie în cantități de 10 grame;
 • cretălegume - 12 grame;
 • pește sau făină de carne și oase - 7 grame;
 • inversă - 25 ml;
 • drojdie - 3 grame;
 • creta - 5 grame;
 • sare - 0,7 grame.

Informații generale energie valoarea de 1 kg de alimente ar trebui să fie de cel puțin 2.900 kcal. Pentru a evita ruperea furajelor, se recomandă așezarea jgheaburilor de alimentare la distanța ridicată de la podea. Cea mai bună locație pentru alimentatoarele pentru găini este un nivel situat la 2 sau 3 cm deasupra nivelului sânilor. Pentru cocoși, acest nivel trebuie să fie mai mare de 4 cm. În dieta puilor trebuie să existe un aditiv sub formă de coji de ouă.

hrănire de preferință în același timp al zilei. Timpul optim al alimentației dimineții este de 7-8 ore dimineața. Se va face o hrănire seara cu o oră înainte ca lumina să se stingă.

Păsările trebuie să fie prevăzute cu apă suficientă pentru băut. Cel mai bun loc pentru băutori este să-i găsească la nivelul sânilor de pui. În timpul căldurii, apa din bolurile de apă este supusă înlocuirii frecvente, care trebuie efectuată de cel puțin 3 ori pe zi.

Pentru a profilaxie păsările de curte sunt introduse în dieta medicamente antiparazitare și antihelmintice. Cu o întreținere corespunzătoare și respectarea condițiilor necesare, reprezentanții rasei Orpington sunt foarte rar bolnavi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
» » Descrierea puilor de rasă orpington
© 2021 amigdas.com